He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Orbán a futball-vb-ről: Ennél tisztább keresztény történet aligha létezik

2022.12.20. 08:30 guma70

A futball-vb döntőjének helyszínén, a katari Dohában adott interjút Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Sport online kiadásának.

„Lionel Messi a legnagyobb, méghozzá szó szerint a legkisebb fiúból lett a legnagyobb hős. Ahogyan írva van: a legkisebb lesz a legnagyobb. Az utolsókból lesznek az elsők. Ennél tisztább keresztény történet aligha létezik”

– foglalta össze a világbajnokság fő tanulságát Orbán, némileg rímelve ezzel Németh Szilárd gyorsértékelésére, aki a döntő után azt mondta: „Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok.”

A miniszterelnök méltatta a katari vb-rendezést is. „Sokan kritizálják a gazdag katariakat, részben persze irigységből is, amikor a vb költségeiről van szó, de én máshonnan nézem: ezt a pénzt bármi másra is elkölthették volna, örüljünk, hogy a futballra költötték. Létrehozhattak volna egy újabb befektetési alapot vagy építhettek volna újabb tizenhat felhőkarcolót. Ehelyett úgy döntöttek, hogy ezt a rengeteg pénzt arra költik, hogy vendégül látják a világot, ami nagyvonalú cselekedet, a futballvilág hálás is lehet érte” – mondta, bár arra nem tért ki, hogy annak a sok pénznek egy elég jelentős része a változatos korrupciós fekete lyukakban tűnt el.

Ezenkívül dicsérte a marokkói csapatot, Csányi Sándor FIFA-alelnöki tevékenységét, a magyar fociról pedig azt mondta: „Nem elég jónak lenni. Győzni kell. Tudni kell győzni. Most azért nem voltunk itt, mert nem tudtunk győzni, amikor kellett volna. Amit láttam, az arra mutat, hogy helytállhattunk volna.” Kijelölte a célt is a válogatott számára: most ki kell jutni a következő Eb-re, és aztán jöhet a vb.

Orbán szerint húsz éven keresztül pusztult le a magyar futball, és húsz év kell, mire kijövünk ebből a helyzetből, de „2030-ra a régi fényében ragyoghat a magyar futball”. Az interjú talán legérdekesebb gondolatmenete, amikor Orbán arról beszél, hogy a pénz sokat segíthet a sporton, de ha túl sok van, az tönkre is teheti. Hamar kiderül, hogy itt nem a magyar élsportba öntött, de az eredményekben nemigen tükröződő 3500 milliárd forintra céloz, hanem a nemzetközi sztárklubokra: „A klubfutball látványos, de a pénz romboló hatásával szemben az utolsó mentsvárat a nemzeti válogatottak jelentik.”

https://telex.hu/sport/2022/12/19/orban-a-futball-vebebol-ennel-tisztabb-kereszteny-tortenet-aligha-letezik

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2318006572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma70 2022.12.20. 09:32:36

egy kis szellemi torna...
.
Kövér László kiemelte, a 21. században megjelent egy hatékonyabb módszer az igazság semlegesítésére: annak relativizálása.
„Ha a jó és a rossz, az igaz és a hamis, a helyes és a helytelen között elmosódnak a határok, akkor az igazság – legyen az erkölcsi, művészi vagy tudományos igazság – elveszíti nemcsak a tartalmát, hanem azon erejét is, hogy biztosítsa az ember személyes szuverenitását” – fogalmazott. Hozzátette: talán ez az egyik oka annak, hogy a 21. században egyének és közösségek számára egyaránt egyre inkább „hiánycikké válik a szuverenitás, annak minden válfajával együtt”. Ez onnan is tudható, hogy miközben világszerte egyre jobban fogyatkozik az emberi önrendelkezés lehetősége, egyre többen vágynak rá – mondta.

hang.hu/belfold/kover-laszlo-a-szellemi-szuverenitas-a-legfontosabb-eleme-a-szuverenitasnak-149856

látjátok feleim szümtükkel 2022.12.20. 17:17:26

@guma70:

Bagoly mondja verébnek, de nagy fejed van?

s 2022.12.21. 23:45:56

Beszarok ezen az orbán gyereken! Itt minden szar, szar a forint, szar az ország versenyképessége, szar az egészségügy, szar az oktatás, szar a közélet, szar az ország megítélése. Erre ez a faszkalap mit emel ki? Hogy szar a magyar foci! Miért, ha teszem azt az valami csoda folytán rendbejön, akkor vele együtt minden jobb lesz? Meg amúgy is, az lenne az első, és legfontosabb? A kibaszott foci. Nem, bazdmeg! Lássál már ki a kura szotyolahéj mögül, te B szektor szökevény! Miniszterelnök vagy, a kurva rohadt anyádat! Neked az első az ország minden egyéb lényeges baja, te barom. A foci csak ezek után jön, ha már minden más rendben van. Elmehetsz a picsába, bazdmeg. Egy falusi türhő bugris zsírparaszt vagy, nem miniszterelnök. Seggfej!

jaegtoer 2022.12.22. 06:17:47

Ezek most mintha abban versenyeznének, ki tudja minél mélyebben alul múlni önmagát.
Az idióták és cégéres tolvajok kora.
süti beállítások módosítása