He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Varga–Magyar-ügy: A gyerekeket nem a válás ténye traumatizálja, hanem annak minősége

2024.03.28. 06:15 guma70

Dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakember jegyzete

Gondoljatok a politikai kérdésről azt, amit akartok. De ne sétáljunk be abba a csapdába, hogy a családon belüli erőszak megítélése is egyéni lehet és szubjektív” – írja dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakember a (túlzás nélkül) az egész országot felkavaró és foglalkoztató Varga Judit–Magyar Péter-ügyről. Hát ez az, hogy az egész országot foglalkoztatja. Mert a szülők emberek milliói előtt gyepálják egymást, amivel életre szóló károkat okoznak a három gyereknek. És nem utolsósorban, egy örökre kitörölhetetlen digitális lábnyomot. Ez egy végtelenül összetett és érzékeny helyzet, amely minden jóérzésű embernek összerántja a gyomrát. És amely nagyon sok mindent elmond az országról, ahol élünk, és a társadalomról, amelynek tagjai vagyunk. Félreértés ne essék, a bántalmazás vádját mindig komolyan kell venni. Bárki mondja, bármikor jön elő vele. (Ahogy a közéleti hatalommal való visszaélés vádját is.) És a gyerekek védelme ebben az esetben, ebben a családban (sem) a hallgatás. Sőt, az ő védelmüket épp az szolgálja, ha a körülöttük élő felelős felnőttek mielőbb biztosítják a biztonságukat és a jóllétüket. De ország-világ tulajdonává tenni a történetüket csak tovább traumatizálja őket. És – ebben valószínűleg a bármilyen oldali embertársunk is egyetért – ha valaki nem állhat rossz oldalon ebben az ügyben, az a három gyerek.

https://wmn.hu/ugy/62287-vargamagyar-ugy-a-gyerekeket-nem-a-valas-tenye-traumatizalja-hanem-annak-minosege

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3218365375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2024.03.28. 23:06:03

Ez így van. A bicskei gyerekekről miért nem írsz? Én őket is sajnálom.

guma70 2024.03.29. 08:28:40

@s:

"Én őket is sajnálom."

Csak őket sajnálom!
a többiektől kiráz a hideg, ahogy sütögetik a pecsenyéjüket - bár ha felébred egy jentős tömeg és legalább választani elmennek az emberek...

s 2024.03.29. 22:38:18

@guma70: A gyerekeikre gondoltam. Ők nem sokat tehettek, ez csak úgy rájuk szakadt, ahogy Dr. Gyurkó Szilvia írta. Sajnos a gyerekek mindig kénytelenek elszenvedni a felnőttek ostobaságait.

jaegtoer 2024.04.12. 15:12:19

Ehhöz nem tudok szépen hozzászólni, mert képtelen vagyok sajnálkozni. Az élet kegyetlen. Hány ezer, tízezer gyerek megy tönkre, miközben a nagyok azzal vannak elfoglalva, hogy szájon szarják egymást, és ebbe mocsok ügybe pont azok a szarakodók rángatták bele a gyerekeiket, akik azt hangoztatják, hogy védenék a gyerekeiket a szarságoktól. Úgy kellett volna élni, hogy erre a kálváriára ne kerüljön sor. Sok nyomorúságban (mindenféle nyomorúságban) élő gyerek örömest cserélne a varga-magyar gyerekekkel.

látjátok feleim szümtükkel 2024.04.13. 21:00:49

www.youtube.com/watch?v=htSH8misFn4

Gyerekkoromban a falunkban nem sok ember tartott birkát, ezért nem is sokat láttunk belőlük. De ha még is szerencsénk volt, apám azzal heccelte a gyerkeit, hogy megkérdezte, bevennétek-e x-t, vagy y-t birkának, és rá is
vágta egyből, hogy beeeeeeee. Mi a tesómmal meg mérgelődtünk, hogy a kárunkra humorizál. Vagy ironizált? Már nem is tudom.
süti beállítások módosítása