He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Szijjártó a április 3.-i választásra edzi a világot ezzel a szöveggel?

2022.01.12. 04:15 guma

Szijjártó Péter szerint a jogvédőknek nincs helyük Kazahsztánban

Az európai uniós vezetők eddigi állásfoglalásaival szembehelyezkedve Kaszim-Zsomart Tokajev oldalára állt a magyar kormány a kazahsztáni konfliktusban. Szijjártó Péter már tegnap is a kazah állam állítólagos megtámadásáról beszélt, ma pedig államcsínyt említett, és kijelentette, hogy nincs helyük a jogvédő szervezetek kritikáinak. Úgy tűnik, a kérdésben a V4-tagállamok között sincs egyetértés.

Nyíltan állást foglalt a Kaszim-Zsomart Tokajev-rezsim mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Türk Államok Szervezetének külügyminiszteri tanácsának virtuális ülésén, amelyen a politikus megfigyelőként vett részt. Ezzel a magyar kormány ismét szembehelyezkedett az európai uniós vezetők eddigi nyilatkozataival.

Kapcsolódó
Parancsot adott a kazah elnök, hogy figyelmeztetés nélkül nyissanak tüzet

Parancsot adott a kazah elnök, hogy figyelmeztetés nélkül nyissanak tüzet

Beszédet mondott Kaszim-Zsomart Tokajev, nem tárgyal a terroristákkal.

Szijjártó Péter a kazah és az orosz elnök véleményét magáévá téve már tegnap is azt állította, hogy „Kazahsztánban megpróbálták megdönteni az alkotmányos rendet, és egy jól koordinált akció keretében támadták meg magát a kazah államot”. Beszámolója szerint a kazah elnökkel Orbán Viktor miniszterelnök is tárgyalt telefonon, illetve segítséget ajánlott neki, miután Kaszim-Zsomart Tokajev pénteken arra adott parancsot, hogy a rendvédelmi szervek figyelmeztetés nélkül nyissanak tüzet a tüntetőkre.

„Nincs helyük a jogvédőknek”

Kapcsolódó

A mai virtuális ülésen Szijjártó Péter azt mondta, Magyarországnak nemzetbiztonsági érdeke Közép-Ázsia stabilitása, ezért a kormány támogatja a „béke és rend” helyreállítását célzó erőfeszítéseket Kazahsztánban. Ezt követően destabilizációs kísérletről és államcsínyről beszélt. Tájékoztatása szerint közös nyilatkozatot fogadtak el a délelőtti virtuális tanácsülésen, amelyben elítélték az erőszakot, a „vandál cselekedeteket”, valamint kinyilvánították szolidaritásukat a kazah emberekkel, és részvétüket fejezték ki a halálos áldozatok miatt. Az erőszakhullámba torkolló tüntetésekről – amelyek következtében vasárnapig mintegy 164 ember halt meg – azt mondta: 

Pontosan tudjuk tapasztalatból, hogy mi szokott ilyenkor történni a nemzetközi politikai színtéren: általában jönnek az úgynevezett emberi jogvédő szervezetek, jönnek bizonyos országok, jönnek a nemzetközi szervezetek, akik majd mindenfajta kritikákat akarnak megfogalmazni, meg el akarnak fogadni elítélő nyilatkozatokat. Én azt gondolom, hogy ennek most elejét kell venni, ennek itt nincsen helye.

Közölte, szerinte inkább azt kell biztosítani, hogy a jövőben megelőzhetők legyenek az elmúlt napokban látott erőszakos cselekmények.

Nem szabad felmentést adni semmilyen erőszakos esemény kapcsán az elkövetőknek, és nem szabad teret engedni a terrorista vagy szélsőséges ideológiát terjesztő szervezeteknek

 – mondta a miniszter, hozzátéve: szerinte a hatóságoknak lassan sikerül „úrrá lenni az erőszakos eseményeken”. A Szabad Európa szeretett volna a végére járni Szijjártó Péter kijelentéseinek, például hogy a magyar kormány milyen szervezeteket sejt a kazah alkotmányos rend ellen indított „jól koordinált akció” mögött, de sem a külügytől, sem Orbán Viktor kabinetjétől nem kaptak választ. 

Arról is kérdezték, hogy a miniszter szavai azt jelentik-e, hogy Magyarország automatikusan megvétóz minden, a külső beavatkozást esetleg elítélő vagy emberi jogokért kiálló nyilatkozatot, de egyelőre erre sem érkezett semmilyen reakció.

Az uniós vezetők és a V4-ek álláspontja

Az eddigi, vezető uniós politikusoktól érkező állásfoglalások ugyanis ezúttal sem azonosak Orbán Viktor és Szijjártó Péter véleményével. Josep Borell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai képviselője közleményében például arra sürgette a hatóságokat, hogy 

ebben a nehéz időszakban is tartsák be kötelezettségvállalásaikat, beleértve a polgárok emberi jogainak és alapvető szabadságjogainak tiszteletben tartását, különös tekintettel a gyülekezési szabadságra, a véleménynyilvánítás szabadságára és a média szabadságára.

Kaszim-Zsomart Tokajevvel Charles Michel, az Európai Tanács elnöke beszélt hétfőn telefonon, ő ugyancsak amiatt fejezte ki aggályait, hogy Tokajev figyelmeztetés nélküli tűzparancsot adott ki a rendvédelmi szerveknek. Erre a kazah elnök állítólag úgy reagált, hogy eddig nem vetették be a fegyveres erőket békés tüntetők ellen, és ezután sem teszik.

Egyetértés a V4-ek között sincs, Jan Lipavský cseh külügyminiszter például azt írta a Twitteren:

Egy olyan elnöknek, aki parancsot ad civilek figyelmeztetés nélküli lelövésére, nincs szüksége szolidaritásra. A mi szolidaritásunk a kazah népé.

Zbigniew Rau lengyel és Ivan Korčok szlovák külügyminiszter egyelőre kevésbé nyílt állásfoglalásokat tettek: mindketten párbeszédet és az erőszak befejezését sürgették. Zbigniew Rau az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kötelezettségvállalásainak betartatására emlékeztette Mukhtar Tleuberdi kazah külügyért.

(via Szabad Európa, MTI)

(Borítókép: Szijjártó Péter a V4+Törökország külügyminiszteri találkozó után tartott sajtótájékztatón a Puskás Arénában 2021. ddecember 21-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

https://index.hu/belfold/2022/01/11/szijjarto-peter-emberi-jogvedok-kazahsztan-kaszim-zsomart-tokajev-eu-v4/

251 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr716810596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2022.01.19. 17:51:22

@gazoló: mindegykivagyok O1G kommenttárs kommentjeit majdnem annyira bírom, mint vajákosbirinénéit:)))

jaegtoer 2022.01.19. 18:31:47

@taga20:

Mindig ezek a negatív hozzáállások.Nem bírom, hiába no, egyszerűen nem bírom elviselni.
A helyes megközelítés az, hogy a fiúk hősies helytállással kiküzdötték maguknak a 15. helyet a világ ~200 országa között. Azt meg teljesen felesleges és megátalkodott rosszindulat fölhánytorgatni, hogy mennyi induló volt, és mennyi meccsből sikerült megkaparintani a megtisztelő 15. helyet.Képzeljétek el: játszanak még két meccset, és akár a 16. helyet is sikerülhetett volna megszerezni.

taga20 2022.01.19. 18:42:07

@jaegtoer: nagyon szép és jó, amiket leírtál, de ott a bibi, hogy ez ebé, és nem vébé:)))

gazoló 2022.01.19. 19:05:20

@taga20:

nemradiátor miépes hugyoskának a szélbeszórt csiliárdok ellenére sikerült ezt a szép sportot is a békasegge alá navigálni (

habakuk000 2022.01.19. 19:27:58

@gazoló: Ó, úgy érzem, lesz itt még érdekesség áprilisig, egyetértek a Márky-féle szókimondással...ha nagyon őszinte akarok lenni, már a miniszterelnök úr kifejezéstől agyhúgybergést kapok, mert ez, ezek nem miniszterelnök, miniszterek, hanem hazudós, tolvaj brigantik, akik bitorolják ezeket a pozíciókat.

Nem tudom milyen volt régebben a kézilabda, nyilatkozatokban, nagyképűségben egy szinten állnak a focistákkal, a tao áldott hatása itt is jelentkezik, ahogy olvasgattam a megnyilvánulásokat.

gazoló 2022.01.19. 20:42:32

@habakuk000: szasz

az utóbbi napoktól sokkot kaptam,na nem a mocsokságoktól,mert az permanens 12 éve,hanem a cinizmistól ami a válaszreakciókat jellemzi))
....
inkább koriztam ma))

kepkuldes.com/images/e9bef788329ee37de63731e15dee38c9.jpg

gazoló 2022.01.19. 20:44:07

@taga20: DDD

mosmá várjuk az ollózós vidijót a lobogóhajúlobonctól))

jaegtoer 2022.01.20. 03:08:41

@taga20: Úgy van fiatal testvérem és felebarátom. Az zavart össze, hogy olyan várakozások előzték meg, illetőleg kísérték magyar meccseket, mintha a világ sorsa múlna rajta, ezért az összevisszaság.
Mindazonáltal bizakodom, hogy a lóról történő hátrafelé nyilazásban nincsen, nem lehet a magyaroknál jobb sem Európában, sem a világon, bár most előre menni trendi nem hátra, bár nyilazásban most már nem tudom mi lehet a stájsz, hacsaknem magunkat nyilazzuk le.
Végre ki kellene mondani, hogy merünk mi kicsik lenni, még ha ordas nagy tolvajokat adtunk is a világnak.

gazoló 2022.01.20. 07:32:02

@habakuk000:

kósza reggeli komment vhonnan a netről,"Béláim.

"Vannak kétségeim, főleg ezzel az üggyel "szoros összefüggésben". Amennyiben befolyás, előny elfogadása, felajánlása, vagy későbbi előny kilátásba helyezésével jogi diplomát lehet szerezni, akkor úgy gondolom, hogy a jogállamiság alapjait verte szét látványosan ez az ügy. Az ellenzéki pártok figyelmébe ajánlom, hogy az Igazságügy Miniszter Asszonyt kérdezzék már meg, hogy mi ezzel a kapcsolatos álláspontja? Nem érzi e magáénak a problémát? Mellesleg az utolsó szögeket ütik - az egyébként is megtépázott - igazságszolgáltatás koporsójába.
Az hogy van, hogy veszek magamnak egy jogi diplomát, bekeretezve kirakom egy irodának látszó helyiség falára, kibiggyesztem a nevem elé a dr. előtagot és holnaptól praktizálok?
Azt hiszem, részemről megszűnt a közbizalom béláim!

habakuk000 2022.01.20. 14:51:50

@gazoló: Kép ma, ellenzékiek állnak a kordon előtt.

Kérdem én: mi a nagy büdös lópikuláért nem döntik le és állnak a kolostor ajtajába?

@jaegtoer: Kedves Kollega, óvatosan a hátranyilazással, amikor olyan országok is vannak a nevezettek között, mint pl Mongólia vagy a kipcsak törzsek...aztán azon vesszük észre magunkat, hogy magyarázzuk a bizonyítványt, hogy egyáltalán nem szégyen az a rengeteg lenyilazott harcos Muhinál.

gazoló 2022.01.20. 19:27:20

@habakuk000:

lenne is nagy sivalkodás, a soros által felbújtott szánkóégető barbár baloldal miatt.

megjegyzem ha gyurcsány v bárki alatt völneréhez hasonló kaliberű bűntény történt volna,égne a város(

gazoló 2022.01.20. 19:29:39

@habakuk000:

szümtü vajon merre?
rég láttam erre,csak nem beteg?

Neytiri??

taga20 2022.01.20. 19:42:07

@gazoló: szümtük a varánusz blogban bujdosik, mint a kincs ami nincsben kamasuka:)))

a kékcsaj meg egy másik blogban éli életét 0-24-ben.

ne aggódj tesó, nem veszett el senki:)))

habakuk000 2022.01.20. 20:23:35

@gazoló: Kellene pedig egy kis erőt mutatni picsogás helyett.

Hogyan képzelje el az egyszerű földi halandó, hogy képesek lesznek kormányozni, ha egy kis kerítés is megállítja őket?

Ezért jók a Márky féle mondások.

Szümtük nem tudom miért tűnt el, Neytiri megsértődött, amikor az oltásokról beszélgettünk.

Ma be lehet talán árazni a magyar kézisek tevékenységét? Vagy a dánok más kategória?

gazoló 2022.01.20. 20:43:33

@habakuk000:

Márki,Karácsony is jól teszi ha kemény velük..cinikus,hazug,paraszt rablóbanda.

gazoló 2022.01.20. 20:45:59

@taga20:

kékcsajnak add át üdvözletem)

taga20 2022.01.20. 21:02:27

@gazoló: bottal se piszkálom a csajt.
idióta oltásellenes a lelkem:)))

gazoló 2022.01.20. 21:10:04

@taga20:

van nekem is az ismerőseim között jónéhány hasonló.
nem vitatkozom velük,elfogadom..az is csak egy hit.
akkor akadok ki,mikor bilgétszezni kezdenek,)) "megmondta nincs ennyi emberre szükség,kiirtana"))

nabazmeg,nem ezt és nem így mondta!

szóval Neytiri nem szereti az oltást?)

pedig kapott tőled rendesen)

gazoló 2022.01.21. 13:26:24

@habakuk000: DDD

nagyon jó és igaz cikket találtál,habám, a két Vass hárommal felettem járt abban a pirostéglás újpesti szakközépben ahol a kézi egy szentség volt.
az izzadtságuk még érződött az alagsori öltözőben.

...

a tegnapiakkal kapcsolatban..gondolom láttad a dánokat..rosszul játszottak magukhoz képest,mert még nincsenek üzemi hőfokon..ennek ellenére bukni fogom a mixet,mert a gallok fenomenálisak.
egyszerűen nem tudom elképzelni,jogy bárki legyőzi őket!
26-án dán-flanszia))
ennek az eredményétől függetlenül még találkozhatunk velük a döntőben.

hajrámagyarik

gazoló 2022.01.21. 13:28:45

@habakuk000:

44 cikkeit olvasod?

mint egy folytatásos Mikszáth regény.

mi van itt? dzsézaz

taga20 2022.01.21. 16:33:26

@degenerált lavóros:

erdész tezsvérem má hiányoztál! má aszt hittem, hogy elvitt a kovid.

egyébként, itt van neked a kánaán, me hatósági áras lett a farhát:))))))))))))))))

habakuk000 2022.01.21. 17:22:52

@gazoló: Ugyanez van kicsiben is, nagyban is, ez az egész egy gyalázat.

Havel milyen jól kiismerte ezt a gyávát, ezen sokan csodálkoznak, én nem.

taga20 2022.01.21. 17:39:01

@habakuk000: kik azok a sokak?

aki normális, és van egy kis józanparasztiesze, az vágja, hogy mi folyik ebben az országban.

www.youtube.com/watch?v=lQXRFYRJY78

habakuk000 2022.01.21. 17:51:22

@taga20: Most. Régebben -amikor Havel elmondta az ominózus mondatát - sokan nem gondolták még, mekkora görény ez a gyáva purdé.

taga20 2022.01.21. 18:04:26

@habakuk000: azé régen még az amcsik is jobbak votak:)))

www.youtube.com/watch?v=Z9DLFi85B34

habakuk000 2022.01.21. 18:12:38

@taga20: Ez jó volt. :)

Egyébként a mi gyáva mocskunk is bemutatja régi énjét, hunnan is gyütt, csak ő döglött disznót éget és pálinkázik, oboázni majd Moszkvában fog február elején.

taga20 2022.01.21. 18:22:26

@habakuk000: :))) a kis ippon bajnok:)))

jut eszembe fotelforradalmárok(haba, gazoló), jelentkeztetek már szavazó biztosnak?

me én és az oldalbordám(remélem nem olvassa eszt, me lesz nekem ne mulass:))), már igen, és vállaltuk, hogy érd(ami a föld közepe:) 200km-es környékén megtesszük, hogy elvigyük a fényt a falusiaknak április 3.-án:)))

gazoló 2022.01.21. 18:38:07

@taga20:

ezé imádlak baromállat,remélem eljössz március idusán pestre..páleszt viszek.hu

taga20 2022.01.21. 18:43:10

@gazoló: mosmá ideje lesz fésztufész, me addig húzzuk, míg mind megnem halunk:)))

habakuk000 2022.01.21. 18:48:07

@taga20: Nem. Nem vagyok odavaló sajnos.
@gazoló: Nézem én ezt a sok mecset, de hiába, unalmasak ezek nekem. A dánok csak annyit játszottak, amennyit okvetlenül kell, pont úgy, mint az izlandiak az aranykezű magyari ifjak ellen. De továbbra sem értem, mitől is volt a magyar csoport a legerősebb, viszont az teljesen egyértelmű, hogy a tao látványsportokra fordított összes forintja fölösleges pénzkidobás, s pár szurkoló hétvégi szórakozásán kívül magának a sportnak kifejezetten árt.

gazoló 2022.01.21. 18:48:22

@habakuk000: DDD

doktorböllérminisztárelnökünkről Hofi,Esterházy,Popper,Ranschburg is megmondta a tuttit,mégsem értik a birkanépek :-(

taga20 2022.01.21. 18:53:13

@habakuk000: én se, de próbálok erőt venni magamon.

asztán lehet, hogy azt látjátok a hírekben, hogy bivalybasznákon egy lipsi(én) elvert egy kibaszott fityeszescsirát.

félek magamtól:)))

taga20 2022.01.21. 18:57:57

@gazoló: cigány, ako miért mész szurkolni a fityeszessel a kocsmába?:)))

gazoló 2022.01.21. 19:05:12

@taga20:

én a kézit minden felhang nélkül szeretem.
de lehet,hogy màr ezt is ellopta ezt a tolvajbanda :-(

gazoló 2022.01.21. 19:08:05

@taga20:

annyira utálok telefonon nyomogatni a vastag ujjaimmal
,,,,

taga20 2022.01.21. 19:13:28

@gazoló: örülök, hogy van miért drukkolnod. semmi gondom evvel, de nekem nem megy.

azé tavasszal toljunk má egy kőrózsát. megígérem, hogy mekse szólalok:)))

gazoló 2022.01.21. 21:14:13

@taga20: DDD

nebaccá ez óriás,mint ahogy Marci is.

taga20 2022.01.21. 21:20:53

@gazoló: nebasz cigány teszvérem!

ha kéne választanom, ako marci, mint az ilyász, de a végén még magyar is vagyok:)))

www.youtube.com/watch?v=v-YzdvmD2aQ&list=RDux_ryz97Ruk&index=9

habakuk000 2022.01.23. 08:16:35

@gazoló: Van Leeuwen felidézte, hogy pénteken 11 órakor éppen a munkahelyén volt, amikor felhívták a válogatottól.
„Az edző mondta, hogy pakoljak és utazzak Budapestre. Egyből az ugrott be, hogy gyorsan szólnom kell a főnökömnek – folytatta a Belgiumban légióskodó játékos. – Nagyon sok a munka, úgyhogy elhoztam magammal a laptopomat, két meccs között majd befejezem, amit elkezdtem. Az egészségügyben dolgozom, koponyaimplantátumokat tervezek.”

„A klubom belga, de a bajnokságban a legjobb holland együttesek is indulnak. A Bajnokok Ligájába már belekóstoltam, igaz, csak a selejtezőig jutottunk. Nem hinném, hogy ezután bárki is felfedezne, már 34 éves vagyok, de ki tudja, jó lenne! Soha nem voltam még profi, eddig a munka mellett játszottam. Volt, hogy 36 órát dolgoztam és hatszor edzettem egy héten. Nálunk, hollandoknál nincs ebben semmi különös, a tanulást sem adjuk fel a sportért. A mostani keretben is többen rendelkeznek diplomával.”

Éljen a tao, itt szerencsére özönlenek a tehetségek a sportba, nem kell tanulni, dolgozni, robotolni fölöslegesen.
Az összes szélhámos, senkiházi ingyenélőnek biztosított a karrierje.

habakuk000 2022.01.23. 08:41:11

@taga20: pedig drukkolhatnál a világbajnok covid-védekezésünknek, az izlandi kapitány sem érti, hogyan csinálhatjuk ennyire jól:

"Nagyon nyugtalan vagyok a kialakult helyzettel kapcsolatban, ha ilyen ütemben esnek ki a játékosaim a Covid miatt, előbb-utóbb elfogyunk. A torna előtt nagyon óvatosak voltunk, buborékban éltünk, nem tudom, mi történik, de itt sorra jönnek a pozitív esetek. Muszáj valahogyan megállítanunk ezt a folyamatot. "

habakuk000 2022.01.23. 08:44:21

@taga20: A francia kapitány egyenesem isten áldását kéri a magyarok nagyszerű járványkezelésére:

"Fogalmam sincs, mit tehetnénk még, hogy megakadályozzuk a vírus terjedését a csapaton belül, talán templomba kellene mennünk. "

taga20 2022.01.23. 11:43:17

@habakuk000: nagyon rákattintott gazoló a kéziebére:)))

inkább nézd meg ezt, én is ezt nézem!

www.youtube.com/watch?v=SRwqxeio_cY&list=RDCMUCRJovKcgUL7QumDE1YsLqzg&start_radio=1&rv=SRwqxeio_cY

gazoló 2022.01.23. 14:40:47

@taga20:

itt vok küszöb

félidőben a fradi csajok akik többnyire magyariak döntetlenre állnak az öt norvég válogatottal felálló dán Esberggel.
nem tucc lebeszélni,ha már mindenki megszivat bennünket,akkor a csajok combjainak látványát fogom élvezni)))

gazoló 2022.01.23. 14:43:39

@habakuk000:

így megy ez a rothadó nyugaton és még lelki problémáik sincsenek,tésztát sem esznek )

csirkét))
......
kepkuldes.com/images/95b5f8062275dd2604415c4fcaf45ac8.png

gazoló 2022.01.23. 14:55:30

@habakuk000:

kicserélted a fagyos vizeket a madaraidnak?

itt pancsiznak a rigók a másik welnessben zöldik,cinegék és tengelicek iszogatnak.
voltak ma meggyvágók és vörösbegyek is))
...
a fapapucsosokon rommá nyerem magam a mixen..tegnap is négyszeres pénz jött a Montenegróiak elleni győzelmekre,bár Montenegró és környéke második hazám és fájt((

taga20 2022.01.23. 17:43:14

@gazoló: nem rossz, csak a csajnak elég moslék a szája, és néha olyan érzésem van, hogy mintha az ékszíj is csúszna nála:)))

gazoló 2022.01.23. 18:35:57

@taga20:

bátor csaj lehet,halkítsd le nézd úgy,húzzál bugyit a fejére)

taga20 2022.01.28. 18:22:52

@gazoló: ehhez mit szólsz?

hvg.hu/kultura/20220128_Schilling_Arpad_Rakay_Philip_Petofi_Sandor

nagyon bírom árpit, me tű pontosan fogalmaz.

" Egy szerencsétlen, törtető paprikajancsi maradsz, akkor is, ha Londonban veszed a zakódat, ha az összes hasonló gyökér haverod előtt te lehetsz a sztár, akkor se leszel senki más, mint egy megafon valaki más kezében. Egyedül habkönnyű vagy, ha mögötted nem állnának, elfújna a szél.”"

gazoló 2022.01.28. 19:05:46

@taga20:

a poén,hogy első filmje lesz a művészúrnak!
.....
mit szólok?
az esetkocsiban intubálás közben is ütném a gennyes radiátort!
..
nézem az izladiakat,norvégokat,dánokat,svédeket a végjátékban és rájöttem,mi soha a büdös életben nem fogunk így kézizni :-(

habakuk000 2022.01.28. 19:26:20

@gazoló: Tök sárga emberek nézelődtek Ferihegyen. :) Nem túl sokan, az igaz.

Nem tudom, mi a francért vagyunk olyan büszkék a reptéri beruházásokra, nekem kifejezetten rendezetlennek tűnik, a parkoló a világ végén, olyan fideszes az egész.

Más: nektek nem fogyaszt mostanában többet az autó? Nekem feltűnően nőtt az elmúlt hetekben a fogyasztás, nem tudom a hideg vagy az árstop miatt.

taga20 2022.01.28. 19:33:13

@gazoló: te viking vagy niggertezsvérem?:)))

a spanyolok és a gallok is ott vannak, és valószínű ők nyerik:)))

u.i.: ha meghal a ner és a csutigeci, lesz remény.

taga20 2022.01.28. 19:40:02

@habakuk000: a mazdahatosom ma is annyit fogyaszt, mint amikor hatévvel ezelőtt kitoltam a szalonból:)))

bakker vidéki, nem volgát kellett volna venned:)))

www.youtube.com/watch?v=rk0k-D9G2OE

habakuk000 2022.01.28. 19:46:32

@taga20: Hibrid, benzines. Pontos elszámolás és km van egy mobilos appon, így viszonylag egyszerűen felismerhető, hogy december óta majdnem egy literrel többet fogyaszt, nem tudom, hogy a fűtés vagy a benzin minőségének csökkentése miatt. Mol-nál tankolok, az a kényelmes.

taga20 2022.01.28. 19:54:01

@habakuk000: szerintem a csutiék vizezik a benzint felétek.

más magyarázat nincsen!:)))

"Mol-nál tankolok, az a kényelmes."

a végén még kiderül, hogy a az 1%-at felcsútra utalod!:)))

habakuk000 2022.01.28. 19:59:20

@gazoló: Megérdemelték a dánok, kiejtették az izlandiakat.

taga20 2022.01.28. 20:12:45

@habakuk000: szerintem ez viking belharc volt.

szeretném aszt látni, hogy a négy között a magyarok a székelyek és a hunok osztják egymást a 2222 ebén:))

gazoló 2022.01.28. 20:20:11

@habakuk000:

erre rengeteg sárga van,a samsung gyáróriás miatt.
tegnap negyedik oltásnál egy hadosztálynyival várakoztam)
.....
putler biztos kever valamit az alapanyagba.
kisfogyasztású benzineseinken nem vettem észre fogyasztásnövekedést,bár sosem tankolok molnál.

gazoló 2022.01.28. 20:22:34

@habakuk000:

a dánok ezt rendesen elkúrták a legjobbjaik előző meccses pihentetésével.
ilyet nem szabad csinálni,teljesen kijöttek a formából!

habakuk000 2022.01.28. 20:24:25

@gazoló: Nem fekete hajúak hanem szőkék voltak. :) Zázszlókkal. :)
Meccsre jöttek.

gazoló 2022.01.28. 20:24:57

@taga20:

a halálom ha a hispánok vagy a gallok nyernek és a "pocakos tábornokok is."
.
már svéd drukker vagyok!

taga20 2022.01.28. 20:40:47

@habakuk000: min szórakoztok juditkáddal?

érdekelne, mert amit toltál az nem szórakoztató, hanem tanulságos.

habakuk000 2022.01.28. 20:46:12

@taga20: Szoktam nyomtatni, így aztán tanuljuk a postások és a plakátragasztók mesterségét is.
( le szokták tépni )

habakuk000 2022.01.28. 20:49:39

@habakuk000: Kedden lesz a következő akciónk, ha már a boltoknak kötelező kitenni a rogán féle táblákat, hordjuk mi is az összes kisboltba a krumpli árát és a bolgár versenyt leíró újságocskát.

gazoló 2022.01.28. 21:06:15

@habakuk000:

állati hosszú ez a január..sosem lesz tavasz(
veszegetem a magokat,nézem a szemzős oltós és a csemegeszőlős és metszős videókat a youtubeon és álmodom.
te is biztos agyalsz már ilyeneken)

hülyeangolok20 2022.01.28. 22:15:45

@gazoló: mindig vége lesz a januárnak!

aki a tavaszt várja az egy fasz, mert a február a legszebb hónap.

nem árulom el miért!:))

gazoló 2022.01.28. 23:01:43

@hülyeangolok20:

a február és március nekem két barna hónap,áprilisban indul útjára a gyönyör)

habakuk000 2022.01.29. 12:10:44

@gazoló: februárban már jönnek a hóvirágok, krókuszok :)
Valamint már vethetők a paprikák, paradicsomok, karfiolok, karalábék.
Nézegetem az időképet én is, mikor kezdhetek metszeni. :)

taga20 2022.01.29. 12:42:04

@habakuk000: "Nézegetem az időképet én is,"

aszt vágod haver, hogy az időkép is mészaroslölöéké, vagyis a csutigecié!

gondolom szólok:)))

coub.com/view/1ibsch

gazoló 2022.01.29. 16:23:46

@taga20:

wazz,te még dzsézaszban is meglátod a fideszt))

gazoló 2022.01.29. 16:29:21

@habakuk000:

metszéssel mindig megvárom a februárt. nem szeretek vacogva szélben légtornászni.
fal tövében már nyílnak a hóvirágok.
neten láttam egy fazont aki rossz hűtőládában infrafűtéssel,spécilámpával neveli elő a parikat.
szép nagyok már neki)

gazoló 2022.01.29. 16:39:29

@hülyeangolok20:

azért mert biztos akkor van a szülinapod peni))

gazoló 2022.01.29. 17:15:42

@taga20:

hol vagy küszöb?

ezz egy nagyon durva krúbi repp..csak most csak neked.

m.zeneszoveg.hu/m_dalszoveg/108417/krubi/orban-verd-ki-a-ferinek-zeneszoveg.html

mostani klipjében Bödőcs,mint orbán jelenik meg.

oltáriszentséggyalázás))

gazoló 2022.01.29. 17:19:38

@taga20:

ki ki peni vagy hülyeangolok?

"ki kezd ki? ki ki))

taga20 2022.01.29. 20:22:32

@gazoló: ez a kemény nem a faszom!:)))

gazoló 2022.01.29. 20:40:59

@taga20:

költői az biztos,de a repp az már csak ilyen.

azért az áthallásai megállnak.

taga20 2022.01.30. 17:58:58

@gazoló: végre egy jó elgété szám;)

ja és a moszkvaicsomag.
a jövő héten megy átvenni a csutigecipincsi!:)))

www.youtube.com/watch?v=S7RpZ5ObrfQ&list=PLWjHQMCRuKT_DeMVqWVt2XeZRLsN6n0mu&index=1

taga20 2022.01.30. 20:27:06

@gazoló: ako örülünk tezsvérem, nem?:)))

ja és nadal is behúzta. gondolom holnap megy djoko beoltatni magát, hogy ne hogy kibasszák a rolandgároszról is:)))

gazoló 2022.01.31. 18:58:59

@taga20:

szerinted vitt elég vazelint moszkvába a geci?

nagyon gáz ez a szeansz!

jaegtoer 2022.02.01. 05:38:14

@gazoló:

"_nagyon gáz ez a szeansz!_"

gázügyben fején találtad a szöget.

Másrészt Putyin nagyon is jól ismeri a tégláját. Az eskü szövege minden alkalommal bővül.

gazoló 2022.02.01. 19:19:17

@jaegtoer:

"De a medveszag olyan, mint a lángossütőkből áradó égett olajszag: a bőrbe ivódik és nem illan el egyik napról a másikra nyomtalanul. " (Fabius)

varanus.blog.hu/2014/12/02/felesleges_volt_a_nyalhabzas_putyin_slicce_korul

nekem mindenféle szagoktól függetlenül is penetráns ez a f@ss@opás ami történik a nyájak bégetése közepette.
ha az akták miatt szorítva a bránert azért,ha önként akkor azért (
süti beállítások módosítása