He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Bálint András: Liberális vagyok és erős a magyarságtudatom

2024.04.13. 14:35 guma70

| Fotó: Huszár Dávid | Forrás: Népszava

Két nappal az április 6-i tüntetést előtt hívta fel Nagy Ervint, hogy szívesen fellépne egy Radnóti-verssel. „Magyar Péter visszahívott, úgy fogalmaztam neki, hogy ha szükséged van egy nemzeti liberálisra, akkor jövök szombaton. Mert én liberális vagyok, és erős a magyarságtudatom” – mondta a Népszavának Bálint András Kossuth- és Jászai Mari díjas színész, színházigazgató.

Bálint utoljára 1998-ban szólalt meg politikai kérdésben. Egy évvel korábban megnyerte a Nemzeti Színház igazgatói pályázatát, az első Orbán-kormány pedig leállította a színház építését az Erzsébet-téren. Bálint ekkor lemondott. A rendszerváltás idején aktívabb volt közéletileg, többször fellépett az SZDSZ rendezvényein, ezzel együtt jóban volt Tarlós Istvánnal is – idézte fel a lapnak.

Nagy Ervin korábban arról beszélt, 56-os hangulata van napjainkban, Bálint erre úgy reagált az interjúban, hogy Jordán Tamással átélte a forradalmat, pályatársával 13 évesen Kossuth- címereket ragasztottak a teherautókra. „Most, ha nem is 56-os a hangulatom, a 89-es Nagy Imre-temetés mindenképp felidéződik bennem” – mondta.

„Van-e bennem kétely? Van. Én egy tehetséges fiatalembert láttam benne, aki jól fogalmaz, és árad belőle az elszántság”

– mondta.

Felemelőnek és csodálatosnak jellemezte, hogy felléphetett a Kossuth téren, elmondása szerint pedig izgult is, amikor elszavalta Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét.

Hozzátette, a magyar társadalom harminc éve „undorítóan megosztott”, a színházi szakma sokáig nem volt az, de Vidnyánszky Attila megjelenésével és a Magyar Teátrumi Társaság megalakulásával „dekleráltan azzá vált”.

Az április 6-i tüntetésről készült videónkat itt láthatják:

https://telex.hu/belfold/2024/04/13/magyar-peter-balint-andras-szinhaz-tuntetes

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr10018380349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása