He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Ujjlenyomatunk, az életünk pecsétje

2019.08.08. 07:57 guma

Milyen az ujjlenyomatod? Sorsod, szerencséd van rajta!

Nagyon érdekes tény, hogy egyetlen ujjlenyomat sem egyezik máséval, pedig több mint 7 milliárdan élünk a földön!
Amilyen a kéz, olyan az élet – tartja a mondás. Ujjbegyeink mintázata vall rólunk. 

Ujjlenyomataink minden szempontból azt a módot mintázzák, ahogyan a világgal kapcsolatba kerülünk. Négy alaptípust különböztetünk meg, a hurkot, a kört, a fát és a dombot. A mintázatok értelme az adott ujj jelentéstartalmához kapcsolódik, illetve azzal gazdagodik.

Az ujjak jelentése:

Hüvelykujj: siker, érvényesülés
Mutatóujj: öröm, élet élvezete
Középső ujj: Felelősség
Gyűrűsujj: kapcsolatok
Kisujj: kommunikáció
Az ujjlenyomat jó megvilágítás mellet szabad szemmel is látható. Vedd sorra az ujjaidat, és tanulmányozd az ujjlenyomatodat!

hurok

Hurok mintázat

„Szeretet – zárkózott szív”

A hurok mintázat a leggyakoribb ujjlenyomat, mely a víz elemhez köthető. Felcsapó, majd ismét elsimuló hullámként is értelmezhetjük. Az ujjbegyeken megjelenő hurok arra int, hogy az érzelmek terén a teljes kitárulkozás és a szigorú zárkózottság között meg kell találni a középutat. A hurok egyik oldala nyitott, ezzel azt a feladatot rója tulajdonosára, hogy szívének nyíltságot megőrizze, és kitárja. Gyakran jelenti a hurok azt, hogy nem merünk nyílt szívvel élni. Félünk attól, hogy valamiről le kell mondanunk, vagy valami nemkívánatos dolgot fogadunk be, vagy csak úgy általánosan attól, hogy belebonyolódunk valamibe. A hurok tulajdonosa hajlamos arra, hogy kerülje a konfliktust, nemigen mer kitárulkozni, és kiönteni a szívét. Olyan emberek születnek ilyen mintázattal, akik könnyen megsértődnek és visszahúzódnak, és hagyják, hogy elmúljon felettük az élet. Gyakran találják azonban szembe magukat azokkal a dolgokkal, melyektől a legjobban félnek. A hurok tulajdonosára jellemző lehet, hogy hagyja, hogy összecsapjanak a feje felett a hullámok, miközben alámerül. Az élet hullámverésében rövidtávon bevált szer lehet, azonban csak akkor nyer értelmet, ha végül az ember újra felbukkan a mélyből.

A hurok ujjlenyomat tulajdonosainak feladata abban áll, hogy érzelmi és szívügyekben újból nyitniuk kell, és meg kell találniuk az élet csapdáiból is a kiutat, még ha ezt csalódás, vagy csalódás sorozata is előzi meg. Fontos megtanulniuk, hogy mindig a szívükre hallgassanak.
A hurok minta pozitív megélése esetén könnyen alkalmazkodó, rugalmas, érdeklődő, öntudatos és melegszívű személyiséget takar.

kör

Körkörös mintázat

„Szolgálat – áldozat”

Az ujjbegyükön sok körből álló rajzolatot viselő emberek általában elég könnyen boldogulnak az életben, hiszen folyton önmagukat tartják szem előtt, és saját érdekeiket szolgálják.
Az egy középső kört sok külső körrel övező pávaszemminta a boldogság szimbólumának, és hatékony védelmező jelnek számít.

A kör mintázat veszélye egyrészt az önemésztő fanatizmusban rejlik, mert az ilyen ember hajlamos két végén égetve a gyertyát hamar kiégni. Azaz túl gyorsan akar túl sokat magának, és túl sokat követel magától. De veszélyt jelenthet az is, hogy mások számára áldozza fel és szipolyozza ki magát, és a szó szoros értelemben elhasználódik. A túl nagy és a túl kicsi egó végül ugyanahhoz a lehangoló kiégettséghez vezet. A koncentrikus körök gyűrűi az érintetteknek egyre újabb ingert jelentenek, hogy mint egy céltáblánál, gyűrűről gyűrűre megközelítse a középpontot, a célt. Ehhez nagy segítséget nyújthat a keleti filozófia: „Ne a célért, hanem a cselekvés kedvéért cselekedj!” Vagy: „Az út a cél.” A távoli célról mindkettő a jelen pillanatra tereli a figyelmet. A másik megfontolandó feladat a kör ujjlenyomat tulajdonosai számára az, hogy megtanuljanak nem öncélúan, önzően cselekedni, hanem egy ügy kedvéért. Meg kel tanulniuk önző, hátsó gondolatok nélkül cselekedni.

Ha a körnek középpontja is van, fennáll a veszély, hogy tulajdonosa megát tekinti a világ közepének. Ekkor az a feladat, hogy örömmel állítsa erejét a központba, méghozzá mindenki javára, de közben ne adja fel önmagát se.

fa

Fa mintázat

„Bölcsesség – elaprózódás”

A famintázat a levegő elemhez tartozik, amelynek ellenszegül, hogy lombját kibontsa. Akinek az ujjbegyén ilyen rajzolat található, annak egyfelől a koncentrálás, másfelől a megkülönböztetés között kell utat találnia. Meg kell tanulnia, akár egy sarjadó fának, hogy először a törzsre összpontosítson, és csak azután jöhet a szerteágazódás. A fordított T rajza nyomatékosítja ezt a kezdeti fázist, és megmutatja a követendő utat.

A famintázat veszélye abban áll, hogy az ember a modern többfunkciós életmód során túl sok sík felé terjeszkedik, illetve a törzs és a gyökerek számára túlságosan szerteágazó, sőt szertelen koronát növeszt. Az ősprincípiumok felől megközelítve merkúri módon túlságosan elaprózza magát. Gyakran tulajdonosa a fát az égig növesztené, ám az erős gyökerek meglétére nem ügyel, csak még magasabbra tör, kellő földelés nélkül, minden alapot nélkülöző hatalmas becsvággyal, és semmiről nem akar lemaradni.
A famintázatú ujjlenyomattal rendelkező személynek meg kell tanulni a személyiség koronájának kibontakoztatását mindig a hozzátartozó törzs teherbírásához szabni. Aki él a szerteágazó lehetőségekkel, és közben megfelelő módon összpontosít is, az sok téren sikerrel alapozhatja meg magát. Ennek a mintázatnak a másik veszélye abban áll, hogy az ember semmit nem kockáztat, és nem vág neki az életnek, inkább elkerüli, nehogy elrontson valamit. Hogy még jobban megnehezítse a saját dolgát, szeretne tökéletes lenni, és hajlamos túlságosan kritikusan szemlélni önmagát és a világot. Az ilyen magatartás mélyén meghúzódó félelem útjába állhat a bölcsesség keresésének. Nem győzhető le másképp, csak élettapasztalattal. domb

Domb mintázat

„Békesség – Pánik”

A domb mintázat a föld elemhez tartozik. Legfontosabb témája a roppant földies félelem. E nyugtalan rajzolat fel-le hullámzó (érzelmi) mintája érthetővé teszi azok félelmét, akik ide-oda hányódva semmit sem látnak sem át, sem előre, és nem tudják, mi vár rájuk a következő domb után. Ezért aztán hajlamosak félelemből a völgyben kuksolni, bár ez sem tölti el őket békességgel. Ahhoz túlságosan is nyugtalanok. Hajlamosak figyelmeztetésnek tekinteni a legkisebb sikertelenséget is, hogy forduljanak vissza, bújjanak el, húzzák be a nyakukat. Folyamatos félelemben élve hagyják elrettenteni magukat, igyekeznek inkább megelőzni a bajt, és lehetőleg elő sem merészkednek rejtekhelyükből.

A domb minta ujjlenyomattal rendelkező személy feladata, a fent és a lent kettősségének elfogadása, a polaritás elvének megismerésének és kezelésének elsajátítása. Ha az egész világ legfontosabb törvényeként ismerik el, felszabadító érzés, sőt kész megváltás tudni, hogy a völgybe szállást mindig felemelkedés követi. A feladat az, hogy megtalálja a fent és a lent, a csúcs és völgyélmény közötti egyensúlyt, és elfogadja az ellentétek örök váltakozását. A domb rajzolatú ujj tulajdonosának élete központi feladata, hogy félelmeitől megszabaduljon, kibéküljön a világgal, és békességre leljen önmagában. Ez mindenkit fenyeget, aki a kettősséggel nem békél meg, de a dombmintázattal rendelkező ember számára különösen nagy kihívást jelent. Ha a legtöbb ujjon ilyen mintázat van, akkor a legfontosabb feladat a megbékélés, minden téren: saját magával, testével-lelkével és szellemével, valamint társadalmi környezetével.

15 érdekes tény az emberekről – kattints ide érte!

Ujjlenyomatunk, az életünk pecsétje. Minden szempontból tehát. Mit tudtál meg magadról az elemzés során?
Oszd meg ha tetszett, és olvass a lenti képes ajánlóban tovább!

Szerző: Gini Papp – Illúzió
(noiportal.hu)

https://illuzio.cafeblog.hu/2016/03/27/milyen-az-ujjlenyomatod-sorsod-szerencsed-van-rajta/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3614976980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása