He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Új történelmi mélypontra süllyedt a forint, soha nem kellett még ilyen sokat adni egyetlen dollárért

2022.05.16. 04:15 guma

Az amerikai fizetőeszközzel szemben a magyar pénznem csaknem elérte a történelmi mélypontot, s egy dollárt már 370 forint fölött is jegyeztek.

Csütörtökön folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben és a dollárral szemben is, utóbbi jegyzésében este hét óra után majdnem imént megvolt a történelmi mélypont – írja a Portfolio, kiemelve: a dollár is fontos szinteket visz át, ütemesen közeledik a paritáshoz az euróval szemben.

Megjegyezték, reggel még 360 forintba került egy dollár, s estére már 370 felett is álltak a jegyzések, gyorsan megvolt a 10 egység különbség, miközben nem csak a forint gyengül, az euróval szemben is (több mint 382 forint is volt az árfolyam), hanem a dollár is erősödik.

Az Equilor Befektetési Zrt. devizapiaci elemzésében csütörtök délelőtt azt írta, hogy várakozásuk szerint a következő, május 31-én esedékes ülésen az eddigi 100 bázispont helyett 50 bázispontos lehet a kamatemelés mértéke.

Brutális, 330 milliárd forintos hiány az államháztartásban, 500 millió eurós a külkereskedelemben, rég látott mélységben a forint

https://nepszava.hu/3156760_forint-dollar-euro-arfolyam-tortenelmi-melypont

Lassan tényleg semmit nem ér a forint, kösz, Orbán!

370 forint a dollár, 385 Ft körül jár az euró. A forint lassan többet fog érni tüzelőnek, mint fizetőeszköznek, fűtőértéke ugyanis lassan bizonyosan nagyobb lesz, mint a vásárlóereje. És lesz ez még rosszabb is. Orbánék pedig persze dörzsölik a tenyerüket.

A Népszava írta meg, hogy csütörtökön a dollár-forint árfolyam estére már a 370-es szintet is átlépte. Ezt pedig mindannyian érezzük a bőrünkön, minden egyes nap. 

Megfizethetetlen a tojás, a hús, a kenyér, a sajt, olyan árakat látunk a boltok polcain, hogy bizonyosan elsőre meg kell állnunk átgondolni, hogy ez egyáltalán lehetséges-e. 80 forint lehet lassan egy tojás, elszálltak az élelmiszerárak, lehetetlen lakást és házat venni, semmire sincs elég pénzünk. 

A forint nemrég az euróval szemben is kapitulált már, akkor elérte a 400 forintos lélektani határt, amire sem előtte, sem azóta nem volt példa. A dollárral szembeni árfolyam is majdhogynem a legrosszabb, amit valaha sikerült a magyar fizetőeszköznek produkálnia. 

Orbánék most aztán örülhetnek: gyenge forintból sokat lehet lopni, tehát nekik nem is érdekük, hogy a forint a szánalmas szintjéről elmozduljon - legalábbis felfelé. Azon, hogy a magyar pénz ennyire rossz legyen, bizonyosan sokat kellett dolgozzon Matolcsy György (akinek fia százmilliós órát hord, palotában lakik és sportkocsi gyűjteménye is van már) és Varga Mihály. 

A NER tehát tovább gazdagodik, a magyar tovább szegényedik, Orbán pedig továbbra is csak röhög a markába. Egyelőre ez van...

https://ezalenyeg.hu/kozugy/lassan-tenyleg-semmit-nem-er-a-forint-kosz-orban_011-255591?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=255591

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5017832093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása