He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Swan Edgar: Orbán berúgta a kocsmaajtót + Én meg jól átaludtam másfél évet

2021.06.08. 07:15 guma

Ezt speciel én nem láttam jönni. Pedig azt hittem, mindenre fel vagyok készülve, ezernyi lehetőséget számbavettem, mindenféle kanyarra, 180 fokos fordulatra, hazugságra, propagandára, karaktergyilkosságra felkészültem, de erre nem. Nem tudom, hogy azért-e, mert gyengék a szellemi képességeim, vagy valóban nem volt előre kiszámítható, de most bevallom, tátott szájjal bámulok kifelé a fejemből.

Kipattant a Fudan-ügy. Nem értem ma sem, miért. Talán valaki kurvára benézett valamit, talán azt hitték, a járvány örve alatt ezt is csont nélkül át fogják tolni, ahogy az összes többi szemétséget, ahogy az önkormányzatok végletes és végleges megnyomorítását, ahogy az egészségügyben dolgozók falhoz állítását az új munkaszerződéssel, a közvagyon alapítványokba csatornázását, a felsőoktatás fideszes alapítványokba szervezését. Azt hitték, ez sem más, mint a 30 ezer halott, a 16 ezer lélegeztetőgép, a milliónyi kínai oltás. Hiszen volt egy kis morgás, inkább dünnyögés, de a halottakról nem beszélünk, nincs nevük, csak sorszámuk van és többségében idős, krónikus beteg jelző van. Ha kicsit felerősödik a felháborodás, akkor lohol valamelyik orvosi szabadcsapat és felháborodik, kikéri magának, hogy a ballibsik kritizálják, bántják, méltatlanul támadják az egészségügyben dolgozókat, kétségbe vonják a tudásukat, képességeiket, elkötelezettségüket. Ez le is hűti a kedélyeket, mert perszehogy nem az orvosokat és az ápolókat akarja senki bántani, hanem a kormány munkáját éri jogos kritika, de nem lehet elmagyarázni, a fideszes propagandát nem lehet túlordítani.

A lélegeztetőgép- és oltásbiznisz kavar ugyan hullámokat, de majd elcsitul, hiszen mint általában, most sem érzi a kéményen dolgozó kisember, hogy azt a pénzt tőle lopták el, mert neki soha nem voltak százmilliói, milliárdjai pláne nem, elvenni sem lehet tőle. Az immunválasz nélküli oltottak majd valahogy megnyugszanak. Ha nem kapják el a következő hullámban a vírust, akkor azért, ha elkapják, akkor azért fognak elhallgatni.

Annyi, de annyi szemetet benyelt ez az ország, miért lenne más a Fudan ügye? Felháborodnak, aztán megnyugszanak. Ahogy mindig. Az eszelős kapkodás akkor kezdődött, amikor a fideszes felmérések elkezdték ontani magukból az adatokat és kiderült: nem, baszki. Nem nyugszanak meg, nem lépik át, nem felejtik el. Ezt valamiért nem.

Pedig kurvára lehetett volna előre tudni. Orbán ennyire nem ismeri a saját országát, és ennyire nem képes felmérni a saját hatalmának korlátait. Azt gondolta, a kétmillió szavazója elég lesz most is. Azt hitte, a propagandagépezete megoldja, ahogy mindig. Mire kiderült, hogy nem, kurvára nem tudja megoldani a propaganda, még a kétmillió szavazóból is veszíthet Orbán, mert még ők sem akarnak kínai egyetemet a kínaiaknak az ország közepén a magyarok rovására sem hitelből, sem más forrásból. Orbán Viktor szavazói okosabbak, mint a vezérük. Ők – a többségük – értik, hogy valójában miről szól ez az egész szar.

Orbán bukását ezernyi dolog okozhatta volna. Most úgy fest, a kínai kormány fog nálunk rendszert váltani. Az az érzésem, Kína nem érti Magyarországot, nem érti Európát és nem érti az Európai Uniót. Hogyan is érthetné, amikor a fővárosában kétszer annyi ember él, mint egész Magyarországon? Hogyan érthetné, amikor itt az emberek viszonya a közösséghez és az egyénhez teljesen más? Putyin sokkal okosabb, ő érti, és nem indít nyílt támadást Magyarország ellen. Tudja, reálisan milyen célokat tud elérni, ezeket el is éri, de nem próbál hatalmi eszközökkel beavatkozni, nem óhajtja demonstrálni az orosz befolyás kiterjesztését. Kína vezetése úgy tudja, ez működik. Mert náluk működik, tehát máshol is. Márpedig nem.

Ezt Orbán már megértette, jönnek is a ködösítések, hazugságok, elkenési kísérletek. A legújabbat Gulyás Gergely adta elő, nem is egyszer. Először a kormányinfón hangzott el a hátraarc, jelesül az, hogy a Fudan campusának felépítése még csak távoli terv, még semmi nem dőlt el. Ez akkora hazugság, hogy szerintem még a fideszes miniszterek is tátott szájjal nézték. Hiszen ott az aláírt stratégiai megállapodás. Ott a nemrégiben elfogadott törvény. Eddig befejezett tényként beszéltek a campus felépítéséről, azt hirdetve, az jó lesz az országnak, mellette épül majd valami a magyar fiataloknak is, használhatják a Fudan létesítményeit, jönnek ide a neves külföldi oktatók, mindenki nyer az ügyön. Ezt szarta telibe Gulyás, amikor azt állította, semmi nem dőlt el.

Szombaton tüntetés volt, nem is kicsi. Az ellenzék népszavazást akar a kérdésről. És megint jött Gulyás a mesével, hogy még nincs döntés, de lehet népszavazás, persze budapesti, ez egy virágzó demokrácia. Majd a jövő évi választás után szavazhatunk, mert akkorra dönt a kormány. Ó, de nagyon kedves és megengedő! Az a helyzet, hogy sem Gulyás, sem Orbán, sem senki engedélye nem kell egy népszavazáshoz. Megfelelő számú támogató aláírás kell. És ez nem csak Budapest ügye, az ország ügye is. Lesz népszavazás, és most lesz, nem másfél év múlva. Most még lehet.

Ezt benézte Orbán. A tüntetés után, vasárnap a budapesti kínai követség szóvivője jónak látta, ha helyreteszi Budapest főpolgármesterét. Ha rendreutasítja. Ha kioktatja. Ha finoman megfenyegeti. Ahogy tette ezt már a kínai sajtóban a kínai kormány. A saját állítása szerint 10 éve Magyarországon élő követségi szóvivő ezek szerint nem tanult még meg magyarul, hiszen angolul írta meg a kiáltványát. A kínai követségen ezek szerint senki nem tud magyarul, mert a szöveg fordítóprogram segítségével jelent meg magyar nyelven.

Azt írja a kínai követségi szóvivő, hogy fényes nappal nem illik kritizálni egy másik ország belügyeit. Mondja ezt úgy, hogy nyíltan kritizálja Magyarország belügyeit, a budapestiek által megválasztott főpolgármestert, a tüntetésen megjelent magyar polgárokat. Teszi ezt úgy, hogy kétségbe vonja a magyar emberek legalapvetőbb, még ebben a 90 százalékos készültségi szinten lévő diktatúrában is meglévő jogát a véleménynyilvánításra. Teszi ezt úgy, hogy kétségbe vonja egy település azon jogát, hogy közterületeket nevezhessen át. Beszarás. A kínai követség szóvivője nem vendégként, hanem megszállóként fogalmazott. Nem vette figyelembe, hogy ez egy másik ország, másik nép. Nem jobb és nem rosszabb nép, mint a kínai. Egyszerűen más.

Orbán ezt elbaszta. Nem számított arra, hogy amivel a mellkasát döngeti évtizede, annak van némi valóságalapja. Igen, hiába kompország és hiába Kádár népe, hiába félázsiai, valami mégis van a magyar emberekben, ami összekapcsolja Európával és ami valahogy megtartotta ezt az országot az eltelt évszázadokban, megtartott valamit belőle akkor is, amikor a szovjet birodalom fújta az ütemet. Annak ellenére, hogy Orbán mennyire nézi le még a saját szavazóit is, legalább annyira nem érti az országot, mint Kína. Igen, itt lehet diktatúrát építeni, lehet lopni orrvérzésig, lehet a várba költözni, lehet a pereputtyot pénzelni a közösből, lehet simliskedni és alkukat kötni a mi bőrünkre, és mindezt el lehet fedni propagandával. Lehet hülyének nézni mindenkit. Egy bizonyos pontig. Orbán átlépte ezt a pontot, és minden ellene fordul. Minden eddigi hazugsága, minden eddigi pávatánca.

Az van, hogy a beletörődő, mindent elfogadó, mindig félrenéző magyarok kurvára nem akarják, hogy Kína, annak bármelyik tisztviselője, kormánya, pártvezetője, követségi szóvivője beleugasson abba, mi itt hogyan élünk, mit gondolunk, mit teszünk, mikor és miért tüntetünk, hogyan nevezzük el az utcáinkat, miféle jövőt akarunk.

Orbán ezt nagyon elbaszta. Úgy fest, a kompország ki akar kötni. A nyugati parton. És nem akarja magával vinni a kínai kommunista párt ideológiáját, az emberek nem akarnak ütemre tapsolni, egyforma ruhában járni, pártutasításra nevetni vagy sírni. Orbánnak a kínai kommunista párt hatékony közreműködésével – az üzengetéssel, a beleugatással, a fenyegetéssel, a kioktatással – sikerült az, ami senkinek. Egységgé formálja az ellenzéket. Döntésre készteti a bizonytalanokat. Választásra kényszeríti azokat, akik eddig leszarták az egészet, mert csak élni akarták az életüket. Most rá kell jönniük, hogy nem maradhatnak ki, mert ez az ő bőrükre is megy. Orbán elbaszta, mert azt hitte, a magyaroknak mindegy. Pedig nem. Nem mindegy.

Orbán 2018 januárjában azt mondta Berlinben, hogy amennyiben az Európai Unió nem ad pénzt, Kínához fordulunk. Azaz fordul ő. Ez ezek szerint megtörtént. Végezetül ide teszek egy idézetet Orbán Viktor 2017 januárjában elhangzott beszédéből (ekkor már az Orbán-kormány hat éve gazsulált Kínának, de pénzt nem sikerült szerezni), aztán döntse el mindenki, akar-e olyan országban élni, ahol így gondolkodik a miniszterek elnöke.

Az nem megy, hogy nyitni akarunk más országok irányába, Keletre, mondjuk, Kína felé gazdaságilag, majd minden reggel kioktatjuk őket az emberi jogokból. Ez így nem fog menni. Tehát az a fajta szövetségkötés, hogy a piacotok kell, gazdasági együttműködést akarunk, finanszírozást is kérünk tőletek, egyébként a tiszteletnek nem adjuk meg azt a szintjét, ami megillet minden egyes független nemzetet a világban – ez tarthatatlan. Tehát ez a hozzáállás az csak retorikailag eredményez nyitást Keletre, a valóságban nem. A Keletre való nyitás lényege a tisztelet. És aki nem érti meg, hogy a tisztelet megelőzi az ideológiát, az sosem fog tudni keletre nyitni, mert nem érti a keletieket. Nekünk szerencsésebb a helyzetünk, mert mi egy keleti nép vagyunk, amelybe kereszténységet oltottak, és az egy sajátos nézőpontot tesz lehetővé, és értjük mindazt, ami Kínában történik. Miután, ugye, egy fegyelmezett országról beszélünk, azt is értjük, amit nem adnak válaszképpen a Nyugatról érkező kritikákra, ahelyett, hogy elismernék azt a teljesítményt, amit mondjuk a szegénység és a reménytelen gazdasági helyzetből kiemelt néptömegek sikere és értéke képvisel, és amit Kína morális szempontból is a legfontosabb érvként maga mellett föl tud sorakoztatni. Ha ezt mi nem akceptáljuk, akkor nincs keleti nyitás, akkor csak üzletelés van, ami nem azonos a keleti nyitással. Magyarország keleti nyitásra törekszik.

 https://kolozsvaros.com/

Én meg jól átaludtam másfél évet

Eddig azt hittem, semennyire, még nyomokban sem hasonlítok Csipkerózsikára, erre azzal kell szembesülnöm, hogy de bizony. Mert hogy én vagy egy párhuzamos idősíkon éltem eddig, vagy szundikáltam, az valószínű. Legalábbis ezt szűrtem le a KDNP által kiadott közlemény csodás szóvirágai, és az elmúlt időszak általam megtapasztalt problémái között tátongó űrből.

Az nem úgy volt, hogy Orbán Viktor reggel mondott valamit – például azt, hogy nem zárják be az iskolákat -, délután pedig bejelentették a reggeli bejelentésnek az ellenkezőjét? Nem úgy volt, hogy váratlanul olyan helyzet elé állították a pedagógusokat, amire elfelejtették felkészíteni őket? Nem úgy volt, hogy mindezek ellenére helyt állt az oktatási rendszer nagyobbik része, ami főként a pedagógusok elkötelezettségének és emberfeletti munkájának köszönhető? Nem úgy volt, hogy számosan és számtalan esetben jelezték a kormánynak, hogy nem mindenhol adottak a digitális oktatás alapvető feltételei, a legnehezebb helyzetben lévő családokban élő gyerekek nem tudnak lépést tartani a többiekkel és jóvátehetetlenül le fognak szakadni? Nem úgy volt, hogy az a pedagógus, aki elkapta a vírust és megbetegedett, majd megkapja a fizetését táppénzként, de aztán mégsem, mindenfélét kellett igazolniuk – például azt, hogy nem a hentesnél vagy a sarki boltban, hanem a munkahelyén fertőződött meg -, ezért előfordult olyan, hogy betegen is kénytelenek voltak dolgozni, ha nem akartak éhen halni?

Én eddig úgy tudtam, hogy ez történt, erre kiderül – és ezt Simicskó Istvántól kell megtudnom -, hogy szó sincs róla. Minden nagyszerű és remek, a pedagógusok meg vannak becsülve minden irányból, gördülékenyen ment és megy az oktatás, a kormány és a tanerők vállt vállhoz vetve harcoltak és győztek. Én hülye meg átaludtam az egészet.

Minden év június első vasárnapján a pedagógusok előtt tisztelgünk. Az időpont jelképes, hiszen a közös élményekkel és kihívásokkal teli tanév után ez a nap emlékeztet bennünket, mennyire sokat köszönhetünk fáradhatatlan munkájuknak.

  Sokszor magától értetődőnek vesszük, hogy mindennapos helytállással oktatják és nevelik az intézményekben tanuló gyermekeket. Mérhetetlen felelősség nyugszik ugyanakkor a vállukon. Egy pedagógus nemcsak a tudását adja át a jövő generációinak, de személyisége által értékeket közvetít, és alapvető készségekkel vértezi fel a fiatalokat. Nemzetünk jövője gyermekeink kezében van, ezért mindenkori nevelésük kiemelt jelentőséggel bír. Az elmúlt időszak eddig ismeretlen próbatétel elé állította a pedagógusokat is. A koronavírus-járvány az élet számos területén éreztette hatását, ami nagyban újraírta gyermekeink hétköznapjait is. Fontos kihívás volt biztosítani, hogy a fiatalok egy ilyen rendkívüli helyzetben is megfelelő körülmények között fejlődhessenek. Az online oktatás bevezetése ezért gyors és hatékony alkalmazkodást kívánt. Büszkék lehetünk pedagógusainkra, hiszen ebben az emberpróbáló helyzetben kifogástalan szaktudásról tettek tanúbizonyságot, saját példájukkal erősítették és segítették át a diákokat ezen a kihívásokkal teli időszakon. Köszönjük helytállásukat, elismerésünk pedig nemcsak a mai napon, hanem az év minden napján megilleti áldozatos munkájukat!

Dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője,
Újbuda országgyűlési képviselője
     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

MTI-OS

https://kolozsvaros.com/rovidek/en-meg-jol-ataludtam-masfel-evet/

523 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2516585394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.08. 09:27:45

Elmúlt tíz év alatt meg lehetett tanulni a hatalomban lévőktől, hogy kell a szájból segget kreálni. Aki nem tanult, lemaradt.;D

Lemaradtak nertársak is, aki a pápát próbálták meg behálózni, pedig Bencsik netás kihírdette, hogy itt van már pápa. Mert jól tudjuk, minden szentnek maga felé hajlik a keze, így a mi pápánké is. Ez egy régi, és bölcs magyar mondás. Persze tudni kell, hogy mikor alkalmazandó.

2021.06.08. 09:37:28

@látjátok feleim szümtükkel:

Áder 2020 februárjában találkozott a pápával. Orbán valamikor 2017-ben.
Magyarország álláspontja a muszlim migráncsinvázióval szemben nem változott 2015 óta.
Vagyis a libernyákok megint szarból akarnak várat építeni.

Neytiri1 2021.06.08. 10:00:43

@palócgulyás(Quercus): Gulyás maga mondta, hogy a pápa találkozni fog velük. (erről felvétel van, ezt láttam).
Ez azt hiszem márciusban volt, vagyis a pápa tisztában volt orbánék migráns kezelésével, jól írod.
Miért mondta gulyás mégis ezt? Honnan szedte?

Én úgy gondolom, hogy az ellenzék azért ült fel erre a hintára, mert ez volt a tájékoztatás, most pedig kiderült, hogy a pápa nem fog.
Holott a pápa megmondta márciusban, hogy csak a misére jön.
www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-budapestre-latogat

2021.06.08. 10:06:43

@Neytiri1:

A dolog lényege, hogy a magyar társadalom elsöprő többsége nem fogja megváltoztatni a véleményét a migráncs hordáról, pusztán azért, mert a pápa erről mást gondol.

Neytiri1 2021.06.08. 10:13:30

@palócgulyás(Quercus): szerintem sem fogja. Jól jött möst ez a fiú Kecskemétről is, hogy ne tegye.
De mindkét oldal abba kapaszkodik a másik ellen, amibe tud, amit talál, vagy amit tálcán kínálnak neki.
Itt Gulyás mondata volt, ami felébresztette ezt.

venszivar 2021.06.08. 10:19:11

Tegnap előtt éjjel esett, tegnap nem, ezért ma 7-9 ig locsoltam, amelyik növényeknek kell a víz. A héten már nem igen fog esni... Medárd ide v. oda.

habakuk000 2021.06.08. 11:35:13

@látjátok feleim szümtükkel: Könnyen lehet a ner Bős-Nagymarosa a kínai egyetem.

Egy kicsit erőltetni lehetne még a tolvajnak. Kell is, mert a kínaiak nem nagyon tolerálnak semmit sem, a pénzükért parancsra várót akarnak.

Nem értek egyet amúgy abban, hogy a kínaiak nem értik a nyugatot. Értik ők a nyugati barbárokat, csak nem érdeklik őket. Más civilizáció.

habakuk000 2021.06.08. 16:12:38

Tréfás egy világ van mifelénk.
444 cikkek egymás alatt:
Karácsony: Budapest tisztelettel és szeretettel várja a pápát.
MLSz: a magyar válogatott tagjai nem térdelnek le az eb-meccsek előtt.
Shanghai: a Fudan egyetem egyik oktatója meggyilkolta az egyetem párttitkárát.
Bayer: megkérné a pápát, hogy ne is jöjjön ide, ha nem akar találkozni orbánnal és áderral.
Egyre egyértelműbb, hogy a pápa gyurcsány embere, nem keresztény.:)
Ha nem félnék attól, hogy hányingert kapok, nézni kezdeném a Bayer műsort. Mindig kedveltem a kabarét. ( Ha rendes kabarékhoz méltóan szerepelnének benne hosszú combú, miniszoknyás nerkurvák - francba, már ismét az a liberális szellemi fertő :( - szóval tisztes, keresztényi családanyák tuti nézném, jobb lenne, mint taga hülye képei.

2021.06.08. 17:34:09

@habakuk000:

Ja, hogy te a soroscsicska 444-ből "tájékozódsz". Így már érthető miért beszélsz folyamatosan baromságot.
Egyszer próbáld meg milyen érzés saját, önálló véleményt kialakítani. Csak el ne vigyen a katarzis.

2021.06.08. 17:41:37

"Bayer Zsolt Hivatalos oldala
Tegnap, 5:01 ·

A hétvégi tüntetés margójára

Azt mondta Karácsony Gergely a szombati demonstráción, hogy a Fudan-ügy a Fidesz teljes erkölcsi öngyilkossága. Így ni.

Na, Karácsony, tudod mi az erkölcsi öngyilkosság? Elmondom.

Erkölcsi öngyilkosság az, ha az egykor bőszen zsidózó és cigányozó jobbikosokkal összefogtok a hatalom érdekében. Erkölcsi öngyilkosság az, ha a kommunista utódpárt levitézlett veteránjaival indultok. Erkölcsi öngyilkosság az, hogy a határon túli magyarok ellen hergelő DK diktál az ellenzéki térfélén.

Annak pedig, hogy Gyurcsány farzsebéből kikandikálva meg az erkölcsről beszélsz, külön van valami kafkai szürrealitása."

taga20 2021.06.08. 17:46:26

@palócgulyás(Quercus):

csabika kisfijam, hogy állsz a határátkelő blog megsemmisítésével? sehogy?:))))

most itt próbálkozol? itt sem fog sikerülni!
mint ahogy a lányod is elhúzott brüsszelbe, me gondolom elege lett belőled:)))

habakuk000 2021.06.08. 17:57:29

@taga20: Betyáros barátaid vannak, nehezen tagadhatom. :) Honnan a francból tudtad összeszedni ezeket a nagyon értelmeseket?
Azért ez ijesztő valahol. Tudom én, hogy vannak okosabbak és intelligensebbek, de úgy gondoltam, hogy a XXI. században talán nem érvényesülhetnek a sötét középkor tanai.
Tévedtem.
Érdekes, a való életben nemigen találkozom ilyenekkel. Vagy csak nem mernek nekem magyarázni? Fene se tudja.

taga20 2021.06.08. 18:10:12

@habakuk000: nem a barátaim, hanem max. az ismerőseim. egy elfuserált brigád.

a barátaim itt vannak, guma, gazoló, te( ha meg nem sértelek:), neytiri, eszti(bár ők néha a pokolba kívánnak). anno knosszi és gábris. ennyi:)))

habakuk000 2021.06.08. 18:12:57

@taga20: A Kréta-imádó és Angyal vannak?

2021.06.08. 18:20:32

@habakuk000:

Tőled csak okosabbak, és intelligensebbek vannak.

taga20 2021.06.08. 18:22:25

@habakuk000: knosszi régóta nem jelentkezett, ártuval összefutottam néha egy-két blogban, de amit a varánuszon tolt, az már nyomokban sincs.

egyébként, nagyon jó fej lett, még nálam is jobb fej lett:)))

habakuk000 2021.06.08. 18:50:28

@taga20: Látod, látod...mit összevergődtél mindig, hogy miért tűrjük meg a jobbos, oroszbérenc majmot?
Tolt rengeteg baromságot, de amikor menni kellett volna a Kunigundába, ő jelentkezett Csillaghegyről talán.
Nálam is volt.

Ezekkel a mostani kedvenceiddel nem tudnék olyan viszonyt kialakítani, mint Angyallal.
A soknevű kollégát sajnálom, neki valamilyen traumából kifolyólag nehéz lehet az élete, a másik kettő felejtősen semmitmondó.
Üdvözlöm őket, ha összefutsz valamelyikkel.

venszivar 2021.06.08. 19:15:06

@Neytiri1: Régen voltál te jány! S már rég óta vagy baszatlan picsa IS!:)

"CSAK" azt tudnám,hogy hogy a francba tudod napi 12-14ó, itt a blogokon "baszni az anyád"?!?!:)

Sem főzni,mosni,takarítani,zabigyereket nevelni,apádat s a házat,netán a kertet ellátni stb.....

Arról nem IS beszélve,hogy mi a szarból élsz meg,mert,hogy NEM dolgozol, az fix.

Csak nem éjszakai "műszakban" nyomod?!?:):D

Azért ne keseredj el,majd a köcsög seggnyalók meg vigasztalnak.... "apa,kezdődik"! :):D

guma 2021.06.08. 19:38:01

@venszivar:

ezután ha így folytatod, törlöm a hsz-id.

Neytiri1 2021.06.08. 19:42:35

@guma: szeretném, ha ezt@venszivar: nem törölnéd. Legyen itt ez is. Legyen lehetőségük az embereknek, akik beszélgetnek velem látni, hogy valaha leírtam, hogy van egy fiam, akit egyedül nevelek, ami van akinél már zabinak számít, hogy van egy apám, aki már öreg és beteg és az én segítségemre szorul, de van aki ezt sem tiszteli, hogy mivel disznókat nevel, nem képes felfogni, hogy az ember egy gép mellett ül és dolgozik és belefér beszélgetés is, olyannal, akit szeret és olyanokkal, akiket kedvel, akikre kíváncsi, és akik megtisztelik azzal, hogy időt töltenek vele a virtuális világban.
Miattam ne töröld, semmi szégyelnivaló nincs az életemben.

taga20 2021.06.08. 19:49:54

@venszivar: ritka nyomorult szardarab vagy kondás!

beléd rúgni sincs kedve az embernek.

venszivar 2021.06.08. 21:33:15

@taga20: hol itt az EMBER? Csak nem magadra gondoltál?!?:DDD

venszivar 2021.06.08. 21:59:23

@guma: az egyik köcsög haverja megrendelésére írtam ide!:):D:)

lépem!

habakuk000 2021.06.08. 22:12:44

@venszivar: Ha szépen kérlek, elmondod, hogy milyen megfontolásból osztottad meg itt a közzel ezt a sok, a magyar demokrácia szempontjából valóban releváns információt?

habakuk000 2021.06.08. 22:39:44

@Neytiri1: Ferdén látod a világot véleményem szerint.
Itt nem két demokrata oldal viaskodik egymással. Már elég régen nem.
Már a gyurcsány-orbán világ sem pusztán két oldal.

Van egy bűnöző csoport, aki hatalmába kerítette az országot és van az ország. Emberekkel, gazdasági, politikai szereplőkkel, a bűnözők valamilyen okból kiszolgáló híveivel, szolgáival, meggyőződésesekkel, becsapott ostobákkal, közönyös butákkal avagy közönyös semmitérőkkel.
Sorolhatnánk még.
Ez nem tv-vita, hanem élet-halál kérdés. A ner olyan sok bűnt követett el, hogy egyszerűen nem veszíthet, mert elpusztul. Az ország viszont belerokkan, száz év magányra és elmaradásra ítéltetik, ha nem sikerül megfékezni a fékevesztett szabad rablást.

Szóval egészen egyszerűen nincs két oldal.

2021.06.09. 05:45:06

@habakuk000:

Ezt nagyon jól látod, valóban élet-halál kérdés. És nem csak Magyarországon.

A liberalizmus ugyan olyan velejéig romlott mocskos, ordas eszme, mint a fasizmus, vagy a kommunizmus. Ezért ugyan ott a helye mint az elődeinek. A történelem szemétdombján.
Ahhoz, hogy odavethessük ugyan olyan eszközök megengedhetőek, mint az elődeivel szemben.
Ha kell erőszak, fegyver is, Ha kell, lámpavasra kell húzni a libernyákokat.

Nincs kegyelem.

Neytiri1 2021.06.09. 06:38:32

@habakuk000: számtalan cikket linkeltem és írtam is arról, amit írsz.
A véleményem nem változott. Orbán szar, de nem látok olyat, akiben látnám azt az erőt, és azt az akaratot, ami egyezik az enyémmel. Vannak próbálkozások, de konkrét célkitűzést sem látok. Ez persze lehet, hogy azért van, mert nem olvastam.
De én most azt látom csak, hogy Magyarország (orbán), EU-ba becsúszás teljességgel (ellenzék). Az EU szarik ránk, kicsik vagyunk. Migránssal sem szeretnék élni, és azzal sem, hogy lassan nincs nő és férfi, és a kisebb arányú mindenféle embert olyan mértékben kell elfogadnom, hogy én veszek el. A demokrácia ma már az, hogy a kisebbséget kell tolerálnia a többségnek.
És jelen pillanatban abban sem hiszek, hogy orbánt elzavarják. Amit szeretnék, ha nem lenne kétharmada.
Ha marad a kétharmada, akkor a lehető legszarabb világ jön ránk, mert ennyi mocskosság után még mindig megkapja a kétharmadot, akkor semmit sem fog szégyelni, a legmegvadultabb királyunkat is túl fogja szárnyalni az őrületeivel.

Neytiri1 2021.06.09. 06:40:18

@palócgulyás(Quercus): megértem az ellenkezést, megértem a máshogy gondolkodást, de azt nem, hogy lámpavasra húzással jössz.
Hány éve jönnek azzal, hogy gyurcsány kilőtte az akárki szemét, erre te jössz azzal, hogy lámpavasra minden libernyákkal?
Tudod te, hogy mit beszélsz?

2021.06.09. 07:20:55

@Neytiri1:

A közmunkás hülyekuk írta feljebb neked, hogy élet-halál harc van. Na ha az van, akkor lámpavas is van, amin lógni fognak.

Ez a történet csak a felszínem szól arról, hogy Orbán, vagy gyurcsótány. Nem ez a lényeg, hanem ami mögötte van

Normalitás, vagy liberofasiszta idiótizmus, tombolás, ez a kardinális kérdés most.. Mert nincs kétségem afelől, hogy ha hagyjuk, hogy ez a liberofasiszta, pszichopata patánykoalíció hatalomra kerüljön, akkor ömleni fog Magyarországra az a libernyák mocsok, ami a lator államban, és a progrsszív haladár nyugaton most tombol. Na ezt soha nem fogjuk engedni. Még akkor sem, ha a Brüsszel központú Szovjetunió ezt szeretné.

Ezért kell teljes mellszélességgel kiállni Orbán mellett, még akkor is, ha egyébként az ember szíve szerint elzavarná.

Mert most Orbán jelenti a normalitást.

Az hogy az Orbán-rezsim egy mocskos tolvaj banda, akik még a Szűz Mária arcáról is ellopják a könnyet.....az 2018-ban élvezhetett prioritást, most nem.

Most az elsődleges szempont hogy a rohadt gazember hazátlan, hazaáruló libernyákokat a földbe tapossuk.

Mert ez az ország, a nemzet, a magyarság elsődleges érdeke.

gazoló 2021.06.09. 07:34:24

@Neytiri1: szia

nem tudsz egy jó elmeorvost? :-)

2021.06.09. 07:35:42

@Neytiri1: No látod... Pontosan erről beszéltem neked. Megpróbálsz egy józan hangvételű, elfogulatlan véleményt megfogalmazni, s azon nyomban jönnek az ilyen @habakuk000:-féle alakok, akik nem restek kioktatni arról, hogy tévedsz, mert a politikában nincs helye alkunak, mert a politika nem olyan oldalakból áll amivel egy társadalomban együtt kell élni, hanem kiirtandó ellenségekből, mert a politika háború. Az ilyen "progresszív oldali" figurák semmivel sem különbek ám az indulatos jobbernél, mert bennük ugyanaz a gyűlölet ég, csak magasabb lángon, hiszen súlyosbítva vagyon még azzal a körülménnyel is, hogy a hatalomból kiszorulva még frusztráltak is veszettül (a nevezett csávó esetében - írásait olvasva - szerintem még egy súlyosbodó demencia is ronthatja a helyzetet), szóval attól, hogy mondataiban kevésbé explicit az uszító hang, s próbál a hangnemével valamiféle higgadtságot kifejezni, ez az ember nem kevésbé "átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány", mint @palócgulyás(Quercus):, sőt esetében hamarabb el tudom hinni az akasztás mohó vágyát (kéjelgő végrehajtását?), mint a heveskedő türhő esetében, mert jó hipokrata módjára úgy fogalmazza mondandóját, hogy abból valamiféle jobbító szándékot hüvelyezzen ki a gyanútlan olvasó, ám ha egy kicsit megvakarod a ráncos intellektusát, olyan hamar ki fog hullani a lámpavas belőle, hogy nem győzöl csodálkozni majd...

2021.06.09. 07:47:03

@Pangloss:

Már leírtam jó párszor, csak nem olvasol engem -pedig rád férne-, hogy az én elsődleges szórakozási forrásom a libernyákok bosszantása, leckéztetése. A dolog végiggondolását rád bízom......
A mi persze nem azt jelenti, hogy nem tarok bármit megengedhetőnek a libernyák idiótizmussal szemben.

2021.06.09. 07:48:45

@Neytiri1: Amúgy meg Bolhással ne foglalkozz! Te is pontosan tudod, hogy mi volt az oka a kifakadásának...

2021.06.09. 07:50:52

@palócgulyás(Quercus): Jó'vanna, ne dohogj má' annyit, ha okosságokat írsz, elolvasom majd...

2021.06.09. 07:53:17

@gazoló:

Lógni fogsz buzernyák.

2021.06.09. 07:54:34

@gazoló:

Egyébként meg kezd el keresgetni a pávatollakat, amit majd a seggedbe tűzöl a ratyifelvonuláson.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.09. 08:42:32

@Pangloss:

Van némi igazság a szavaidban, hiszen Orbán is leszokott arról, hogy mindig háborúban álljon. Hol Sorossal, hol Brüsszellel, hol a migráncsokkal, hol a nagypalkátokkal. Ja, meg a vírusal sem állunk már háborúban annak ellenére, hogy legyőztük.;Đ

habakuk000 2021.06.09. 08:42:36

@Neytiri1: :( Úgy látszik, ugrik a macskaköves téri kávézás, pedig erősen készültem rá. :(
(Bár szerintem nem sértés az, ha valaki nem ért egyet a másik véleményével.)
A panelek kivesézése hosszú, majd egy szép esős pizsamás napon megejtjük, de:
"A demokrácia ma már az, hogy a kisebbséget kell tolerálnia a többségnek."
Ha ezzel nem értesz egyet, akkor nyilván nem írtad alá az erdélyi autonómia követeléséről szóló petíciót.
Nyilván nem értesz egyet, hogy Eszter gyakorolhassa hazájában a saját nyelvét, tanulhasson, oktathasson, gyakorolja hagyományait.
Nyilván nem értesz egyet, hogy buddhista szentély működjön a tari kanyarban.
Nyilván nem értesz egyet, hogy vallási közösségek működjenek az országban, hiszen ők is kisebbség, s minek toleráljuk őket.
Valaki valamiben mindig kisebbségben van. A pedagógusok, a trafikosok, a cigányok, a magyarok, a melegek, a holdkórosak, a vasárnapi kolléga a nagy gépével Angliában....
Tolerancia hiányában elég keserves az élet, lásd a fudan sanghai egyetem matematika professzor-párttitkár esetét.
Vagy lásd a magyar szólásszabadság kérdését, milyen károkat, milyen életminőségi változásokat okoz a kormánypropaganda sulykolása.
A toleranciára látsz egyébként példát ezen a blogon is:
Habakuk nem reagál a soknevű kollégára, nem kezdi szidni, néha azért megcsipkedi, mert jól esik neki is a szórakozás, elolvassa az írásait, töpreng rajta egy kicsit, elgondolkodik a legtöbb esetben, troll-e avagy mi lehet az a hatalmas sérelem, ami érhette, aztán eszébe jutnak a történelem egyes elvakultságból kigömbölyödött tragikus eseményei, s lemondóan hümmög. Ez tolerancia.
Egyébként fordítva is működik, ha a soknevű kolléga le is tagadná, hogy képes tolerálni egy mocskos libernyák patkányt, ettől függetlenül tényleg fellelhető benne nyomokban a tolerancia. :)
Tagában is kb hasonlóan.
Gazoló aranyember.
A csevegő barátod más eset a mai napon, a zöld szemű ördög lehetetlenné tesz bármiféle toleranciát.:)

"a kisebb arányú mindenféle embert olyan mértékben kell elfogadnom, hogy én veszek el"
Ezt is máshogyan gondolom: több, jobb lehetsz tőle, kiteljesedhetsz, szélesebb látókörrel rendelkezhetsz.

Ne haragudj meg, nem sértő szándékkal írom: általában a sérülékeny, önmagukban bizonytalan emberek félnek a másoktól, félnek a versenytől, egzisztenciális válságtól.
Ezt a ner propaganda kifejezetten profi módon használja ki.

Már csak a kisördög kérdi: hány ízben futottál bele abba a problémába, hogy lassan már nincs nő és férfi? :)

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.09. 08:44:25

@palócgulyás(Quercus):

Nincs véletlenül az orrod allatt két oldalra lógó, tömött szőrpamacs?

habakuk000 2021.06.09. 08:59:21

@gazoló: Ezt képtelen vagyok tolerálni. :( Irigykedem erősen, s úúúúúútálom a Duna-kanyart napi szinten élvező elfajzott kisebbséget. :)

De szívesen ülnék végig egy vasárnapot egy prágai sörözőben, a fene egye meg...

Neytiri1 2021.06.09. 09:09:30

@habakuk000: én, láthatod, hogy palósgulyással is el tudok beszélgetni, és ő sem küld el a fenébe, pedig nem mondanám, hogy ugyanarról, ugyanúgy gondolkodunk.
A "másság"-ról egyáltalán nem arra utaltam, amiket itt felsorolsz.
Nem vagyok hajlandó elfelejteni a Karácsonyt, csak azért, mert más országokban úgy döntenek, hogy olyan embereknek építenek "templomot", akik nem akarják, hogy legyen.
Nem akarom, hogy összemossák a gyerekekben a lányt és a fiút, nemtelenül nevelve a gender-semlegesség jegyében, stb.
Ilyenekre gondolok.
Nem arra, hogy Eszter ne akarjon magyarul beszélni, vagy hogy ne legyen budhista szentély. Legyen. Lehet mecset is, de ne akarják az én vallásomat kitaposni belőlem.
És ne mondják meg nekem a "nagyok", hogy itt szar a helyzetük a cigányoknak és ejnye-bejnye, amikor én tudom, mert a saját bőrömön tapasztalom, hogy jó, és a csapataik az én életemet és a másik fehér ember életét keserítik meg.
Nem akarsz velem kávézni?
Sosem értettem az elvakult politikai őrületet, ami emberi kapcsolatokat tesz tönkre.
De... akkor nem fogunk együtt kávézni.
Nincs kedvem ezt a témát folytatni, mert felbosszant az, hogy miket tételezel fel rólam, az, hogy már ismerve egy ideje, képes vagy bizonyos dolgokban máshogy gondolkodásomat tolerálni.
Tolerálni... te rovod fel nekem...?

Neytiri1 2021.06.09. 09:12:17

@Neytiri1: ideje, NEM képes vagy bizonyos dolgokban máshogy gondolkodásomat tolerálni.
A "nem" kimaradt, holott fontos szó.

habakuk000 2021.06.09. 09:17:39

@Neytiri1: Ismét félreértettél. :) Mennék kávézni, csak félek, hogy a leírtak következtében stornózod a jövőbeli gazdasági eseményt. :)

2021.06.09. 09:24:32

@Neytiri1: Kezdem azt feltételezni, hogy te erősen csökkent intellektussal bírsz, hiszen mindig mindent félreértesz...! :)

2021.06.09. 10:28:59

@Neytiri1: A fekete életek számítanak (csak)!

2021.06.09. 10:31:27

Talpra magyar, volt a régi hívószó, térdre magyar, harsog degenerált mai korunk liberális narratívája!

Neytiri1 2021.06.09. 10:43:43

@Pangloss: na ez is...
Miért kéne térdre bukni?
És meddig?
Azért, mert egy fehér rendőr megölt egy feketét.
És amikor fordítva történik?
Leborítanak minden szobrot, ami a múltjuk? Tengerbe dobják? Ezért?
Micsoda őrület ez?
A németek -állítólag- azért engedik az áramlását a népeknek, mert világháború volt és vezekelnek.
Mivan?
Ha vesszük a történelmet a kezdetektől, akkor nem is élhetnénk szégyenünkben!
Nem vagyok hajlandó azért szégyenkezni, mert voltak őseim, akik lenyilaztak másokat. Azért sem, mert rossz helyre álltunk a háborúkban.
És nem fogadom el azt, hogy a keresztények is üldöztek, ezért megérdemlik, hogy most őket üldözzék.
Megvertem sakkban a gyerekemet, de hányszor. Várhatom, hogy bosszút fog állni rajtam?

Neytiri1 2021.06.09. 10:47:42

@habakuk000: emberek között nem lehet akadály a beszélgetés akkor, ha az ellentéteket emberi módon meg tudják vitatni.
A félreértéseket pedig jó tisztázni, hogy ne maradjanak azok.

2021.06.09. 10:54:06

@Neytiri1: Te is vezekelni fogsz! Térdelj! A mai ember már jószerivel fel sem kapja a fejét az őrültségekre, hiszen az eszementség olyan örvényében élünk. De a legelképesztőbb az, hogy ezekre az álszent provokációkra már nem az a normális válasz, hogy a kiröhögjük a pucér királyt a fonnyadt bögyörőjével, hanem az elvárás, az hogy hajbókolj a csupasz, bűzlő ágyéka előtt, mert ő a mi mai urunk és parancsolónk: a PC véleményterror. Én az egyenes derékban hiszek, nem a hajbókolásban, sem a térdelésben, amivel alázatra akarnak kényszeríteni a liberalizmus lókorbácsával. Talpra magyar!

habakuk000 2021.06.09. 11:25:09

@Pangloss: Amennyiben tudnád mit is jelent a liberalizmus, s nem a jóízű bazmeg helyett használnád szitokszóként, talán nem írnál ilyen furaságokat.
Liberalizmus: az egyén szabadsága, minden ember egyenlő szabadsága, a magántulajdon szentsége, lelkiismereti- és szabad vallás szabadsága, mivel az ember természetes állapota a szabadság, ebből adódóan az embernek alapvető jogai vannak, melyet az állam, mely szerződéses kapcsolatrendszerben alakul ki, nem korlátozhat.
A politika nem határozhatja meg a társadalmi viszonyokat. ( Megjegyzem, egy tisztán liberális társadalom meglehetősen kegyetlen, a természethez hasonló evolúciós törvényeknek megfelelően működne, a jóléti államban az állampolgárokat megillető szociális, egészségügyi, humanitárius jogok nem tartoznak bele.)

Szóval végképp nem lókorbács: szabadság. ( A "Talpra magyar" - ami a szabadságról szól -meglehetősen disszonáns és kegyeletsértő a mondataid végén. ):(

habakuk000 2021.06.09. 11:32:56

@Pangloss: GGG, azaz Gőgös Gúnár Gedeon...

Ha bemásolod, hol írtam arról, hogy térdre kell bukni, térden csúszva megyek Szentkútig.
A cikk arról szól, hogy az írek nem értik, miért kell az egész stadionnak harsogva kifütyülni a térdeplő játékosaikat.
Ez ugye tolerancia hiánya, s mivel erről folyt a szó, úgy gondoltam beleillik a folyamba.

De ha már ilyen szinten kell megmagyarázni a miérteket, akkor tényleg a GGG-t javaslom. :(

habakuk000 2021.06.09. 11:36:01

@Neytiri1: ok. Elvileg írtam, nem tudom, működik-e.

2021.06.09. 11:45:28

@habakuk000: A liberalizmus értelmező szótári meghatározást pontosan ismerem magam is, gyakorlati működése ma éppolyan távol van az ideológiai definíciójától, mint az elméleti marxizmus a megvalósult szocializmustól.
Egy vegytiszta politikaelméleti modellben a politika valóban csak a társadalom egyik alrendszere a sok közül, amelyeknek hermetikusan el kellene különülniük egymástól, de még elméleti szinten sem vitatott, hogy a politika funkciója jelentősebb mint a többi társadalmi alrendszeré, így hatással van rájuk, arról nem is szólva, hogy a politikai alrendszer része az állam is, amelyet a társadalom éppen a saját életének megszervezésére és megóvására hozott létre, akkor meg hogy a túróba ne befolyásolná a társadalmi viszonyokat, ha egyszer ez a dolga... He...?
A magadfajta politikai mérnökök által vezérelt és irányított PC robottól pedig a szabadság kifejezés roppant különösnek hangzik, hiszen te olyan vagy mint a patkány, amelyet egy útvesztőbe helyeznek a kutatók, hogy kísérletezzenek vele. Persze a patkány attól még hiheti dacosan felvetett fővel, hogy ő szabad, hogy élete nem egyéb mint szakadatlan manipulációk sorozata...

2021.06.09. 11:49:57

@habakuk000: Tévedsz, amit írni akartál az nem a GGG, hanem a CGI, az az animált világ, amibe téged a kreátoraid belehelyeztek, rajzolva még számodra egy szabad akarat buborékot is a fejed fölé, hogy még jobban röhöghessenek rajtad, amikor a programjuk fut benned...

habakuk000 2021.06.09. 12:04:48

@Pangloss: Jogos, slendrián voltam, a politika nem határozhatja meg a természetes, a természet adta társadalmi viszonyokat, így sem tökéletes, de pontosabb.
Ugyanakkor természetesen a szerződésen alapuló társadalmi viszonyokat igen, nem gátolva az alapvető szabadságjogokat -ilyesmiket kéne leírni az alkotmányokban -, kontrollálva az állam szereptévesztését.
Nem vonom kétségbe az állam szerepét, az orbán-féle illiberális jog- és szabadságfosztó államét viszont igen hasonlóan a szocialista államéhoz, mert ez mind az egyének és a gazdasági szereplők érdekei ellen, szabadságuk megnyirbálása érdekében történik.

Manipuláció: az evolúció része, természetes folyamat, minden és mindenki manipulál, érdekeinek megfelelően. Te is, én is, a liberális, illiberális, szocialista, anyámtyúkja is.

www.youtube.com/watch?v=qZkfX3bX_YQ

2021.06.09. 13:10:21

@habakuk000: Amúgy téged milyen szabadságodtól fosztott meg az állam? És most nem a veszélyhelyzeti rendkívüli jogrendre gondolok, hanem a normális gyakorlat szerinti állami működés időszakára.

habakuk000 2021.06.09. 13:50:27

@Pangloss: A szabad versenytől. A törvények tiszteletétől, a jogbiztonságtól. A magántulajdon szentségétől. Véleménynyilvánítási jogomról. Az egyenjogúságtól. Az egyéni szabadságom, önkormányzatiságom korlátozása is ide tartozik.

Nem akartam különösebben foglalkozni vele, de ha már így összekerültünk:
"Én az egyenes derékban hiszek, nem a hajbókolásban, sem a térdelésben," mondatodat hogyan magyarázod a ner rendszerében avagy akár a blog antilibernyák oldalának megnyilvánulásai függvényében?
(A másik oldal nem egy oldal, mi sokkal sokszínűbbek vagyunk.) Hála istennek.

gazoló 2021.06.09. 14:23:00

@habakuk000:

lefordítanám a tegnapi féltérdre ereszkedett emberekre leadott fütty lényegét.
a fejben átdolgozott,megvezetett,büszke fidesshorda kihordta az elmúlt évek gyűlöletgyermekét és megszületett a nemzeti kisjézus a jászolban...meeee) szégyen

Haba,nagyon más az az éra ami fele most próbálod az igazad közölni.
nem is akarják érteni.
pofázás,kimagyarázás ezerrel.. engedd el)

2021.06.09. 14:24:48

@habakuk000: Aha... értem... szóval ebben mind korlátozva vagy. Akkor most ítélet nélküli büntetésedben, csontig soványodva heversz egy szigorúan őrzött fegyház kőpriccsén, száraz kenyéren és vízen tengődve, napi verésnek, s válogatott megaláztatásoknak kitéve, s panaszszavaid egy galamb segítségével juttatod el a világ felé, s így jut el hozzám is... vigasztaljon hát, hogy ha egyebed nem is, de a véleménynyilvánítási szabadságod egy szikkadt kis morzsája még megmaradt ezek között a nyomorúságos körülmények között is, s tájékoztatlak, hogy a galambod kapott tőlem egy marék tiszta búzát, hogy megfelelő fizikai állapotban legyen az útra, amíg válaszlevelemet kézbesíti feléd. Egyben óvatosságra intelek, nagyon vigyázz arra, hogy a kegyetlen pribékek ne szegjék nyakát e derék madárnak, mert roppant űr maradna bennem, ha a világba flatulált jajkiáltásaid többet nem jutnának el hozzám!

habakuk000 2021.06.09. 14:40:33

@Pangloss: Egyébként nincs is értelme erről kérdezni, hiszen a főnökötök saját, kissé nyálas, csókos szájacskával hirdette ki ország-világ előtt Erdélyben: ő nem fogja megadni az ország népének a szabadságjogokat, ő fundamentalista, illiberális államot csinál magának.
Amit természetesen egyenesen állva, egyáltalán nem térdelve ünnepeltetek.:)
Szóval a kérdés nem az, hogy biztosítva vannak-e Magyarországon a szabadságjogok, hiszen az ország miniszterelnöke deklarálta, hogy nincsenek.

A valódi kérdés az, hogy ez a fundamentalizmus milyen alapokra támaszkodik, és kinek a gazdasági, politikai érdekeit álcázza.
(Az a baj, hogy egyenes kérdésre te sem válaszolsz, pedig volt egy olyan pillanat, amikor azt hittem, végre egy nem folyamatosan lapító, csúsztató kérdések elől elbúvó valakivel találkoztam.)
Sebaj. Állok vissza alapra.:)

2021.06.09. 15:00:37

@habakuk000: Helyes! Én is visszavonulok a jurtámba, a kecskéim közé, mert elszégyelltem magam, hogy fölényes szakmai tudásommal aláztam a dogmatikus kis pityergéseidet, s ez erkölcsileg valóban nem helyénvaló. Nem kellett volna, mert nem volt fegyveregyenlőség. Szóval legyen neked igazad, hajrá szivárványkoalíció, te is más vagy te sem vagy más, zárul Miki mókatára, az volt a jó, hogy élet kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Sok-sok puszi neked!

habakuk000 2021.06.09. 15:01:55

@gazoló: Igen, visszaállok alapra.

Egyébként Iránban is jó az élet, van egy nagy csomó embernek egy nagy csomó aranya, van mit enni, szépek általában a perzsa emberek, nők és férfiak egyaránt ápoltak, kultúráltak, nem is értem miért piszkálják őket, hogyasszondja iszlám fundamentalisták és elnyomásban élnek.
Azt sem értem, miért baj, amikor tízezrek üvöltöznek az utcákon, hogy halál a keresztényekre és halál amerikára, amikor itthon ilyen szép egyenes derékkal kívánnak akasztófát és pávatollat a nem kellő egyenes derekúak seggébe, avagy emberbaráti szeretetből fütyülik és fújjolják ki a nem pontosan ugyanúgy gondolkodókat.

A fundamentalizmusnak mindig szüksége van egy nagy csomó ostobára, elvakultra, ahogyan látom, itten azért adottak a körülmények.

gazoló 2021.06.09. 16:02:30

@habakuk000:

"természetesen egyenesen állva, egyáltalán nem térdelve ünnepeltetek.:)"

kikérik maguknak mindkettőt..

de én megsúgom,genetikailag térden volt az,először elölről,utána hátulról nyalva utána meghajolva az istenkirályuk előtt segbbe fogadva a mélykeresztény áldást.

"hóly,hóly sakiranojti" :-)

habakuk000 2021.06.09. 16:19:03

@gazoló: :) Tényleg hagyjuk már szegényeket. Ezt a szóváltást most én provokáltam ki, a Neytirinek írt kávézás iránti sóvárgásommal.:)
Már korábban is kóstolgatott a legény, biztos voltam abban, hogy ezt nem fogja szó nélkül hagyni, így is történt. :) Sajnos gonosz vagyok, de kíváncsi is.:(

Sajnálom, hogy elrontottam a kommentfolyamot a szórakozásommal, de nem volt kedvem dolgozni, kertben császkáláshoz meleg van, medvét táncoltatni pedig lehet a hűvös szobából is.
Néhány gyöngyszemmel - egyenes derék, talpra magyar, nem térdelve - azért gyarapodtunk.
Olyan kiszámíthatóak az emberek.:(

Neytiritől is elnézést kérek, de a viszonyokat tisztázni akartam. Itt senki sem akar megfosztani a beszélgetőtársadtól mindenféle befolyással visszaélve, senki nem próbálja befeketíteni aljas, hátsó gondolatoktól vezérelve, tiszteletben tarják a másféle véleményedet is, - legfeljebb lehülyéznek, akkor nyugodtan hülyézz vissza -. :)

Ez viszont komoly: Angliában is téma a meccs előtti térdeplés:
www.szabadeuropa.hu/a/anglia-labdarugas-terdeles-rasszizmus-blm-premier-league-euro2020/31298917.html

guma 2021.06.09. 16:24:09

@venszivar:

megrendelés? :(
mit kaptál? megnézheted, birtokba vehetted a "köcsgjét":
nem gondoltam volna, hogy ilyen hülye vagy...

@Neytiri1:
ez nem az életed!
sőt, semmi köze hozzá - de te tudod.
szerintem van egy öntudat a játékosság mellett, ami az életet kerekké teszi.

senkit nem taposok sárba. kerülöm az erőszakot és az erőszakos embereket- tegye mindenki a dolgát, akkor az élet is szebb és könnyebb.

két csodálatos gyereket neveltem - egyedül, mert elváltam, úgy, hogy a párom rokonai, barátai jöttek el tanúnak.
mégis élete végéig segítettem (fizettem), mert nem akartam, hogy hajléktalan legyen a gyerekeim apja.
mikor kellett eltemettetem, úgy ahogy az anyámat is.

tehát aki más embert ócsárol/akasztana - az nem ember, és féregnél is kevesebb.

@Pangloss:

ennél azért sokkal szellemesebbnek tűntél...

nem gondoltam, hogy sémázol a vakablakban, fölényedet keresve.

2021.06.09. 16:25:40

@Pangloss:

És bizony egy ilyen patkánynak mondhatod hogy cicukám-cicukám, attól még patkány marad. Libernyák patkány.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.09. 16:51:55

@Pangloss:

Igaz, hogy nem nekem szóltál, de én is egy vagyok a sok érintett polgár közül. Azok közül, akiknek az erszcsatornán menekülő fideszes a saját laptopján írta az alkotmánynak csúfolt törvényüket. A népet meg sem kérdezve.
Meg esetleg lehetne emlegetni sok gazdsági jelenséget, ahol az "állam keze" maga, illetve a sógora, komája, jóbarátja felé hajlik, és igen ritkán az ezen körön kívül állók felé. Ugyé nem kell tovább sorolni miben is van a magyar határon belül élők élete korlátozva? Mert ha gondolod, akkor szálazhatjuk.

2021.06.09. 16:55:01

@habakuk000:

Természetesen nincsenek biztosítva Magyarországon a szabadságjogok. A libernyák szabadságjogok semmiképpen.

Diktatúra van.

Azért van diktatúra, mert mindenki szabadon elmondhatja a véleményét. Amivel a hozzád hasonló egybites libernyákoknak nem is lenne olyan nagy bajuk, ha ez csak a kormány szidalmazásában, mocskolásában merülne ki. Na de micsoda dolog már az, hogy valaki pozitívan is nyilatkozhat a kormányról. Hogy nem a hülye, süket, hazug mantrátokat nyomja. Az meg egyszerűen megbocsájthatatlan, hogy benneteket hazátlan, hazaáruló liberofasisztákat is kritizálni mernek. Ez kérem szépen nem fért bele a libernyák szólásszabadságba.

Milyen szabadságjog már az, hogy nem csak a sorosszarosgyurka, meg a nyugati progresszív talibánok által kézivezérelt média működik Magyarországon, mint a régi szép időkbe, a 2010 előtti liberopatkánykurzusok idején.

Milyen szabadságjog már az, hogy egy nép saját belátása szerint dönthet arról, kit bíz meg a kormányzással. Mert ha nem a libernyák csürhe nyeri a választásokat, akkor az nem demokratikus, és nem szabad.

Az sem fér bele a libbant szabadságjogokba, hogy egy ország, egy nép saját maga dönthesse el, kit, kiket enged be az országba. A liberós szabadságjog szerint ugyan is a népnek sok más mellett eben is kuss a neve. Majd a brüsszelita paraziták eldöntik.

Éljen a libernyák demokrácia, éljen az európai egybesült államok, éljen a büsszeli központú progresszív talibán szovjetunió!

Ezt szeretnéd parazita?

2021.06.09. 16:57:37

@látjátok feleim szümtükkel:

és akkor mi is a gondod? Le kell váltani az Orbán-rezsimet. Ja, hogy nem tudjátok. Miért is? Talán azért, mert a nép benneteket libernyákokat még jobban utál mint Orbánt.

2021.06.09. 17:00:17

Így van ez nyugger. Két, három nap, és kisujjgyakorlatként le lettek alázva a majmaid.
Na ezért rajongtok ti libernyákok a cenzúráért. Mert ha az nincs, pillanatok alatt kiderül, hogy meztelen a király.

habakuk000 2021.06.09. 17:05:17

@palócgulyás(Quercus): Tessék szíves lenni megmondani kérem szépen, a parazita az olyasmi állatfaj, hogy befizet évente kb 80-90 milla adót és a királyi tévét vagy a bácsit kapja? Egészségügyi szolgáltatást, nyugdíj megtakarítást magának intézi, fizeti, mert az államtól nem kap semmiféle szolgáltatást?
Nem beruház, hanem szinten tart, hogy a ner hiénái ne vessenek szemet a vállalkozására?
Nem pályáz uniós pénzekre, mert nincs kedve korrupciós jutalékokat fizetni?

És szégyenkezik a sok stupid miatt, aki lejáratja a népét a világ előtt?

guma 2021.06.09. 17:15:41

@palócgulyás(Quercus):

kilakoltattak otthonról is, és itt erőlködsz, hogy hátha feláll?

aztán csodálkozol, hogy erre nem kíváncsi senki.

2021.06.09. 17:19:36

@habakuk000:

Tessék szíves leni megmondani, a gengszterváltás óta melyik kormány volt az, amely kiemelt területként kezelte az eü-t, az oktatást, a szociális szférát?A libernyák véreid 2010 előtt?
Ja, hogy te 80-90 milla adót fizetsz évente, na meg gondolom a járulékait is, de nem kapsz semmilyen szolgáltatást az államtól? Kit nézel te hülyének?

Orbánt ma összehasonlíthatatlanul többen tisztelik ejurópában, mint bármelyik "magyar" libernyák majom politikust.

2021.06.09. 17:21:13

@guma:

Akkor miért olvassátok amit írok nyugger? Már ha nem vagytok rá kíváncsiak.
Én nem olvasom amit a degenerált, genetikai hulladék esztergályosod ír.

2021.06.09. 17:31:22

@guma:

Tényleg komoly faszhiányban szenvedhetsz, mert állandóan akörül jár az eszed.

gazoló 2021.06.09. 17:35:37

@palócgulyás(Quercus):

nem szenvedhet faszhiányban,ha te mindig itt baszod a rezet)

2021.06.09. 17:42:33

@gazoló:

Vagy ha te átpasszolod neki, amit éppen kihúznak a seggedből buzernyák.

taga20 2021.06.09. 17:43:24

@gazoló: nekem erről a fogyatékos erdész munkásőrről ez ugrik be. olyan kis cuki kutya ez a szerencsétlen!:)))

keptelenseg.hu/randomgif/750833

taga20 2021.06.09. 18:06:27

@palócgulyás(Quercus):

te szerencsétlen barom, te a határátkelőt se olvasod, de nincs nap, hogy ne raknál be ottani kommenteket a digger haverod blogjába, és a fos száddal okádod rájuk a szart.

az a baj veled te munkakerülő fityesztróger, hogy egy fasz vagy, de neked má ez se mond semmit!

habakuk000 2021.06.09. 18:52:00

@palócgulyás(Quercus): Ha olvasnál is, nem csupán szitkozódnál tudhatnád, hogy rühellem a gyurcsányizmust, Draskovics-féle gazdaságpolitikától kifejezetten idegzsábát kapok.
Két különbség van közöttünk e témában.

1, Én konkrétan tudom, mi az, ami miatt bajom volt gyurcsányékkal, míg te nem, csak gyúúúúúúrcsáááány.

2, Amikor szavazásra került sor 2010-ben nem mentem el szavazni, mert úgy gondoltam esélyt kell adni annak az fidesznek, akiket rendszerváltás óta nem távolról ismertem, így tudtam, hogy rájuk ebben a büdös életben nem fogok szavazni, de megadtam a távolmaradásommal a lehetőséget nekik.
Ezzel szemben te ott fogsz ugrálni hajnalhasadáskor, hogy elsőként tudj pitizni valamelyik kisurad előtt.

szerintem elég volt ennyi mára a sok marhaságból, nem fogok válaszolni innentől, meguntam a sok hiábavaló szöveget. :)

habakuk000 2021.06.09. 18:54:48

@gazoló: Ezt ugye úgy gondolod, hogy a kolléga tátott szájjal rohangál az erdőben? Saját jogon nem olyan egyértelmű a helyzet szerintem.

guma 2021.06.09. 19:14:17

@gazoló:

@habakuk000:

hahahahaha

a töketlen herélt irigykedik?

2021.06.09. 19:24:15

@guma:

Ennyire telik nyugger? Na ezért nem tudsz te egyetlen önálló posztot sem írni. Ezért nem tudsz te három egyszerű mondatot leírni. Mert egy szimpla 6 osztályos büdösbunkó vagy.

taga20 2021.06.09. 19:38:19

@palócgulyás(Quercus):

csabika kisfijam, rajtad röhög itt mindenki napok óta!

miért nem veszed már észre:))))))))))

guma 2021.06.09. 19:38:39

@habakuk000: :D

"mára a sok marhaságból, nem fogok válaszolni innentől, meguntam a sok hiábavaló szöveget. :) "

egy pr-t keverő és kopizó eszement tanítására nincs szükséged?
belezavarodik mindenbe és örökké csak önigazolás akar építeni hülyeségéből :DDDD
röhej!
és még azzal áltatja magát hogy gondolkodik - sajnálom szegény, akármennyire szerez vidám perceket, amikor válaszaitokkal földbe döngölitek szarkeveréséért...

na jó pihenést, madárdalt és virágok illatfelhőjét, hogy kiszellőztesd ezt a....

venszivar 2021.06.09. 19:39:18

Tudja valaki,hogy létezik-e még olyan,hogy katonának behívhatnak a Haza védelmére s főleg,hogy hány éves korig?

habakuk000 2021.06.09. 21:27:56

@guma: Népszerű lettél Guma! :) Persze lehet, ez neked annyira nem is jó.
Nagyon szeretek a kertben téblábolni alkonyatkor. Van egy olyan intervallum, amikor minden elcsöndesedik, madarak befejezik a pletykálkodást, esetleg az odúkban magyarázzák halkan, hogy az az én szárnyam, az éjjeli madarak, a tücskök még nem kezdtek hozzá, kutyák is várják a sötétet, teljes nyugalom, mélységes, rejtelmes csend.
S hirtelen megérzed az estike illatát. Szenzációs. :)
Jó éjt!

gazoló 2021.06.09. 21:31:38

@habakuk000:

egyszerűen arra gondoltam(má bocs margaríta),hogy itt mostanában mindig kéznél van ez a fhasz)

kepkuldes.com/images/53f68450973d22cc63d54abda4fccedd.gif

gazoló 2021.06.09. 21:34:39

@taga20: DDD

"nekem erről a fogyatékos erdész munkásőrről ez ugrik be. "

nekem egy hitler ruhába öltözött bohóc)

gazoló 2021.06.09. 21:44:56

@habakuk000: DDD

s a tücskök,szentjánosbogarak már mit sem érnek?)
most jöttem be ugyanígy érezve..
előtte orjás madárpofázás volt mert véget ért a piknik a cseresznyefa alatt lecsenve még pár szamócát is)
az illatok közt,mivel most nincs estikénk,még mindig az akác,a bodza,a jázmin és a májusi szegfű dominál,de már beleszólnak a rózsák is.

kepkuldes.com/images/f0f8d0f601c4d965dfc782ada9d29f55.gif

jó éjszakát

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.09. 22:12:12

@palócgulyás(Quercus):

Szerintem el vagy te tévede. Mert ennyi prasnyaságot összehordani csak te, és a te elvtársaid tudnak, így elég útálni valók vagytok ti a liberálisok nélkül is.

Idézlek: "...hazátlan, hazaáruló liberofasiszták..., sorosszarosgyurka,... nyugati progresszív talibánok... liberopatkánykurzusok... libernyák csürhe...libbant szabadságjogok... libernyák demokrácia, éljen az európai egybesült államo... a büsszeli központú progresszív talibán szovjetunió...parazita."

Majd szólj, ha egy rövid hozzászólásba egy "libernyák" ennyi mocskot szór rád. Látod, ez a különbség a liberális és közted.

Ezt meg kissé benézted, "Az sem fér bele a libbant szabadságjogokba, hogy egy ország, egy nép saját maga dönthesse el, kit, kiket enged be az országba."

Belefért, hogy nem a nép maga ( tehát te sem ) dönti el, hanem Orbán révén Rogán hivatala, hogy ki kap letelepedési engedélyt némi zsozsó ellenében. Asse baj, ha otthon éppen börtönre ítélte a saját országa, nekünk jó lesz. No látod, én liberális ebbe bele sem tudok szólni ( és még sok másba sem ), hiszen elmút tízben unortodox kormányzás mellett ilyen embereket engedett be imádott kormányod. Nekek ilyenek kellenek?

habakuk000 2021.06.09. 22:27:14

@gazoló: Az irigykutyaság szentjánosbogár-fronton is játszik. :(

Jó éjt! :)

gazoló 2021.06.09. 22:39:48

@habakuk000:

ne legyél irigykutya,a janibogarak még nem jöttek elő csak szkeneltem őket,hátha.

ezt még az előzményekhez)))

youtu.be/8FjyXwHlAGE

2021.06.10. 06:47:37

@látjátok feleim szümtükkel:

Nagy ívben leszarom, hogy egy libernyáknak mi tetszik, vagy mi nem. Már csak azért is, mert ti libernyákok legalább ugyan ilyen jelzőket aggattok Orbánra, a Fidesz szavazókra, vagy azokra, akik nem mocskolják a kormányt tele torokból. Lásd a gazember zsidó vincent blogot, te is tag vagy. Ott miért nem pofázol ezért? Vagy itt, mikor az egysejtű esztergályos, vagy a buzernyák lavóros szája habzik.

Miután szemmel láthatóan nagyon buta, elvakult megybites libernyák vagy, még egyszer elmondom.

Nem vagyok fideszes, de mindent megteszek, hogy a fajtád, a libernyák nem kerülhessen még egyszer hatalomra.

2021.06.10. 07:11:24

@habakuk000: Azta! Micsoda bátor szájalásba kezdett itt tegnap ez a daliás nyugger, persze csak miután alaposan meggyőződött róla, hogy már biztos nem vagyok a színen. Számos tapasztalás után még mindig képes vagyok meghökkenni a fajtátokon, hogy milyen gyáva, alattvaló mentalitásotok van, s azon a sunyiságon, ahogyan habozás nélkül hátbaszúrtok bárkit, ha egy pillanatra hátat fordít nektek. Mondd, te nyugdíjas ávós, ti genetikailag vagytok ilyen alávaló söpredék vagy a nyomorult életetek faragott ilyenné benneteket? Még nem kell válaszolnod, majd szólok, ha kiszállok, s akkor bátran visszaszólhatsz majd nekem. Te... bátor Sir Robin, te... :D

2021.06.10. 07:15:34

@Pangloss: Amúgy meg hívd vissza a kutyádat @gazoló:-t, de ízibe, mert ha még egyszer a bokám után kapkod ez a förtelmes kis korcs, hát én istenuccse akkorát rúgok belé, hogy ő lesz az első földi élőlény a Marson...

2021.06.10. 07:19:23

@guma: kezi'ccsókolom öreganyám, osztán el tudja e ke' mondani nekem, hogy mit jelent az, hogy "vakablakban sémázni", mer' én sem ismerhetem valamennyi olyan istenhátamegetti kis falu tájszólását, ahol öreganyám tengeti tisztes végnapjait...

2021.06.10. 07:20:05

@látjátok feleim szümtükkel:

Tudod öcsi, ti libernyákok valami párját ritkítóan hülye bagázs vagytok. Ti úgy gondoljátok, mindenki hülye, a nép maga úgy ahogyan van, mert nem tudja mi a jó neki. Na de majd ti liberopatkányok megmondjátok a birka népnek merre van a Kánaán. Mert pl. az olyanok mint te, vagy a hülyekuk, vagy az oldalkocsis genetikai hulladék, vagy a buzenyák lavóros, vagy a szenilis nyugger, ezt tudják.

Tudod öcsi, volt már ilyen degenerált, gazember csürhe a közelmúlt történelmében. A fasiszták, meg a kommunisták. Ti szarházi libernyákok ugyan ez a kategória vagytok. És ugyan úgy fogjátok végezni, mint az elődeitek.

2021.06.10. 07:21:10

@palócgulyás(Quercus): De nagyon szeretne cica lenni. De még annál is sokkal, de sokkal jobban szeretne falábú házmesterkislány lenni...

habakuk000 2021.06.10. 08:12:28

@látjátok feleim szümtükkel: Szoktam azon töprengeni, miért is lett szitokszó a liberális.
Nem gondolnám, hogy pusztán a tudatlansággal, tájékozatlansággal, esetleg butasággal teljesen magyarázható lenne.
Szabad verseny. Azt hiszem, ez a része az, ami elfogadhatatlan rengeteg embernek.
Kádár, Horthy, Sissy népe hozzászokott a szabadságának eltiprásához, cserébe az állam gondoskodott róla így vagy úgy. Nem kellett megméretkezni a társadalmi-gazdasági evolúció frontján, nem kellett különösképpen szembesülni azzal, hogy elnyomnak az erősebbek, nem kellett félni az egzisztenciális problémáktól, utóbbi persze csak a Kádár-rendszerre igaz, cserébe elég volt kussolni és május 1-én integetni a sörért és virsliért.

Nem vagyunk egyformák, nyilván az iskolázottság, világlátottság, civilizáltság hozza magával az egyéni szabadság iránti vágyat, a magyar gazdaság európaihoz képest elmaradottságának fontos szerepe van a polgárosodás fejletlenségében, így aztán az egyének szocializációja sajnos különböző.

Az más kérdés, hogy a ner abszolút nem jóléti, gondoskodó állam, ennek felismeréséhez azonban szintén tájékozottságra van szükség, s ez azért nagy tömegek esetében nem nagyon adott. A kék táblák s a megmondók viszont azt az illúziót gerjesztik.

habakuk000 2021.06.10. 08:32:23

@habakuk000: És a nyelvtudás. A tragikus magyar sajátosság, az idegen idiómáktól idegenkedés komoly szerepet játszik a magyar nép elzárkózásában, idegengyűlöletében, önbizalomhiányában.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.10. 08:41:22

@habakuk000:

Betelefonálós műsorban valaki elmondta, Orbán hatalmas nyelvudása ellenére megtörtént, hogy a levezető elnök szólt neki, vannak ragyogó tolmácsok, inkább beszéljen magyarul.
Lehet, hogy a tájszólását nem értette a hallgatóság?

Az ilyen palóc félék pedig kapanyéllel a szájukban jöttek e világra, és nem bírnak megszabadulni tőle. Hárítanak, mint akinek nincs ki minden kereke, mert normálisan még beszélni sem tudnak. No, de attól még hazánk állampolgárai ők is ( már akik ), és néhai párttag főnököm szerint nekik is van joguk. Még országot kormányozni is. Pesze a pünkösdi királyságok még sosem voltak örök életűek. Ez sem az. Majd vége lesz, és a történelem süllyesztője őket is elnyeli. főleg az ilyen palócokat. Amely nick egyébként sértő a palóc nemzetiségre.

2021.06.10. 08:47:41

@látjátok feleim szümtükkel:

A kapanyél arra lesz használva, hogy az olyan semmirekellő libernyákoknak mint te, eltörjük a hátán.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.10. 08:48:09

@palócgulyás(Quercus):

Azért ha majd rá érsz, nézz be a Varánuszra, és olvasgasd a linkelt írásokat. Tanulságos, de nyugi, többségében nem a libernyákokról szól. Tények. Rólatok, meg a " fajtátokról".

2021.06.10. 08:49:48

@látjátok feleim szümtükkel:

Ha valmi sértő, libernyák, az az, hogy te meg a hülyekuk magyarnak valljátok magatokat, miközben semmi közötök nincs a magyarsághoz. Ti csak szimpla hazátlan libernyák csürhe vagytok.

2021.06.10. 08:57:54

@látjátok feleim szümtükkel:

Ha majd ráérsz tanulmányozd az elmúlt 3 választás eredményét. Tanulságos.
Arról szól, hogy a magyar nép nem kér a libernyák fajtátokból. Mert a 2010 előtti időkben nagyon jól kiismert benneteket. Tisztában van azzal, hogy semmire nem vagytok alklalmasak, hogy sem eszetek, sem tudásotok, sem tehetségetek nincs az ország kormányzására, mert csak az önteltségre, az emberek lenézésére, a budapesti romkocsmaértelmiségi idióta süket mantrát szajkózására vagytok alkalmasak.
Hazudtok reggel, délben, este, és gondolkodás nélkül hajlandóak vagytok kiárusítani az országot.

Soha nem fogtok még egyszer hatalomra jutni pesti majom.

2021.06.10. 09:27:11

@látjátok feleim szümtükkel:

Ja és öcsi. Te mint bennfentes, mesélj már arról milyen programmal vág neki a moslékkoalíció a választásoknak? Miért kellene rájuk szavazni? Mit várhat tőlük a tapló magyar nép, akinek kilóg a kapanyél a szájából?
O1G? Ennyi? Ettől kéne a birka magyarnak hanyatt esni?
Tudok jobbat: GY1F. gyurcsány 1 fasz. Vagy J1B. Jakab 1 bohóc. Vagy K1I. Karácsony 1 idióta. Vagy D1T. Dobrev 1 transzvesztita.
Hogy tetszik.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.10. 09:34:05

@palócgulyás(Quercus):

Ugye nem haragszol, ha nem pesti?

A választásokról meg már régebben több vélemény is elhangzott. Talán elég annyit felidézni, ha magamnak írhatok szabályt, akkor pl. megtehetném ( Guma meg is teheti, de nem teszi mert libernyák ), hogy kizárlak innen téged és haverjaidat. De nektek is van jogotok azért, mert kapanyél lóg a szádtokból, így én is egyet értek azzal, hogy bemutathassátok magatokat, és a kapanyeleteket.;Đ.

Egyebekben részemről

habakuk000 2021.06.10. 09:59:35

@látjátok feleim szümtükkel: :) Neki mindenki pesti romkocsmás, aki máshogyan gondolkodik.

Fölösleges etetni, ügyes fiú ő, fölcsipegeti a morzsákat így is, ehhez van szokva.

Neytiri1 2021.06.10. 11:13:26

Nos, akkor hát legyen vers :)

Arany János
A fülemile

Hajdanában, amikor még
Így beszélt a magyar ember:
Ha per, úgymond, hadd legyen per!
(Ami nem volt épen oly rég) -
Valahol a Tiszaháton
Élt egy gazda: Pál barátom,
S Péter, annak tőszomszédja;
Rólok szól e rövid példa.
Péter és Pál (tudjuk) nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyü nekik ott szerényen
Megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körűl mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nem igen jó barátok.
Ha a Pál kéménye füstöl,
Péter attól mindjár’ tüszköl;
Ellenben a Péter tyúkja
Ha kapargál
A szegény Pál
Háza falát majd kirúgja;
Ebből aztán lesz hadd-el-hadd,
Mely a kert alá is elhat!
Ez sem enged, az se hagyja,
S a két ház kicsínye, nagyja
Összehorgolnak keményen,
Mint kutyájok a sövényen
Innen és túl összeugat
S eszi mérgében a lyukat.
De, hogy a dologra térjek,
Emberemlékezet óta
Állott egy magas diófa,
Díszeűl a Pál kertjének.
A szomszédba nyúlt egy ága,
Melyet Péter, minthogy róla
A dió is odahulla,
Bölcsen eltűrt, le nem vága.
Történt pedig egy vasárnap,
Hogy a fentírt fülemile
Ép’ a közös galyra üle,
Azt szemelvén ki oltárnak,
Honnan Istent jókor reggel
Magasztalja szép énekkel:
Megköszönve a napot,
Melyre, im, felvirradott.
A sugárt és harmatot,
A szellőt és illatot;
A fát, melynek lombja zöld,
A fészket, hol párja költ,
Az örömet, mely teli
Szivecskéjét elteli;
Szóval, ami benne él
S mit körében lát, szemlél,
Azt a pompát, fényt és szint,
Mely dicsőség
- Semmi kétség -
Ő érte
Jött létre
Csupán ő érette, mind!
Elannyira, hogy Pál gazda,
Ki gyönyörrel ott hallgatta,
Így kiáltott örömében:
„Istenem uram,
Beh szépen
Fütyöl ez az én madaram!”
„Kendé bizony az árnyéka!
Mert olyat mondok, hogy még a...”
Hangzik átal a sövényen
Egy goromba szó keményen.
„Hát kié - pattogja Pál -
Mikor az én fámra száll?”
„De az én portámon zengett:
Hogy illetné a fütty kendet!”
Pál nem hagyja: őtet uccse!
Péter ordit: ő meg úgyse!
Többrül többre, szórul szóra,
Majd szitokra, majd karóra,
Majd mogorván
Átugorván
Ölre mennek, hajba kapnak;
Örömére a szent napnak
Egymást ugyan vérbe-fagyba, -
Hanem a just mégsem hagyva.
Pál azonban bosszut forral,
És ahogy van, véres orral
Megy panaszra, bírót búsit,
S melyet a vérszenny tanúsit
A bántalmat előadja.
Jogát, úgymond, ő nem hagyja,
Inkább fölmegy a királyig
Térden csúszva: de a füttyöt,
Mely az ős diófárul jött,
Nem engedi, nem! halálig.
Nyomatékul egy tallért dob
Az igazság mérlegébe,
Mit a biró csúsztat a jobb
Oldalon levő zsebébe.
Pétert sem hagyá pihenni
A nagy ártatlan igazság:
Nem rest a biróhoz menni
Hogy panaszát meghallgassák.
Így s úgy történt, - elbeszéli,
Övé a fütty, ő azt véli:
Nincs vármegye,
Ki elvegye,
Nincsen törvény, nem lehet per,
Hisz azt látja Isten, ember! -
De, hogy a beszédet össze
Annál jobb rendben illessze,
Az ütlegből sokat elvesz
És a joghoz egy tallért tesz,
Mely is a birói zsebben
Bal felől, a szív iránt,
Meghuzódik a legszebben.
Felderűle a kivánt
Nap, mely a vitát eldöntse,
Hogy a fülemile-pörben
Kinek szolgál a szerencse.
Ámde a birót most cserben
Hagyja minden tudománya,
És ámbátor
Két prokátor
Minden könyvét összehányja,
S minden írást széjjeltúr is:
Ilyen ügyről,
Madárfüttyről,
Mit sem tud a corpus juris;
Mignem a biró, haraggal
Ráütvén a két zsebére
S rámutatván a két félre,
Törvényt monda e szavakkal
A szegény fülemilére:
Hallja kendtek!
Se ide nem, se oda nem
Fütyöl a madárka, hanem
(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
(Bal felől üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek.
Milyen szép dolog, hogy már ma
Nem történik ilyes lárma,
Össze a szomszéd se zördül,
A rokonság
Csupa jóság,
Magyar ember fél a pörtül...
Nincsen osztály, nincs egyesség
Hogy szépszóval meg ne essék,
A testvérek
Összeférnek,
Felebarát
Mind jó barát:
Semmiségért megpörölni,
Vagy megenni, vagy megölni
Egymást korántsem akarja.
De hol is akadna ügyvéd
Ki a fülemile füttyét
Mai napság felvállalja!?

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.10. 11:15:34

@palócgulyás(Quercus):

Mi vagy te? Terelő kutya? Jaj, ne haragudj, elfelejtettem, hogy Orbán kedvenc szórakozása a mellébeszélés, terelés. Jó kutya pedig lohol a gazda parancsa után. Hát sajnos ilyen buta libernyák vagyok.

Mellesleg mi közünk van nekünk úgy általában magyaroknak, meg főleg libsiknek Trumphoz? Mintha Orbán barátkozott volna vele, ha sikerült volna. Pedig Orbán nem is libsi.;Đ

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.10. 11:17:11

@habakuk000:

Az etetéstől még okosodhat is, és ha új kormányzat jön, akkor ott is el tud a nagy szakmai képzettségével helyezkedni trollnak.

habakuk000 2021.06.10. 11:43:24

@Neytiri1: Miért dalol a fülemüle éjjel?
Német mese

Valamikor hajdanában égen-földön minden állat jól megfért egymással: a halak a vízben, a szárazföldön élő állatok, de még a rengeteg égi madár is. Amíg azután egy napon be nem költözött a világba a rosszaság, és nemcsak az emberek, hanem az állatok is elkezdtek egymás ellen acsarkodni.
A madarak addig csak daloltak, fütyültek, csiviteltek, károgtak, mind aszerint, ahogy a csőrétől, torkától tellett, hanem akkor egyszerre mind azt firtatta, vajon ki énekel a legszebben a madarak közül.

Összehívtak hát egy madárdalos-versenyt egy napfényes erdei tisztáson, s kimondták, hogy az lesz a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapja. Igen ám, csakhogy minden madár saját magát tartotta a legjobb dalosnak, és a saját nevét írta a szavazócédulára!

Csak a fülemüle nem akart olyan udvariatlan lenni, hogy önmagának szánja a díjat; mivel azonban egyetlen madár elsősége mellett se tudott dönteni, hát üresen adta le a szavazócéduláját.

Amikor végre a harkály meg a kakadu kihirdette az eredményt, hát minden madár a rigó, a pacsirta, a cinke, a vörösbegy, a bagoly, a holló és a papagáj és a többi mind-mind kapott egy szavazatot, csak éppen a fülemüle maradt szavazat nélkül. Támadt erre nagy csiripelés, cserregés és károgás a madarak között

- Hogyhogy, hát a fülemüle még egyetlen szavazatot se kapott? Akkor pedig te vagy mindannyiunk között a legrosszabb énekes! Ezennel meg is tiltjuk neked, hogy valaha énekelni merészelj!

A fülemüle szomorúan repült haza a bokrok közé. De amikor leszállt az éjszaka, és a többi madár mind aludt már a fészkében, nem bírta tovább, és dalolni kezdett az éjszaka mélységes csendjében, a csillagos égbolt alatt.

Így van ez már sok-sok ezer év óta. Amikor lemegy a nap, feljön a hold, ragyognak az égen a csillagok, s a világra nagy csend borul, akkor hallatja hangját a fülemüle, és bizony mindenkit megbűvöl, aki hallja.

A bagoly, a kuvik és a többi éji madár azóta mind belátta, hogy igazságtalanság érte a szegény kis fülemülét, hanem a kimondott ítéletet senki se másítja meg szívesen, még a madarak sem.

Így azután a fülemüle se tehet mást, amíg ez a világ világ marad, mint azt, hogy nappal hallgat, és éjjel énekel.

2021.06.10. 12:28:51

@gazoló:

Ne erőlködj buzernyák, ugyan azon a polcon vagy mint az oldalkocsis köcsög haverod. Leszarom mit küldözgetsz köcsög.

2021.06.10. 12:32:13

@látjátok feleim szümtükkel:

Csak annyi közötök van mindehhez libernyák, hogy mindenki előtt világos lett, miről szól a liberofasiszta patkányoknál a szólásszabadság.
Ami a kapanyelet illeti. Jobban járt volna a világ ha a kedves mama azt használja szexuális segédeszköznek, nem az apád faszát.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.10. 12:35:52

@palócgulyás(Quercus):

Mivan, kijött a szádból? Pedig ám azt gondoltam, hogy eltemették vele. Nem gondoltam, hogy te őrizgeted.

habakuk000 2021.06.10. 12:49:40

@palócgulyás(Quercus): Látod, látod, ha igazi erdész lennél és szeretnéd az erdőt, akkor ilyen szép vers láttán már regéket zengenél a fülemüle énekéről.
Így, figyelj:

www.youtube.com/watch?v=dlj6madG4iE

gazoló 2021.06.10. 13:03:46

@palócgulyás(Quercus):

gondolod szép napomból öt percnél többet szánok rád papírkutya!

kepkuldes.com/images/2bbab08ff0890fb75a8a909450b0a647.gif

Neytiri1 2021.06.10. 13:03:48

@habakuk000: a fülemüle valóban énekel éjszaka, de még mennyire :)
Nyitott ablaknál képes felébreszteni.
A sötét erkélyen ácsingózok, és hallgatom, és olyankor nincs másik madárhang, ami bezavarja, egyedül pökkhendeskedik nagy beggyel, hogy nakiakiráááályennyifélehanggal :)

2021.06.10. 13:10:07

@gazoló:

Ne erőlködj buzernyák, mert be fogsz szarni. És akkor senki nem fog seggbe kúrni.

Neytiri1 2021.06.10. 13:23:18

@Pangloss: nem. Mindössze másra vágyik, mint az apja.
Zenére, versre, romantikára.

2021.06.10. 13:26:42

@látjátok feleim szümtükkel:

Egyébként mesélj öcsi, mi a helyzet a zsidó vincenten? Habzik a szátok rendesen?

habakuk000 2021.06.10. 13:29:37

@Neytiri1: A vers szép. Igaz is. (Sajnos jómagam kevés verset olvasok, szerencsére itt azért minden napra jut egy-két szép strófa -ezért is szeretek itt lenni többek között- kivétel Arany és Villon balladái, amik ugyan nem hasonlítanak, de mindkettőt kedvelem.

Az üzenetét vitatnám.:)
Az, hogy itt megjelennek agresszív galeritagok, akik jönnek magukat mutogatni, bemocskolni a kocsmát, személyeskedni a maguk sajátos szóhasználatával (írhatnék mocskos, büdös szájat is, de a fülemüle énekének apróján írok, tehát ne bántsuk szegény kismadarat) s mivel általában udvariasak a kocsmában békésen szórakozók, fogadják a beköszöntéseket, végképp nem azonos a fülemüle perével.
Ha régen, a Varánuszon Bajkon(ur)-ként ( jó névválasztás, tetszik nekem, kíváncsi lennék a történetére) tetted volna fel, akkor a legtöbb esetben odaillet volna ez a szépséges vers.
Itt és most más világ van, nem illik a folyamatokhoz.
Viszont olvastunk verset, mesét, hallgattunk fülemülét, szóval kaptunk egy nagy csomó pozitív élményt a jóvoltodból.
Már csak egy jó szilvásgombóc hiányzik. :)

www.youtube.com/watch?v=MnEzYCuQ6eg

2021.06.10. 13:31:14

@Neytiri1: És mi a helyzet Frank Fitts ezredessel? Ő buzi? Vagy csak át akarja élni a fia érzelmeit, akiről azt gyanítja, hogy buzi...

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.10. 13:43:22

@palócgulyás(Quercus):

Gondolom gyakorlatból van ilyen ismereted. Nem kéne terjeszteni, mert rád esik egy ereszcsatorna, oszt mi lesz veled utána?

Neytiri1 2021.06.10. 13:45:14

@habakuk000: Bajkon úr úgy született, hogy a Subbára kívántam "fel"lépni, és ott férfiuralom volt (egy-két nő, de addigra már csak egy, aki nem volt igazán markáns).
Kíváncsi voltam magamra, hogy meddig és hogyan leszek képes eltakarni a nőségemet és meddig hiszik, hogy férfi vagyok mivel a név arra utalt.
Bajkonurra emlékeztem kicsit a gyerekkoromból, és a neve hamar beugrott, mivel benne van az "ur", gondoltam, hogy ez jó, ez érdekes, és megjegyezhető.
Pont EB-ben voltunk, és egészen jól álltunk, sokan voltak még akkoriban ott.
Beszálltam a fociba, és a többi beszélgetésbe is így.
Ott nem kérdezték, "mifasznakjöttél".
Nem sokáig tudtam magamba tartni, hogy nő vagyok és elárultam. Hogy kiderült-e előbb ez valakinek, azt nem tudom.
Illetve de, valakinek igen, Vitéznek :)

Szilvásgombócot nem főztem még soha, de a dalt ismerem, a szilvásgombóc kiejtésekor azonnal itt van a fejemben a dallam, oooóóó :)

Neytiri1 2021.06.10. 13:46:24

@Pangloss: Frank Fitts ezredest, már levezettem egyszer, régen neked. Nem emlékszel?
Nem emlékszel.
Hát akkor minek írtam annyit? :)

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.10. 13:48:01

@palócgulyás(Quercus):

Nem félsz, hogy Orbán atya pofán vág? Hiszen Magyarország Izrael, és Nethanjáhú nagy barátja. Mit nem merészelsz cseléd? Bántod a zsidókat?

2021.06.10. 13:48:40

@Neytiri1: Óh, igen? Legalább méltóvá válok végre a dementia praecox névre... :)

Neytiri1 2021.06.10. 13:51:46

@Pangloss: pedig annyira tökéletes volt, hogy bezsebeltem ritka elismerésedet is vele :)

habakuk000 2021.06.10. 14:01:06

@palócgulyás(Quercus): Gondolom, a hüjejukban engem szeretnél megtisztelni, legyen hát, a magyarságomról:

Rendszerváltás környékén jó volt magyarnak lenni nyugaton, jó volt lenni keleten, jó volt a Kárpát-medencében.
Mindenhol éreztem a tiszteletet, sok helyen a barátságot, érdekes módon nem kellett kikövetelni kék táblákon. (Németh Miklós, Horn Gyula, Bokrosék, reformisták, ellenzéki kerekasztal, ha mondanak neked ezek valamit)
Voltak modern törvényeink, volt gazdaságunk, szar helyzetben az igaz, államadósságunk is természetesen, lettek sokszínű újságaink, pezsgő szellemi életünk, tobzódott a művészeti élet, volt jövőnk.

Ma nem szívesen beszélek a magyarságomról, ha tehetném, eltagadnám, de általában ismernek a partnereim, nem vagyok egy ugrálós fajta. Látom a csodálkozást, sokszor a ki nem mondott kérdést a szemekben: Te is? Te is ekkora barom vagy? Te is tolvaj vagy? Te is oroszbérenc áruló vagy? Jobb esetben megkérdik: miért hagytátok? Hogyan történhetett, hogy ez a nyomorult, embertelen világ legyen nálatok? Igazuk is van, nekem is van felelősségem ennek a rohadt rendszernek a kialakulásában.
Nem jó ma magyarnak lenni sehol sem. Tévedés ne essék, az oroszoknál sem, ők lenézik a "kutyákat" (a kurvákat nevezik szabákának a zsargonjukban) megvetik a szolganépeket.

Pluszbónusz csak neked, hogy jobban menjen a gyurcsányozás:
az állampolgárságról szóló népszavazás -"nem" lett az eredmény -másnapján a Felvidék egyik agrárgazdaságának vezetőjével volt dolgom. Soha nem felejtem el azt a fájdalmat, ami annak az öreg felvidéki magyarnak a szemében ült. Soha. Nem hitte el, hogy az anyaország megtagadja őt, a színmagyart.
Mindennek két felelőse van: orbán és gyurcsány, akiknek sikerült emberöltőkig egymás ellen fordítani magyart a magyarral.

Szerintem te ki ne ejtsd azon a lepcses szádon a magyart, mert érdemtelen vagy rá, nem tudod, mi is magyarnak lenni.

habakuk000 2021.06.10. 14:04:21

@Neytiri1: Mi az a Subba? Ki az a Vitéz?

2021.06.10. 14:11:00

@habakuk000:

Soha nem szégyelltem a magyarságomat. Még a pufajkás horn, és gyurcsótány alatt sem, pedig nekünk tisztességes magyar embereknek akkor miden okunk meg lett volna erre.. Az, hogy te szégyenled, azt nem csodálom. Mert az, aki hornt, bokrost vagy német miklóst élteti, az nem magyar ember. Az egy hazátlan libernyák, komcsi patkány.
Mint te.

2021.06.10. 14:13:31

@habakuk000:

Aztán a hülye partnereid honnan tudják, hogy Magyarországon nyomorult, embertelen világ van te nagyon hülye? Itt élnek? Vagy csak a hozzád hasonló libernyák, hazaáruló söpredék információira alapoznak?

Neytiri1 2021.06.10. 14:15:06

@habakuk000: Subba egy rossz hírű, de annál jobb hely (volt). Sokféle ember fordult ott meg, és sokféle beszélgetés folyt.
Szitokszó a kényeskedőknél.
Szerintem pedig szédületes riposztok tárháza.
Egyszerű lelkek és óriási koponyák között hétköznapi édes, humoros emberek találkozóhelye. És ezt a tulajdonságukat nem rejtették véka alá.
Vitéz egy régi lakója volt. Már régóta nem járt arra.

2021.06.10. 14:16:42

@habakuk000:

Na akkor még egyszer elmondom te szerencsétlen.

Le kell váltani Orbánt.
Ja, hogy ti még a vámosgyörki baktert sem tudjátok leváltani az éjszakás műszakból....hát aki hülyének született, mint ti, az az is marad.

2021.06.10. 14:30:54

@habakuk000:

Egyébként kezdelek unni benneteket kicsihuszár, túl sok időt fordítok a szellemi fejlesztésetekre, ami az üzlet rovására megy.
Élesbe fordult az osztatlan közös tulajdonok megosztása, kurva jó üzlet....úgy hogy egyeztessetek, foglaljatok össze, terjesszétek elő, és majd ha lesz időm reagálok.

habakuk000 2021.06.10. 14:34:09

@palócgulyás(Quercus): Na, akkor idáig eljutottunk, nem szoktam ilyen türelmes lenni, de fafejűekkel máshogyan nem megy, tudom én...
Hogyan képzeled el orbán leváltását?
A jelzőktől leszel szíves tartózkodni, mert a következőnél el foglak küldeni a bús, büdös picsába, s maradsz magadnak a hányadékoddal, mert nem lesz, aki emberszámba vegyen téged itt.

habakuk000 2021.06.10. 14:37:42

@palócgulyás(Quercus): Nem vagy te ahhoz megfelelően akolbéli, hogy jó bolt legyen neked.
Morzsák fognak jutni, s készülj fel rá, ha maradnak hatalomban, a következő kurzusban einstandolják tőled az erősebb kutyák.

Sohasem látnak, sohasem tanulnak az emberek. :(

habakuk000 2021.06.10. 14:40:15

@Neytiri1: Taga is onnan szokta linkelgetni a csupasz nős képeit?
Akkor az egyszerű lélek stimmel. :)

Neytiri1 2021.06.10. 14:54:55

@habakuk000: nem szoktam megnézni, hogy miket linkel.
De nem erről szólt a Subba.
A posztokra való reagálás, majd a másról beszélés, ahogy bárhol máshol is, megmutatta, hogy ki mire fogékony, és ki tud átlépni egy meztelen férin, vagy nőn és tud máshogy "kivillanni".

2021.06.10. 15:00:10

@habakuk000:

Nem figyelsz kicsihuszár.
Én nem akarom Orbánt leváltani. Már leírtam miért, nem fogom ismételni magam.
De ahhoz még hozzá fűzök valamit, mert nem emlékszem, itt írtam-é korábban.

Az, hogy az Orbán-rezsim egy mocskos tolvaj banda, aki még a Szűz Mária arcáról is ellopja a könnyet, az nem képezi vita tárgyát. Az hogy el kell takarítani őket, el kell számoltatni őket, az sem képezi vita tárgyát. Viszont.

Ez még talán 2018-ban vezető helyen szerepelhetett volna a választásokon, bár a válasz akkor is ugyan az volt a válasz erre, mint most. Nincs kire leváltani őket.

A 2022-es választásnak nem ez a tétje. Még csak nem is az, hogy Orbán, vagy a gazember gyurcsótány. Bár a felszínen ez lebeg.
A 2022-es választásoknak az a tétje, hogy normalitás, vagy liberofasiszta mocsok.
Mert ma Magyarország. Lengyelország, Csehország a normalitás szigete a libernyák ferőtengerben.

Haza, nemzet, otthon, család. Ezt jelenti a normalitás. A többségi akarat érvényesülése, a történelmi múlt, a nemzeti hősök, a hagyományaink, a kultúránk, a gyökereink tisztelete. Ezt jelenti a normalitás.
Szuverenitás, önálló döntési jog, népakarat érvényesülése, nemzeti függetlenség. Ezt jelenti a normalitás.

Ez a tétje a 2022-es választásoknak. És a kínálatban egyetlen ember van, aki ezt biztosítani tudja. Úgy hívják: Orbán Viktor.
Mert egy dologban biztos lehet mindenki. Ha ez a rohadék, hazátlan libernyák patkánykoalíció, gyurcsótány fegyenccel az élen hatalomra jut, akkor a fentebb felvázoltak pillanatok alatt süllyesztőbe kerülnek. Ezek a tetvek ugyan is el fogják árasztani az országot azzal a mocsokkal, szeméttel, elmebetegséggel, ami most a lator államban, a zusában, meg egyre inkább Nyugat-Európában is tombol. Az Isten mentse meg az országot ettől a fertőtől.

Ebből kifolyólag, aki úgy megy el szavazni, hogy csak Orbán ne....az nem tisztességes magyar ember. Mert egy választás nem soppingolás, nem arról szól, hogy venni kéne valami fasza pólót, mindegy milyet, csak lilát ne.
Aki ezt a rohadék, hazátlan, hazaáruló liberofasiszta bandát akarja rászabadítani az országra, az köpjön föl, és álljon alá.

2021.06.10. 15:03:24

@habakuk000:

Tévedsz. Én azon kevesek közé tartozom, akik átlátják a jogszabályi dzsungelt ezen a területen is. Ugyan úgy mint a földforgalmi, vagy az erdőgazdálkodás területén is.
Már most nem kevés megbízássom van az közös tulajdon megszüntetésére, pedig nem reklámozom magam.
Tudod jó vagyok jogból. Nem kicsit, nagyon.

2021.06.10. 15:20:26

@habakuk000:

Azzal már régóta tisztában vagyok, hogy 2010 óta Magyarországon nem jogalkotás, hanem jogbarmolás folyik.
Vagy ahogyan Tölgyessy Péter fogalmazott személyre szabott jogalkotás. Ez a jogállamiság megcsúfolása.

habakuk000 2021.06.10. 15:44:23

@palócgulyás(Quercus): "Haza, nemzet, otthon, család." Mit jelentenek ezek a te olvasatodban?
Komolyan kérdezem, ne gyere a falangista mázzal, csak a lényeggel, a többit hidd el hozzá tudom képzelni, spóroljunk a karakterekkel.

Megjegyzem a csehek kilógnak ebből a társaságból, s személyes tapasztalataim alapján a lengyelek is.

2021.06.10. 15:54:27

@habakuk000: No, elérkezett az időd, te tisztességtelenségben megőszült agg, hogy ismét hősiesen köszörülhesd rajtam a nyelved, ugyanis véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára. Kemény légy, adj bele mindent, ne légy rest a sárga földig aljasodni a gyalázásomban, hisz' tudod, hogy nem fogok tudni reagálni a mocskolódásodra. Puszi!!! Bonus track:
www.youtube.com/watch?v=wu_MbsdcPUY

2021.06.10. 16:02:44

@habakuk000:

Ha ezt valakinek el kell magyarázni, ott nagy a baj.

Most én mondom, nincs több időm rád.

gazoló 2021.06.10. 16:17:35

@habakuk000:

dír Haba..nehogy elalélj ettől a két pronyótól.!
az egyik nem tud túlmenni a liber árián,a másik Chick Coreát linkelget,mintha zenei nagyokos lenne))

youtu.be/Q1cKPn-xBbw

2021.06.10. 16:22:04

@gazoló:

Előbújtál a patkánylukból buzernyék? Vedd ki a faszt a szádból, mert így nem lehet érteni mit ugatsz.

2021.06.10. 16:24:00

@gazoló:
Kinagyítottam az avatarod kisgyerek.
Bár ne tettem volna.
Tipikus hülye, egybites köcsög pofa.

habakuk000 2021.06.10. 16:26:20

@gazoló: :) Rókát szelídítek, persze meglehet inkább toportyánt. :) Ez nemes feladat, kedvemre való.:)

A másik tiéd lehet. ( ezzel tartoztam a Dunáért, Ipolyért és az összes szentjánosbogaradért.) :)

gazoló 2021.06.10. 16:29:29

@habakuk000:

irigységfaktor maximumon,de párom úgy sem engedné)))
felzabálná a macskát a tengerimalacokat,a süniket és lehet,hogy még a teknőst is))

habakuk000 2021.06.10. 16:29:46

@palócgulyás(Quercus): Nem baj, jó lesz az a napokban.
Nem szórakozom most, baromira érdekel, milyen képed is van ezekről a fogalmakról.
Cserébe én is elmondhatom az enyémet, bár az téged nem egyértelműen fog érdekelni.

Nem vagyunk egyformák, nagyon nem, tudni akarom, miért...

2021.06.10. 16:30:33

@gazoló:

Most már értem majomarcú, anyádék miért nem adtak neked egy hétig nevet.
Ne voltak biztosak abban, érdemes-é meghagyni. Aztán hoztak egy rossz döntést.
De azért ne keseredj el. Ezzel a pofával elmehetsz reklámarcnak valamelyik gyógyszergyárhoz. Reklámozhatod pl. a fogamzásgátló tablettákat.

Kirakják a rusnya pofád a plakátra, alatta a szöveg:

Gondolja meg! Ez a következménye ha egy selejt sperma találkozik egy egészséges petesejttel!
Használja inkább az általunk gyártott fogamzásgátlót!

gazoló 2021.06.10. 16:32:51

@palócgulyás(Quercus):

"))gondolod szép napomból öt percnél többet szánok rád papírkutya!"

gazoló 2021.06.10. 16:53:18

@habakuk000:

Wazz ez a faszarc még nem rakta össze,az avatárom a Csinibabából, világra kívülről rácsodálkozó kiscsávóból van))

youtu.be/lyniSg0THrw

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.10. 17:35:09

Úgy tűnik nem egy időbenjár le a műszakjuk.

Azért sajnálom szegény szüleiket, mert rendes gyereket, embert akartak csinálni, oszt ez lett. Egy bérkommentelő. Pedig ha löknek rajtuk még egyet, akár miniszterelnök, vagy államtitkár, esetleg parlamenti házmester is lehetett volna belőlük.

taga20 2021.06.10. 17:38:11

@gazoló: ez a szerencsétlen barom, inkább szánalmat vált már ki belőlem, mint dühöt;)

ja és papírkutyáról:)))

www.youtube.com/watch?v=4xL16g-gZ6w

gazoló 2021.06.10. 17:55:22

@látjátok feleim szümtükkel: D

engedd el szümtü)
sztem margó vetett véget a műszakjuknak..eleget túlóráztak,mentek a baksisér a lendvayba.

taga20 2021.06.10. 17:56:14

@gazoló: azanyádtérdekalácsaaz:)))

szerintem haggyuk az erdészt a picsába, me egy elveszett elme, egy tévedés.

ha leszarjuk, akkor baszunk ki vele a legjobban, mert megörül a marhaságai között magában:)))

habakuk000 2021.06.10. 18:18:32

@látjátok feleim szümtükkel:

www.youtube.com/watch?v=5sv8r-cH7zQ

Gedeon bácsi, a nők bálványa
De otthon őt is az asszony várja
S ettől szinte elveszti a fejét
Gedeon bácsi egy sámlin reszket
És csendben átkozza azt a percet
Amikor megismerte a nejét

guma 2021.06.10. 18:27:33

@gazoló:

na ne! még csak most tévedtem a gép elé...
ráadásul mindig az adminba nézek be először. :D

na volt ám meglepetés, hogy a féreg skrizófén, magával beszélget "tükörteremben". úgy tesz, ahogy görgetem a neveket mintha mondana valamit, pedig nem. mindent kever, nem érti miért bonyolódik mondanivalójába pl amikor azt harsogja, hogy cenzurázák itt a véleményt. :DDD
pedig csak ócsárló fenyegetései tűnnek el néha ennek a sötétben bujkáló magát sem vállaló, gazdatesteken élősködő féregnek.

ablak nincs. bezárta magát a tükörrel és gyönyörködik magában.

@Pangloss:

ismered a vakablakot?
és a sémákat?

na ez vagy te kicsit szellemesebb kivitelben mint tanítómestered :DDD

guma 2021.06.10. 18:30:08

bocs!

ma nincs időm rátok!
a skrizofént meg csak sajnálom, ahogy ténfereg... :D

guma 2021.06.10. 18:52:21

jajjj!

miért is görgettem a hsz-ket.

a legnagyobb hazugságáról kerestem a linket - de sehol sem tudta bizonyítani eddig, hogy itt Diggert mocskolják!

más tőle nem érdekel....

venszivar 2021.06.10. 19:37:32

Elkezdődött az osztogatás! A fosztogatásból adnak csontot vissza. Hiszen jön 2022....:)

taga20 2021.06.10. 19:47:17

elkezdődött valóban, de legalább lölö megint 185csilliárddal gazdagabb lett.(illetve a csutigeci)

nem tudnak hibázni, ezek még az armageddonból is pluszban jönnének ki. broáf!

habakuk000 2021.06.10. 19:54:47

@gazoló: Tanmese:
– Hát ti mit csináltok?
Az ajtóban Kengyel, és mellette a szép lány. A két fiú felállt a dermedt csendben.
– Izé... – kezdte Bütyök, és az újságpapírt szorosan rányomta a még fel nem derített
osztályzatokra – tetszik tudni... izé... most mink “guberálunk”...
Tutajos úgy érezte, elsüllyed, mert Kengyel szemében kaján öröm csapott fel.
– Jöjjön, Éva, ha a fiúk megengedik, ezt mi is megnézzük.
És odaálltak a guberálók mögé.
Bütyök füle olyan piros volt, mint egy naplemente, ami szelet ígér, Gyula Lajos pedig úgy
érezte, hogy a gerincén valami hangyahad vonul végig.
– Na, húzd, Bütyök! – rendelkezett Kengyel, és Bütyök reszkető kézzel egyre lejjebb húzta
az újságot.
.
.
Aztán Gyula vállára tette a kezét.
– Gyerünk, Tutajos! Jobb az ilyesmin túl lenni.
S az újság most már Gyula bizonyítványán kezdett lefelé vándorolni.
– Ne kapkodj, Ladó. Semmi önuralom nincs benned! Az ilyen guberálást ki kell “élvezni!”.
Lassan!

Várhattál volna. Lassan, hadd dolgozzon, nagyítson, nyomtasson, küzdjön, felismerjen, keressen, s amikor azt hiszi révbe ért, akkor előjönni a történettel.
Az ilyen guberálást ki kell “élvezni!”. :)

taga20 2021.06.10. 19:59:47

@habakuk000: tüskevár és a téli berek kis kölyök koromban az egyik kedvencem volt:)))

habakuk000 2021.06.10. 20:00:13

@taga20: Komoly baj lehet az erőben, ha ekkora osztogatásba kezdtek már most.
Régebben úgy gondoltam volna, ez sem lesz elég, de amióta idemászkálok annyi vadmarha hozzászólást olvastam, hogy azzal módosítanám, Budapestre ez sem lesz elég.
Amúgy tényleg kormányváltó hangulatot érzek, nem rendszerváltót, azt a pezsgést és lendületet nem, protestszavazást igen.

2021.06.10. 20:03:28

@habakuk000:

Már csak az a kérdés hülyekuk, ha mindent ellopnak, miből osztogatnak?

habakuk000 2021.06.10. 20:06:33

@taga20: Nagy bánatom, hogy milyen hülye István bácsit sikerült alakítani a mostani filmben.
A könyvek alapok, kertészkedés közben még manapság is újra szoktam hallgatni a Fekete István könyveket, vannak köztük olyanok, amit mostani fejjel teljesen máshogyan értelmezem, mint gyerekfejjel.

habakuk000 2021.06.10. 20:11:03

@palócgulyás(Quercus): Na, ha már délután megígértem: elmész te a bús, büdös -bulát kellene írnom a szép alliteráció miatt, de azt nem érdemled meg - így marad a bús, büdös picsa.

Megmondtam, hogy ha nem hagysz fel a jelzős szerkezeteiddel, magadra maradsz a hányadékodban.

Kár, mert a haza és család interpretálásod érdekelt volna.

taga20 2021.06.10. 20:15:55

@habakuk000: az tisztán láccik, hogy európában és a világban, mindenhol a vidéki ostobák húzzák vissza az adott országot. lásd amerikát, vagy a brexitet, vagy a muzsikokat, vagy a magyar vidéki mocsárt!

persze mindig éri meglepetés az emberfiját;)

Neytiri1 2021.06.10. 20:17:47

@habakuk000: nem kevés nyarat kezdtem azzal, hogy a nyári szünet első napján elővettem a Tüskevárat. Nagyon szeretem.
A film is elérhető, azt is megnéztem már jópárszor (1967-est). A modern Tüskevárat egyszer szenvedtem végig, borzalmas volt.
A két fiú rettenet, Nagy Marcell óriási csalódás, mintha nem is lett volna, olyan szenvtelen és élettelen volt, hogy kifejezetten bosszantott, és valamit csináltam volna vele, hogy ébredjen már fel. Matula... istenem, Bánhidi László Matulának született. Kovács Lajos nem tudom minek, de nem annak, ő sem élt.
Az egész filmben nagyjából nem élt senki.
Altatták őket.
A film is aludt, évekig készült (4 évig). Lehet, hogy ezért lett ilyen pihent?

taga20 2021.06.10. 20:22:03

@habakuk000: én inkább nem teszem, mert szerintem csalódnék.

ugyanúgy nem olvasom karl mayt vagy vernét sem, de talán asimovo alapítványát újra kéne:)))

2021.06.10. 20:39:06

@habakuk000:

Tehát a kérdés hülyekuk00 (WC)

Ha ezek mindent ellopnak, miből telik az osztogatásra?
Miből telik a családtámogatásra, az ingyen tankönyvre, az ingyen gyermekétkeztetésre, az egykulcsos adóra, a babváró hitelre, a lakásfelújítási támogatásra, az adó visszatérítésre, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására, a nyugdíjas munkavállalók járulékmentességére, a KATA adózásra, és még sorolhatnám.

Szóval hülyekuk00(WC).......

taga20 2021.06.10. 20:44:43

@palócgulyás(Quercus):

"hülyekuk00 (WC)"

ez mekkora bakker! a számológépes világhálón éled a napjaidat 0-24-ben, és eszt tuttad kiszarni magadból?

öregszel erdészmunkásőr, öregszel!:)))

gazoló 2021.06.10. 21:01:23

@Neytiri1: @habakuk000:

a nagymarosi Kittenberger nagy barátja volt az író.
egy időben gyakran vadásztak együtt a Börzsönyben.Kittenberger
nagymarosi házától(amit most felújítanak)gyakran tekertem fel a kiszára a közeli Törökmezőre az azóta kiszáradt szelídgesztenyésen át,vadászösvényeiken..a rózsakunyhói pihenőnél ahol emléktábla őrzi emléküket,mindig borzongok)
a Julianus kilátót mindenkinek ajánlom ha arra jár nézzen fel..a környék talán legszebb panorámája tárul ott fel.

taga20 2021.06.10. 21:09:00

@gazoló: haver, nem kell a süket duma, arról dumálj inkább, hogy valami jó kis kocsma nincs arra felé?:)))

gazoló 2021.06.10. 21:40:59

@taga20:
a kiindulópontnál))Nagymaroson,a templom felett van egy nagyon oldie sváb kocsma.
ott tán még Mátyás is fogyasztott és freskók is vannak a falakon

habakuk000 2021.06.10. 21:51:40

@Neytiri1: @taga20: Szeretnék öregkoromra olyan fanyar humorral és olyan szelíd bölcsességgel rendelkezni, mint Fekete István. (nemigen fogok)
Amiken gyerekkorban gyorsan átfűzted magad, az felnőtt fejjel érdekes lesz, jellemez, leír valamit valami utánozhatatlan derűvel.
Talán Waltari képes erre, de ő teljesen más stílus amúgy.
Egyszer rám szólt a szomszédasszony, minek örülök ilyen rettentően a szalmakalap alatt, ugyanis hangosan felnevettem talán tényleg a Tüskeváron, nem is gondoltam, hogy figyelnek, másik alkalommal Bizottságot hallgattam, aztán egyszerre csak ott termett nosztalgiázni, mint kiderült fősulis korában sokat járt koncertjükre. Szóval vidéken is lehetnek rendes emberek.
Karl May szerkesztettje már csalódás, ráadásul ha végig kínlódod az eredeti nagyon terjengős nagyon keresztényest, az katasztrófa, nem véletlen, hogy Hitler kedvence volt, bár állítólag Wagnert is szerette, azt pedig én is.
Asimov összes talán fenn van a youtubon gépésznél, jó sok gyomot lehet szedegetni, mire a végére érsz. :)

Múltkor taga dicsekedett a Francia históriával, kedvet kaptam és belefogtam, de letettem, illetve kinyomtam a kindliből. A védett férfiakat hallgattam meg helyette.

gazoló 2021.06.10. 21:52:00

@taga20:

"A kocsma zaja

A Vadász poharazó az egyetlen korcsma kicsiny városunkban, ahol valóban érezhető a Börzsöny áldásos közelsége. Ne kérdezze senki, hogy miért? Csak.

A Vadász poharazó egyszerű, már-már aszkétikusnak mondható berendezése mindig gyermeteg örömmel tölt el. Olyasmi, mintha kavicsot forgatnék a tenyeremben. És ez nem pátosz, nem is a kedvező kritika esetére beígért nagyfröccsök vezetik tollamat.

A hely mentes mindenféle giccstől és hivalkodástól. Nincsenek játékgépek, és nem szól a rádió sem. Az a jó, mikor az a massza szól, sok ember beszél egyszerre, és mindenki a maga módján dadogja körbe a megnevezhetetlent. Itt az a massza szól.

Mostan pedig a lényeg, ezt kötelességem csupa nagy betukkel ideírni: A BOR IHATÓ. Béla bácsi, a tulajdonos, négy éve tokajival nyitott. Ez ugyan már a múlté, de a jelenlegi kínálat még így is legyalázza a Duna-kanyar valamennyi kocsmáját. A fröccs iható, nem nagyon jó, de iható. Különösen a kékfrankos kis- és nagyfröccs. Van csapolt sör is (HB korrekt áron), a szokásos tömények, de a lényeg, ezt nem lehet eleget hangsúlyozni, az iható fröccs. Meg a hely varázsa. Olykor mintha egy korai Hemingway-novella színhelye volna. Az emberek itt szűkszavúbbak, mint máshol, és itt tanyázik Feri bácsi, a börzsönyi hiúz. Napi harminc fröccse fölött cigizget a bejárattól jobbra, mindig ugyanazon a helyen. Rügyeznek a bükkök, felhő ült a Hegyes-tetőre, a Világos-réten ötven éve erdészház állt, ilyeneket mond, általában magának, csak úgy maga elé. A pipafüst a Vadászban osztatlan elismerést arat. Ez fontos dolog, ugyanis a nagymarosi kocsmák általában nem nagyon tolerálják a pipát. Megtűrik, de folyamatos megjegyzésekre számítson az, aki ilyesmivel próbálkozik. Itt komoly férfiak kérnek egy slukkot, firtatják a márkát, vállon veregetnek.

A viszonylag korai zárórát a Vadásztól eltűröm, sőt, inkább hálát rebegek érte, mert így pipázgató, kedélyes férfiúként távozhatok fél kilenckor, nem pedig botladozó, órák óta folyamatosan csukló vadállatként, ahogy olykor más helyekről szoktam volt.

Így nevel engemet Béla bácsi.

A kerthelyiség néhány, a ház elé kitett asztalból és padból áll. Májusi délutánokon különösen varázslatos. Mintha egy felvidéki bányavároskában lennénk. A babérkoszorú tehát egyértelműen a Vadászé, főhajtás és háromszoros hurrá. Aki arra jár, hívja meg Feri bácsit egy kisfröccsre.

Az elvesztett múlt

A Diófa Nagymaros legöregebb kocsmája, a helytörténeti adatok szerint több mint egy évszázada működik ugyanazon a helyen. Ha a Vadásszal kapcsolatban megemlítettem, hogy ott érezhető a Börzsöny áldásos közelsége, akkor a Diófára azt mondhatnám, hogy itt szinte tapintható.

A Diófa azonban nem élt a lehetőségeivel. Más, szerencsésebb csillagzat alatt álló vidékeken ez a hely már régen patinás vendéglő, turistacsalogató látványosság volna. Íme egy hely, ami már a Monarchiában tisztes hírnévre tett szert, sváb gazdaemberek koptatták fényesre a pultot, ki tudja, tán még Krúdy is elmélázott néhányszor itt, a gyönyörűséges cserépkályhának dőlve.

A Diófa nem élt a lehetőségekkel, fröccse tragikus, kerthelyisége nincs, a patina pedig a belső helyiségben elhelyezett, gyatrán fénymásolt fotókban merül ki.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a fent említett belső helyiség azért még őrzi nyomokban azt a hangulatot, a "békeidőset", a tonettszékekkel, a nádfonatú falvédővel. Igazából a Diófa egész berendezése átlagon felülinek mondható, már "csak" két dolog kéne, és működne a hely: szellem és stílus. Ez a két dolog azonban a Diófából - és sajnos a legtöbb kocsmából úgyszintén - úgy látszik, örökre eltűnt.

taga20 2021.06.10. 22:00:45

@habakuk000: még az a szerencse, hogy nem vagyunk egyformák, és nem ugyanazt gondoljuk az adott könyvekről.

én éppen a mesterségem a halált olvasom, me valahogy kimaradt.
megyek is, me van még belőle egy pár oldal;)

jóéjt nektek!

habakuk000 2021.06.10. 22:03:24

@gazoló: Nem emlékszem, mikor ittam utoljára egy pohár sört, de nagyon régen lehetett. :)
Ki kéne menni Prágába Staropramenért és U'Flekuért vagy Cesky Krumlovba a 16 fokos sörükért - nem emlékszem a nevére - avagy megállni előtte egy Pilsnerért. Tök más a gyári friss, mint a csomagolt sörök.
Kis knédlicsek, kis ropogós csülök, akkor már HBH-ház is Münchenben, ott ettem életem legjobb csülkét, egy kis Becherovka, kezdem érezni magamon, hogy hosszú volt a bezártság.:(

Jóccskát!

habakuk000 2021.06.10. 22:11:25

@taga20: Nem negatív értelemben írtam, csak emlékeztem teljesen a történetre, így visszariadtam a 13 könyvtől.

Hangoskönyvben kertbe jó lesz.

Én Vidalt olvasok most, a Teremtést. Kb negyedszer, Zoroaszter történetét mindig szerettem, Kodolányi Én vagyok-ja után, s már látom sötét jövőmet, hogy Waltari Thurms-a előtt - jó lenne Delphoiba is menni egy éven belül, habár a retzina pocsék, az ouzo rettenet, viszont a jó Metaxa finom. Knosszi mondaná a jobbnál jobb borokat, de én egyszer ittam összesen olyan görög bort, ami ízlett, az is mazsolabor volt, édes nyalánkság.

gazoló 2021.06.10. 22:19:58

@habakuk000:

ha nem jutnál el Prágáig jó szívvel ajánlanám,hozassál pár üveg hetvenhármas nosztalgiafácánt a tótoktól..a legjobb ceh sörökkel o felveszi a versenyt.

sziakomarom.sk/regi-fotok-az-ogyallai-sorgyarrol/

Eszti hol lehet?(

jóccakát

habakuk000 2021.06.11. 06:15:57

@gazoló: A régi jó Gemer sör nincs, azt szerettem. Mondjuk szeretem a szlovák söröket a kissé nyers, kemény, kesernyés ízviláguk miatt.
Nosztalgiafácánról nem is hallottam még.:(
Ez is úgy az igazi, ha fölmászol a Vörös kolostorhoz, amúgy csapzott büdösen kikéred a korsó sört, kiülsz a mezőre vagy a teraszra, lesed a nagy Tátrát, s szürcsölsz ezerrel.
Vagy: estére visszaérsz a Rysiről, első csapolt sör kimérde: még a pultnál beöntöd a korsót mert szomjas vagy, aztán a másodikat már derelye(sztrapacska)evés közben már lassacskán, harmadik nem kell, mert a jó levegő, az egész napos túra a lábadban plusz a barátfüle úgy kiüt, hogy örülsz, ha föl eljutsz az ágyadig. :)

Friss csapolású sörre vágynék. A magyar mindenféle utóízűket nem kedvelem.
Csak nagy kár, hogy szinte sohasem iszom alkoholt, pedig nem ártana.

Eszti jó lenne, ha járna ide. Összevitatkoznánk mindig, de az nem baj, nagyon kedvelem őt.
Olvasnánk a könyveit is, gyalázatos férfiszemmel nézve értő kritikusai lennénk. :)

Zebegényben aludtunk néhányszor, ott nem volt kocsmázás, érdekes módon nekem a Börzsöny úgy en bloc kimaradt, jártam én arra, de csak afféle nyamvadt autós kirándulóként.

habakuk000 2021.06.11. 07:37:49

Bokros Lajos ÉS-ben írt sorozatának mai részéből idézek, legszívesebben betenném az egész sorozatot, de el lehet olvasni előfizetés nélkül is, csak végig kell nézni egy reklámot:
A sok baksisnak ujjongó cseléd mondjuk nem fogja megérteni, miért is nagy baj, hogy egy ember szeszélyétől függ, az állam szolidaritási, szociális rendszere.
"A 2019-ben hozott új tb-törvény már nyíltan kimondja a valóságot: „törvény a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak költségvetését egészben vagy részben megillető olyan fizetési kötelezettséget is megállapíthat, amelynek a megfizetése társadalombiztosítási ellátásra való jogot nem keletkeztet”.
Ezzel a törvénnyel a tb mint biztosítási elven alapuló zárt kockázatközösség megszűnt létezni. A járulékfizetéssel keletkező váromány (járadék) szerzett és elidegeníthetetlen jogból az állam által adott vagy nem adott keggyé silányult. Mindenki fizetni köteles, de senki sem követelhet semmit."

2021.06.11. 08:22:06

mandiner.hu/cikk/20210610_barack_obama_autoriternek_nevezte_lengyelorszagot_es_magyarorszagot_cnn_interju_kulfold

Te honnan tudod te szarházi lapátfülű nigger majom, mi van Lengyelországban, vagy Magyarországon?

2021.06.11. 09:16:57

@guma: Szerencséd, hogy öreganyámnak szólítottalak!
Akkor úgy kell ezt elképzelnem, hogy rendszerint egy homlokzati tagolás előtt elhelyezkedve osztályozom a tárgyakat, embereket, eseményeket, helyzeteket? A legkomolyabban mondom, hogy nem emlékszem olyanra, hogy bármikor is ilyet csináltam volna!
Amúgy hízelgő a feltételezésed, hogy szellemesebb vagyok a mesteremnél. De ez sajnos már semmilyen módon nem ellenőrizhető, mert Platón irdatlanul régen meghalt. Ezért ne essünk abba a hibába mint Habakukk elvtárs, hogy olyan embert minősítünk, akinek a negatív feltételezésekre már nincs módja reagálni...

