He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Háromszor többet költött plakátokra a kormányoldal, mint amennyit a törvény megengedne

2022.04.01. 07:45 guma

Optimális körülmények között az Állami Számvevőszék kérlelhetetlen szigorral vizsgálná az összes párt kampánykiadásait.

Márciusban 3,09 milliárd forintot költött a NER a kampányra, országszerte 12 171 közterületi plakáthelyen jelentek meg kormányközeli hirdetések. A Fidesz 1,427 milliárd forintot költött, míg a kormány 1,036 milliárdból „tájékoztatta a lakosságot”, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) pedig 633 millióért hirdette a Gyurcsány Show-t. Ezzel szemben az egységes ellenzék 1564 darabos plakátkampánya mindössze 390 330 ezer forintba került -írja a 444.hu

A Fidesz tehát listaáron számolva nyolcszoros túlerővel, a törvényi előírásokat jócskán túlköltve kampányolt márciusban – derül ki a K-Monitor, a Political Capital és a Transparency International (TI) közös elemzéséből, amire a cikkben hivatkozna.

A törvény szerint a választási kampány egészében, tehát február 12. és április 3. között összesen 1,177 milliárd forintot költhet el egy-egy párt.

Az elemzés azt is írja, a kormánypropaganda a Fidesz üzeneteit közvetíti, akárcsak a CÖF. Ez a K-Monitor, a TI és a Political Capital szerint egyszerre két korrupciós kockázatot is igazol. Az egyik az, hogy következmények nélkül lehet tisztességtelen választási kampányt folytatni. A másik pedig:  a Fidesz megszegheti a kampányköltési plafonra vonatkozó előírásokat, legfeljebb büntetést kell fizetnie, a maximum néhány milliárd forintra rúgó fizetési kötelezettség viszont nem lehet nagy ár a kormánypárt számára, ha megnyerik a választást. 

A civil szervezetek szerint optimális körülmények között az Állami Számvevőszék kérlelhetetlen szigorral vizsgálná az összes párt kampánykiadásait, és kemény szankciókkal sújtaná a szabálytalankodókat, ezen kívül nyilvánosak lennének a pártok bevételei és kiadásai is.

A cikkből az is kiderül, hogy a Mi Hazánk Mozgalom közel 80 millió forintért, a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom pedig 66 millióért vásárolt plakátokat márciusban. 

https://magyarnarancs.hu/valasztas2022/haromszor-tobbet-koltott-plakatokra-a-kormanyoldal-mint-amennyit-a-torveny-megengedne-247449

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4717793775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása