He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Tényleg azért kell húzni az igát, hogy létrejöhessen ez a beteg, torz elit, ez a hatalom- és pénzéhes újgazdag réteg?

2024.03.22. 07:30 guma70

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Ismét megtörtént az a nem várt csoda, ami rendszeresen, évek óta meg szokott történni, ám minden egyes alkalommal rácsodálkozunk a dologra; a Fidesz úgy veszített 6 százaléknyi szavazót, hogy abból az ellenzék semmit nem tudott profitálni. A kérdésem nekem az lenne – már amennyiben lenne kinek feltenni, és lenne értelme feltenni -, hogy miért kell ezen minden egyes alkalommal meglepődni?

Miből és miért gondolja azt valaki, hogy egy Fidesz-szavazó, aki elfordul a pártjától, automatikusan azoknak az ellenzéki pártoknak valamelyikéhez fog csapódni, amely pártok ellen hergelik őt legalább másfél évtizede? Azok a pártok viszonylag stabilan beálltak, ennyi a kapacitásuk és nem is várható, hogy több legyen. Mi a franctól lenne? Nem változnak, nem változtatnak, nem próbálnak eljutni szélesebb tömegekhez. Gyurcsány rajongótábora elkötelezett – éppen olyan szekta, mint Orbán hívei. Mondom ezt akkor is, ha tudom, mindjárt nekem fognak esni a szektások, hogy ők nem is szektások. Ez a felháborodott acsarkodás a szektásság legbiztosabb jele. Aki biztosnak érzi a maga igazát, az nem tartja szükségesnek, hogy üvöltve bizonygassa minden alkalommal, amikor valakinek más a véleménye a pártról és annak vezéréről -, de már régebben elérte a korlátait, onnan nem nagyon fog tudni növekedni a jelenlegi feltételek mellett.

A másik véglet az MSZP. Én mondjuk elképzelni nem tudom, ki a fene akarna közösséget vállalni Kunhalmi Ágnessel, és miért tenné ezt. A Walt Disney-féle Hófehérke szerepbe beleöregedett szépasszony attól még nem lesz meggyőző, hogy elképesztő rikácsolással csapkodja az asztalt. Engem legalábbis kimondottan elborzasztott a szereplése azon az indokolatlanul megtartott, sőt, kifejezetten ostobaságra valló módon megrendezett tüntikén, amit megpróbáltak ráhúzni az influenszertüntetésre. Mondjuk, ha az volt a cél, hogy hülyét csináljanak magukból, akkor nem szóltam egy szót sem, mert az profi módon sikerült nekik. Szóval szerintem semmi varázslatos nincs abban, hogy akik kiszerettek a Fideszből, azok nem fognak beleszeretni a jelenlegi ellenzéki pártok bármelyikébe. Vagy változtatni kellene, mégpedig nem Kunhalmi frizuráján, hanem lényegi dolgokon, alapvetően és látványosan, vagy hagyni kellene a francba az egészet, és elmehetnének végre dolgozni. Azt már nem is mondom, hogy egy normális, hihető és működőképes összefogás lenne a megoldás, mert azt már bizonyították, hogy egyrészt nem értik, mit akarnak a választók, másrészt nem érdekli őket, mert mindegyik csak a stabil egyharmad részese akar lenni, hiszen dolgozni nem kell, a fizetés jó, a többi meg le van szarva.

Na de oda se neki, itt a feltörekvő új erő, az új messiás, a jövő reménysége. Magyar Péter majd jól megváltja a világot a hetek óta hangoztatott semmitmondásaival. Ehhez már talált társat is – nehogy már csak a volt feleséget találja meg a friss szerelem! -, amiről tájékoztatta is haladéktalanul a rajongótáborát. Miután mindenki megnyugodott, hogy Magyar Péter szexuális élete sínen van, sikerül olyan társat találnia, akinek nincs ellenére a celeblét, rá is lehetne fordulni a lényegi mondanivalóra. Mármint a versidézeteken túli mondanivalóra. Addig is, ameddig ez bekövetkezik, örvendezzünk annak, aminek lehet. Például Szijjártó Péter kifinomult lényének, aki tényleg nem egy garasoskodó típus, ad magára, igényes. Természetesen a mi adónkból az, de hát ha meg lehet tenni – ezt is – az ország népével, akkor már miért is ne tenné?

