He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Vizsgabotrány: a Rahimkulov fiú édesanyja kétszer is bement a Corvinusra

2024.03.18. 07:02 guma70

Az egyetem vezetése nem akart konfliktusba kerülni a milliárdos édesapával.

A Budapesti Corvinus Egyetem személyiségi jogokra hivatkozva nem adott információt arról, hogy Timur Megdetovics Rahimkulov fia volt-e az, akinek az egyetemi vezetés kivételezve lehetővé tette, hogy vizsgát tegyen, az elbocsátott Ádám Zoltán docens ezt a Jelennek megerősítette. 

Lapinformációk szerint a milliárdos Rahimkulov Timur gyermekével kivételeztek.
Magyarnarancs.hu·márc. 8.

„Nem szeretnék olyan országban élni, és nem akarok olyan közéletben részt venni, amelyben a félelem határozza meg az emberek, a társadalmi cselekvők döntéseit. Továbbra sem a hallgató vezetéknevét tartom az ügy kulcsmozzanatának, de úgy gondolom, hogy ez is része a történetnek, ami ma már nemcsak egy egyetemi ügy, hanem a magyar közállapotok egyik lakmuszpapírja” – fogalmazott Ádám.

Hozzátette, a diák édesanyja kétszer is megkereste őt a vizsgával kapcsolatban. „Két alkalommal találkoztam a hölggyel az egyetemen, és egyik alkalommal sem én kezdeményeztem vele a beszélgetést. Egyszer bejött a terembe, ahol tanítottam, egyszer pedig a lépcsőházban állított meg. Később egy emailt írtam neki Habis Helga dékán kifejezett kérésére, amiben ugyanazt mondtam, mint a személyes találkozásainkkor, vagyis, ha akarnék sem tudnék kivételt tenni a gyermekével”.

Ezt követően avatkozott be Timur Rahimkulov, aki írt egy levelet a rektornak. „Az egyetem vezetése tehát – aminek egyébként nem a rektor a legfontosabb tagja, hanem Anthony Radev elnök, Mol- és WizzAir-igazgatósági tag – magáévá tette azt a szemléletet, hogy az egyetemen az történik, amit a fenntartó alapítvány kuratóriuma akar, s ennek keretében nyilván azt is mérlegelték, hogy érdemes-e konfliktusba kerülniük egy olyan befolyásos személlyel, mint ennek a hallgatónak az édesapja”. 

A 24.hu emlékeztet, Rahimkulovék Oroszországból származnak. Vagyonukat édesapjuk, Megdet alapozta meg. A két magyar állampolgársággal is rendelkező fivér, Ruszlan és Timur a leggazdagabb magyarok listájának állandó szereplője. Óriási befolyásra tettek szert az energetikai és a bankszektorban, vagyonuk gerincét OTP- és Mol-részvények adják.

Mol-részvényei a Corvinus Egyetemnek is vannak, pontosabban a felsőoktatási intézményt működtető vagyonkezelő alapítványnak, a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványnak (MUC), amely pár évvel ezelőtt, a modellváltás idején megkapta a magyar állam Molban meglévő 10 százalékos tulajdonrészét.

https://magyarnarancs.hu/belpol/vizsgabotrany-rahimkulov-fiu-edesanyja-ketszer-is-bejott-a-corvinusra-266314

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7018354223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása