He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Az esti tüntetés gondolatai sok korábi (pl kolozsváros.com) vélemény vezérfonala volt

2017.04.16. 06:45 guma

„Ez a kormány vagy lemond, vagy a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a parlamentből”

Gulyás Márton és Varga Gergő. Kép: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

Közösen lépett fel a Szabadság téri tüntetésen/bulin Gulyás Márton és Varga Gergő, a két aktivista, akiket összesen 500 óra közmunkára ítéltek első fokon a Sándor-palota körüli festékdobálás miatt.

Varga volt a keményebb

Varga Gergő a beszéd elején megköszönte a mellettük kiállók szolidaritását - azt mondta, a Gyorskocsit utcában hallotta a szimpátiatüntetést. 

"Micsoda hét, többen voltatok az utcán, mint '56-ban!" 

- mondta. "Nem csak a CEU miatt vagyunk itt. Valami történt, és most már más a levegő." Azt mondta, túl hosszú felsorolni ennek a rendszernek a bűneit.

"A Sándor-palotát nem találtuk el azzal a festékkel, de a varázstükröt betörtük" - mondta, szerinte sikerült megtörni az illúziót a magyar demokrácia működéséről, a "habonyi átkot".

"Ez a kormány vagy lemond, vagy a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a parlamentből"

- mondta. Kép: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

Gulyás kihívta a kormánymédiát, és választási reformot követelt

Gulyás Márton azzal kezdte beszédét, hogy szólt a kormánymédia tudósítóinak, hogy ha meg akarják kérdezni, hogy "buzeráns-e", menjenek oda. Senki nem jelent meg.

"A ti szemetekben buzeráns a Népszabadság, a Tanítenék, minden olyan polgártársunk, aki azt gondolja, nem arra született, hogy lakjon vagy éljen. Amíg a ti hatalmatok tart, addig buzeránsnak minősül az ország döntő többsége!"

Gulyás aztán arról beszélt, hogy mi a közös ország, és mi kell az "Orbán takarodj"-on kívül. Szerinte politikai intézményeket kell létrehozni, mert ma méltatlan a Sándor-palota, méltatlan az MNB és az ügyészség. Ezek fideszes intézmények, Gulyás szerint "bármikor megdobálhatóak festékkel."

Végül arról beszélt, ami szerinte a legfontosabb: 2018 előtt meg kell reformálni a választási rendszert, hogy egyenlő feltételek mellett zajló verseny jöjjön létre.

Ezért választási mozgalmat hirdet meg, aminek ez a célja az év végére.

Gulyás azt mondta, aki "polgári engedetlenkedni akar", az tegye, de legyen óvatos azzal, hogy milyen következményeket vállal.

Az ő beszédében tehát a kormány lemondása helyett azon volt a hangsúly, hogy reformálják meg a választási rendszert.

https://444.hu/2017/04/15/gulyas-marton-es-varga-gergo-ez-a-kormany-vagy-lemond-vagy-a-dicsoseges-pesti-nep-kirangatja-oket-a-parlamentbol

Francokat nem lehet leváltani ezeket

kép: Facebook/Fidesz

 

Szerencsére nem csak Magyarországon vannak bőséggel rohadtul nagy tudású politológusok, elemzők és nagyon hozzáértők, hanem máshol is. A német Der Spiegel Az ellenállás szalmalángja címmel közölte Jan Puhl írását, amit a nagyon objektív és plánehogy közszolgálati MTI természetesen haladéktalanul le is hozott. Nyilván hamarosan találkozhatunk majd vele a pártpropaganda mindenféle oldalain. Azt írta ugyanis a az újság, hogy itt aztán Orbán Viktor a büdös életben nem lesz leváltva.

Óbégatnak ugyan az utcán az emberek, de majd megunják és hazamennek. Kormányt váltani itt aztán nem lehet, mert  egy parlamenten kívüli, struktúrákkal nem rendelkező mozgalomról van szó, és a Fidesz kipróbált kampánygépezetével a tüntetők nem tudják felvenni a versenyt. A parlamenti ellenzék sem lesz abban a helyzetben, hogy komolyan veszélyessé váljék Orbán számára a 2018-as választáson, ráadásul a tüntetéseken egyik ilyen pártnak sincsen szerepe, és arra sem képesek, hogy az ellenállást képviseljék a parlamentben.

Amennyiben nem fizetett hirdetést láthattunk és Jan Puhl komolyan gondolja, amit leírt, akkor talán célszerű lenne a saját országára nézve is kiizzadni egy elemzést arra nézvést, hogy miért is áll német gazdasági köröknek érdekében Orbán rendszerének pénzügyi támogatása. Értem én, hogy megfelelő távolságot tartva jó dolog fanyalogni azon, hogy mi itt mit kínlódunk – nem utolsósorban azért, mert a rezsim szinte teljes anyagi bázisát éppen az Európai Unió és az olcsó munkaerő miatt ide telepített német összeszerelőipar adja -, de azért talán engedtessék meg nekünk, hogy bízzunk abban, hogy igenis le lehet váltani a rezsimet. Vagy elzavarni, ha így jobban tetszik.

Azt is értem, hogy Puhl egy parlamentáris demokrácia keretei között gondolta végig a lehetőségeket, csakhogy az ilyesmi ott működik, ahol van működő parlamentáris demokrácia. Itt meg olyan nincs.

Az utcára vonulók erejét éppen az adja, hogy nem kapcsolhatók egyik parlamenti párthoz sem. Akkor sem, ha a Fidesz igyekszik összemosni őket és akkor sem, ha egyes pártok megpróbálják meglovagolni az elégedetlenséget.

Józan paraszti ésszel gondoljuk végig a lehetőségeket.

Orbán marad még ötszáz évig. A jelenlegi parlamenti pártok elücsörögnek a melegben, ahogy eddig is tették. Aki boldog Orbánnal, az nagyon fog örülni, akinek viszont elege van a féldiktatúrából, az ezer évre bebetonozott feudalizmusból, a sehonnan sehová nem haladó gazdaságból és az ünnepi csirkefarhátból, az fogja magát és elhúz innen a francba.

Az rendben van, hogy ez esetben a maradék másfél millió (vagy annyi, amennyi) hívő lelkesen tapsikol, hogy hála istennek, húzzatok innen a faszba, ez az öröm korai lesz. Mert az országot azok fogják elhagyni, akik még működtetik a gazdaságot. Diplomások, szakemberek, fiatalok. Ha valaki azt gondolja, hogy majd a nagyon tehetséges Mészáros Lőrinc, Rogán Antal, Garancsi, Farkas Flórián, Tiborcz István fogja megtermelni az ország működéséhez szükséges javakat, az rohadtul nagyon téved. Hívőbácsi és hívőnéni pedig igen gyorsan azon kaphatja magát, hogy nem jön a nyugdíj, hiába várja a kertkapuban. Nem adok három hónapot, hogy az Orbán kacsóját csókdosók fogják a vérét követelni.

A másik opció, hogy Orbán kihúzza az országot az Unióból, bele Putyin árnyékába. Vagy inkább megpróbálja. Ebben azért nem tudok szívből hinni, mert sem az Uniónak, sem pedig a NATO-nak rohadtul nem érdeke egy Európa közepébe beékelődött oroszbarát zárvány. Tehát valószínűnek tartom, hogy nem fogják idáig engedni a történetet. Tudom, nem ugathatnak bele egy szuverén ország belügyeibe és nem is lenne jó, ha beleugatnának. Ezer más mód van, a normális tájékoztatástól kezdve az orbáni rendszer titkolni szándékozott sunyi kis ügyleteinek napvilágra kerüléséig (nem, nem vagyok annyira malacrózsaszín-lelkű, hogy azt gondoljam, nincsenek a külföldi titkosszolgálatoknak ilyen adatai), vagy az uniós források felhasználásának valóban átfogó vizsgálatáig és a vizsgálat idejére a pénzek befagyasztásáig. Például.

Az is egy lehetőség, hogy már olyan elemi erejű a társadalomban a feszültség, hogy – és igen, meggyőződésem, hogy Orbán tudatosan és szándékosan provokálja a társadalmat mert úgy hiszi, hogy így a felgyűlt feszültség levezethető – nem fogja tudni a kormány kordában tartani. Bekövetkezik egy robbanás, ami vagy elsöpri a kormányt, vagy polgárháború lesz. Ez az, ami senkinek nem hiányzik.

Az tisztán érzékelhető, hogy Orbán és bandája egységesen be van szarva. A kommunikáció széthullott, egyre durvább hibákat követnek el. Ez súlyosbodni fog, ha szorultabb helyzetbe kerülnek és sikerülhet kiváltani eddig még néma társadalmi rétegek elemi erejű felháborodását is.

Hogy nem a parlamenti pártok vannak az utcákon? Nem hát. Éppen ezért veszélyes ez a helyzet a kormányra. És ugyan miért is ne zavarhatná el a kormányt egy ország népe, pártok nélkül is? Be van tiltva? Nincs. Van ebben az országban annyi becsületes, hozzáértő ember, akikből igen gyorsan össze lehet rakni egy szakértői kormányt. Ha normalizálódott a helyzet, akkor pedig helyre kell állítani a választási törvényt és ki lehet írni a választásokat.

Nem olyan bonyolult ez, mint amilyennek láttatni szeretnék sokan. Szóval nem finnyáskodni, hanem felgyűrni az ingujjat és beállni szart lapátolni, mert ha valami, az az egy biztos, hogy a szar magától nem fog elmenni.

https://kolozsvaros.com/2017/04/15/francokat-nem-lehet-levaltani-ezeket/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr512429431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása