He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Sz. Bíró Zoltán: Az orbáni retorika arra épül, hogy Oroszország nem veszíthet

2024.01.20. 04:16 guma70

Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő orosz-magyar történelmi számvetésről, és arról, hogyan változott a magyar politika Oroszország-képe.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4818304531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F1őr 2024.01.20. 14:28:52

Amerikának sem a győzelem az érdeke, hanem hogy minél tovább elhúzódjon ez az egész. Az ukrán életek az ő szemszögükből meg le vannak szarva.

s 2024.01.20. 23:29:30

@F1őr: Amerika célja Oroszország ellehetetlenítése. Ezt viszont nem tudná elérni Oroszország nélkül. Ez az, amit a hülye putyin nem ismert fel, és még most sem (most MÁR nem) teszi ezt, mert a presztízsveszteség óriási lenne. Valaki a közelében majd megteszi ezt, és kinyírják a vén hülyét. Oroszország érdekei ugyanis nem esnek egybe putyin érdekeivel, és akkor még udvariasan fogalmaztam. A kristálytiszta helyzet az, hogy Oroszországnak jobb lenne putyin nélkül, mint vele.

BiG74 Bodri 2024.01.21. 13:10:26

@s:
Teljesen igazad van, viszont mikor arra várunk, hogy valaki eltegye láb alól, akkor mindig eszembe jut sztálin generalisszimusz.
Ilyen egy idióta népet, mint ez, a világ nem látott! Egy hatalmas, természeti kincsekben dúskáló ország, mely még a felmelegedéssel is nyer, melynek a kis népsűrűsége ellenére, komoly emberi erőforrásai is vannak, és melyet senki nem mer megtámadni az elrettentő atom potenciálja miatt, mit csinál?
Vágóhídra küldi az embereit, pazarolja az erőforrásait. De ami a legfontosabb, premier plánban mutatja meg gyengeségeit, közben folyamatosan gyengül a mindenkivel szemben. És észre sem veszi, hogy ezen nemcsak a nagy ellenség az USA nyer, hanem a settenkedő igazi komoly veszélyforrás is, aki közvetlen szomszédja is egyben.
Putyin éppen most adja el az orosz népet a hatalmáért cserébe!

BiG74 Bodri 2024.01.21. 13:32:17

@F1őr:
Nem értem mit vársz az Amerikai Egyesült Államoktól?
Értem én a narratívát, hogy szerintetek ez a háború csak miatta van, de egy kicsit túltoljátok a debilséget.
Mi az, hogy az ukrán életek le vannak szarva? Hogyan is szarják le? Úgy hogy segítenek, pedig nem kéne, vagy úgy hogy nem eléggé segítenek? Magyarázd már el légy szíves, hogy melyik most a nálatok uralkodó mainstream vonal, és főleg, hogy miért! Ja és plusz extra kérdés, mi az, hogy nem a győzelem az érdeke? Egyrészt definiáld már, hogy mi is itt a győzelem. Másrészt, hogyan is lehetne ezt elérni?
Kíváncsian várom!
Megjegyzem azt sem hiszem, hogy az USA, Oroszországot el akarná lehetetleníteni. A putyini rezsimet kívánja kordában tartani, hiszen jól látható, hogy egy nagyhatalmi babérokra törő idiótával állnak szemben, aki kicsit sem gazdasági szempontok miatt avatkozik a világ dolgaiba, hanem megint egy világnézeti ellentétet akar létrehozni. Függetlenül attól, hogy a saját népe meg élni szeretne. Persze egy kétpólusú világ megint jól jönne a ruszkinak, mert abban megint potenciáljánál jóval erősebbnek látszana. Csak kurvára mellé fogott, kb. ahogy az amcsik Vietnámmal.

F1őr 2024.01.23. 12:21:06

@BiG74 Bodri: Az nem segítség hogy fegyverrel tömik az ukránokat. A segítség az lenne ha egyeztetnének a felekkel és asztalhoz ülnének a békéről tárgyalni.
Az látszik hogy sosem küld annyi fegyvert, nehogy véletlen nagyon behatoljanak orosz területekre. Egyébként az is látszik hogy ezt a háborút már rég nem Ukrajna vívja, hanem USA vs Rus. Csak az USA szaralak, nem küldi oda a katonáit csak a fegyvereit és az ukránokkal intézi saját háborúját ukrán földön. Ezért mondom hogy az USA szemszögéből az ukrán életek sajnos le vannak szarva.

BiG74 Bodri 2024.01.25. 12:29:32

@F1őr:
Nos, ez akkora nagy balgaság ( és finoman fogalmaztam!), hogy egy válasz van csak rá:
HA-HA-HA-HA

De, azért kifejtem, mielőtt a szokásos vádakat vágod a fejemhez. ( Tudod, ilyen bolsi-libsi tempó, ennyit tudtok ha nincs érvetek, stb.)
Ha lehet kezdésnek főfideszesül válaszolok: Fake news...

De nézzük csak:
" fegyverrel tömik az ukránokat" de "sosem küld annyi fegyvert, nehogy véletlen nagyon behatoljanak orosz területekre"
Akkor most tömik, vagy nem tömik? Vagy esetleg már az alapokat nem tetszik érteni? Egyértelmű kifejtés volt Ukrajna megsegítésénél, hogy csak Ukrajna önvédelmét segíthetik. Ez viszont nagyon nehéz, olyan önhöz hasonló túlképzett kibicek jelenlétében, akiknek fogalma sincs, hogyan zajlik egy háború. És az ilyenek miatt nagyon oda kell figyelni, hogy mit és mennyit kaphat Ukrajna. Mert hát az ilyen beállítottságú "békepártiaknak", nem fogja be az agya, hogy ezt a háborút csak ukrán földön, úgy, hogy az orosz logisztikai vonalakat, még az okkupált területeken sem éri el az ukrán, miközben neki a hátországát és lakosságát nap, mint nap támadják, tizedelik, csak tízszeres áldozatokkal lehet megvívni.
Pont, hogy az ilyen, a gondolkodást vegetatív szinten művelőknek köszönhető, hogy még tart a háború. Mert az ukránok nagyobb hatótávolságú fegyverekkel, és több alapvető hadianyaggal már lezárták volna a háborút.
Aztán meg mi ez a baromság, hogy az USA szar alak mert nem küldi Ukrajnába a katonáit? Egyrészt, te elfuserált békepárti, fel sem fogod ugye, hogy ez nyílt hadüzenet lenne, mely következtében ha a világ nem is borulna kis szerencsével lángba, de hogy évtizedekig menne az öldöklés az száz százalék. De ugye te békepárti vagy?
Ezt a háborút nem Ukrajna vívja? Ne má, basszus nektek nincs egy értelmes gondolatotok se? Csak a pártközpont 20 iq-ra tervezett baromságai? A vietnámiak nem vívták meg a háborújukat? A koreaiak se, a japánok se, de még a szovjetunió se, mert hát már akkor is az usa irányított szövetségesként.
Nagy ívben lenézitek az ukránokat, sőt gyűlölitek őket, mert most ez a kiadott fidesznyik álláspont. Persze felületesen mindig korrekteknek akartok mutatkozni, csak hát a krokodil könnyeinek sem szokás hinni. Ezért az egész narratíva ehhez van igazítva! Roppant szarul, mert ha ezt az egész gondolkodásmódot csak magyar szemszögből nézem, hogy éppen így gondolkodnátok magatokról is, ha az ukránok helyében lennétek, akkor ti nem magyarok, meg függetlenségért küzdő szabadságharcosok vagytok, csak kis megalkuvó pondró hazaáruló férgek.

Ja, még valami, az USA tanácsadói ott vannak Ukrajnában 2014 óta, amikor Ukrajnát az a szégyen érte, hogy szinte egy pillanat alatt eltaposták. Pont annyi embere van ott, amennyi még belefér, hogy ne legyen hadviselő fél! A leépített hadiiparából pont annyit adott át a szövetségeseivel együtt, hogy Ukrajna meg tudta állítani és visszaverni a hozzáképest behemót agresszort! De gondolom akkor jóhír a számodra, hogy a ruszkiknak, meg a ruszki szarkeverésnek köszönhetően lassan visszaemelik a NATO államok a hadikiadásaikat a hidegháborús szintre, ami az elmúlt békés évtizedeknek köszönhetően, egy elvárható állampolgári várakozás miatt a demokráciákban leépült.
Aztán nem lesz gond az ukránoknak küldendő utánpótlással.
Ráadásul lassan kigyomlálják a hozzád hasonló ruszkibérenceket is, és onnantól alap doktrina lesz Ukrajna támogatása és átlendul az inga, amit amit a faszkalap putyinotok meglökött.
süti beállítások módosítása