He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

„Ami nem a tiéd, engedd el” – 15 buddhista idézet életről és halálról

2022.04.14. 07:45 guma

Néha segíthet, ha az igazán fontos dolgokat egy másik, a nyugati kultúrában megszokottól eltérő perspektívából is megvizsgáljuk.

Minden a perspektíváról szól. Ha a körülötted lévő világ nem valós, akkor a halál és a veszteség is csak út az élet értelmezéséhez.

A nyugati kultúrában gyakran a test a legfontosabb. Buddha gondolatai eltávolítják ezt a nyomást, hogy arra összpontosíts, ami valóban számít.

A konfliktus meghatározhatja az életünket. Régi viszályok, régi haragok... Ezek nemcsak visszatartanak az igazság felé vezető úttól, de mint ez az idézet is mutatja, értékes időt is igénybe vesznek.

Aki okosan él, elkerüli a megbánást. Ez egy tökéletes „nyugodj békében” idézet valakinek, akit csodáltál.

Nagyon szép idézet részvétnyilvánításhoz, vagy akár gyászjelentésbe is, hiszen sok erőt ad, ha a veszteségre másként tudunk tekinteni.

A múltbeli hibákon nem lehet változtatni, a jövőt pedig nem lehet megjósolni. Az idő kihasználásának a legjobb módja, ha mindig a pillanatban élsz.

Soha nem késő elindulni az igazság felé vezető úton. Az erőfeszítéseid számítanak, bármikor indulsz is el.

Az örökkévalóság az önmagunkra, másokra és szellemvilágra való figyelemben rejlik.

Saját félelmeink elengedése felszabadít, és sokkal könnyebbé teszi életünk utolsó szakaszait.

folytatás: https://www.bien.hu/buddhista-idezetek-eletrol-halalrol/?oldal=9

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4417798743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása