He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Magyarország megvétózta az oroszok által elkövetett emberi jogi visszaélések vizsgálatának biztosát

2022.09.19. 13:15 guma70

Fotó: 123RF.com

A magyar kormány megvétózta az Európai Unió egyik döntését az előző héten – értesült a Politico.

 

A brüsszeli lapot vezető uniós tisztviselők tájékoztatták arról, hogy a kormány a múlt héten megvétózta azt az uniós kezdeményezést, amelynek értelmében az EU tagországai az ENSZ Emberi Jogi Tanácsához fordultak volna az ukrajnai háború ügyében. Az unió – a 27 tagország nevében – azt kérvényezte volna, hogy a tanács jelöljön ki egy különleges megbízottat, aki az oroszok által elkövetett emberi jogi visszaélések vizsgálatát felügyelhetné.

Magyarország azonban megvétózta a döntést, ezért az unió nem tudott lépni ebben a kérdésben.

A Politico szerint mindez azt jelentette, hogy a másik 26 uniós tagállamnak egyenként, a saját kormánya nevében eljárva kellett az ENSZ-hez fordulnia. 

A magyar kormány a háború kezdete óta több alkalommal is fenyegetőzött vétóval (vagy élt is az eszközzel) az oroszokat negatívan érintő döntéseket illetően. 

Forrás: Index.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr417934904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása