He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Kínában házi őrizetbe kerültek a debreceni akkugyárat építő cég alapítói – lapszemle

2023.01.15. 07:30 guma70

A külügy szerint minden rendben

Az ottani hatóságok gyanúja szerint titokban külföldre akarták vinni saját cégük tőkéjét. A hírek szerint 1,4 milliárd dollárt, jelenlegi árfolyamon mintegy 520 milliárd forintot csatornáztak ki a Semcorp Csoportból.


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, James Heng-Kuang Si, a Semcorp Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Pósán László fideszes országgyűlési képviselő és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester a Semcorp debreceni szeparátorfólia-gyártóüzemének alapkőletételén 2021. szeptember 13-án. (MTI)

Még itt: A magyar lélegeztetőgép-biznisz után luxusjachtot vett a maláj “üzletember”

A keleti nyitás nem a Fidesz-kormány találmánya

A nagy durranás a debreceni kínai akkumulátorgyár: ha megvalósul, az a magyar történelem egyik legnagyobb befektetése lesz, de

„egy-egy Kínának tett magyar gesztus mögött a német ipari vezetők is ott állnak.”

Ha a „fideszes fellegvárként” elkönyvelt Debrecen tiltakozik, annak súlya van

“A debreceni akkumulátorgyár ügye jócskán túllépett a városon, s immár nem csak egy lokális politikai krízis felé sodródunk, de más érintett települések is „felébredhetnek” a hajdú-bihariak ellenállása nyomán…”

Hernádi nem árulta el, az MNV papírjaiból derült ki, mennyit fizetett az állam a Mol régi székházáért

6,3 milliárd forintért.

Karácsony Gergely Kijevben

Budapest főpolgármestere Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel együtt Vitalij Klicsko kijevi polgármester meghívására érkezett az ukrán fővárosba szerdán. Vonattal.

Orbán Viktor okkal barátkozik a boszniai szerb vezetővel

Egyrészt gesztus az oroszoknak, másrészt a balkáni EU-bővítés lelkes híveként olyan országokkal épít kapcsolatot, amelyek később az EU-ban a szövetségesei lehetnek.

A magyar állam hazatoloncolt volna egy orosz ellenzékit, a bíróság megakadályozta

Jevgenyij Beljakov helyzete ezzel még nem rendeződött, de továbbra is Magyarországon maradhat, ahol lényegében 2017 óta él.

Valerij Geraszimov az ukrajnai orosz invázió új parancsnoka

A háborút eddig irányító Szergej Szurovikint Geraszimov helyettesévé nevezték ki.

A svédek sem engedik el a jogállamiság ügyét

Ebben a félévben ismét napirendre tűzik a magyarországi jogállamiság helyzetét a 27 uniós tagállam Európa-ügyi minisztereinek ülésén az úgynevezett hetes cikkelyes eljárás keretében. Az EU Tanácsának soros elnöki posztját júliusig betöltő Svédország Európa-ügyi minisztere szerint márciusban vagy áprilisban fog sor kerülni az eszmecserére.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz az Orbán-kormány ellen a Demokratikus Koalíció

“Magyarország mostanában tapasztalja meg, hogy az Orbán-kormány 13 éven át tartó lopásai milyen károkat okoznak, több ezer milliárd forintot bukunk.”

Minek az Erasmus, ha Szamarkadban vagy Moszkvában is lehet tanulni?

A Miskolci Egyetem hallgatóinak karácsony előtt pár nappal ajánlottak szamarkandi és moszkvai ösztöndíj-lehetőséget. Az Universitas Miskolciensis Alapítvány kuratóriumi elnöke Varga Judit igazságügyi miniszter.

Maradnak az ársapkák?

KiderülHET a csütörtöki Kormányinfón.

A propaganda működése közben egy társadalom roncsolódik szét

“Ez a következetes, kitartó, nagy pénzből folytatott, a saját szavazóknak szóló kampányszerű működés szerintem hatásos. Ez a Fidesz egyik fontos fegyvere, közpénzből. Az egy másik dolog, hogy micsoda iszonyatos károkat okoz a mai magyar társadalomban – és nem csak a fideszeseknél, hanem a bizonytalanoknál és az ellenzéki szavazóknál is – az a fajta magatartás, hogy aki más kultúrából jön, másképp gondolkodik, az nem közénk tartozik. Csakhogy a rövidtávú politikai haszon érdekében a Fidesz láthatóan bármikor bármit föláldoz. “

Soronként külön oldalra szkennelt táblázatot küldött az Átlátszónak a Honvédelmi Minisztérium Orbán Viktorék repülőútjairól

“Azt hittem, már minden aljas ravasz trükköt láttam, de a Honvédelmi Minisztériumnak most sikerült meglepnie, köszönöm!”

Mindeközben:

Vádat emeltek a kormányplakátokat átíró pécsi jogász ellen

A portál által megkérdezett jogászok szerint Heindl hosszú távon győzelemre van ítélve, mert az Alkotmánybíróság – uniós joggal összhangban lévő – állásfoglalása annyira egyértelmű, hogy az alapján a kormány valóban nem kampányolhatna a Fidesz mellett. Mivel itthon Heindl Péter nem talál orvosságot panaszára, 2022 augusztusában az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, ám a strasbourgi ítélet megszületéséig – az intézmény túlterheltsége miatt – akár öt-hat év is eltelhet.

 

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2218025590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása