He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Kaláka lett a dívat milliomos körökben, és az adóhívatal nem szedi a sápot? - vélemény gyűjtemény

2018.10.06. 11:00 guma

Ha jól ismerem a törvényt akkor a legszűkebb családi kapcsolatok segíthetnek, vehetnek részt pl szüretben, házépítésnél, stb munkákban, vagy adhatnak milliós ajándékokat. Már a másodfokú unokatestvér sem segíthet, mert az már feketemunka és rejtett jövedelmet ad az igénybe vevőnek.

Ha ez így van, akkor hogyan lehetséges itt milliós ajándék utakkal ellátni illetőket?

A törvényt csak a pórnépre szabták, csak rájuk alkalmazzák?

Gomperz: Orbán repül

Korrupció vagy sima lopás?

Az állami propaganda-ügyosztály ugyan mindent elkövet annak érdekében, hogy plebejus tevékenységnek állítsa be a miniszterelnök és környezete magánrepülős és luxusyachtos kiruccanásait, a valóságban a képlet nagyon egyszerű.

Két eset lehetséges.

Ha a miniszterelnök úgy vette igénybe valamelyik oligarcha által tulajdonolt (esetleg bérelt) repülőgép vagy yacht szolgáltatásait, hogy azért hivatala vagy saját maga nem fizetett, akkor a megvesztegetés tankönyvi példájáról beszélünk. Mivel a nyilvános vagyonnyilatkozata alapján Európa erős embere legfeljebb egy vizibiciklit tudna kikölcsönözni, a szóvivője szerint pedig közpénzt nem költöttek ezekre az utazásokra, az ügylet nem értelmezhető másként, mint nagy értékű ajándék elfogadásaként.

A megvesztegetés szempontjából teljesen mindegy, hogy a lefizetett politikus készpénzt kap, aranyrudat vagy magánrepülős fuvart a kedvenc focicsapat meccsének helyszínére. Hiszen miért van szükségünk pénzre? Azért, hogy megvegyük magunknak azt, amire vágyunk. Kérni néhány millió forintot az állami megrendeléseket elnyerő vállalkozótól azért, hogy később befizessük magunkat egy helikopteres rénszarvasvadászatra, vagy elfogadni a vállalkozótól egy helikopteres rénszarvasvadászatot, ugyanaz. Sőt az utóbbi módszernek még az az előnye is megvan, hogy nem kell egész éjszaka zötykölődni a Svájcba tartó vonaton a bőröndöt szorongatva.

Kezdő ügyészek azonnal átlátják ezt a nem túl bonyolult összefüggést. Mivel a közszolgák megvesztegetését, kenőpénz vagy nagy értékű ajándékok elfogadását a törvény minden országban bünteti, ezért a börtön biztos elkerülése érdekében a politikusok általában a következő nyerő stratégiák közül szoktak választani: a) nem hagyják magukat megvesztegetni, b) a helyi Polt Pétert nevezik ki legfőbb ügyésznek.

Bár a nyomozó hatóságokon kívül most mindenki erre gyanakszik, a héten nyilvánosságra került hírekből nem következik kétséget kizáróan, hogy Orbán Viktort megvesztegették. Ilyen cselekményről csak abban az esetben beszélhetünk, ha a politikus olyasmit szerez meg, ami nem az övé. A saját tulajdonunk használata nyilvánvalóan nem minősül korrupciónak. Amennyiben a repülőgép, a yacht, a fociklub, a kastélyok, a birtokok, a Balaton parti szállodák valójában nem annak, a gázszerelőnek a tulajdonát képezik, akit a természet bizonyára számtalan jó tulajdonsággal halmozott el, de a fürge észhasználat és az üzleti zsenialitás biztosan nem tartozik ezek közé, akkor Orbán Viktor nem lefizetett politikus.

Hanem tolvaj.

Harmadik lehetőséget így hirtelen nem nagyon látni. Ha a repülőgép nem az övé, akkor vesztegetés történt; ha az övé, akkor lopás. Egyelőre nem tudni, mi az igazság, bár sejteni lehet, de az biztos, hogy az éveken át épített puritán imázzsal, a keresztény értékrenddel és a népegészségügyi programként emlegetett tízparancsolat pontjaival egyik sincs összhangban.

Nem mellékesen a büntető törvénykönyvvel sem, ami nagyjából annyira izgatja a mi helyi Polt Péterünket, mint Orbán Ráchelt a C&A szezonvégi leárazása. Nem érdekelte a vádhatóságot az a hír sem, hogy a miniszterelnök vezette apparátus által Mészáros Lőrincnek jutatott milliárdok bizonyíthatóan megérkeztek a miniszterelnök családjához tartozó vállalkozásokhoz. A pénz körbeért, Viktortól Viktornak, aminél az sem lenne nyíltabb törvénysértés, ha besétálna a Nemzeti Bank trezorjába, és hazavinné az aranykészletet. Upsz, ha most elspoilereztem a jövő heti leleplezést, akkor elnézést.

Nem véletlen, hogy amikor a NER-hez hasonló rezsimek megdőlnek, akkor a kedves vezető plebejus budijában készített szelfik után, a tömeg útja a rendőrfőnök/legfőbb ügyész házához szokott vezetni. A nép tisztában van azzal, ki a rendszer második legfontosabb embere.

https://hvg.hu/itthon/20180929_gomperz_orban_repul

Hazugságok és retkes körmök

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor és oligarcha haverjai végre hazaérkeztek. Két, több milliárd forint értékű magángéppel szálltak le Ferihegyen, hogy újra megkezdjék a nagyszabású bujkálást. Itthon ugyanis a törvény átírásával saját maguk és haverjaik magánéletét sikeresen megvédték, ezért kérdezni, de hamarosan már látni is tilos lesz őket. Így azt sem tudhatjuk meg, hogy Orbán Viktor melyik gép utasaként érkezett meg Budapestre, ugyanis sikerült az újságírók elől elinalnia. Orbán valamiért úgy érezheti, ő a magyar Michael Jackson, ezért oka, sőt, joga is van arra, hogy elmeneküljön a sajtó kamerái és mikrofonjai elől. Orbán azonban nem Michael Jackson, hanem Magyarország rabló kormányának miniszterelnöke, aki közszolga és mint ilyen, köteles a sajtó rendelkezésére állni.

Persze lehetne itt azt mondani, hogy Orbánnak is kijár a magánélet védelme, de megítélésem szerint ez akkor lenne így, ha szolgálati idejében elvégezné a rábízott feladatot. De mivel ezt képtelen elvégezni – nem válaszol sem a parlamentben, sem azon kívül feltett kérdésekre – ezért a magánélet védelme sem jár ki neki, különösen úgy nem, hogy saját pártját és annak firkászait szabadítja rá ellenzéki politikusok otthonaira – ezzel megsértve az ő jogaikat.

Pár nappal ezelőtt derült ki, hogy Székely Lászlót, az ország egyik, ha nem legjobb szívsebészét a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézetből elbocsájtották. Ennek oka – vagyis eddigi magyarázata – az, hogy egy, az intézetben történő beavatkozás során egy magánszférában dolgozó plasztikai sebész segítségét vette igénybe, ami az intézet vezetője szerint megengedhetetlen etikai vétség. A történetnek – az orvosok és a betegek felháborodásán kívül – eddig nem volt valós károsultja, egészen a tegnapi napig, amikor is Székely László egyik volt betege meghalt. Az ok elég egyértelmű, a Kardiológiai Intézet mégis képtelen volt azt beismerni, sőt, hazugsággal állt elő.

A Kásler Miklós által is mélyen érintett politikai viszálynak – Kásler ugyanis személyesen tiltotta meg a főigazgatónak, hogy visszalépjen az azonnali hatályú fölmondástól – a mai nappal már legalább egy halálos áldozata van. Ez persze Káslert teljesen hidegen hagyja, mi sem jobb bizonyíték erre, mint az, hogy – valószínűsíthetően – hazugságra utasította az intézet vezetőjét. Eszerint a betegről – aki később elhunyt –  a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása, mivel őket senki sem tájékoztatta. A Népszava azonban leközölt egy levelet, amely szerint a GOKI-nak igenis tudomása volt arról, hogy az időközben elhunyt beteg éppen műtétre várt, amelyet Székely László kirúgásával az intézmény jóformán ellehetetlenített, ezzel a férfi halálát okozva. Kásler Miklós tevékenységének eddig tehát legalább egy halálos áldozata van, a tízparancsolat büszke hirdetője azonban még csak el sem gondolkodott azon, hogy esetlegesen felmondjon. Egy ilyen országban, ahol a miniszterelnök és annak legjobb barátja az ország vagyonát nevetve lopja szét, talán nem is meglepő… Hogy a redvás körmű, a lakosságot a kézmosás fontosságára milliókért felhívó miniszter mikor mond le, az kérdéses.

Ha már tahó és kretén politikusokról volt szó, lássuk csak mit művelt ma Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák reggel az ATV stúdiójába érkezett, ahol a kormány nyugdíjprémiumját akarta reklámozni, de a dolog balul sült el, a stúdióban ugyanis nem Orbán Viktor egyik csicskája, hanem egy valódi riporter ült, aki kérdéseket mert feltenni az államtitkár asszonynak. Ezen Novák olyannyira meglepődött, hogy a kérdésre azonnal kérdéssel sikerült felelnie, többször is. A riporter – Balogh Judit – ugyanis meg merte kérdezni, hogy nem érzi-e rossz dolognak, hogy éppen azok nem kapják meg a 18 ezres juttatást, akiknek amúgy is kevesebb mint 80 ezer forint a nyugdíja? 

Novák erre úgy reagált, hogy megkérdezte Baloghot, mi lenne az ő javaslata? Nem értem, hogy mi a javaslata? Nos ennek akkor lett volna bármi értelme, ha Novák nem egy riporterrel beszél, – aki egyébként azzal, hogy kérdezi őt a munkáját végzi, Novák ellenében, aki azzal hogy nem felel a kérdésekre, a saját munkáját képtelen ellátni – hanem egy kormányülésen vesz részt, ahol a többi államtitkártól, esetleg minisztertől vár javaslatokat. Novák ezzel a reggeli interjúval tökéletesen bizonyította – bár már korábban is – hogy alkalmatlan a saját feladatainak ellátására, ugyanis nem képes megválaszolni egy egyszerű kérdést sem. Novák Katalinnak pont annyi helye van a gyermekek és anyák körül, mint amennyi helye van Kásler Miklósnak a kórházak környékén. Semennyi.

Történtek persze ma is csodás dolgok, lássuk hát. Egy közleményből kiderült, hogy a tervek szerint, 2020-tól már egyáltalán nem fognak állami férőhelyeket hirdetni a Corvinuson. Ezzel az a cél – már amellett, hogy lehetetlenné teszik a nem gazdag családok – egyébként okos – gyermekeinek a továbbtanulását – hogy a Corvinus Európa legjobb száz, és a világ legjobb kétszáz egyeteme közé kerüljön 2030-ra. Sok sikert hozzá. Közben az Alkotmánybíróság  Iványiék egyházának ügyében ismételten kimondta:

„Az Alkotmánybíróság – hivatalból eljárva – megállapítja, hogy mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenesség áll fenn annak következtében, hogy a jogalkotó nem szabályozta a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény 33. § (1) bekezdése szerint indult eljárásban a kezdeményező vallási szervezet jogállását az eljárás lezárásáig. Az Alkotmánybíróság felhívja az Országgyűlést, hogy jogalkotói feladatának 2018. december 31-ig tegyen eleget.”

Hogy lesz-e bármi is a dologból, az csak is Orbán Viktortól függ, mint oly sok minden ebben a kicsiny országban.

A végére pedig egy az Nlcafe által, Vekerdy Tamással készített interjút szeretnénk ajánlani, ahol többek között a következőket mondja Vekerdy:

A mai magyar iskola nem embernek való, ez nem is kérdés. Egy 1940-es, piarista órarend szerint a gyereknek maximum 5 órája lehet egy nap, ma van nulladik óra, és hetedik és nyolcadik is. Ki az a barom, aki ezt kitalálta? 

https://kolozsvaros.com/rovidek/hazugsagok-es-retkes-kormok/ 

Rezeda: Repülővel Bicskéig

Amikor Orbán Viktor Mihály csütörtökön este ült a Stamford Bridge lelátóján és nézte a meccset, az volt az a pillanat, amikor szembefordult a saját pártjával, a politikai ellenfeleivel, a választóival, és pofán köpte őket, miközben elhelyezte magát képzeletben az Olimposzon. Ám, hogy milyen taknyosan mókás ez a rongyos élet, épp Bálint György mondta, az nem újságírás, ha a társadalom arcába köpünk. Róla újságíró iskola kapta a nevét, ma pedig Habony lapjához úgy keresnek tollforgató embereket, hogy a szükséges készségek között az írásé nem szerepel. A dolgok így felelnek meg egymásnak a NER-ben.

Ez a londoni meccsnézés azért volt különösen visszataszító és lehangoló, mert épp a közepén volt annak a botránynak, amely során azt vitatta a közvélemény, hogy az ország első embere csupáncsak adócsaló, vagy a velejéig romlott, korrupt féreg, tolvaj – vagy ezek stramm elegye. Erre kijelenti, hogy a kérdéses utazgatásait eddig is így abszolválta, s ezután is így fogja, majd elégedetten és nagy pofával repülőre szállt újra. Ezzel a gesztussal azt üzeni mindenkinek, az imádóinak és gyűlölőinek egyaránt, hogy minden és mindenki le van szarva, azt csinálok, amit csak akarok, a törvények rám nem vonatkoznak, illetőleg, nekem külön paragrafusaim vannak.

A hívek azért kaptak a képükbe ezzel a röpködéssel egy langyos adagot, mert tán épp azon morfondíroztak, hogyan igazodjanak az újabb irányhoz, vagy hogy miként mosdassák ki a ganajból a gazdájukat, az pedig most már végképp és végérvényesen fölöttük állónak határozta meg magát. De nem egyszerű társadalmi rangsor ez, hanem szakrális különbség, amely az istenkirályság sajátja és piramisok építéséhez vezet. Az ellenérdekelt oldalról szót sem kell ejteni, ők – a fenséges elgondolás szerint – örüljenek, ha luk van a seggükön, és nincs még kötél a nyakukon. Itt tartunk most a diktatúra evolúciójában.

A múltba révedve azért arra is emlékezhetünk, fenséges urunk saját magát és eszméit – ha egyáltalán van ilyenje neki – is rendszeresen és látványosan sercintette képen, midőn az ateista liberálistól eljutott a katolikus fasisztáig. De ezek csupán – ha létezhetik ilyen megengedés – hatalomtechnikai csulázások voltak, s mint ilyenek, ha ótvarosak is, de még ép ésszel magyarázhatók. Az a dacos szembenállás viszont, amely a kisvasút dafke Bicskéig hosszabbításában, a csak azért is röpködésben szarja le látványosan az összes rajta kívül álló organizmust, már egy, a csoportszoba sarkában kantáros rövidnadrágban toporzékoló kisdedóst mutat nekünk.

Viszont az ilyenekből lesznek a veszedelmes fölnőttek, akik gondolkodás nélkül, csupán férfias dacból emésztik el a világot. Mint a jó Adolf is ’45-ben, aki arra jutott a sok férfias kiállás után – vissza nem vonulunk, meg nem adjuk magunkat, ilyenek-, hogyha a népe győzni nem tud, akkor nem méltó arra sem, hogy éljen, ezért jobb, ha vele hal. Utasította is a patkány Speert, hogy égesse fel az országot, de helyette megtették azt a szövetségesek. Ezzel, ha úgy is tűnik, hogy párhuzamot vontam, ezt csak a te játékos képzeleted mutatja, csupáncsak egy habitust föstöttem le, aki azt hiszi, hogy férfias faszagyerek, holott csak közveszélyes őrült.

Csütörtökön derült ki az is, hogy ebben a tébolydában, amit ez a röpködő debil megalkotott nekünk, az alattvalók lelkét úgy is óvni óhajtják, hogy Hernádi Juditot nem engedik boci szemekkel szerepelni a köztévé szilveszteri műsorában. Ez engemet nem nagyon érint, szilveszterkor már nagyon régóta aludni szoktam. Nem valami dacból, hanem, mert öreg vagyok és álmos. Ez a kitiltás azért fogott meg mégis, mert ennek kapcsán mondta el nekünk Hernádi művésznő a tutit, hogy még én is azt mondtam, jé, télleg, s ami ez: szerinte kies hazánkban momentán háború van, és ebben “nem kell megmagyarázni, hogy mi volt tegnap, nem kell arra gondolni, hogy

mi lesz holnap”.

És valóban, ebben a röpke összetett mondatban benne van Orbán Viktor Mihály jelenlegi működésének lényege.

Ez viszont azért kellene elgondolkodtassa az embert, mert ezt így csinálni nem lehet, országot irányítani így lehetetlen, és ráadásul nagyon rossz vége is lesz, olyan Speer által megtagadott, és mégis megvalósult. Itt kő kövön nem marad, ha bukik ez a manus, a kár pedig annál nagyobb lesz, minél később. Ilyenkor szokták az ember képbe vágni, ezt mi is tudjuk, de ha olyan okos vagy, azt mondd meg, hogyan.

Én ezt azonban nem tudom, ám most arra intek mégis, írjuk alá ezt az európai ügyészséges cuccot. Belső erőkből megállítani képtelenség a gonoszt, viszont a független igazságszolgáltatás lehet az az amerikai tank, amelyet ’56-ban hiába vártak a dózsalászlók.

Szerző: Rezeda
Forrás: Rezeda világa  http://huppa.hu/rezeda-repulovel-bicskeig/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8814284911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása