He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Elkezdődött az országos megmozdulás a tanárokért – Videón a dudálás, az élőlánc és a diákok + Élőlánc, helyi engedetlenség, hídfoglalás: a fél országot megbénítják a tanárok akciói

2022.10.05. 09:15 guma70

Budapesten és több vidéki nagyvárosban is elkezdődtek az akciók.

Elkezdődött az országos megmozdulás a tanárokért – Videón a dudálás, az élőlánc és a diákok

Ahogyan arról már korábban írtunk, október 5-ére több megmozdulást is szerveztek a különböző pedagógus- és diákszakszervezetek, a részletes program ide kattintva található. Budapesten már reggel 7 és 9 között élőláncot alkotnak: a Ferenciek terétől a Keleti pályaudvarig, illetve Budán a Széll Kálmán térig állnak tanárok, diákok és szülők.

A telex.hu Ferenciek teréről közvetített élő videójában jól látszik, hogy szépen gyűlik a tömeg, rengetegen dudálással vállalják a szolidaritásukat:

https://propeller.hu/itthon/3866033-elkezdodott-orszagos-megmozdulas-tanarokert-videon-dudalas-elolanc-diakok?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

Élőlánc, helyi engedetlenség, hídfoglalás: a fél országot megbénítják a tanárok akcióiPDSZ/Facebook

Itt a részletes program.

Október 5-e a pedagógusok világnapja, így erre az alkalomra több megmozdulást is hirdetettek a pedagógusok országszerte. Élőlánccal, pedagógussztrájkkal, helyi engedetlenségi megmozdulásokkal, hídfoglalással, szolidaritási akciókkal állnak ki a tanárok önmagukért, valamint a szimpatizánsok a tanárokért és a magyar közoktatásért – írja a blikk.hu. A PDSZ egésznapos sztrájkhoz több mint 200 intézményből csatlakoztak tanárok, több helyen polgári engedetlenséget is hirdettek.

A lap közzétette a napi programot is, mely szerint már reggel 7 és 8 óra között megindulnak a demonstrációk az iskolákban. Budapesten pedig már reggel 7 és 9 között élőláncot alkotnak: a Ferenciek terétől a Keleti pályaudvarig, illetve Budán a Széll Kálmán térig azok állnak majd élőláncot alkotva, akik szívügyüknek érzik a hazai közoktatás helyzetét.

7:00 Szegeden a Deák Ferenc Gimnáziumnál,

9:00 Budapesten a Madách téren a Vörösmarty Gimnázium tiltakozó akciója,

12:00 sajtótájékoztató a Bajza u. 49-51 előtt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) és a PDSZ közös tájékoztatója.

12:00 A BKV szakszervezete, az Egységes Közlekedési Szakszervezete mindenkit arra kér, hogy egy dudaszóval álljon ki a tanárok mellett,

15:30 A III. kerületi Fő téren az óbudai iskolák szövetsége szerenádot ad az óbudai tankerületnek,

16:00 Veszprém, Kossuth Iskolánál élőláncot szerveznek a közoktatásért,

17:00 A szimpatizánsok elfoglalják a Margit hidat,

19: 00 A Kossuth téren lesz szolidaritási tüntetés, a közoktatás és a pedagógusok mellett szólalnak majd fel a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom szóvivői.

Forrás: blikk.hu
https://propeller.hu/itthon/3866014-elolanc-helyi-engedetlenseg-hidfoglalas-fel-orszagot-megbenitjak-tanarok

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7217947116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása