He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Primitív agyam nem veszi be az összeesküvést ellenünk! Hiába szajkózza Selmeczi : újra megtámadták az országot!

2012.01.05. 16:43 guma

"Az a lényeg, hogy (...) Magyarország stabil gazdasági alapokon áll, ki tudjuk védeni ezt a napokban tapasztalható pénzügyi támadást is" - mondta Selmeczi Gabriella. Hozzátette: "Látszik az is, hogy január 2-án még béke és nyugalom volt a piacokon és a tőzsdén, majd amikor visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek, akkor újra támadásba lendültek. Január 3-án már látszott a forinton, hogy újra támadás éri az országot."(kiemelés tőlem! Ez a valaki ezért még fizetést is kap? Hogy létezik ilyen a XXI században nálunk?!)

"Magyarországnak erős kormánya van, több mint kétharmados többséggel kormányozza a koalíció, több forgatókönyvünk van, megvédjük az országot ezektől a támadásoktól. És bármilyen döntés születik, akár IMF-fel vagy IMF nélkül, minden a magyar családok érdekét fogja szolgálni" - jelentette ki. 

forrás : http://hvg.hu/gazdasag/20120105_selmeczi_megtamadtak#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_1_5

Szerény véleményem szerint : most a külföld hibáztatása logikailag az abszolút nulla szintjén áll. Orbán százszor bejelentette, hogy a Nyugat rohad és szétesés szélén tántorog. Keleti szél fúj most, annak van ereje. Mi nagy barátaink a kínaiak, az oroszok meg az arabok. Van élet Európán kívül is (ami igaz, de talán nem akkor kell nekünk ezt hangoztatni ha pénzt "követelek", várok, akarok onnan : nyugatról, európából!).

Extra adókat vetett ki az itt működő nagy nyugati cégekre, bankokra - most pedig meg van lepve, hogy a nyugati tőke elfordul az országtól?

Mégis mit várt? Vállon veregetik, és kap ajándékba egy dollárral és frankkal megtömött kamiont vagy bankot saját használatra? A tőke egyszerűen a lehető leglogikusabban követi a saját érdekeit.

Otthagynád a pénzed egy olyan országban, ahol visszamenőleges adókat vetnek ki? Törvények tucatját verik át a parlamenten napok alatt amiket óránként vagy naponta rögtön módosítani kell. Sorban agyalják ki a különböző külföldi érdekeltségekre szabott adónemeket? Ahol a kormány maga jelenti be, hogy a forint gyengítésére (értsd: az államkötvények elértéktelenítésére) készül? Ahol a gazdaságpolitika vezetői arcátlanul hazudnak, sőt napi szinten elképesztő hülyeségeket beszélnek? Vagy ahol egyszerűen csak olyan gazdaságpolitikát követnek, amit még egy tankönyvben sem írtak meg, szóval ami teljesen kiszámíthatatlan?

Szóval olyan nincsen, hogy te elzavarod a tőkét a picsába, meg a befektetéseknek pokoli környezetet teremtesz, de azt azért elvárnád, hogy a pénzt továbbra is számolatlanul szállítsák neked, hitelképességedhez meg senkinek semmi köze? Lóf@szt! (Hofi után szabadon.) Ennyi.

Most pedig nem a rémhírterjesztőt kell keresni a kormánynak, hanem felelősségre vonni és bíróság elé állítani azt (azokat!) akik miatt az emberek menekítik ki pénzüket (ha van még) az országból!

Szerintem az sem furcsa, hogy tárgyalnánk már - de nem hogy hitelt, még időpontot sem kaptunk sem Brüsszeltől sem az IMF-től...

Ugyanis egy kocsmában is vannak szabályok! Egy zártkörű klubban szintén, ha ezt felrúgod, kijátszod hamis kártyát használsz és még félre is beszélsz - nem segítséget kapsz, csak megvetést. Annak külön örülhetsz, ha nem páros lábbal rúgnak ki pofátlanságod miatt. Nem védem sem az EU-t, sem a bankokat. De utálom ha valaki mindenkit hülyének néz akkor amikor ő tárgyalta le belépésnél a játékszabályokat!

73 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr673522319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conv 2012.01.05. 19:28:05

hát tudnak profin hülyeséget beszélni az biztos.
mármint az időpont, a hogyan és a ki témakörében.

guma 2012.01.05. 20:12:16

jaj @conv:! :))))))
ugye jól vagy? DDDDDDDDDDDD

nem is emlékszem még ilyenre...
ez a legnagyobb ajándék, egész évben már semmi nem kell! D
van ilyen, hogy nincs kekeckedés, értelmezési zavar csak komment. ölelek! :)))))

conv 2012.01.05. 20:20:16

én ebben nem vagyok biztos nincs :)
legfeljebb nem veszed észre :)

guma 2012.01.05. 20:23:01

@conv: mert 320 felett... DDDDD

no igen, az örökös rohanás átka! :)

guma 2012.01.05. 20:29:13

@conv: most veszem észre ez a szám még illik is ide.

(és miben nem vagy biztos Te? xD)

tokmányos 2012.01.05. 20:41:35

@guma: Szombaton Bill fater 3.20-as blúzát már 3.40-nek kő bekonferálnom. (megnyúlt 3.20-as kardigány,lesz a címe)

conv 2012.01.05. 21:05:42

a világ vezető befektetési bankja, a Morgan Stanley fő stratégája: "A forint mélyrepülése folytatódni fog mindaddig, amíg a magyar kormány nem biztosítja, illetve bizonyítja egyértelműen, hogy tiszteletben tartja a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét, és amíg nem vonja vissza az új alaptörvény nyugati típusú demokráciát csorbító passzusait"

Nomost, egyenlőre konkrétan semmi olyan határozat, vagy törvény nincs ami az MNB függetlenségét veszélyeztetné, tehát marad az alaptörvény nyugati típusú demokráciát csorbító passzusai amik a forint mélyrepülését és befektetői bizalmatlanságot, a pénz és ingatlanpiac pangását okozzák.

ilyen ez a devizapiac, a magyar alaptörvény passzusai erősen befolyásolják. hiszen egy erős állam vagyunk mely a világgazdaság és a devizapiac etalonja.

no meg kíváncsi vagyok melyek azok a nyugati típusú demokrácia csorbító passzusok, mely törvények azok melyek, ezt a fenséges demokráciát csorbítják.

- tán csak nem a nemzet keresztény alapjának kinyilvánítása, ezzel a vallási szabadság csorbítása?
- nem, ez nem lehet, hiszen izrael állam alapja a vallási közösség, és nem is lehet az ország állampolgára aki nem zsidó.
márpedig ha ez nem csorbítja egy államban a vallásszabadságot akkor az sem, ha azt nyilvánítja ki egy állam egy történelmi tény alapján, hogy ő bizony a kereszténységre alapozta az államát.

- vagy az lehet a passzus, mely azt mondja, hogy a család alapja a szülő és gyermek vérségi kapcsolata, egy férfi és egy nő frigyéből? mivel sérti a mások érzéseit?
- egye fene, írjuk bele azt is, hogy két férfi frigyéből született gyerekek is lehetnek a szüleikkel egy család. bánja kánya.

- ja, tudom már. a halálbüntetés engedélyezése csapta ki a biztosítékot.
-őőő... mégsem, az az USA-ban van.

- akkor csak az lehet, hogy nemek szerint megkülönböztetjük az embereket és a nemek egyenjogúságát nem biztosítjuk eléggé. nem követjük a globalista gender ideológiát.
- basszus ez sem lehet, hiszen az európaérett és demokráciapélda izraelben a nők nem szállhatnak fel egy buszra a férfiakkal, nem közlekedhetnek ugyanazon a járdán.

-szóval kíváncsi vagyok, hogy a guantanamót működtető és a foszforbombákat használó békés demokrata nemzetek mit találnak olyan zavarónak az alkotmányban, ami még a devizapiacot is befolyásolja olyan mértékben, hogy gyorsabban értéktelenedik el a forint mint amilyen tempóban növekszik a GDP.
mert olyat már hallottam, hogy a GDP csökkenése miatt értéktelenedik el egy pénz, egyértelmű az összefüggés, nincs termelt érték, persze, hogy nincs értéke a devizapiacon az ország pénzének.
sőt ha jól pislogom, az egész világon így működik a dolog.
persze, tudom, hogy magyarországon vannak ilyen anomáliák az unortodox számolási rendszer miatt, de hogy matolcsysta ostobság ilyen vírusjellegű lenne, hogy az egyébként matematikai logikával leírható mindig stabil devizapiaci dinamikai szabályokat is felülírja és az ellenkező módon viselkedjen, azt nem gondoltam.

szóval, tényleg lehetetlen, - hogy egy olyan országot amely elég kicsi ahhoz, hogy meg lehessen ültetni, viszont elég nagy ahhoz, hogy a borulása rántson erősebb szereplőket is a gyengeség felé, - a devizapiac machinálásával lefektessenek olyan érdekeltségek melyeknek az erősödő európai közösség az érdekeit és befolyását gyengítheti. főleg ha ennek képtelenségét a világ legnagyobb, főként izraeli magán tulajdonban lévő hitel és befektetőcsoportja mondja amerikából.

igen, az sokkal valószínűbb, hogy az új alaptörvény passzusai miatt van ez.

conv 2012.01.05. 21:07:15

@guma:
ebben nem vagyok biztos:
"van ilyen, hogy nincs kekeckedés, értelmezési zavar csak komment"

conv 2012.01.05. 21:11:20

@conv: mindezt annak fényében mondom, hogy az egyházzal, az alkotmánnyal és a nerrel törlöm a seggem.

guma 2012.01.05. 21:21:01

@conv: aha! :)
már nem is érzem magam okosnak. DDDDDDDDDD

(ezt nem is titkolják, ha jól értettem. de nagyon jól jött az összefoglalód, hogy miként működik a rendszer globálisan.
csak tudod, szerintem, normál alaphangon harcias csatazaj és forradalom nélkül még meg is léphették volna a dolgok zömét...
na de ki a f@sz vagyok én, hogy nem bírom az öntelt erőszakos hülyéket, ami még irritál is)

@tokmányos: szombaton? jó neked!:)

nálam, ha igaz falvésés lesz, befejezzük a villanyszerelést, mert 3évvel ezelőtt véget vetettem a felfordulásnak...

segítenek a szomszédok bútort tologatni (, sőt befogadják a felét).
majd jöhet a kőműves és a festő.
szóval fogalmam sincs, hogy heverem ki a következő hónapot...

guma 2012.01.06. 05:52:41

@miről van itt nagybasz0: o, Te csavargó! :)))

nem tévedsz?
(mikor mész a vizsgálatra?:)))))))

guma 2012.01.06. 06:07:09

@conv: no, ez az amit hiányoltam :)

DDDDDDDDDD

guma 2012.01.06. 11:13:10

@conv: "A kormányfőre és a kormányra zúduló nemzetközi kritika a napokban az elmúlt húsz évben soha nem látott szintet ért el. Most már nem csupán arról van szó, hogy mindez minimálisra korlátozza az Orbán-kormány manőverezési lehetőségét, sőt talán a túlélését is komolyan veszélyezteti, hanem arról, hogy Magyarország számára tartós és súlyos érdeksérelmet okoz. A kormányfő elmúlt másfél évben mutatott unortodox külpolitikája azt eredményezte, hogy Magyarország a Fidesz-kormánytól teljesen független jogos érdekei egy részét sem tudja megfelelően érvényesíteni."

velemenyvezer.blog.hu/2012/01/06/pariaorszag_leszunk#more3523240

így aztán hiába van igazad, sajnos ezt érzem én is és a tegnapi felháborodásom ennek szólt...

sőt a primitív jelzőt is ezért alkalmaztam, mert leegyszerűsítettem mindent. sajnos ilyen vagyok, ha nem szemtől szembe kommunikálok. ezért fontos és van nagy jelentősége, hogy helyre billentsd a "fél" igazságom vagy "tévelygésem" és az esetleg észre nem vett fonalat! :)

azt ugye említenem sem kell, hogy ezenkívül a sok ismeretlen újdonság meg egyenesen izgat, amit hozol a placcra! DDDDDDDD

conv 2012.01.06. 11:48:31

@guma: ez egy mikronnyira sem mond ellent annak amit mondtam.

a külpolitikával kapcsolatban azért megintcsak kíváncsi vagyok melyek azok az unortodox dolgok.

eddig a gazdaságpolitika volt unortodox :)

véleményvezér véleménye arra jó úgy általában, hogy kinyomtatva a piroslapok oldalaival, felváltva töröljük vele a seggünket.

olyan látványos lózungokat tud eregetni a levegőbe amin napokig rugóznak lelkesen az oldalon, de valójában a semmiről vitáznak lelkesen.

az ortodox demokratikus külpolitikának melyik eleme az ami miatt elfordult a világgazdaság tőlünk és emiatt még a devizapiac is anomáliákat mutat ránk nézve?

- tán csak nem egy újabb háborúskodásra készülődés nyilvánvalóan koholt indokok alapján ismét?
- ja nem azt az USA csinálja

- tán csak nem a határainkon kívül a mi fegyveres erőink megöltek embereket és megakadályozták, hogy egy másik államba eljussanak?
- ja, nem. azt izrael csinálja.

márpedig ha ezek nem demokráciaellenes unortodox külpolitikai elemek mint látható a világban, akkor az sem az, ha egy szuverén állam a szuverén államok közösségében, úgy nyilatkozik és cselekszik ami az ő érdekeinek megfelel, és ez nem több mint amit bármely másik állam megtesz a szuverén államok közösségében (EU).
de lehet, hogy unortodox gazdaságpolitika németországhoz hasonlóan a multikra és a telekom cégekre, a médiamogulokra extra adót kivetni, vagy ahogyan az európa többi államában is elfogadott nem adni/megvonni adókedvezményt a multiknak, és megpróbálni a hazai piacot támogatni.

igen, valóban az unortodox külpolitika lehet az oka. igaza lehet a demokráciát és szólásszabadságot védő és tiszteletben tartó hiteles véleményvezér blognak.
hiszen ők már csak ismerik a szólásszabadságot, miként írják is az első postjukban, és tartják is magukat hozzá:

"A kommenteket utólag moderáljuk, szigorúan."
velemenyvezer.blog.hu/2010/02/23/bekoszonto_131

olyannyira szigorúan, hogy indokolni sem indokolnak, csak kitiltanak, ha megkérdezi a hozzászóló, hogy a link amit betett - és mely rávilágít a post hazugságára és adatainak valótlanságára - hova tűnt?

guma 2012.01.06. 18:35:05

@conv: nem bizony! ?))) semmiben sem mond ellent neked...

azzal a pár mondattal magam akartam illusztrálni, pont egy ilyen hülye oldallal (ahol szinte sosem olvasom a hozzászólásokat épp úgy mint a mandineren, mert arra a katyvaszra nincs szükségem "lelkileg"). DDDD

unortodox külpolitikának azt tartom, ha feleslegesen "kakaskodó" megvadult hörcsög, aki mindenáron az elefántok vezére szeretne lenni miközben pedig csak lohol utánuk, hogy a szaruk maradékából egy egy magot, fűszálat kicsípjen! (hú legalább olyan zavaros-e kép mint a kerényi festmények! DDDDDDDD)

pl valahol csak a címet olvasom tekergésem közben, és amikor azt láttam gvantanamot nem számolják fel, sőt! .......
már mentem is tovább, mert néha még olvasni sincs kedvem a magyarázkodást.

azon meg nem lepődöm meg, hogy a "hadüzenet" folyamatos hangoztatása után egyszer komolyan vesznek és "elfogadják", ha politika színtere helyett csak terep és dzsungelharccal kínálnak mindig asztal helyett!

(nagyon jó, hogy kicsit kizökkentesz "fásult" világomból, ahol már rendszerezni sem akarom a jelenségeket...)

conv 2012.01.06. 20:17:25

értelek én, csak akkor ha nem olvasod el a dolgokat csak a címeket, akkor az nem egy hivatkozási alap véleményre :)

nagyjából ugyanaz a hangulata a dolognak így, mint amikor beszórod ide a kuka helyett a kapott leveleidet elolvasás, megnézés nélkül, mert arra nincs neked időd, hogy el is olvasd, meg is nézd mit kapsz, csak lököd tovább :)

guma 2012.01.06. 20:47:14

@conv: azt hiszem félreértettél most.
amit belinkellek szövegben azt elolvasom, csak a hozzáfűzött véleményeket ugrom át.

a másik csak példa volt arra, hogy belesem mászok a témák zömébe, mert lehet, hogy rosszul de már a következtetésem negatív irányba visz (itt pl azt gondoltam : nem bezárják, bővítik...)

ide csak két ember (jobbára szép vagy humoros témával soroznak) leveléből szórok néha olvasatlanul.
így jogos az "észrevételed kívül álló szenvedőként", mert a bizalmam nem mérlegel mindig helyesen. :)

ha szöveget linkelek, igyekszem a két "szélét" berakni mert izgat ti mit gondoltok.
közben azért 1-1 mondattal jelzem én melyikhez vonzódom inkább, sokszor érzelmi alapon...
ennek pedig csak a "tisztességes" gondolkodás az alapja, látszata ami nekem érzelmi vonalon játszik erősen.

ja és szeretek magam körül ezért seprűt is fogni. ezt pedig elvárom a már szégyenletesen romboló, szemetelő zombi bábokat ránk szabadító hordától akik meló és gondoskodó gondolkodás helyett prostituáltaká változtatnak mindenkit, hogy levegőt is csak engedéllyel vegyenek...

guma 2012.01.06. 22:47:44

szép álmokat, csavargók! :)

guma 2012.01.07. 08:41:04

szép napot!
@conv: amit lentebb idézek az a hangulatom, érzelmeim, érzéseim is kifejezi, amiből ez a poszt is megszületett.

komolyan leszarom már a saját életem, mert engem a ti és a fiatalabbak lehetőségei izgatnak.
izgat az is, hogy a most történtek tükrében hogyan számolunk el majd 2006-tal és az akkor megteremtett ámokfutással a sohasem hazudtam cselekedeteivel és jobbos barátainak sunnyogásával, akik még a gárdájukat is a sosem hazudó emberei segítségével, pártfogásával hívták életre, most hálából szavazgatnak neki...
más : nekem dezsavű érzésem volt a két tábor tüntetés alatti összeengedése - ez és a civil "megfigyelési" zrt aki most kormányon saját magát perli milliárdokra és biztos hibásnak is fogja találni magát, hogy kifizethesse követelését, mint az ftc pályát - rettentő büdössé teszi az elmúlt éveket...

hű, kicsit ömlesztettem a keserűségem és talán zagyva is lett, de nehogy azt vedd le, hogy mentegetek bárkit is.
az van csak az egész szövegem mögött, hogy irritál amiért itt-ott mosdatják a semmilyen értelmes melót nem végző "vezetőinket", akik bizony már felülmúlták minden téren az elmúlt 8 évet...
jöjjön aki helyettem elmondja okosabban :

"Szégyen, hogy hová jutottunk. Hogy csaknem nyolc évnyi EU-tagsággal a hátunk mögött ma ott tartunk, hogy a kormányszóvivőnek, sőt: magának a miniszterelnöknek kell deklarálnia, hogy a kormány nem óhajtja zárolni, sőt: garantálja a bankbetéteket.

Zárójelben jegyzem meg: addig örüljünk, amíg nem Selmeczi "szenátor" vagy Szijjártó Péter kezdi el bizonygatni ugyanezt. Mert akkor tuti a bankpánik... Merthogy az ő kijelentéseik alapból hazugak. És bár Giró-Szász András szavahihetősége - a miniszterelnökéről már nem is szólva - erősen megkopott, esetükben legalább egy halvány esély van arra, hogy amit mondanak, azt kivételesen komolyan is gondolják. Mondom: legalább egy halvány esély...

Csakhogy egy normális piacgazdaságban, sőt: egy normális országban az ilyesmit nem kell bizonygatni. Merthogy ez evidens.

Egyúttal jelentem: nem Mesterházy Attila és nem Szanyi Tibor hibája az, hogy a kormányszóvivő és a miniszterelnök ilyen bejelentésre kényszerült. Még akkor sem, ha olykor nagyobbnál nagyobb sületlenségeket képesek mondani. Erről egyedül a jelenlegi kormány tehet.

Vajon mit gondolnak az emberek arról a kormányról, arról a jogrendről és arról a demokráciáról, ahol egyáltalán megfordulhat a fejekben az a - józan ésszel egyébként tényleg abszurd - felvetés, hogy a kormány netalántán zárolja a bankszámlákat? Ugyanakkor nincs is ezen mit csodálkozni: a kormány az elmúlt másfél évben mindent elkövetett azért, hogy még ez a lehetőség se tűnjön teljességgel őrültségnek.

Nyomorult egy országban élünk. Nyomorult egy ország ez - még nem vagyok díszpolgár sehol, nem vehetik el a díszpolgári címemet, írhatom tehát nyugodtan -, és egyre nyomorultabb.

Mert milyen ország az, ahol az emberek 80 százaléka szerint rosszul mennek a dolgok, és ahol a fennmaradó 20 százalék sem gondolja teljességgel ennek az ellenkezőjét? Milyen ország az, ahol hárommillióan élnek a szegénységi küszöb alatt, és egymillióan egyenesen mélyszegénységben - olyan nyomorban, amit az ülésfűtéses audiból vagy a kristályfényű operaházból elképzelni sem tudnak a frakkos-öltönyös urak?

Milyen ország az, ahol a munka becsületéről papolnak, de felmérések szerint az emberek több mint egynegyede már csak a lottóötösben bízik, vagyis ahol négy emberből egy gyakorlatilag nem is reméli, hogy valaha is előrébb juthat? Milyen ország az, ahol az emberek többsége úgy érzi: nincs remény?

Elbaszott egy ország ez, elbaszott kormánnyal, elbaszott köztársasági elnökkel és elbaszott (gazdaság)politikával. Mert ennyire még a Fletó sem kúrta el. Pedig ő aztán a saját bevallása szerint sem kicsit...

Jut eszembe: ha már a rémhírterjesztést meg szeretnék állítani, mindenekelőtt ne engedjék megszólalni Kósa Lajost, Szijjártó Pétert, Selmeczi Gabriellát, Lázár Jánost, Pleschinger Gyulát és kevésbé tiszta pillanataiban magát a miniszterelnököt, mert a megszólalásaik után rendszerint nyomban esik a forint... Mert azt hiszem, kimerítheti a rémhírterjesztés büntetőjogi tényállását a spekulánsokkal való fenyegetés. Amin persze valakik, valahol bizonyára igen jól kaszálnak."

conv 2012.01.07. 09:42:40

újabb bizonyíték arra, hogy a hangulat szubjektív dolog és nagyon sokszor távol áll a valóság igazától.

elbaszott országban élünk, de a hülyeséget beszélés nem igazolja a miértjét. ebben az okos megmondásban két mondat van összesen aminek valóságértéke van.

megfőzök és utána megmutatom azt a két mondatot.

conv 2012.01.07. 10:49:57

no, vegyük sorban ezeket az okos gondolatokat:

1,

igen bazdmeg, a kormány nevében csak a kormányszóvivő vagy a miniszterelnök szólhat, tehát igen, nekik kell kommunikálniuk a kormány döntéseit, határozatait, céljait.
ez nem szégyen, hanem protokoll.
a szégyen az, hogy nyilvánvaló dolgokat ilyen hangulatkeltésként leírva a sok hülye beszopja és bólogat, háborog vadul

igen, egy normális országban nem kell bizonygatni.
egy normális országban azonban a volt miniszterelnök a facebook oldalán nem tesz közzé olyan bejegyzéseket amik arra utalnak, a kormány ilyesmire készül, és nem esznek meg az emberek olyan körleveleket, melyek olyanokat tartalmaznak, hogy egy banki szabályozás nyomán 1 M feletti összegeket a bankok zárolnak, most ül össze a kormány és holnap beszél simorral, mindenki vegye ki a pénzét, küldd tovább.
ebből igaz volt, hogy másnap összeült a kormány beszélni simorral. az 1 M értékhatár is igaz, hogy efelett nem adnak ki egy összegben készpénzt. csak nem 1 M-ről van szó, hanem 1 Mrd-ről, és évtizedek óta.

2,

a helyzetért, hogy idáig jutott a társadalom, bizony ugyanolyan felelőssége van az előző és a jelenlegi kormánynak.
talán az előzőnek több, a folyamatos pánikkeltései miatt, amit évtizede lassan a fidesz és a jobb oldal ellen gerjeszt itthon is és főleg a külföldi sajtóban. az általános rasszizmusról szóló faszságok külföldön a mohácsifélék szájából amit az szdsz-el karöltve a mszp leigazolt, - s ennek köszönhetően nemzetközi jogvédelmi elismerést kapott a hülye - a gárdafantomok, és vérben tocsogó bakancsok, az emberi jogi jogsértések, a jobboldali terrorizmus meséi, melyeknek igazolására az előző kormány miniszterelnöke hamis bizonyítékot terjesztett, a jogvédőszervezetek pedig az állandó és hangos cigány mentegetéssel és féltéssel és zsidó féltéssel a külföldi sajtóban megalapozták, hogy ha egy jobboldali kormány kerül hatalomra, alapban mint véresszájú diktatúrát kezelje a külföldi média, s a rettegés folytatódhasson.

3,

hogy milyen ország az amelyben 80% szerint rosszul mennek a dolgok?
olyan ország, mely az elmúlt 20 év alatt sokszorozta meg az államadósságot, amellett, hogy elkótyavetyélte az ország vagyonát, illetve saját vezetői kezére játszotta azt.
olyan ország amelyben a 22 évvel ezelőtti rendszer funkcionáriusai vannak még most is hatalmon.
olyan ország melyben az ország lakosságának 20%-a valamilyen módon kötődik a volt rendszer funkcionáriusaihoz. rokoni-üzleti-érdekeltségi alapon. jobb és baloldalon egyaránt.
ezért nem 100% szerint mennek rosszul a dolgok.

én a kérdést úgy tenném fel, milyen ország az, melyben 20% szerint nem mennek rosszul a dolgok, amikor gyerekek éheznek, iskolákban fagyoskodnak, és egyre nő a munkanélküliség?
kik ezek a 20% akik élősködnek a többin, hogy nekik jól mennek a dolgok?

a rémhírterjesztéshez:
tegnap erről már írtam.
másrészt a jobboldaltól rettegő külföldről, ahonnan átvette a híreket a külföldi sajtó mindenféle ellenőrzés nélkül, tehát ahonnan indult az operaházi pánikhangulat a világban:
www.nrg.co.il/online/1/ART2/321/853.html
fura módon már előző nap foglalkoztak a dologgal.
aztán másnap:
www.iba.org.il/bet/?entity=811433&type=1

arról írnak, hogy az abszolút többséget élvező orbán pártja legutóbb átvitt néhány törvényt, beleépítve az alkotmányba, amely sérti az igazságszolgáltatás, a bankrendszer, a tömegtájékoztatás, de még a vallási testületek függetlenségét is.
mindezt a lap magyarország szakértője írja. aki szerint mint a képen és az aláírásban is látható, sólyom a jelenlegi köztársasági elnök.
hiteles a szakértői rettegés.
azoktól a nagy nemzetközi lapoktól is, akik ahogy volt, átvették a cikket, és még ki is bővítették.

szóval én ha a baloldal prominensei, szimpatizánsai helyében lennék, vastagon lapulnék a fűben, mint a szar, mert pont olyan szarházi és gennyes a viselkedésük a múltban és a jelenben is, mint a patáskormányé.
persze ezt csak akkor kellene megtennem, ha nem lenne az ország lakosságának 99%-a idióta.
a jelen helyzetben a legnagyobb nyugalommal játszhatják az okost.

a két valóságot fedő mondat az okos gondolatokban:
"Nyomorult egy országban élünk."
"Elbaszott egy ország ez, elbaszott kormánnyal, elbaszott köztársasági elnökkel és elbaszott (gazdaság)politikával."
a többi féligazságok, vagy teljes hazugságok halmaza hangulatkeltő demagógiával.

guma 2012.01.07. 13:15:59

@conv: no ezért szeretlek nagyon!

ma egyetlen vagy aki képes kiváltani, hogy rendszerezem a "politikai" gondolataim, akkor is ha figyelmeztetésem ellenére (vagy ép azért) nem a hangulati elemek lesznek a mérvadók válaszaidban csak a tényszerű eszmefuttatás.

engem jobban befolyásol, mit képes emberként megtenni valaki.
ezért az
1. pont kilőve! valóban a világon ez a protokolláris feladatuk, de itt nálunk sajnos a porhintés mantrázása a valóság elsüllyesztése, homályosítása a tények kikerülése...

2. pánikkeltés?
sajnos nem az volt. majdnem tételszerűen bejöttek a "jóslatok".
emlékszem amikor 94 végén már leveztek a kormány ellen (bevallom, meghökkentem), 2002-től zsinórban feljelentették (legelső szapári volt, aki jelezte, hogy nem jól könyvel a kormány mert van pofája a fidesz által bevezetett gyakorlatot folytatni, aki kivitte az adósságot költségvetésből a FHB-ba. a saját maguk által letárgyalt nemzetközi szerződések ellen szervezkedtek és a többit nem is sorolom...)
szóval én egyformán kártékonynak látom őket...

3. valóban két erős mondat, ami az igazságot hordja a hátán a szövegben.

talán ezért tűnik néha úgy, hogy egyik oldalt védem mert ez két mondat volt az ami miatt érzelmileg a mostaniakat kárhoztatom, nevezetesen : fiatalságuk ellenére ezt az utat választották. "elődök" nyomába léptek, csak könyörtelenebb, harcias formában nem kispályás játékot játszva, igazi teljesítményt nem mutatva fel.

szemembe (most, hogy gondolkodásra késztettél!) lehet, hogy nagyobb a bűnük ezért mert ország reményét törték ketté... talán ez az érzelmi szál tükröződik véleményeimben akkor amikor csalódásom velük kapcsolatban nagyon erős...

ha visszaolvasol anno ettől féltem választások előtt, de nem rettegtem - mert bíztam azért egy józan paraszti észben, hiszen nekik, szüleiknek és gyerekeiknek is ez a hazájuk.
azt gondoltam, most valóban akarnak jót is tenni nem csak harácsolni.
viszont, ha most nem bukik akkorát a csőd árnyékával (mert ide ő vezette a gazdaságot), hogy a vezető erejét elveszítse akkor sok évi megosztó hergelés jön újra csak nekünk.
no ettől a lehetőségtől, libabőrös leszek.

guma 2012.01.07. 13:39:56

@conv: lemaradt az amin igazán elképedtem és mindeni átsiklik felette :

kormányőrök helyett honvédség van a parlamentben koronát őrízni!

mit keres katonaság a parlamentben?
nálam ez hihetetlenül kiverte a biztit...
na ez a "jogtiprás" magasiskolája szerintem és ezzel indítottak szinte...

miről van itt nagybasz0 2012.01.07. 14:00:56

@conv: @guma: A maszop elásta magát, remélem örökre, a fityisz most ássa magát, rövidesen hasonló mélységbe... mindegy hogy hívják ezeket az élősködőket, ugyanaz a kéz irányítja őket. (Akik ezt nem látják, vagy fizetik őket, remekül ellesznek még egy darabig a blogok szájkaratés világában...)
Az elkövetkező választásokra, ha lesz, a polgárháború előtt, vagy után, tuti vissza másznak majd mind, a szokásos köpönyeg forgatásokkal megtisztulva, kezeiket mosva, új ígéretekkel...
Ha nem lesz elszámoltatás, vagyonelkobzás, igazi gazdasági, szociális rendrakás, irányítás, drasztikus eszkimó születési szabályozás, akkor a szekrényborogatás elkerülhetetlen... és minél később következik be, annál több lesz a forgács...

conv 2012.01.07. 14:05:35

@guma: bazzeg :)

soha a büdös életben nem őrizték kormányőrök a koronát :)))))))))))))))))))))))))

a koronaőrség mindig a honvédséghez tartozott, a honvédelmi minisztérium hatáskörében :)

2000 jan 1-től amióta a parlamentbe szállították a koronát, azóta őrizte 10 évig a kormányőrség, az épülettel együtt.
mostantól a kormányőrség (köztársasági őrezred) 2012 január1-től megszűnt, állománya a készenléti rendőrséghez tartozik.

az államfő és a közt.elnök védelmét a tek végzi, a sándorpalota és a korona (meg a koronázási kellékek) védelmét a Koronaőrség, a parlament védelmét pedig a kormányőrség állománya de mostmár a készenléti rendőrség keretein belül.

és ez ha hiszed ha nem, így van mindenütt a világon, hogy az állami jelképeket a honvédség őrzi, az államfőket megint külön szervezet, a kormányzati épületeket pedig megint másik. mivel különböző stratégiai, technikai, és felszerelésbeni, képzésbeni feltételeket kívánnak meg, és biztonsági okokból ezen területeket szét kell választani.
'45 és '91 közt erre nem volt szükség, mivel a munkásőrség mindent csinált a korona és egyebek pedig 60 méter mélyen voltak egy bunkerben, állam és kormányfő pedig nem volt, csak a párttitkár.

szóval az elképedést elhiszem, csak nem értem, miként a háborgást sem.

miről van itt nagybasz0 2012.01.07. 14:06:37

@guma: Magyarországon, bármit is mondanak nincs honvédség, (persze a ráköltött pénz eltűnik) talán ezért van az átsiklás...

conv 2012.01.07. 14:07:02

@miről van itt nagybasz0: erről van szó, mindet el kell ásni, hogy elő ne kerüljenek többet, vagy marad minden így.

conv 2012.01.07. 14:13:46

@conv: a legcélravezetőbb megoldásnak én párba állítanám a pártfunkcikat és szimpatizánsokat, kormámnytagokat, és felválta verném agyon a bokájánál meglengetve a fideszest a maszopossal, a szadeszest a fideszessel, a maszopost a szadeszessel és szépen így felváltva, míg bármelyik is mozog.

miről van itt nagybasz0 2012.01.07. 14:28:55

@conv: Én már hat éve is szerveztem volna egy sz(t)ar boxot v. és f. között, csak bandázs az öklön, enyvbe és üvegszilánkba mártva, persze nincs tiltott technika, a ruha a régi görög módi, "halálig", a győztes meg nyer egy 200éves lábgolyós, piros talicskás gátépítő projektet! Természetesen a Te összeállításodban, mindenkit lepörgetni...

guma 2012.01.07. 14:45:30

@conv: @miről van itt nagybasz0: oké! :)

megb@ctam! én másként értelmeztem, és mások a fogalmaim. kissé régimódi vagyok...
de azért vagytok, hogy "tisztuljak" valamennyire. DDDDDD
ha meg nincs és mégis annak nevezik arról nem én tehetek. P

Schmitt Pál köztársasági elnök a Szent György téren egyszerre 75 embert üdvözölt ma, amikor a Honvéd Palotaőrség bemutatójának megtekintése után köszöntötte a szolgálatot kezdő állományt.

ingatlanmenedzser.hu/varos/2012/1/7/Schmitt_Pal_egyszerre_75_embernek_koszont_9KCY2D

Mától 75-en védik Schmitt Pált

Schmitt Pál köztársasági elnök jelenlétében szolgálatba álltak a honvédség palotaőrei szombaton a budai várban, a Sándor-palota előtt.

A köztársasági elnök beszédében rámutatott: szombattól a 75 fős palotaőrség veszi át a Köztársasági Elnöki Hivatal protokolláris őrzését. Schmitt Pál elmondta: noha a palotaőrég létrehozása ebben a formában újszerű, a magyar őrhagyományok igen erősek és komoly múltra tekintenek vissza. Példaként említette a magyar királyi testőrséget, amely a védelmi erőn felül képviselte a magyar államiságot, a korszakokon és személyeken túlmutató, közösségi értékrendet.

A beszédet megelőzően a palotaőrök felvonták a köztársasági elnök főparancsnoki lobogóját, és megkezdték az őrséget. Ezentúl óránként tartanak őrségváltást, délben pedig fegyveres alaki bemutatót is.

A 32-es Nemzeti Honvéd Díszegység katonái a Belügyminisztériumhoz tartozó Köztársasági Őrezredtől vették át a Sándor-palota protokolláris őrzését. Az őrezred egyébként korábban átadta a Szent Korona őrzését is a honvédségnek. Az eseményen jelen volt Hende Csaba honvédelmi miniszter és Benkő Tibor vezérkari főnök is.

hvg.hu/itthon/20120107_schmitt_pal_palotaorok

guma 2012.01.07. 14:49:31

@miről van itt nagybasz0: sajnálom, de nem lesznek elásva.

amit tapasztalok az az áhítat hangja a megváltó államférfi iránt még nagyon is élő.

ezért kezdek MOST félni a jövőtől!

miről van itt nagybasz0 2012.01.07. 15:11:27

@guma: Sztem, neked nincs okod rá, másoknak annál több...

guma 2012.01.07. 15:23:39

@miről van itt nagybasz0: nekem sok okom van : a gyerekeim, unokáim, rokonaim, barátaim és ha hiszed ha nem : miattatok is! :)

én csak akkor vagyok nyugodt, ha nekik valami normális kilátásaik vannak.
különben féltem őket nagyon, jobban mint magam...

conv 2012.01.07. 16:00:35

@guma:

miattam ne aggódj, felesleges.

de mesélj, mik azok a normális kilátások, amelyek nincsenek számukra.

conv 2012.01.07. 16:01:07

@conv: de voltak az előző rendszerben, vagy az előző kormány alatt.

conv 2012.01.07. 16:05:53

valahogy próbáld már meg elmagyarázni nekem, mi a bajod ezzel a palotaőrséges koronaőrzéses dologgal?

guma 2012.01.07. 16:20:16

@conv: jó. Miattad nem fogok. :) DDDD

(csak kicsit, mert pl nem szeretném, ha te is lelépnél az országból mint sokan!) :) DDDD

ici-pici kiszámíthatóság, tervezhetőség ami nem közmunkában, segélyben bontakozik ki...

ma szerintem, ha valakinek nem valakije és munkát keres annak annyi.
és ez csak a jéghegy csúcsa és felesleges sorolnom a béreket a kiszolgáltatottságot, a törvénykezés zavarait az élet minden területén...

csak annyi, hogy névleges katonaságnak sincs helye a parlamentben... szerintem

conv 2012.01.07. 16:46:33

@guma: pedig már folyamatban van a költözés.

tökéletesen kiszámítható és tervezhető minden.
figyi, arra szavaztál, hogy uniós tagok legyünk?
ha igen, akkor nincs okod panaszra a kiszámíthatóság, vagy tervezhetőség, a munkavállalás szempontjából, és senkinek aki az unióra szavazott.

az unió tárt karokkal várja a szakembereket, szabad mozgáslehetőség van, aki akar, el tud helyezkedni a több mint félmilliárdos lakosságú unióban.

miazhogy névleges katonaság? :))))))))))

ugye tudod, hogy a világon mindenütt, mint írtam a hadsereg végzi az őrfeladatokat, csak itt nálunk volt a belügy kezében 45-től az ilyesmi, sajátosan a szoci diktatúra miatt?
tudod, szerintem magáncégeknek nincs keresnivalója a parlamentben, a kormány és az állam védelmi-biztonsági rendszerében.
mégis ott van az Inkal pl, amelyik ráadásul nem is magyar tulajdonú cég, hanem izraeli, és ott vannak pintér érdekeltségébe tartozó cégek is.

de felteszek neked egy kérdést:
ugye tudod, hogy a köztársasági elnök volt mindig a hadsereg főparancsnoka? (most már nincs köztársaság így csak elnök van, aki jelenleg pali, az írástudatlan)
eddig a hadsereg főparancsnokát, és a hivatalát (sándorpalota) a köztársasági őrezred (belügyminisztérium ~ rendőrség) védte.
miként az államiság jelképeit is (korona és koronázási jelképek)
mondd, neked nem logikátlan, hogy a rendőrség védte eddig a hadsereg főparancsnokát és hivatalát, meg az állam szuveneritásának jelképeit? :)))))))
miközben eddig is volt a hadseregnek díszezrede, díszőrszázada, és voltak a hadsereg irányítása alatt a koronaőrök.
csak nem csináltak semmit.
most csinálnak és az eddigi rendőrök akik ezek helyett csinálták, végre rendőrként dolgozhatnak, azt ami a feladatuk.
mindenki azt csinálja ami a feladata, amire ki lett találva.
nem jobb ez így?

értem én, hogy virághordozó szivárványharcosként nem szereted a katonaságot, de ez nem feltétlenül kell azt jelentse, hogy a logikát és az ismereteket is ugyanannyira el kell utasítsd, mint a katonaság intézményét :)

másrészt a parlamentben mint épületben nincs helye a katonaságnak, vagy a parlamentben mint köztisztviselői szervezetben?

- az épületben miért is ne lenne helye?
- most akkor basszuk ki a honvédelmi minisztériumot és a dolgozóit, a honvédelmi minisztert a parlamentből, a képviselőségből, a tartalékos katona képviselőket, dolgozókat eresszük szélnek? :)
- a belügyi rendészeti szerveknek,(melyeknek politikafüggetlen szerveknek kell lenniük) mivel lenne több helye ott?

conv 2012.01.07. 16:52:16

Van a fityisznek elég baromsága ami miatt lehet támadni teljesen jogosan, teljesen felesleges hülyét csinálva magából az embernek a voltaképpen egyáltalán nem hülye dolgaikat is csak megszokásból, mert a fidesz csinálja, ekézni.
márpedig a fideszdroidokon kívül már szinte mindenki ezt csinálja.
a maszop-szadesz vonal főként, pedig aztán nekik inkább lapulni kellene nagyon.

miről van itt nagybasz0 2012.01.07. 16:56:52

@guma: Még mindig jól manipulálható vagy. :)

guma 2012.01.07. 17:46:27

@conv: te elképesztő vagy! :)
annyira rátapintasz a gyenge pontra, ami tükrözi, hogy "kerülgetem" a témát...

igyekeztem nem nagy baromságokat felhozni ellenük, és lám... D

a katonasággal semmi bajom, szükséges rossznak tartottam mindig.
megszokásból nem szeretném bántani még a fideszt sem, és tudom a kapu nyitva : lehet munkát találni máshol...

csak a a baj, hogy azért jó lenne ha itthon is megtalálnák számításukat az értelmes, dolgos emberek mert ez az ország érdeke is lenne, különben összeomlik minden és csak valóban bérmunkások világa lesz...
szeretném, ha úgy érvényesülhetne aki érti a szakmáját mint kint, és még talán meg is becsülnénk őket anyagilag tudásukat használnánk javunkra...

erre azt kell látni Te is bedobod itthon a törülközött!
fáj a szívem - komolyan!
hozzánk azért betérsz majd akárhol leszel?
indulás előtt pedig koccintani is kéne a valóságban. :D
(macskákat is viszed? erről jut eszembe : képeket nem raktál a kicsikről! azok is olyan gyönyörük voltak mint az "előző eresztés"?)

guma 2012.01.07. 17:50:50

@miről van itt nagybasz0: ha Te mondod, így van! :)
bár inkább hülyének érzem magam jó ideje, de ez sokkal szebb megállapítás. DDDDD

conv 2012.01.07. 18:11:01

@guma:
"...azért jó lenne ha... ...mert ez az ország érdeke..."

nos, ha ezt szeretnéd, akkor bizony te az unióban a nemzetállamokat, a nemzeti önrendelkezést preferáló, az államok önállóságát, a globalizálást ellenző táborába tartozol. nos ők azok akik nácik a globalista oldal szemében.

csak hogy tudd, az ortodox politikai értékrendben hol is helyezkedsz el az európai mércén. :)

én nem dobtam be a törölközőt, én valóban jobboldali konzervatív vagyok, politikai és gazdasági értelemben is.
megyek oda, ahol ennek megfelelő a közeg.

itthon bármelyik oldal is jut hatalomra soha nem lesz ilyen a helyzet, míg a jelenlegi fasszopók vannak mindkét oldalon.
míg nem lesz határozott (és okos) kiállás az összes résztvevő (jobb és bal oldal) összefogásával olyan irányba, ami miatt most haragszik ránk a globalista európai rész, addig nem is lesz. ehhez pedig az kellene, hogy ne megélhetési politikusok legyenek a kormányzásban. azt pedig "európa" nem szeretné.

a céget már mint mondtam anno, tavaly kihelyeztem, iskola végén minden bútorozik, addig anya (mivel ő beszéli jobban a nyelvet, lévén tolmács is, meg elég sokat élt kinn) megy ki előkészíteni, rendezni a papírokat, irodát, szalont, lakást, óvodát, iskolát.

az, hogy fizikailag hol vagyok, a neten nem sokat befolyásol :)

macskacicó is jön, naná!, kicsik már régen nincsenek meg, és nem is lesz több, novemberben, amikor az utolsót is elvitték, elintéztettük a kismacskaprojektek további sorsát a dokival :)

Horizont 2012.01.07. 18:45:38

Végig olvastalak benneteket. Már annyira telítve vagyok ezzel a sok szarral és én nem tudok lépni sehová. Teljesen elkeseredtem.
Én egy olyant szeretnék ha szép csendben csak mi civilek (kizárólag civilek, még szakszervezetis se lehetne ott) szépen odasétálnánk a parlament elé és kibasznánk az összest onnan bentről mint a macskát szarni. Nem bírom fizikailag elviselni amikor az MSZP most megszólal bármiben, hányinger kerülget. És utálom őket mindet, hogy nem képesek összezárni ha a hazámat bántják!!!És megvédeni se.A baloldalon szinte ujjonganak, hogy bántják Orbánt, eszükbe se jut, hogy az nekünk se jó. Állandó jelleggel barom kormánypárt és barom ellenzék. Váltva. Mi meg jól itt maradtunk.
@conv: Olyan jókat írsz, nagyon csípem.Mi az, hogy költözés folyamatban. Mégis elmentek? Az egész nagy család? Hihetetlen? meg szomorú.

arlequin 2012.01.07. 18:58:36

halihó!

tényleg érik az a blogtali de erőst, amíg lehet.

egyébként:

mindenki kösse a gatyáját mert kemény menet lesz. mondhatnám rázós, esetleg szakadékos. 5 évvel ezelőtt még abban gondolkoztam, hogy kellene venni erdélyben egy kis 'falut' pár házat, összeköltözni, csinálni.
most?
3 hónapja azon törtem a fejem, hogy irány nyugat...
batyustól. úgy szakemberileg. mindketten gyönyörűen megtalálnánk a helyünket. valami ilyen hangulattal:

"Bújt az üldözött s felé
Kard nyúl barlangjában,
Szerte nézett, s nem lelé
Honját a hazában,
Bércre hág, és völgybe száll,
Bú s kétség mellette,
Vérözön lábainál,
S lángtenger felette."

egyébként búék!

;-)))

arlequin 2012.01.07. 19:00:19

hamis fény csillog
nyugaton kel fel a nap
vége a dalnak

ihletet kaptam. nem, nem magyarázkodom.

Horizont 2012.01.07. 19:17:40

@arlequin: Na te ritkán látott blogtárs:)) Légy forrón üdvözölve. Basszus ha mindenki elmegy mi lesz azokkal akik maradnak???

guma 2012.01.07. 19:21:40

@arlequin: üdv, te csavargó! :)

@Horizont: velem az a baj, hogy annyira már nem érdekel, hogy leálljak akárkivel dumálni, csak amikor már valaki töményen hüjjjjjje akkor pofázom pár mondatot.

aztán van ami, ha benézek valahova egyszerűen felmérgesít és ha még másnap is motoszkál a gondolataimban ideborítom.

itt az a szerencsés helyzet áll elő, hogy @conv: és @miről van itt nagybasz0: valahogy mindig "lenyugtat", vagy "kivon" a mókuskerékből. :)

conv akkor az vagyok, ha nekem tettszett az az "ősi" módszer, hogy menjen világot látni a fiatal tökéletesítse szakmáját, tudását és jöjjön haza fészket rakni, boldogulni...

conv 2012.01.07. 19:44:26

@arlequin:

hali!

kíváncsi vagyok, valójában hányan ismerik a himnuszt :)

conv 2012.01.07. 19:45:02

@Horizont: igen, költözünk mindenestől majd.

arlequin 2012.01.07. 20:54:21

@conv: miva'?!?

hová mész te szerencsétlen? batyustúl?

tössék válaszól-ni!

conv 2012.01.07. 21:23:20

@arlequin:
elfele albionba, és batyustól :)

Ayuamarca 2012.01.08. 09:23:31

@arlequin: @conv: szomorú lettem.

Conv, te meg ilyen amatőr módon buktatod le magad? Ideborítod a héber lapokat, amiket olvasol? Most már csak egy kérdésem maradt: InKal vagy Moszad? Vagy a kettő ugyanaz? :DDDDDD

conv 2012.01.08. 09:40:57

:))))))))francba, lebuktam :)

bandika gazdája 2012.01.09. 15:45:24

@conv: Most komolyan! Erre az egy kérdésemre feleljél az életben! Honnan a bánatból tudtad, hogy mit ír egy héber nyelvü újság? Egyáltalán hol találtad?! (Ne mondd, hogy az interneten!) Többet nem kérdezek esküszöm! Megőrülök tőled!

guma 2012.01.09. 16:34:54

@bandika gazdája: hehehe :)

meg ne őrülj! :)
@conv: még a szent könyvüket is olvasta (olvassa? DDD)
ez egy ilyen "szívdöglesztő" manus. :)
megáll az emberben az ütő miatta. DDDDDDDD

bandika gazdája 2012.01.09. 16:58:27

@guma: A szent könyv az más, az elvileg elérhető fordításban is! Vagy egy ismerős aki érti. De ez ...???!!!

guma 2012.01.09. 17:06:45

@bandika gazdája: @conv: valamikor, valahol kitért már rá, hogy olvas (és ért?! DDD) e nyelven (kicsit vagy nagyon arra már nem emlékszem).

a tora "fordítási" vagy értelmezési oldaláról is volt már számomra nem kicsit meglepő szövege :)

őszintén : én felváltva ájuldozom és röhögök rajta...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.01.09. 19:07:43

@miről van itt nagybasz0: Köszi, ez jó!
Ismerősnek van már börtönös ótogramja tőle.

Politikát már nem bírom. Látom-olvasom, de hogy még beszéljek is róla.... főleg, hogy fészbúkon is minden ismerős szájából ez folyik. Franc akar tartós magas vérnyomást.

conv 2012.01.09. 19:28:39

@bandika gazdája:

az az igazság, hogy egy kicsit olvasom a jiddist és értem, egy kicsivel jobban a hébert. nem kell asztal alá csúszni az ámulattól, nem tudnék társalogni egy rabbival, de az írott szöveget többé kevésbé megértem.

de ez nem jelenti azt, hogy a héber nyelvterület sajtóját böngészném, ennél prózaibb a magyarázat:
az angol nyelvű sajtót azért szoktam olvasgatni on-line és ott többnyire fel van tüntetve, hogy honnan vették át a hírt, honnan származik az infó.
ilyen egyszerű a dolog, nincs benne semmi misztikum, vagy zsidó ármány :)

guma 2012.01.09. 19:46:08

@miről van itt nagybasz0: kérhetnék most egy kis lazát :)

conv 2012.01.09. 21:20:42

ezt lesd meg, onnan indul ahol már teljesen hülye :) de érdemes az elejétől megnézni :)
www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=QfMFrpa66TI#t=174s

bandika gazdája 2012.01.10. 13:14:39

@conv: Nem gondoltam zsidó ármányra! :-)))(Legalábbis ezzel kapcsolatban nem.)
süti beállítások módosítása