He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A kormányt lephette meg a legjobban, hogy elszállt a költségvetés

2024.04.25. 04:10 guma70

A kormányt lephette meg a legjobban, hogy elszállt a költségvetésTörök Zoltán, a Raiffeisen és Németh Dávid, a K&H vezető elemzői voltak a Téma podcast e heti adásának vendégei, akik a magyar gazdaság helyzetét járták körbe Brückner Gergely műsorvezetővel.

Szóba került, hogy miért érhette meglepetésként a kormányt a vártnál jóval nagyobb költségvetési hiány, hogy mitől indulhatna be a növekedést serkentő fogyasztás, és miért nem érdemes arra számítani, hogy a közeljövőben 3 százalékra csökken az infláció.

 

Az adásban többek között szó esik még arról, hogy

  • miért számíthatunk a munkaerőpiaci hiány mérséklődésére a következő években;
  • valóban segíthet-e az állam abban, hogy egy céget a nemzetközi piacokon is sikeressé tegyen, és célt érhet-e a kormány „kifektetési” terve;
  • milyen pozitív hatásai lehetnek, ha az állam felvásárolja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret;
  • és megérheti-e hosszabb távon ennyi akkugyárat építeni Magyarországon.

Nyár elejéig ez volt a Téma utolsó adása, legközelebb júniusban jelentkezünk majd újabb podcasttal. A Téma eddigi és jövőbeni adásait a Telex saját lejátszóján kívül a Telex Podcast YouTube-, Spotify-, Apple- és Google Podcast csatornáin találják.

https://telex.hu/podcast/2024/04/23/koltsegvetesi-hiany-tema-podcast-nemeth-david-torok-zoltan

 

Podcast
Téma

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9018388741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2024.04.25. 17:45:07

"miért érhette meglepetésként a kormányt a vártnál jóval nagyobb költségvetési hiány"
Mert ezek jogászok. Nem tudnak számolni. A kurvanagy márton is ilyet szól: legyen a benzin ára a régiós középmezőnyben. Baszod, te onnan indulsz, ahova megérkezni kell. Ha lenne normális pénzünk - nincs -, gazdaságunk - az sincs -, akkor lehet, hogy ott lenne a benzinár, ahol lennie kell. Ezek nélkül, rendeleti úton ez nem fog sikerülni. Ha ilyen a gazdasági miniszter, akkor fusson, ki merre lát.

"mitől indulhatna be a növekedést serkentő"
Viagra. Az kell ide. Attól beindul. A szomszéd Géza bácsi is mesélte. 95 éves az öreg, megevett egy dobozzal, és neki beindult. A gyepmester majdnem levágta fűkaszával, szóval csak óvatosan, nehogy hamar megnőjön. Idióták.

"célt érhet-e a kormány „kifektetési” terve"
Simán. Kurvákat exportálunk Németországba, a jövedelmet pedig szénné adóztatjuk. Ha ettől nem fekszenek ki, akkor semmitől. Afganisztánnak és Kolumbiának is bejött a mezőgazdaság egy speciális irányzata. Nekik sikerült, szóval hajrá magyarok.
süti beállítások módosítása