264 millió forintba került az adófizetőknek Szijjártó Péter külügyminiszter három tavalyi útja egy holland luxusrepülővel, olvasom izzadó homlokkal az Átlátszón. Szerintem az egész Európai Unióban nincs olyan ország, ide értve a nálunk jóval gazdagabbakat is, ahol ezt bármelyik közpénzből munkálkodó meg merné tenni, és másnap ne kellene egy gatyában futnia a népharag elől. Neki is, a kormányfőnek is, aki megengedte, és a komplett kormánynak. Itt rohadjak meg, ha értem a saját honfitársaimat! Hogy a picsába nem lehet azt felfogni, hogy ezek a mi pénzünket szórják két marokkal? Mi abban a meg nem érthető, hogy ez a pénz mehetett volna arra, hogy ne ázzon be az iskola, hogy legyen fűtés a kórházban, hogy működjön a vasút, hogy legyen orvos? És ez tényleg csak aprópénz ahhoz képest, hogy ilyenek naponta, talán óránként történnek. Hogy nem lehet felfogni, hogy egy félanalfabéta gázszerelőből nem lesz negyvenakárhány éves korában egyik percről a másikra vállalkozózseni, hogy nincs az az Isten, hogy Orbán idős apja saját erejéből ott tartana, ahol, hogy felépíthetné Hatvanpusztát ezen a kontinensen úgy, hogy ne szívlapáttal hajtanák el a pereputtyával együtt a véreres francba? Miért nem érti az a sok barom, akit persze nem szabad baromnak nevezni, mert okosak ők, csak éppen nem látnak jól a gazdájuk és istenük dagadt valagától, hogy nem csak az ő jelenüket és jövőjüket élik fel ezek a hazaáruló gecik, hanem mindenki másét is, a gyerekikét, unokáikét, aki ebben az országban él, vagy próbál élni, mindenkiét? Tényleg oké, hogy gátlástalan gazemberek és törtető szukák martaléka az ország? Tényleg azért kell húzni az igát, hogy létrejöhessen ez a beteg, torz elit, ez a hatalom- és pénzéhes újgazdag réteg? Aztán merre tovább, drágaszép honfitársaim? Mert én látom, merre vezet ez a vakvágány. Konkrétan a semmibe, a pusztulatba. Aki ennyire utál élni, akinek ennyire minden mindegy, az ne szavazni járkáljon, hanem költözzön ki az erdőben egy odúba, menjen gyalog világkörüli útra, meditáljon egy cölöp tetején, vagy simán csak zárja magára az ajtót. Úgy nagyjából örökre.

Jó ébredezést, szép reggelt kívánok! Kivételesen nem mindenkinek. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert úgy szoktuk. 

https://kolozsvaros.com/2024/03/12/tenyleg-azert-kell-huzni-az-igat-hogy-letrejohessen-ez-a-beteg-torz-elit-ez-a-hatalom-es-penzehes-ujgazdag-reteg/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6218352175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2024.03.22. 09:09:38

"_Tényleg azért kell húzni az igát, hogy létrejöhessen ez a beteg, torz elit, ez a hatalom- és pénzéhes újgazdag réteg?_"
*
Igen, már 1990-ben is ez volt a terv (biztos forrásból), csak Antall mereven elzárkózott ettől a fidesz progromtól, ezért hiúsult meg a fidesz beemelése akkor a kormányba, aztán a fidesz 2002-es választási veresége után dönthettek úgy a fiúk, hogy radikálisan, agresszíven és kíméletlenül kezükbe veszik az országot az emberekkel és a javakkal és javaikkal együtt. Ennek következtében aztán újra időszerű Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról... ha még emlékszik valaki...

s 2024.03.22. 17:08:48

"Magyar Péter szexuális élete sínen van"
Elborzadva olvasom. Éppen most akartam pedig javasolni, hogy bassza telibe a fideszt is, meg az újonnan alakult hősködését is. Mert mi volt eddig? Eddig jó volt neki úgy, ahogy volt. Most lett csak ennyire kibaszott okos, hogy volt asszonykája kikúródott a gecibe. Most egy ilyen death match üzemmódban van a gyerek. Végtelen élet, végtelen lőszer, god mode. Én viszont jobban kedvelem a következetességet. Ha valami nem okés, akkor az kezdettől fogva nem okés, és nem vagyunk haszonélvezői a rendszernek, mert kurvára nem okés. Okés, petike? Húzzál a faszba!

s 2024.03.22. 17:14:43

Ne az ellenzéket basztassad. Ők ott vannak. Basztassad a szavazókat, ők nincsenek sehol, amikor pedig az kellene, hogy ott legyenek.
süti beállítások módosítása