He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Az MTVA honvédségi technológiát használt Magyar Péter demonstrációján – de minek?

2024.04.14. 07:30 guma70

Az amerikai hadsereg által is használt csúcstechnikát használta Magyar Péter tüntetésén és több ellenzéki demonstráción is az állami média, például egy méregdrága Silvus rádióadó is felbukkant. A nap egyik nagy kérdése, hogy miért.

A Magyar Hang újságírója figyelt fel arra, hogy amikor április hatodikán Nagykanizsáról élőzött a Kossuth Rádió, a közmédia látványosan demonstrálta jelenlétét az Antenna Hungária közvetítőkocsijával, a munkatársak logós mikrofonjával, illetve a nyakukban lógó MTVA-s belépővel.

Mindeközben ugyanaznap délután Budapesten, a Kossuth téren, a Magyar Péter által szervezett tüntetés sajtópódiumán már civilbe öltözött közmédiások vártak logó nélküli kamerával a kezdésre, nyakukból hiányzott a belépő, és úgy általában sem volt az eszközeiken arra utaló jelzés, hogy melyik médiumhoz tartoznak.

Honvédségi csúcstechnológia közpénzből

Ami azonban még ennél is érdekesebb, hogy szombat délután kettő óra körül az MTVA egy szintén civil ruhás technikusánál a szerző, aki egyébként neves haditudósító, felismert egy méregdrága Silvus rádióadót, amelyet az amerikai hadsereg is használ.

A Magyar Hang újságírója szerint egy ilyen adó és vevő 50.000 dollárnál is többe kerül, és a világon az egyik legmegbízhatóbb, külső körülményektől független adatátviteli technológia. Viszont annyira új (és drága), hogy még a hadseregben sem jut mindegyik egységnek.

A riporter gyorsan megtalálta a berendezés párját is a Kossuth tér egyik szegletében, a technikusok ugyanis épp a vevőegységet szerelték össze a jel stúdióba való továbbításához. A lap újságírója azt is megtudta, hogy ezeket az eszközöket nem most szombaton használta először az MTVA.

„Jó kérdés, hogy miért, mennyiért és kitől vásárolt (vagy bérel) ilyen berendezéseket az MTVA, és miért van ezekre szüksége az ellenzéki demonstrációkon, ha amúgy egyetlen percet sem közvetít élőben a tüntetésből?”

– teszi fel a kérdést a cikk. Majd utána elmélázik a szerző azon is, hogy Kínában például egy ilyen jó minőségű HD jelből egy arcfelismerő program és a mögötte álló mesterséges intelligencia valós időben, nagy pontossággal mondja meg a hatóságoknak, hogy név szerint kik vesznek részt a kormányellenes tüntetéseken.

Csúcstechnika az ellenzéki demonstráción.
Csúcstechnika az ellenzéki demonstráción. Fotó: Lukács Csaba / Magyar Hang (átvétel a szerkesztőség engedélyével)

Kérdőre vonták az MTVA-t, pikírt választ kaptak

A lap megkérdezte az MTVA sajtóosztályát, hogy összesen hány percet sugárzott vagy közvetített élőben a szóban forgó eseményről. A nem épp készséges választ szó szerint idézzük:

„tájékoztatjuk, hogy a közmédia valamennyi csatornájához hasonlóan az M1 műsora is elérhető, valamint tartalmai újranézhetők a mediaklikk.hu műsorújságos felületén. Valamennyi Ön által megfogalmazott kérdésben pontos információkat talál az alábbi linken: M1.medaklikk.hu.”

A Magyar Hang hétfő este közadatigénylést nyújtott be az alábbi kérdésekkel:

  • Az MTVA hány dolgozója dolgozott április hatodikán, szombaton a Kossuth téri demonstráció közvetítésén és ez összesen mennyibe került az adófizetőknek?
  • Hány pár Silvus rádió adó- és vevőegységet használt az MTVA és mennyiért?
  • Ha nem vásárolt ilyen berendezéseket, mennyibe került ezek bérlése alkalmanként, és eddig hányszor béreltek ilyet és kitől?
  • Miért kell ilyen drága katonai technológiát használni az ellenzéki tüntetések esetében, ha amúgy nem közvetítik élőben az eseményt?
  • A szombati demonstráció élő közvetítésekor megosztották-e harmadik féllel a Kossuth térről beérkező videójeleket? Volt-e lehetősége nem MTVA-s alkalmazottnak hozzáférni/látni ezt a közvetítést?

Az MTVA-nál egyébként csak a TV2 volt érdekesebb: a Tények című hírműsorának szombat esti adásában egyáltalán nem foglalkoztak a demonstrációval, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb politikai eseménye volt Magyarországon.

https://media1.hu/2024/04/12/katonai-technologiaval-silvus-radioado-mtva-tuntetes/

 

 

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4418380079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanyasi értelmiségi 2024.04.14. 11:44:02

Közel 30 évet leéltem az életemből úgy, hogy itt állomásoztak az orosz csapatok. Harminc év alatt nem volt annyi gondja ennek az országnak az itt állomásozó oroszokkal, mint amennyi gondja most van a "civilizált" libernyák nyugati országoknak 1 nap alatt az őket megszálló rohadék, tolvaj, gazember, élősködő patkány muszlim csürhével.
Utálom a fideszt mint a szart.
De.
Amíg Orbán az egyetlen biztosíték arra, hogy az a liberomocsok, ami ma a "civilizált" libernyák, agymosott nyuag utcáin hömpölyög, ne öntse el Magyarországot......addig Orbán marad. És ha ehhez az kell, hogy ismét orosz csapatok állomásozzanak Magyarországon....jöhetnek.

látjátok feleim szümtükkel 2024.04.14. 17:55:35

Na de, Orbán eccer már azt mondta, hogy ruszkik haza. A Béke érdekében megint mondhatná Putyin havernak.

s 2024.04.15. 11:21:18

@látjátok feleim szümtükkel: Mondhatná, de most már nem meri. Fiatalabb korában bátrabb volt.

látjátok feleim szümtükkel 2024.04.15. 15:24:44

@s:

A fenéket nem meri, nem ez a gond. Az, hogy csak mi magyarok gondoljuk, hogy Putyin és Orbán haverok. Putyin nem úgy gondolja.

BiG74 Bodri 2024.04.15. 16:37:27

@tanyasi értelmiségi:
Mi a tökömért kell nevet változtatni? Attól még az maradsz ami vagy!

BiG74 Bodri 2024.04.15. 16:39:13

@tanyasi értelmiségi:
Ja, és nálad állomásozzanak orosz csapatok, retek nyomoronc hazaáruló identitászavaros debil idióta fideszmocsok!

BiG74 Bodri 2024.04.15. 16:55:53

@tanyasi értelmiségi:
Még valami köcsög!
Ha megszállnak téged az oroszok, akkor remélem, hogy azt a jó keresztényfajta:
- csecsenek
-kirgizek, tadzsikok

Csak a te kedvedért egy cikkből:
"Az utóbbi évek híreit olvasva azt gondolhatnánk, hogy Európán belül a legtöbb muszlim egy nyugati országban él. Ám kontinensünk listavezetője e tekintetben egy keleti állam, Oroszország, 16-25 millió hívőjével, akikhez további hatmillió gazdasági migráns is érkezett még a muszlim Közép-Ázsiából. Egy friss felmérés szerint e migránsok 43 százaléka a saría iszlám törvényei szerint élne. Közben négy oroszországi tagköztársaságban az iszlám bankolás bevezetésével kísérleteznek, iráni segítséggel."

vagy egy másikból ( a kedvedért mandiner):
"Bekeményítenek az orosz muszlimok
Moszkva Európa legnagyobb muszlim lakosságú városa, a muzulmán népesség aránya pedig 15 éven belül 30 százalék lehet."

Na ki a hülye?

tanyasi értelmiségi 2024.04.16. 15:47:03

Szóval hogy mindenki értse.
Ami ma brüsszelesben az ominózus konferencia körül zajlik, a libernyák söpredék csürhe azt hívja demokráciának.
Na mi meg ebből a liberofasizmusból nem kérünk.......

tanyasi értelmiségi 2024.04.16. 17:24:28

Amíg a nyugati világot ez a liberofertő, liberomocsok uralja, addig a magyarság alapvető érdeke, hogy ez semmilyen formában ne tudjon beszivárogni az országba. És ha ehhez Orbán kell, akkor addig ő lesz az ország miniszterelnöke, míg ezeket a liberopatkányokat ki nem irtjuk a nyugati világból.

látjátok feleim szümtükkel 2024.04.16. 20:18:47

@tanyasi értelmiségi:

B+! Már régen beszivárgott. Biztosan nem olvastad, hogy helyi potentátok itt is visszavontak korábban kiadott rendezvény engedélyezéseket. Csak annyi a különbség, hogy az nem Brüsszelben történt, hanem kis hazánkban. Mért gondolod, hogy ez nyugati találmány?

guma70 2024.04.16. 21:59:42

@látjátok feleim szümtükkel: :)))

nálunk még a paródistát is le/kitiltják helyekről... :DDD

tanyasi értelmiségi 2024.04.18. 20:19:57

Kifejezetten támogatjuk Magyar Péter indulását az EP választáson. Számunkra, a Fidesz számára ez rendkívül előnyös. Magyar Péter tőlünk nem vesz el szavazatott. A liberopatkány ellenzéktől annál inkább. Ennek az lesz a következménye, hogy reményeink szerint az liberoparazita ellenzák nem fog bejutni az EP-be. Három párt fogja átlépni az 5%-os küszöböt. A Fidesz, a Mi Hazánk, és Magyar Péter pártja.
A választások után nyilvánosságra fogunk hozni olyan dokumentumokat, amik pár nap alatt leamortizálják, ellehetetlenítik Magyar Pétert, és pártját. Ez az fogja eredményezni, hogy a képviselőik ott fognak ülni az EP-ben, de légüres térben. Megoldjuk, hogy rövid időn belül csatlakozzanak a Fidesz csoporthoz. Így ismét Magyarország lesz az etalon, mert mi leszünk az egyetlen ország. aki nem küldött libersöpredéket az EP-be.

látjátok feleim szümtükkel 2024.04.19. 20:48:54

@tanyasi értelmiségi:

Álmodik a nyomor?
Úgy tűnik, hogy tanyasi nem tanyai, ha már előre tudja, hogy mivel fogják leamortizálni azt, aki nem a fidesz szekerét tolja.

tanyasi értelmiségi 2024.04.21. 07:12:31

A magyar társadalom elsöprő többsége még olyanokból áll, akik a saját bőrükön tapasztalták, mit jelent az, mikor hazaáruló, országrontó, nemzetet kiárusító rohadék libernyák csürhe van hatalmon. Maszopos, szadeszes patkányok. Ebből nem kérünk. Mert tisztában vagyunk azzal, hogy ez a piperkőc hülyegyerek, a magyarpetike csak csali. Ha bekapjuk a horgot, és hatalomra segítjük, 24 órán belül ot fog állni mellette az összes söpredék libernyák ellenzéki, gyurcsótány fegyemcel az élen. Abból sem kérünk, hogy senkiházi, élősködő, bűnöző here migráncshordák garázdálkodjanak Magyarországon, mert nekünk már attól is hányingerünk van, ha két cigányt látunk az úton.
Abból sem kérünk, hogy rohadék buzernyákok, és más tetű aberráltak flangáljanak, ólálkodjanak a gyerekeink, unokáink körül. Mert ezeket a férgeket nemes egyszerűségel megnyúzzuk elevenen.
Abból sem kérünk, hogy börtöntöltelék, gazember zsidók, mint sorosszarosgyurka, és brüszeli csicskáik mondják meg nekünk, hogyan éljük az életünket.

Amíg ezeket az elvárásokat Orbán tudja garantálni, addig Orbán marad.....

látjátok feleim szümtükkel 2024.04.21. 09:37:51

@tanyasi értelmiségi:

Na akkor most hogy is van ez? Orbán marad, " mert nekünk már attól is hányingerünk van, ha két cigányt látunk az úton."

Nem gondolod, hogy ez sértegetése a magyar államalkotó nemzetiségnek?

Én szégyellem ezért magam helyetted is, és tőled van némi ingerem.

Mellesleg a cigány nemzetiség is migrált csak nem most, hanem több száz éve.

Nem muszáj válaszoldod, kaptam be inger elleni gyógyszert.

s 2024.04.24. 22:14:21

@tanyasi értelmiségi: "nekünk már attól is hányingerünk van, ha két cigányt látunk az úton"
Faszér nézel tükörbe, hülyegyerek? Akkor egyet sem látnál, baromarcú.

s 2024.04.24. 22:18:35

@tanyasi értelmiségi: "Abból sem kérünk, hogy rohadék buzernyákok, és más tetű aberráltak flangáljanak, ólálkodjanak a gyerekeink, unokáink körül"
Csak a balogh, meg a balfasz k. endre. Ezek maradjanak, mert ezek szájba baszhatnak bárkit, amerre állnak. A kaleta is, meg az idióta pállfy, vagy ki a faszom.

s 2024.04.24. 22:19:45

@tanyasi értelmiségi: Az volt már, hogy a kurva anyád? Mert ha esetleg nem, akkor a kurva anyád.

látjátok feleim szümtükkel 2024.04.25. 07:35:59

@s:

Nem lenne rossz, ha a k...a....-ról leszoknál. Ez egy disztingvált kocsma, csak néha betévednek elméjükben szűkös mértékkel születettek is. Senkinek az anyja nem k..., de még a k..sem az. Hanem valakinek az anyja. Igaz anyám szerint neki sosem lett baja, ha a gyerekek ekként emlegették, de van egy mérce, ami alá nem szabad/illik ereszkedni. Tisztelni illik minden nőt, aki gyermeket hoz a világra, még akkor is, ha az olyan férfinak kegyelmet adnak, aki gyermekek abuzáláshoz segítséget nyújt. Mert minden k..nak nevezett nő mögött férfi, vagy férfiak állnak. Valahogy ezt mindenki elfelejti és csak a nőket k...zák le.;Đ

tanyasi értelmiségi 2024.04.25. 08:27:38

@látjátok feleim szümtükkel:

Ugyan már kicsihuszár.
Ez egy patkány liberocsürhe blog, ahol genetilai hulladák liberotetvek szopják egymást, élükön ezzel a szippantótöltelékkel, meg az oldalkocsis féreggel.
Vagy most úgy gondolod, ezzel a pár mondattal már nem vagy olyan mint ők?

s 2024.04.25. 09:05:26

@tanyasi értelmiségi: "liberocsürhe blog, ahol genetilai hulladák liberotetvek szopják egymást"
Te is itt vagy. Üdv a klubban.

guma70 2024.04.25. 10:19:34

@s: :)

ezen csak röhögni lehet, mennyire nem érti mit ir magyarul... :D

de itt van egyetlen sor (ami az utóbbi idők legyengjébbje) az adminból, amitől az epeköve tovább nőhet ennek a kinevezett és megvásárolt "értelmiségnek"

Oldalak, ahonnan az elmúlt 7 napban látogatók érkeztek a blogra.
Hivatkozók Lapletöltés (Pl) Százalék

google.com 389 71,24%

@látjátok feleim szümtükkel:

tudod a tiszteletet ki kell érdemelni, de ez a gyökér már itt is mindenkit abuzált sokszorosan. csak vele van a letiltás rublika több 100 oldalon tele...
annyira kicsi a farka, hogy mindig erőlködik de sehol senkihez nem tud közel kerülni.

tanyasi értelmiségi 2024.04.25. 13:00:57

@guma70:

"annyira kicsi a farka"

Ezen szájrátétellel segíthetsz.....

tanyasi értelmiségi 2024.04.25. 13:04:02

@guma70:

Igen, ezrek várják remegve, mikor kopizolbe ide valami libernyák baromságot.
Szegény, szerencsétlen árvízkárosult......

tanyasi értelmiségi 2024.04.25. 13:18:18

@s:

Te gy szimpla elmebeteg vagy, ezért nem lógsz ki innen.

látjátok feleim szümtükkel 2024.04.25. 14:15:42

@tanyasi értelmiségi:

Igen nem vagyok olyan, mint te. Mert én tudom, hogy neked is van helyen a nap alatt, mert az istened az ilyeneknek is csinált helyet a Földön. De te nem tudod ezt, és fröcsög belőled a gyűlölet. Csak vigyázz, mert ebbe bele idő előtt lehet halni.

látjátok feleim szümtükkel 2024.04.25. 14:17:40

@guma70:

Hát igen, neki csak olyan kártyát osztottak a nerben, ahol ezt kell csinálnia. Talán nem kéne egy embernek ennyire lemenni kutyába. Elnézést a kutyáktól.

tanyasi értelmiségi 2024.04.25. 15:12:39

@látjátok feleim szümtükkel:

Ha a gyülölködésbe, meg a fröcsögésbe bele lehetne dögleni, nektek - kivétel nélkül mindnyájatoknak - már a művirág koszorú is elszáradt volna a sírotokon.....

s 2024.04.25. 16:35:09

@tanyasi értelmiségi: Magadról milyen diagnózist sikerül megalkotnod, ha szerinted én elmebeteg vagyok? Jobban hiszel a saját téveszmédben, mint orbánod. Mert ő csak kihasználja az ennyire hülyéket, mint amilyen te is vagy. Vedd már észre, hogy mi az igazi világ, ne azt ugassad, amit mások ugattatnak veled. Szánalmas, vélemény és gondolat nélküli lény vagy, aki azt gonodolja, hogy mindenki más hülye, csak ő nem. Te vagy az elmebeteg, és még csak kezelésre sem mész.

tanyasi értelmiségi 2024.04.26. 12:42:45

@s:

Szép, kerek önéletrajzott kottáztál ide.....

s 2024.04.26. 13:03:18

@tanyasi értelmiségi: Tehát hülye vagy, mint a segg, ahogyan azt eddig is tudhattuk. Ez itt rólad szólt, te nagyon barom.

tanyasi értelmiségi 2024.04.26. 13:12:11

@s:

Nem. Ez egy ritka őszinte önjellemzés volt.....amivel egyébként mindenki egyetért. De azért legközelebb a Főorvos Úrral nézesd át, mielőt kirakod, mert még letilt a netről.....

s 2024.04.26. 13:29:40

@tanyasi értelmiségi: Menj már el anyád retkes picsájába, te buzeráns faszökör. A kutya fasza nem kíváncsi a faszságaidra. Hülye vagy, és kész. Beszopod orbán baromságait, és magadnál értelmesebbekkel akarsz vitatkozni. Nem fog menni, mert egy fasz vagy.

Forestarius Csaba 2024.04.26. 15:21:13

@s:

Idegesnek tűnsz. Kapjál be valamit. Pl. egy lófaszt.....

s 2024.04.26. 15:27:35

@Forestarius Csaba: Szopjad le a semjénzsóti szép fehér lovát. Utána orbánod betúrosodott gecije már limonádé lesz gyulladt manduláidnak.

tanyasi értelmiségi 2024.04.26. 15:29:48

@s:

Ahogyan korábban mondottam......elmebeteg vagy.

látjátok feleim szümtükkel 2024.04.26. 20:56:33

@Forestarius Csaba:

Talán már ki akarod köpni, hogy másnak ajánlod? Pedig isten bezony nagyon jól áll a szádban.
süti beállítások módosítása