He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Még egy kis undoritó politika : 5050 lakás árverezésére adott engedélyt a kormány!

2012.03.26. 21:07 guma

 (Komolyan mondom hányinger kerülget a napi hírektől, tehát ismét nagy ívben kerülöm mindet!)

Népi gyűlés Orbán Vikor nélkül - pedig meghívták

 

Hívták, de nem ment el Orbán Viktor a Magyar Szociális Fórum népi gyűlésére. A kilakoltatástól fenyegetett emberek nevében a fórum szervezője azért megírta a miniszterelnöknek, mit is kérnek tőle a nehéz sorsúak. Egyebek közt azt, hogy a kormány hagyjon fel "az emberéletekbe kerülő politizálással".

"Hagyjatok minket élni!" - kérik a kormánytól a kilakoltatás előtt álló családok. Az ország számos részéből összegyűlt csaknem száz fő - köztük egész családok és egy tízgyermekes anya - az "élet elleni merényletnek minősítette" a kormány kilakoltatási politikáját. A Magyar Szociális Fórum (MSZF) vasárnapi népi gyűlésén résztvevők ellenállásra szólítottak fel az élethez való legalapvetőbb emberi jog nevében- tudatta Simó Endre. Az MSZF szervezője közölte: egyik legfontosabb követelésük, hogy állítsák le azoknak az embereknek és családoknak a kilakoltatását, akiknek nincs hová menniük, és azonnal vonják vissza az 5050 lakás elárverezésére kiadott engedélyt.

Tizenhárom pont: alacsonyabb áfa, magasabb közmunkabér

A népi gyűlés résztvevői szakemberekkel közösen 13 pontba foglalták követeléseiket. Azt tartják a legfontosabb lépésnek, hogy megszűnjenek a kilakoltatások, és ne kerüljön még több ember az utcára. Az öngyilkosságok elkerülése érdekében követelik, hogy a rendőrséget ne vegyék igénybe a kilakoltatások során, vagyis a hatóság csak az állampolgárok élete és biztonsága védelmében állhasson rendelkezésre. Kérik, hogy állítsák vissza és tartsák érvényben a március 1-én feloldott kilakoltatási moratóriumot, amíg nem orvosolják megnyugtatóan a megélhetési válságot.

Azt is javasolják, hogy 27 százalékról 9-re csökkentsék az alapvető élelmiszerek, a mindennapos szükségleti cikkek és az életmentő gyógyszerek áfáját, 12 százalékra pedig a gáz, a víz, a csatorna és a villany díját terhelő általános forgalmi adót. A közmunkásoknak minimálbért követelnek, szerintük a 8 órában foglalkoztatott szakképzetlenek minimum 60 ezer forintra, a szakképzettek pedig 71 forintra lennének jogosultak.

A devizahitel-károsultak érdekében hangsúlyozzák, hogy az állam indítson közérdekű keresetet a bankok által szerintük tudatosan megvezetett állampolgárok védelmében, és kényszerítse rá a hitelezőket a hitelezetteknek okozott kár megtérítésére. A magáncsőd intézményét is be kellene vezetni Magyarországon - áll a népi gyűlés dokumentumában.

Levél és felszólítás Orbánnak


Felvetéseiket elküldték Orbán Viktornak is, akit meghívtak a vasárnapi népi gyűlésre, ám a miniszterelnök nem akart a kilakoltatás előtt állók elé lépni, de még maga helyett sem küldött senkit. "Sajnálom, hogy az életek védelmében, a létfenntartásért, az élethez való jog érvényre juttatásáért rendezett gyűlésre szóló meghívásunknak nem tett eleget, senkit sem bízott meg, hogy maga helyett képviselje kormányát a gyűlésen, és március 19-én ugyanerre a címre eljuttatott megkeresésünket válaszra sem méltatta!" - fogalmaz a levélben Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője. Orbánnak megírták, hogy távolmaradását a résztvevők úgy értékelték, hogy "kormányát nem érdekli, mi az emberek véleménye és gondja, és mit akarnak emberhez méltó megélhetésük biztosításáért".

A gyűlésen felállítottak egy állandó bizottságot is, amelyet a résztvevők felhatalmaztak, hogy képviselje követeléseiket a kormánnyal folytatott tárgyalások során. "Ha a kormány nem volna hajlandó teljesíteni azonnali követeléseinket, és nem válaszolna ésszerű időn belül, akkor további akciókat helyeznek kilátásba életünk és megélhetésünk érdekében" - írják.

Szerző: Magyar Krisztián

forrás : http://www.stop.hu/belfold/nepi-gyules-orban-vikor-nelkul-pedig-meghivtak/1016954/

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr264342098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2012.03.26. 23:30:09

Nemzeti Ügyek Kormánya, igaz, Viki?! Közben le szem szarod azokat, akik igazából a nemzetet alkotják, akik eltartanak az adójukból, sőt egyszerűen kivágod őket családostól az utcára. Ki mit elért, annyit is ér, ugye? Akinek nincsen svájci bankszámlája, az nem a nemzet része, az úgysem szavazna rád, az ilyen ellenség, akit a földön is rugdosni kell, ugye?

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.03.27. 10:30:18

@Ayuamarca: Minek ment volna? Hogy szembesüljön, mit tett a néppel, nemzettel?

Hogy azzal szembesüljön: ő egy helytartó?
Ennyi és nem több?
Méghozzá a leghazugabb fajtából való: aki piros-fehér-zöldet ölt magára, és nem szégyell ezzel megtéveszteni...
A régi komcsik legalább EBBEN tisztességesebbek: ők vöröset öltöttek magukra.

Ámbár az ügynökmúlt-fel-nem tárása kapcsán, lehet, hogy az ő vállára is piros, sarló-kalapácsos "palást" kerülne???
Csak nem tudjuk? Mert titkolják, NEM VÉLETLENÜL???

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.03.27. 13:51:08

@guma: Ja, hiába, a királyi vér....

Csak nem Viktorunk is királyi bölcsőben ringott???:-DDDDDDD

Ui. Meglepő az volt, hogy az "alalttvalók" ismerték a protokollt, és látszott, nem mert előtte betanították nekik, hanem mert tanultak illemet. Gondolom, az iskolában...

Egy vérbeli királnyőnek könnyű, nem gondolod? Nem mostanság kapaszkodott ő és családja az uborkafára:-D

Viktorunk meg még csak most kezdte el uralkodói pályafutását:-D

Majd a viktorház-hercegleányokat meg jól kiházasítják, külpolitikai érdekek mentén, ahogy az szokás monarchisztikus körökben.
Amúgy meg még fiatal viszonylag a miniszterlenökünk, légy türelmes, megszülethet II. Viktor királyunk is;-DDDDDD
süti beállítások módosítása