He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

IDIÓTÁK (1998) 18+

2020.10.10. 04:35 guma

Ha nem vagy még 18 éves, Ne lépj tovább!

Az "idióták" fiatal emberek csoportja, akikben egy a közös: az idiotizmus. A főhadiszállásuk egy villa, ahol azzal töltik szabadidejüket, hogy felkutassák az idiotizmus rejtett, méltatlanul alábecsült értékeit. Tehetségüket folyamatosan tesztelik. Habzsolják az életet, idióta tetteik révén a társadalommal dacolnak. Semmi sem fogható a sikerhez, amikor valamelyikük túlszárnyalja önmagát. Karen véletlenül találkozik a csoport három tagjával és akaratlanul is részese lesz a játéknak...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1316197464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.08. 12:30:44

Inkább társadalmi, pszichológiai kísérlet, semmint film.
Érdekes kérdés, hogy kin is gúnyolódik a (márha, ugye), a közösségen, a nézőkön, vagy a készítőkön?! Ezt ugye tagadják többször is, mégis végig megmarad az érzés, hogy legalábbis benne van az is.

guma 2021.04.08. 14:23:52

@doggfather: :)

tulajdonképpen ez az értéke minden műnek, hogy gondolatok, érzelmek, nézetek halmazát képes ébreszteni...

ha filmet teszek be, nem mindig az ízlésemmel egyezik, de vitathatatlanul kíváncsian várom mi az ami a nézettséget, sikert generálta.
bevallom sokszor nem értem, még akkor sem, ha pszihológiai kísérlettel akar hatást kelteni - amihez jó érzék kell a rendezőnek, színésznek, hogy bevonjon játékba.

kösz, hogy megosztotad a gondolataid.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.09. 10:05:21

@guma: lehet csak nekem volt visszás végig, én dolgoztam "idiótákkal" szocmunkásként, lehet érzékenyebb vagyok, de ezt a gúny vonalat nem tudtam elengedni közben, sőt utána sem.

Ami viszont kifejezetten "rosszul esett", hogy míg ez a film egy kísérlet volt, unikális, polgárpukkasztó mikor kijött mára a normál tv-zés ilyen szinvonalú (magánnyomozók, vagy bármelyik magyar doku-reality trash).

Ennek a filmnek még van, volt művészi értéke is, mára azonban ezt a "dogma technikát" is sikerült lealacsonyítani.
süti beállítások módosítása