He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Egyre durvább a Gulyás Gergely tárcáját érintő korrupciós botrány

2023.09.12. 07:20 guma70

Gulyás Gergely munkatársáról van szó. Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Tovább emelkedett a minisztériumi vesztegetési botrány gyanúsítottjainak száma: pályázatírók és elsősorban olyan gazdasági társaságok vezetői érintettek, , akik sikerrel jutottak pályázati forrásokhoz.

Immár 52 gyanúsítottja van a Pénzügyminisztériumot, illetve a Miniszterelnökséget érintő vesztegetési ügynek – értesült a 24.hu. A hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt zajló büntetőeljárásban információink szerint minisztériumi tisztségviselőkön kívül pályázatírók és elsősorban olyan gazdasági társaságok vezetői érintettek, akik sikerrel jutottak pályázati forrásokhoz.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szűkszavú tájékoztatása szerint az 52 meggyanúsított személy közül mindössze egy gyanúsított áll bűnügyi felügyelet alatt, a többiek szabadlábon védekeznek.

Ez az az ügy, ami tavaly áprilisban pattant ki, amikor a KNYF nyomozói több minisztériumi tisztviselőre csaptak le. Az összehangolt bűnügyi akcióban csaknem 150 ügyész és rendőr vett részt. A nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást, a hivatalos személyektől több mint kétszázmillió forint készpénzt foglaltak le.

 

 

A lefoglalt pénz nagy részét – 190 millió forintot – egyetlen kormánytanácsosnál találták, aki a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztériumban, a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárságon dolgozott. az ügyben a központi apparátus egyik vezető beosztású munkatársa is gyanúsított.

Állítólag ő nem más, mint Gulyás Gergely tárcájának egyik főosztályvezetője - állítja a Blikk.

A 24.hu úgy tudja, továbbra is ő az első számú gyanúsítottja az ügynek, aki letartóztatásból került bűnügyi felügyeletbe. Az érintett kormánytanácsosnál trezorkulcsokat foglaltak le, amelyek a Belvárosi Pénzügyi Zrt. egyik széfjéhez tartoztak. A nyomozók a széfben 180 millió forint készpénzt találtak és foglaltak le. A pénzről a minisztériumi tanácsos azt állította, hogy az édesanyja vagyona, amit kezelésre, használatra, megőrzésre vett át tőle.

Az ügyben felmerült gyanú lényege szerint az elkövetők vesztegetések útján részben a költségvetésből, részben európai uniós támogatásokból finanszírozott – a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében kiírt – pályázatokkal kapcsolatban követtek el korrupciós bűncselekményeket.A benyújtott kérelmekkel igényelt támogatás összértéke mintegy tízmilliárd forint.

https://mfor.hu/cikkek/makro/egyre-durvabb-a-gulyas-gergely-tarcajat-erinto-korrupcios-botrany.html

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5418206749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2023.09.12. 16:03:40

B+! Koszos 190 millió forint? Ennyiért már nem is lottózok. Ezek szerint kellett még völnerpalika után dobni valami venyigét az antikorrupciós parázsra, hogy odaadják orbánnak az eu. -s több raklapnyi eurót. Szerintem kevés lesz, de nem akarok belepofázni. Az talán segítene valamit, ha orbán felrobbantaná a kormányát, és utána halántékon lőné magát. De nem biztos.

gazoló 2023.09.18. 16:41:10

@kenu ibrahim: DDD

szasz

szerettem a zenéidet küszöb :-)

néha olvasom a posztokat meg titeket,de nagyon besűrűsödött most körülöttem minden!

guma70 2023.09.20. 08:08:03

@gazoló:

"nagyon besűrűsödött most körülöttem minden!"

megirigyeltél? :)

www.youtube.com/watch?v=YkyGUz2Ak6Q

gazoló 2023.09.20. 09:26:12

@guma70: DDD

édes háziasszony remélem jól vagy!
a paródiát elviselem,de emléxem,gyuribácsi diákkorunkban,már a hetvenesekben is tökgáz volt és mos szopják,mint a kakasnyalókát!
még retronak is ciki!

gazoló 2023.09.24. 05:22:04

@taga20: DDD

tetszik,de az eredetit nem múlj felül))
a barokk zene fele húztam el,de semmilyen jó zenét nem dobok ki az ágyamból,ja nem..agyamból!

youtu.be/Fo_YtYw_YKI?si=ANCdJCOplQMICPLq
süti beállítások módosítása