He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A püspöki kar elnöke üzent a megyéspüspöknek, aki kritizálta a szociális törvény módosítását

2022.11.25. 07:27 guma70

Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke Fotó: Filep István/MTI/MTVA

Az egyházak véleményét is figyelembe vette a kormány a szociális törvény módosításakor, mondta Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a Katolikus Rádióban.

„Nemcsak nekünk, katolikusoknak volt ez a véleményünk, ami végül is bekerült a törvénytervezetbe, hanem más keresztény felekezeteknek, gondolok itt a reformátusokra, evangélikusokra, azonos véleményt képviseltünk, együttesen képviseltük.”

Mielőtt rátért volna a kormánnyal való egyeztetésre, Veres arról beszélt, hogy az egyház csakis állami támogatással tudja segíteni azokat az időseket, akiket a rokonaik nem tudnak ellátni. „Hiszen más bevételi forrásunk nincsen.”

A beszélgetés múlt hétfőn hangzott el a rádióban - most azért került elő, mert megosztotta a szociális ügyekért felelős államtitkár -, majd csütörtökön kiderült, hogy fideszes javaslatra belenyúlnak az eredetileg tervezett módosításba, és finomítják az egyházak felelősségét.

A javaslat felelősségi sorrendet határoz meg abban, hogy kinek a dolga a szociális biztonság megteremtése. Az eredeti terv szerint első helyen állt az egyén, utána jöttek a hozzátartozók, majd az önkormányzatok, a karitatív szervezetek, és végül az állam. Az átírt módosítóban az egyén, a hozzátartozók és az önkormányzat után már nem a karitatív szervezetek következnek, hanem rögtön az állam. Ezután írták bele egy újabb pontba, hogy az állam és az önkormányzatok együttműködnek egyházi és civil szervezetekkel.

Veres nem mondta ki egyértelműen, hogy ez volt-e a javaslatuk, ami bekerült a tervezetbe.

A püspöki kar elnöke, anélkül, hogy kimondta volna a nevét, üzent Székely János szombathelyi megyéspüspöknek is, aki november 4-i posztjában kritizálta a törvényt.

Mivel a püspöki konferencia már az előkészítés során véleményezhette a törvényt, „és sikerült is megállapodásra jutni”, Veres nem értette, hogy „az egyik püspökatya nyílt levelet fogalmazott meg akkor, amikor már a megegyezés megtörtént”.

„De sajnos úgy tűnik, hogy a kommunikációs hiányosságok még körünkben is fennállnak.”Székely arról írt, hogy a szociális biztonság kérdését csak „nagy körültekintéssel” szabad az államnál alsóbb szintekre bízni, hiába ért egyet az alapelvvel. Szerinte az egyén sokszor „mentális helyzete, krízisállapot, szegénység vagy iskolázatlanság miatt” képtelen megoldani a problémáit, a rokonoknak óriási anyagi nehézséget jelent otthon ápolni valakit, az önkormányzatok pedig csak annyira vonhatók be, amennyire részesülnek a befizetett adókból.

A megyéspüspök kérte, hogy fogalmazzák bele a törvénybe, milyen feltételeket biztosít az állam, és egyeztessenek a szociális szakemberekkel, karitatív szervezetekkel.

Az újabb körös módosításban a felelősségi sorrend után szerepel, hogy az állam biztosítja a szociális rendszer kereteit.

https://444.hu/2022/11/21/a-puspoki-kar-elnoke-uzent-a-megyespuspoknek-aki-kritizalta-a-szocialis-torveny-modositasat

 

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr917984494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2022.11.25. 21:19:05

Ez a Veres András már igazán kiérdemelte, hogy bebocsátásért esedezzen Szent Péternél.

s 2022.11.25. 23:25:33

@jaegtoer: Gondolod, hogy Péter beengedi? Mennyei atyánk asztala nagy, de azért nem akkora, hogy bárki odaférjen. Nem mellékesen ilyen energiaárak mellett a pokolbéli hő lassan kiváltságnak számít. A bukott angyal ideiglenes melegedőt nyit a rászorultaknak. Kinek ideigleneset, kinek véglegeset.

jaegtoer 2022.11.26. 07:29:50

@s: Azt mégsem írhattam, hogy az ilyen dögöljön meg, csak gondolhattam. Ez a nyelvtani másképp ejtjük -másképp írjuk mintájára hajazó másképp gondoljuk-másként írjuk esete:)

látjátok feleim szümtükkel 2022.11.26. 13:16:08

Hát igen, a magyar nyelv a legnehezebb a világon. Vitázott arról egy angol, egy francia és egy magyar, hogy mennyiben tér el az három nyelvben írás, és a kiejtés. Példákat is mondtak. Az angol és a francia példáiban írás és kiejtés hossza közt nem nagy különbségek adódtak, a magyar ezzel szemben azt hozta példának, hogy ha azt írják, "na mi a helyzet", azt úgy ejtik he?

gazoló 2022.11.26. 23:05:46

az kurvaisten,hogy pap már nem leszek(talákoztam normálisokkal is),de nektek boldog adventet lányok és fijjúk!

www.youtube.com/watch?v=DgfyryZJES4&ab_channel=Bachology
.......
ja és csak Argentina(+Spain,Belgium,Portugália)
vesszen anglia,német és francország a brazilokkal együtt :-)

s 2022.11.27. 23:27:35

@jaegtoer: Nagy fényűzés a sorok közt olvasni azoknak, akiknek még a sorok elolvasása is nehézséget okoz. Persze nem itt, ebben a kiváló társaságban. Csakhát minket a lófasz sem olvas, ugyebár. Magunk írunk, magunk mulattatására.

látjátok feleim szümtükkel 2022.11.28. 08:10:55

@s:

Bloggazda a napokban kérdezte, hogy vajon miért látogatják a blogot annyian, nem értette az okát. Talán tőle kérdezd meg mi is van ezzel a magunknak írással? Egyébként meg nem csak magunknak írunk, hanem azoknak, akik majd évek múlva a blogfejlődést kutatják más kormány pénzén.;D

s 2022.11.28. 15:59:28

@látjátok feleim szümtükkel: "Bloggazda a napokban kérdezte, hogy vajon miért látogatják a blogot annyian, nem értette az okát."
Nagyobb portálok esetleg címlapra teszik. Mást nehéz elképzelni. Ennek oka pedig a kóros tartalomhiány. A hivatásos cikkírók belefásulnak a külföldi anyagok hevenyészett fordításaiba, önálló ötlet pedig a kifáradás miatt egyre kevesebb. Maradunk mi, hobbikertészek, akik ritkán szólnak, de akkor legalább mondanak is valamit. A másik pedig - szerintem - a szerkesztetlenségből fakadó előny. Ez itt a nép hangja - ráadásul nem is a leghülyébbeké. Itt minden eredeti, érdemes néha odafigyelni erre is.

látjátok feleim szümtükkel 2022.11.28. 17:14:28

@s:

No látom, megválaszoltad Guma kérdését. Egyet is értek veled. Bár te elég ritkán nyomkodod a büllentyűt.:D

guma70 2022.11.28. 17:21:12

@s: :))))

5.-e és 11.e között 41000-en jöttek ( volt hónap amikor ennél több látogató volt. ez kb napi 3000 - 4000 látógató az admin szerint :DDD)

most innen jöttek az elmúlt 7 napban:

offforever.blog.hu

google.com

android-app://com.pinterest

google.hu

blog.hu

other

bing.com

offforever-blog-hu.cdn.ampproject.org

duckduckgo.com

m.facebook.com

google.com

kereso.startlap.hu

translate.google.com

search-dre.dt.dbankcloud.com

hu.pinterest.com

lm.facebook.com

pinterest.com
----------------------
ez kb átlag 250 - 600 látogatót jelent naponta, a látogatás azonban igy felmegy sokszor 1000 - 1500 főre ezzel a kis létszámmal is, hiszen sokszor "visszanézünk" az oldalra...

ja, és én nem vagyok sehol fent - tehát valaki(K) ajánlanak valahol...
:D

jaegtoer 2022.11.28. 19:08:56

@kajakibrahim: akkor most rendes magyar embernek kellene gondolnom magam? Kikérem magamnak! Annyire tele van a fa.... hócipőm már a sok szíriuszival, hogy elementáris vágy él bennem valami kevésbé fennkölt, de élhető ország kötelékébe tartozni, ahol az ország működése nem az emberek egymás átverésére épül a elnökön keresztül a miniszterelnökön át egészen a trágyahordó taliga kerekének tengelyéig.

s 2022.11.28. 20:17:34

@guma70: "ja, és én nem vagyok sehol fent - tehát valaki(K) ajánlanak valahol...
:D"

Jó bornak nem kell cégér. Régi, igaz mondás.

habakuk000 2022.11.29. 19:26:39

@kajakibrahim: Pénteken mentem kukoricanézőbe, természetesen toxinos volt, mint állat.
A paraszt viszont magyarázta, hogy ő rendes magyar ember, aki rendes magyar kukoricát termel, nem ukrán szart.
Mondom neki, ha rendes magyar ember, akkor adja el rendes magyar embernek a rendes magyar kukoricáját rendes magyar fizetésért - most már rengeteg a lehúzás -, én inkább a nem rendes magyar ukránt fogom megvenni a nem rendes magyar eurómért és adom el idegeskedés nélkül.
Irtózom a rendes magyar emberektől.
Két hete az agárminiszter nyilatkozatot adott ki, hogyasszondja: a 30 napos elővásárlási moratórium nincs befolyással az agrárium exportpiacaira, és a kereskedők ijesztgetésével szemben a magyar kukorica mindössze 5-10%-a küzd toxinproblémákkal.
Tegnap a nébih bejelentette, hogy tejtermékeket hívtak vissza toxin miatt - az aflatoxin a tehenek takarmányán keresztül simán megjelenik a tejben - és országos célellenőrzéseket fog végezni.
A teljes agrárpiac áll, én aki kicsi vagyok a 30 napos moratórium mellett konkrét 1.600 tonnás magyar származású szerződést dobhattam a kukába, s ebben az évben már nem kötöttek újat, a korábbi évek 300-500 tonna/hóval szemben magyar cuccra.
Summa summárum, amiről a magyar kormány nyilatkozik, annak nagy valószínűséggel a fordítottja az igaz, kivéve, ha már a leghülyébb híveknek sem letagadható dologról kell megszólalniuk.

látjátok feleim szümtükkel 2022.11.30. 09:27:08

@habakuk000:

Ráadásul tavaly kevesebb gyerek született és többen haltak meg, mint azt a kormányzati tervben előirányozták.
Csak azt nem értem, hogy a családügyi Katika miért nem teljesített jobban?

habakuk000 2022.11.30. 11:13:41

@látjátok feleim szümtükkel: Nem ért rá szülni, elhajtották Kijevbe, Varsóba, és csupa olyan helyre, ahová a gazdája nem mer elmenni.

látjátok feleim szümtükkel 2022.11.30. 11:24:06

@habakuk000:

Akkor most a saját száján, vagy az Orbánén beszél?

habakuk000 2022.11.30. 11:38:21

@látjátok feleim szümtükkel: Szerinted van egyetlen fideszesnek saját beszédre alkalmas szája?
Saját száj csak kolvászevésvez és a tőle magasabb pozícióban lévő seggelyukának nyalogatásához engedélyezett.
süti beállítások módosítása