He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

2 vélemény a Kolozsvárosról: Soha nem rezgett ennyire a léc + Alkotmánybíróság. Fel is út, le is út

2024.03.29. 16:55 guma70

True Detective, 4 évad. Kötelező sorozat. 

Az a baj, hogy nem a jó kérdést tesszük fel! (Liz Danvers – Jodie Foster – nyomozó)

Nem tudom, mennyire jó a kérdés, de én ezt teszem fel: Quis custodiet ipsos custodes ? Magyarul: ki őrzi az őrzőket? De miért is citálom ide ezeket? Bár nem vagyok jogász, de elég jelentős mennyiségű vonatkozó szakirodalmat átböngésztem a második könyvem írása idején, és elég sok érdekességet találtam, sokat tanultam. Nos mindezek alapján azt gondolom, hogy bármit tesz, vagy mond, Varga Judit jó eséllyel nem ártatlan.

Mondhatnánk azt is, hogy bűnös. És bűnös az is, aki kinevezte, ha kizárólag a nemzetbiztonsági kockázatnak való megfelelését vesszük alapul. Márpedig ezt szerintem ebben az esetben alapul kell venni, hiszen ha valakire, akkor rá vonatkoztak volna igazán azok a kritériumok, amelyeknek – amennyiben nem felelt meg -, egyszerűen nem lehetett volna igazságügyi miniszter. De az lett. Ebből kifolyólag – ez nem az én értékítéletem, hanem Varga kinevezéséből következik -, hogy a férje nem lehetett bántalmazó, hiszen nem tévedek nagyot, akkor az átvilágítás az adott személy környezetére is kiterjed. 

A nemzetbiztonsági ellenőrzés célja ugye annak vizsgálata, hogy fontos és bizalmas munkakörre jelölt, illetve az ilyen munkakört betöltő személyek, továbbá a minősített adatot kezelő szervvel közreműködő személyek esetében megállapíthatóak -e olyan kockázati tényezők, amelyek felhasználásával e személyek tevékenysége jogellenes céllal befolyásolhatóvá, illetve támadhatóvá válhat. Ezek az ellenőrzések elvileg érintik az országgyűlés és a kormány intézményeinek, a minisztériumoknak a dolgozóit-vezetőit, a bíróságok, ügyészségek, országos hatáskörű központi közigazgatási szervek, kiemelt gazdálkodó szervezetek munkatársait, vagy a közmédiában dolgozókat. Tudomásom szerint a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény írja elő, hogy munkakörtől függően kiknek kell biztonsági ellenőrzésen átesniük. Az átvilágítás során az ellenőrzésben érintett személyeket, valamint rajtuk kívül hozzátartozóik, rokonaik, barátaik személyes körülményeit – múltját és jelenét –, anyagi helyzetét, emberi kapcsolatait is évekre visszamenőleg vizsgálják.

Ha ez így van, akkor ez azt is jelenti, hogy biztosan tudtak Varga Judit és volt férje magánéletéről is. Márpedig ha tudtak arról, amit Varga előadott az adócsalásért elítélt Hajdúnak, akkor pedig lépniük kellett volna. Ha viszont a fentiek ellenére nem tudták, akkor az talán még nagyobb baj. Akkor ezek szerint Bayer Zsolt is tudta azt, amit a hivatalos szerveknek nem sikerült azonosítani? Mert ha ez így van, akkor nemhogy Polt Péter, hanem például Pintér is vastagon benne volt ebben a dézsányi szarban. Mi következik ebből? Ki figyelt meg kit, és miért? Mire használja az állítólag nemzetbiztonsági átvilágításon a mai napig át nem esett Orbán Viktor a szolgálatokat? 

Ha Varga nemzetbiztonsági kockázat volt, akkor miért tölthette be a pozícióját? Ha viszont nem tudták, akkor ebben a felállásban Varga a rés a pajzson, az áruló, aki olyan dolgokat osztott meg a férjével, akivel akkor már hosszú évek óta rossz kapcsolatban élt, amelyek titkosak. Amelyeket senkinek nem mondhatott volna el. Rohadt bonyolult ez, tudom, de az érthetetlen, hogy eddig ezzel miért nem jött elő senki? Nézem a sok kétségtelenül okos, tapasztalt ügyvédet, de ezt a kérdést nem hallottam egyikük szájából sem. Pedig ennél is tovább lehet menni: mert ha viszont Júdás tisztában volt azzal, hogy Varga Judit alkalmatlan, akkor hogyan képviselte volna az EP-ben a Fideszt, és végső soron a hazáját? Merthogy elvileg Brüsszelben a hazát is el lehet árulni az állampárt szerint.

Ez a történet olyan sok sebből vérzik, hogy nincs annyi ujja egy baleseti sebésznek, amennyivel be tudná tömni, össze tudná varrni a szivárgó ereket. Mit szivárgó? Sugárban spriccel a vér. A páciens kívül-belül vérzik. Bocsánat, hogy elragadtattam magam, de tényleg mi a fasz folyik ebben az országban? Ott, ahol Varga Judit hisztériás rohamok közepette kérte ki magának mimagyarok nevében, hogy Brüsszel akarja megmondani, mit fed a jogállamiság fogalma, amit ő nem tud értelmezni se. Meg a cinikus, arrogáns beszólogatások, leszólogatások, gúnyolódások, a nem ratifikált Isztambuli Egyezmény, amit politikai propagandának állított be, miközben visítva sorosozott és genderezett.  

A magam részéről azt kell mondanom, hogy ha ezek után az állampárt egy ötödik kétharmaddal jön ki ebből az állcsúcsig érő szarból, akkor én meztelenül végigsétálok a Kossuth téren a nyakamban egy táblával, miszerint büdös hazaáruló lipsi vagyok. Ilyen a világon nincs. Az ember esze megáll, ledermed és sokszori reszetelés után sem akar újraindulni. Akárhogy csűröm és csavarom, tekerem és forgatom, ami most itt megy, amit felszínre hozott a víz, az valami egészen kivételes undormány. Az meg, hogy közben az egész fekáliahegy csúcsán ülő ember a kolostorában átad Alexandra bárónőnek egy csokor virágot, a hiénaként vihogó Rogánnal kézen fogva (értsd: ő virágban jó, szemben az asszonyverővel, akitől a bántalmazott neje soha nem kapott virágot nőnapra), majd egy közös fotóval röhögnek a pofánkba, egyenesen vérlázító.

Lassan ott tartok, hogy már kimondottan elkezdtem kedvelni Magyart – küldjön el bárki is az anyámba -, mert meggyőződésem, hogy igenis így kell ezekkel bánni. Jól csinálja, és igen, feladta a labdát ezeknek. Minden mérés, laboratóriumi kutatás és elemzés azt mutatja, hogy Júdást elkapta az örvény. Persze nem becsülöm én alá őket egyáltalán, de van némi probléma a Karmelitában; hosszú ideje nem találják sem a hangot, sem a fogást, és ha ez így megy tovább, akkor amit eddig láttunk, az kismiska lesz ahhoz képest, ami most jönni fog. Dolgoznak a Facebookon is, engem, de már a feleségemet is tiltották Varga oldaláról úgy, hogy a feleségem soha nem is látogatta meg az oldalát. Egészen szórakoztató. Utánamennek minden kritikus hangnak, sikálnak, törölgetnek, eltüntetnek és figyelnek. Minden arra utal, hogy nagy a baj. Beindult a SZVH, meg az ÁVH, meg minden. Mindenki gyanús és veszélyes lett rájuk nézve. Nem véletlenül basztak oda a szerkesztőségünk szerverének sem három napig, pont akkor, amikor az ügy a tetőfokára hágott. Nem vagyok paranoiás, de láthatóan dúl a háború a virtuális térben, és persze az offline világban is. Soha nem rezgett ennyire a léc, soha nem voltak ekkora szarban, mint most. Lehet, hogy ha ez sem tántorítja el Magyar Pétert attól, hogy betegyen ezeknek, akkor komolyabb retorzióra is felkészülhet. Nem akarom feleslegesen dramatizálni a helyzetet, de valami ilyesmi készülődhet. Veszélyes most óvatlanul lépni. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

https://www.kolozsvaros.com/2024/03/29/soha-nem-rezgett-ennyire-a-lec/

Alkotmánybíróság. Fel is út, le is út

Az Alkotmánybíróság épülete a Várba felvezető egyik kis utcában van. Ha a Duna felől akarunk felmenni, a Fazekas utcánál, akár két hosszú lámpát is kaphatunk, mire befordulhatunk a Donáti utcába. A Málna utcán be tudunk hajtani lámpa nélkül is, csak van egy kis bökkenő: a Batthyány utca. Lefelé egyirányú a Duna felé, ezért itt a Málna utcából szembe kellene mennünk az egyirányú 80 méteres szakaszon a Batthyány utcán, takarásból kikanyarodva ráadásul a gyenge jobbos kanyarban. Elég veszélyes mutatvány, meg hát ugye elsősorban tilos. A törvény az törvény. Nekem is lehetne már több ezer pont a jogsimon, és járok erre én is, de nem csináltam még ilyet.

Csütörtökön amikor jöttem a gyerekekkel a Batthyány utcán lefelé (húsvéti készülődés, vásárlás, miegymás) látom ám, hogy egy Volvo SUV tolja ki a Málnából az orrát, a sofőr előrehajolva nézi, hogy lesz-e frontális karambol a beláthatatlan kanyarban, ha szabálytalanul kikanyarodik jobbra, vagy nem lesz? Nem lett, elkaptam a kormányt, ő meg szépen kikanyarodott, és ment szembe a forgalommal fel a Donátiig. Azannya! Ment munkába az Orbán-kormány alkotmánybírája az egyedi alkotmánybírósági rendszámú, az én adómból is fizetett szolgálati autójával (már nem csak S80-assal járnak, van már SUV is, most láttam először) őrizni a rendet a Magyar Társadalom Törvényessége felett. Ez a legmagasabb jogi fennhatóság ebben az országban, akiknek az egyetlen feladata a mindenkire egyformán vonatkozó törvények mindenek feletti betartatása. Ha kell Brüsszellel, meg az összes európai uniós szövetségessel való kétes elméleti szembemenésre is van muníció. Felmerült bennem, hogy rendben van így szembemenni, veszélyeztetve az egyirányú utcában szabályosan haladó polgárokat?

Elkelne egy belső vizsgálat a Donáti utcai Volvós testületnél (mióta létezik Alkotmánybíróság mindig Volvo és MKA XXX a szolgálati autó), a renitens szabálytalankodó felelősségre vonását, aki aláássa a tekintélyét Magyarországunkon a közjogot őrző legfontosabb testületnek. Ami nála alighanem a napi rutin része. Ha már az évtized meglepetéseként még Kósa Lajos is képes volt tegnap „hirtelen” normális üzemmódba váltani és FELELŐSSÉGTELJESEN nyomogatni a gombot egy salátatörvény szavazásánál, amellyel a tanárokba akartak még jobban beleállni Sintér Sándorék, akarom mondani Béke Veletek Pintér Belügyminiszter Nincs Több Robbantás Sándor fedésében az urak (nő már nincs köztük), ez lenne a minimum. Igaz, nem tudom, sírjak vagy nevessek, de Kósa Lajos nem hagyta. Akkor talán itt az idő, taláros urak és hölgyek! Elő vele, ki az, aki nem várja ki a két piros lámpát? Vannak kamerák, ki lehet kérni a rendőrségtől az elmúlt pár napról rögzített felvételeket. Feltételezem, hogy aki esetleg kivárja, hogy zöldre váltson a lámpa, azt sérti ez a viselkedés. De hagyjuk a moralizálást az egyirányú utcán, a forgalommal szembemenő alkotmánybírói szabálytalankodáson.

És vajon minek köszönhetjük Kósa Lajos erkölcsi katapultját? Van egy tippem. A tudjukkinek, akinek nőverő szerepbe tolását ezen hasábokon talán pont én jósoltam meg elsőként, nem is olyan rég, de mindenképpen két nappal azelőtt, hogy a propagandagépezet végérvényesen ebbe az irányba fordult volna. Sajnos nem nagy dicsőség előre látni, hogy mi lesz. Mármint hogy a Fidesz valósággyára szerint mi lesz. Az igazságnak meg kell halnia. Most megint egy összezáró hatalmi gépezetet fogunk látni, amiben a rendszertől teljesen idegen normalitás előtérbe kerül, hogy a lényeg, a korlátlan hatalom maradhasson.

Közben meg szintet lép majd a cinikus sepregetés: ha a Kúria döntéseit kiadó lapot – mekkora poén – le lehet állítani, majd két (ezeket is mi fizetjük) a pártból kirendelt politikai cenzort a nyakukba ültetve újraindítani, akkor szerintem az alkotmánybírósági egyedi rendszámokat, ha visszaadják, megvan oldva ez a probléma is. Sportszerűtlen? Az. Orbáni? Az. Lehet szabálytalankodni, nem látja, nem tudja bizonyítani senki. Ilyen az Orbán-rendszer. Végtelenül sportszerűtlen. Pont olyan, mint amikor a feleségem nyer a baráti síversenyen, ezért megváltoztatom a szabályt, és lesz külön női kategória. Ami természetesen máshol is van, igaz, teljesen más okból. Azért, hogy a fizikailag gyengébb nőket ne a férfiakhoz mérjék, és magukhoz mérten ők is a legjobbak, elsők lehessenek, de nem azért, hogy a veszíteni nem tudó, második helyen végző férjek mégis elsők lehessenek. Utólag. Sportszerűtlenül. Hasonlóképpen: ha megírja a napilap, hogy Gollam buliban volt helikopterrel, akkor másnap megszüntetjük, beszántjuk.

Ha Magyar Péter karaktergyilkossága bejön, ha a közfigyelem elfárad, ha kevesebb embert kezd el megmozgatni, akkor elő lehet venni valami pimf mondvacsinált jogi üggyel, és elítélni, rabszáron elvezetni, bezárni, vagy éppen futni hagyni egy priusszal. Az agresszív bántalmazó imázs már épül, kattanni fog a bilincs, és akik most hisznek egy kicsit is benne, jobb híján Orbán szavazói maradnak. Szegény, nem tudja, hogy mi vár rá. És persze a még nyomokban létező ellenzéket jogi eszközökkel a jelenleginél is jobban el kell hallgattatni. Ez nem könnyű feladat, mert még egy Kósa szintű (én nem ismerem csak a sajtóból, de sok szempontból megkérdőjelezhető kvalitásokkal bír) szellemi aktor is fellázadna. Valószínűleg Kósa napjai is meg vannak ezért számolva. Minden gerinces, morálisan helyes tett elviselhetetlen a Karmelitának. Túl lehet élni akár a 300 milliárdos „örökösnő” lehúzását is pártalelnökként, meg mindent, de az ilyesmi nem nagyon fér bele.

Ellenben egy Deutsch Tamás – vagy az, ami belőle 30 év Orbán-szolgálat után maradt – a gátlástalan, ostoba erkölcsi roncs, ő maximálisan alkalmas rá, hogy a kézben tartott ügyészség politikai megrendelésre legyártott koncepciós perével érvelve nekitámadjon az igazságnak, és jogi eszközökkel fenyegetőzzön. Amiket majd üzembiztosan le fog gyártani a gombnyomogató kommandó, és talárosék is jóváhagyják. Már ha időben odaérnek, szemben a forgalommal, hogy ő harcba szállhasson. Ez az ember most éppen a Fidesz EP-listavezetője. Ezek maradnak Orbánnak, meg emiatt nekünk is. Legalja, de mindig van lejjebb. Ebben a lejtmenetben perspektívát váltó Sulyok Tamásnak meg volt feljebb, neki már nem kell vezetnie, behajthat az összes egyirányú utcába forgalommal szembe. Meg a zsákutcába is törvényesen, megkülönböztető jelzéssel. Volt már a családban nem egy ilyen, akit maga elől sikeresen, de előlünk viszont nem tudott elrejteni. Pont ezért alkalmas erre a posztra? Az 1939-es Várat díszlet szinten visszaépítő szellemóriások számára sajnos lehet, hogy igen. Feljebb került a Donáti utcából a Sándor-palotába (minő magasságok), a Schmitt Írástudó Páltól és Novák Családbarátnőiprincípium Katalintól örökölt székbe. Sulyok NemkellnekünkCEU Tamás gondosan ki lett választva, nehogy véletlenül alkalmas legyen államelnöknek. Pont jó ez a CEU elzavarásában semmilyen problémát nem látó, Orbán szekerét elvtelenül toló figura.

Azért én mégis nagyon drukkolok, hogy Sulyok Tamás meglepetést okozzon, és felérjen a tegnapi Kósa Lajos szintjére, mindenki számára váratlan meglepetést okozva elkezdjen az ország érdekeit szem előtt tartva hitelesen jelen lenni a Sándor-palotában, és szembemenni az orbáni maffiával. Mert válaszolni kell a kérdésre, Tamás! Miért vagy te abban a székben? Hogy nem politizáló hasznos idiótaként elvégezd a szükséges szaros munkát és te is Magyarországunk sírásója légy, vagy hogy leszakadó Magyarországunkat visszarántsd a szakadékból? Ha ez utóbbi fel sem merült benned, akkor szerintem mondj le most, mint hogy még több disznóság kiderüljön arról, amiről állítólag nem is tudsz, és aláírj valami mutyit, ami miatt veled vitetik majd el a balhét. De minden más előtt: ha Magyar Pétert elkezdik majd cibálni, te fogod megvédeni, ugye? Kezdetnek jó lesz.

Sziráky Félix

https://www.kolozsvaros.com/2024/03/29/alkotmanybirosag-fel-is-ut-le-is-ut/

 

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7318366707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma70 2024.03.29. 17:57:06

sok-sok hirportált, blogot olyan támadás ért a pedofil hirek napvilágra kerülésekor, hogy elképesztő..

napokig, hetekig eltűntek - van amelyik pl a Huppa, ma sem található.

tehát amelyik "feléledt" abból, hozok ezt, azt - pl ezt a két posztot...

jaegtoer 2024.04.12. 15:14:42

@guma70: Nem jól értékeled-értékelted a szituációt. Nem támadás érte a portálokat, hanem törődtek velük, figyeltek rájuk, védték-óvták őket. Most miért baj ez?
süti beállítások módosítása