2021.06.11. 09:39:02

Schiffer András

Tehát akkor még egyszer. Az elmúlt nyolc évben azzal ment a duma előválasztás mellett, hogy a Zorbán igazságtalan választási rendszere miatt, majd az előválasztáson lesz lehetőség a politikai nézetkülönbségek összemérésére, egyenesen az ellenzéki előválasztás adja vissza a demokrácia reményét ésatöbbi. Aztán most azt is megtudhattuk, hogy az előválasztás nem lefutott meccs, hanem igenis valós verseny, és óriási a tétje. Namármost, mióta nyilvánvaló hogy Dobrev Klára és Rig Lajos között nincsen nézetkülönbség, tényleg csak az a kérdés maradt megválaszolatlanul: az előválasztós pártoknak tulajdonképpen mi bajuk van a Zorbán választási rendszerével?

habakuk000 2021.06.11. 09:57:41

@Pangloss: Habakuk. Próféta volt, sok mindent megjósolt, nemigen hittek neki. Én Habakuk000 vagyok, éreztetni szerettem volna jelentéktelenségemet a név eredeti hordozójához képest.
Nem elvtárs. Neked végképp nem, a legtöbb embernek ugyancsak nem, valóban szélsőségesen szabadelvűként, liberális gondolkodásúként kevés emberrel azonosak az elveim.
Félreértés ne essék, nem minősítettelek. Játszottam veled, szórakoztam, ha neked ez fáj, elnézést kérek érte, megérdemelted amúgy, nem azért vagyunk itt, hogy óvodás azénapukámjobbazénanyukámszebbbbbbeeeee játékot játszunk, (engem a farokméregetés se nagyon érdekel), hanem a világ eseményeiről, versekről, mindenfélékről beszélgetni.
Ha ebben részt szeretnél venni, hajrá. Ha csak beköpködni szeretnél, annak sincs akadálya, viszont mivel felettébb udvarias brigád jár errefelé, ne lepődj meg, ha visszaköszönünk.
Amúgy nem volt kiírva a neved mellé, hogy csak munkaidőben lehet hozzád szólni, megjegyeztem, ne aggódj. :)
Tudod, az élet komor kegyetlensége, hogy hiába érezzük azt, körülöttünk forog a világ. Én is azt hittem egy darabig, aztán Fülig Jimmy, nagy tanítóm megtanított a kegyetlen valóságra:
"Szomorú dolog asz, ha valaki meghal, de kiderül, hogy ez csak tecc. Ha az ember jön a túlvilágról és látja, hoty a Dokok, a kikötők, raktárházak, örömök és pofonok meg minden ép ojan mint volt.
Mer itt mégis abban a tudatban vannak, hogy mekhalt a Fülig Jimmy és mégis csak épen úgy mennek és lármáznak, mint tegnap. A Hazug Alisz a „Főzd Meg” késlokál és panzió direktrossza ép úgy veri a sofőrt, mint tegnap.
Ép úgy futkálnak az autók, ép annyit haszudik a Buszkó Mócsink és ép úgy csilingelnek a villanyosok és ami a legkínosabb: ép úgy süt a nap!
Nem tudom, teccik-e érteni?
Én sose gondoltam arra, hogyha mekhallok, akkor szüneteljen a forgalom és átalakítás miatt zárva legyen a napfény. Én nem kívántam, hogy szűnjön mek az óceán és a Buszkó Mócsink ne hazudjon (amire eddig még detektívek is csak fenyítéssel bírták szorgalmazni). Minek kívánjam, hogy ne táncoljon úgy a sok por it a lármába? És mért ne üsse Hazug Alisz a direktrossz az ő sofőrjét? És mégis..."

2021.06.11. 10:11:42

@Pangloss:

A 2018-as libernyák választási hiszti után egy ha jól emlékszem egy szlovák újság végignézte, milyen eredmény mutatott volna a fidesz szavazatok száma más országokban.
Ha jól emlékszem minden vizsgált országban magasan nyert volna a fidesz.
Az UK-ban közel 80% fölötti arányban.

habakuk000 2021.06.11. 10:58:17

@látjátok feleim szümtükkel: Gondolod, hogy átérzik (azt nem hinném, hogy meg is értik) ennek jelentőségét?

2021.06.11. 11:30:26

@Pangloss:

Amikor meglátom az olyan degenerált elmebetegeket mint gyurcsótány fegyenc, vagy dobrev transzvesztita lárifáriklári, vagy a pszichopata kurvákat, szellőcskét, meg a párbeszédes baromarcút -a neve nem jut eszembe-, vagy az idióta majom jakabot, a buzernyák fegyőrt, mindig az jut eszembe, hogy azért kurva nagy kár volt Lipótmezőt bezárni.

2021.06.11. 11:34:57

@Pangloss:
Van abban valami, amit mondasz.
Ez az aljablog végül is lelkileg, szellemileg sérült gyerekek játszótere, ahol az ápoló, a bloggazda is ugyan ilyen fogyatékkal élő.
Megpróbáltunk segíteni a magunk módján, de be kell látnunk, ide specialisták kellenek.

Neytiri1 2021.06.11. 12:09:39

@palócgulyás(Quercus): fogalmad nincs, hogy miért írta és mit jelent.
Ha úgy érzed, hogy ide specialisták kellenek, mert a próbálkozásod, hogy a szellemi sérültek olyan szintre kerüljenek mint te, nem sikerült, akkor remélem valóban elhagyod a terepet és ráhagysz minket egymásra.
Függetlenül attól, hogy van amiben egyetértek veled, azt, amit itt művelsz most már több napja egyáltalán nem tudom elfogadni. Jópofa volt két napig. Ma már nem az.
Nem tudom mennyit ment át innen bárki oda baszogatni titeket, kérlek szépen, ha több volt, légy megbocsájtó, szánj meg minket, és engedd el azt a többet.

2021.06.11. 12:11:43

@Neytiri1:

A foglalkozás elérte a célját.
Tiéd a pálya.

2021.06.11. 12:13:34

@Neytiri1:

Természetesen a Digger blogon továbbra is szívesen látott vendég vagy. Az egy normális blog, ahol normális feltételek között lehet vitázni.

Neytiri1 2021.06.11. 12:13:39

@palócgulyás(Quercus): @Neytiri1: ha akarod, átmegyek hozzátok és bocsánatot kérek mindneki helyett, aki valaha a lábát tette oda, hátha akkor megszánsz, és elengedsz. Minket.
Ezt az egészet kedves hangon mondanám neked, ha mondhatnám. Nem dühösen, nem hisztizve, nem mérgesen. Kedvesen és barátságosan kérve téged.

2021.06.11. 12:25:20

@Neytiri1:

Neked nem kell senkitől bocsánatot kérni.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.11. 13:08:23

@habakuk000:

Hát mondtam már, hogy hányzik náluk egy löket. Azt már sosem lehet rajtuk bepótolni.

De én jól szórakozok, mert anyám mondása megvidít, miszerint mindenki a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki magáról. Úgy gondolom, aki normális hangnemben nem tud polgártásaival kommunikálni, csak prasnya szavakkal, az nem egyszer, hanem napota állít ki bizonyítványt magáról. Engem meg szórakoztat, hogy mások kultúrált hangnemben küldik el őket az eredési helyükre.

2021.06.11. 13:31:16

@látjátok feleim szümtükkel:

Azért szegény anyád elkövetett egy megbocsájthatatlan hibát.
Ne a pottyantós budin hozott a világra.

2021.06.11. 13:32:30

@Neytiri1:

Azért az úgy nem fog menni, hogy mi húzzunk el innen, ezek a tetves degenerált libernyákok meg tovább kóstolgatnak......

habakuk000 2021.06.11. 13:52:45

@Neytiri1: Miattam sose kérj bocsánatot. Mások helyett sem.
Szégyenkezni szégyenkezhetsz ha úgy érzed van miért - jelen esetben nincs -, de sose alázkodj meg, s ne kérj olyan dologért elnézést, amiért nem kell. Elég nagyfiú vagyok, hogy feleljek a tevékenységemért, szerintem a többiek sem gondolják másképp.

Én viszont kérhetek elnézést, hogy belepofázok az elképzeléseidbe, sajnos érintettként úgy érzem, megtehetem.:)

Neytiri1 2021.06.11. 14:03:18

@palócgulyás(Quercus): azt hiszem kiszállok ebből, éppen ezért.

Neytiri1 2021.06.11. 14:06:53

@habakuk000: a békességet szerettem volna visszahozni. Semmi más nem vezérelt.
Nem sikerült.

Ne kérj te sem, ilyen az élet, mindig történik valami és nem mindig az, amit elképzel az ember. :)

habakuk000 2021.06.11. 14:28:49

@Neytiri1: Nem azért vagyunk itt, hogy egymást simogassuk.
Illetve néha azért is. :)
Azért vagyunk szuverén emberek, hogy szuverén véleményünk legyen, ami általában nem egyezik meg mások véleményével. Ezeket az önálló véleményeket célszerű ütköztetni, hogy előbbre lépjen a világ.
A dialektika fejlődést hoz, ezt még barátod mestere, Platon is elismeri, ha kifaggatod a tanítványt, nyilván fog mesélni részletesen a "kérdés következetességéről" (sajnos meglehetősen régen olvastam, elfelejtettem már, kiguglizni pedig meglehetősen sovánka történet).

Lényeg az, hogy hiszek a dialektikában, hiszek a vita erejében.
Sőt. Azt is elmondanám neked, hogy a büdösszájú kolléga egyes elképzelései lehet, közelebb állnak hozzám, mint pl gazoló, guma elvei, talán tagáé is, persze mivel képtelen a gyűlöletét józan gondolatokkal helyettesíteni, nem is tudja kifejezni őket. Az is lehet, tényleg akkora vadbarom, mint amennyire előadja magát itt, ezt nem tudhatom, mert nem derült ki, belebuktam a szelídítésbe.

Ezért sokkal gyengébb teljesítményű az egyszemélyes erős vezető a látszólag gyengébb, konszenzusra törővel szemben. Nincs vita, nincs gondolat, nincs értelem. Csak a nyers erő, az pedig már az ősembereknél is hosszú távon kevésnek bizonyult.

Sokkal nagyobb békesség egy pezsgő vita, mint egy erőszakos senki által kihirdetett prófécia.

taga20 2021.06.11. 14:38:01

@Neytiri1: "a békességet szerettem volna visszahozni."

frau drága nagyon naiv vagy. az erdész egy beteg ember, egy csomó blogon a bloggazdát minősíthetetlen szavakkal vegzálja. lásd a vincentet, vagy anno a béndek blogját, vagy sorolhatnám.

ráadásul, amit előadott ma a digger blogon neked, annak a fele sem igaz, és például azt elfelejtette megemlíteni, hogy korábban diggerrel is ugyanazt csinálta, mint itt habával vagy gazolóval vagy gumával.

ha tanácsolhatok egyet, akkor felejtsd el quercust, mert olyan, mint a csutigeci.
minden geciséget megcsinál és utána avval vádolja a másikat, amit ő művelt.

baráti üdv, taga;)

taga20 2021.06.11. 14:46:34

@habakuk000: "Lényeg az, hogy hiszek a dialektikában"

de remélem nem a dialektikus materalizmusban!:)))

www.youtube.com/watch?v=wPVLLqQWagw&list=RDwPVLLqQWagw&start_radio=1&rv=wPVLLqQWagw

habakuk000 2021.06.11. 14:58:01

@taga20: Annyira nem érzem okosnak magam, hogy el tudjam dönteni, de szerintem közelebb ál hozzám bármi mástól.
Ettől még nem leszek marxista.

www.youtube.com/watch?v=DCBaLEkZVXE

gazoló 2021.06.11. 17:46:01

@habakuk000:

ez annyira szép volt,mintha Krúdy írta volna.
tavaly még láttam gemer sört..az az ottani borsodi))
imádom túra közben a nagy,csobogó patakjaikba hűteni))

......

Zebegény ma a túlpartról))

kepkuldes.com/images/a9d631187c9ffbc1961354feceec0acd.jpg

guma 2021.06.11. 18:30:27

@Neytiri1:

hahaha
te olyan hülye vagy mint én. micsoda emberi naiv gondolatok bujkálnak benned is. :)))

én amikor átmentem akkor pont olvastam, ahogy Digger egyik csajt védelmébe vette...
pár nap múlva megnéztem mi lett a válasz, és akkor a másik csajról is leállította ezt a nem embert (vissza lehet keresni!)
ekkor mertem arra kérni - mert azt ígérte, hogy ha rendeződik helyzetem szívesen meghív másik alkalomra, bár most szerette volna tanatót bemutatni nekem - ilyen előzmény után kértem, hogy mondja meg miért csinálnak reklámot nekem?

szóval nincs miért bocsánatot kérned.
aki akar mindent félreért, hogy növelje a kattintást. de az biztos lesz amikor szemébe nézek ennek az embernek, és mutassa meg mikor és ki himringyózta pl kedvencét.

vagy őt személy szerint itt valaha ki bántotta...

guma 2021.06.11. 18:35:13

@taga20:

az kicsit sem nehéz :DDD

@gazoló:

visszahozod fiatalságom? :DDDD
örök emlék, ahol sokat jártam: Nagymaros, Zebegény, Sejce, Vác...

gazoló 2021.06.11. 18:40:04

@guma:

anno mit kerestél Sejcén?)

(fiatal vagy te most is))
.......
kepkuldes.com/images/3cbc7cf996cd171d36785490f4ae3a84.png

taga20 2021.06.11. 18:43:18

@guma: ja meg márianosztra:)))

guma 2021.06.11. 18:48:47

@gazoló:

bátyámék szolgálati lakása ott volt - gépkocsivezető volt a bányába...

gazoló 2021.06.11. 19:15:59

@guma:

édes kis világvége az fantasztikus panorámával a Dunára ,Pilisre.
kis étterem is van a tetején)

taga20 2021.06.11. 19:21:59

@gazoló: szóval egy feketjuk!:)))

Neytiri1 2021.06.11. 19:48:37

@taga20: @guma: délután láttam egy kettes szivárványt. Gyönyörű volt. ​Rájuk nézek, meghatódom, gyönyörködöm bennük, csodálom, hogy ilyen formán, ilyen színekben előtűnnek a semmiből és eltűnnek a semmibe.
Ma is így volt. Megálltam a kocsival, és addig álltam, amíg el nem tűntek.
Amikor valami ilyen szépet látok a természetből, akkor nem is értem, hogy mit keresek vitákban, egymásnak esésben emberek között. Miért nem inkább ott töltöm azt az időt? Miért bosszankodom, és miért akarok békét teremteni, egyáltalán békét elvárni, amikor tudom, hogy sosem lesz.
Hiszen a szivárványt sem veszi mindenki észre.
Elmennek mellette, vagy fel sem néznek az égre.

Neytiri1 2021.06.11. 19:50:34

@habakuk000: köszönöm :)
Én is adok neked egyet, ami nekem gyönyörű
www.youtube.com/watch?v=Cqzs2OfOX80

gazoló 2021.06.11. 19:53:00

@taga20:

nem az amire gondolsz))

Neytiri1 2021.06.11. 21:48:00

@habakuk000: ez nagyon szép! :)
Micsoda tökéletes alkotása a természetnek, mennyiféle zöld. És a felhők.
Az ilyen helyen, egy pléden fekve nézni az égre. Igazi csemege lenne :)
A dombocska tetején vajon mit kerítettek el?
Tökéletes idill lenne, ha ott lovak legelésznének a kerítésen túl.
Nem tudom mit ásnak ott, de egy medence sem lenne rosz, egy ilyen kilátással. Bár éjszaka félnék kicsit, de azért ott töltenék jónéhány órát, csendben, hátha sünök, vagy nyulak arra jönnek. És ha nem, akkor ott a hatalmas csillagos ég.
Köszönöm, jó volt látni ezt a tájat :)

habakuk000 2021.06.11. 21:53:14

@Neytiri1: Marhák, birkák, kecskék. A gödör lesz a walapini.:)
Ez a kertünk egy része, sünök vannak, őzek ritkán tévednek be.
Hajnalban és napnyugtakor egészen sejtelmes színek kavarognak a fák között.

Neytiri1 2021.06.11. 22:04:29

@habakuk000: te itt laksz? :)))
Hú, ez fantasztikus lehet.
A kecskéket nagyon szeretem. A másik kettővel sincs bajom, de a kecskék hatalmas fazonok.
A házam a váram. Tartja a mondás. Ilyen "várban" élni, hazamenni az őrületek után... el tudom képzelni milyen jó lehet. Gondolom rá lehet mindig csodálkozni, és örülni, hogy ez mindennapos része az életednek.
Nincs rendrakás, 3 cm-es fű, sorba ültett bokrok és leherverdhetsz bárhová. :)
Napfelkeltét és naplementetét nézni... na ez már több a sokknál :))))
Köszönöm, hogy megosztottad velem :)

habakuk000 2021.06.11. 22:07:27

@Neytiri1: Szép. Szépek a török kisgyerekek, az arabok is a bogárszemeikkel.

Az első migráncsrohamnál (hordtunk fel időnként péksüteményeket), egyszer az Ecseri-út sarkán lévő hamburgeresnél ettem, a külső tér tele volt fiatal nőkkel és kisgyerekekkel, ott volt szabad wifi.
Egy kissrác akkorákat nyelt bámulva a sajtburgeremet, - abszolút nem tolakodóan -, hogy megkérdeztem az anyját, odaadhatom-e neki. Odaadhattam, pénzük nem sok lehetett, a kisfiú olyan csillogó szemekkel evett, hogy ihajj, az anyja is nagyon szép fiatal lány volt. :)

Aztán, ha jó helyre kerültek, nagy valószínűséggel normális ember lehet belőle, ha ilyen erdész-félékkel hozza őket össze a sors, meglehet terrorista.

Nagyon nehéz okosnak lenni emigráns kérdésben, 56 után, ha nem fogadta volna be a nyugat a magyarokat, ugyan hogyan gondolkodnánk?

venszivar 2021.06.12. 06:24:56

@habakuk000: HA szabad bele vau-vau...

Azért az,hogy nagyapámék '56-ban átmenekültek a szomszédba s akkor csak "mi", Magyarok índúltunk el,főleg politikai okból, AZ EGÉSZEN MÁS volt, mint a mostani 8-10-12 országból megindult hordák. Főleg "gazdasági" okok miatt. Mi tölünk legalább családok, gyerekkel,asszonnyal együtt menekültek, szemben a mostaniak 85-90%-a 16 s 30 éves közötti kanyik,akiknek a 3/4-e SEMMIHEZ NEM ÉRT!!!

A nagy ember szeretettel az EU jól kicsinálta magát! HA már beengedi őket,akkor "illik" enni adni nekik + fedelet biztosítani + tán még munkát IS adni nekik...

Oszt mennyinek? 1-2-3-4-5 milliónak? Aztán ha 3-5-7 millió fog még dübörögni a "kapuknál"??!? Esetleg egyszer csak lehúzzák a redőnyt? AZ milyen szemétség lenne már!?!? Ennyit s ennyit beengedtünk! a többi dögöljön meg!?! NA EZ A LEGNAGYOBB SZEMÉTSÉG! El sem kellett volna kezdeni,mert ezzel KICSINÁLTÁK Európát!

egy szuszra most ennyi.... LÉPEM!

habakuk000 2021.06.12. 06:59:36

@venszivar: "Nagyon nehéz okosnak lenni emigráns kérdésben". Írtam.

A szír háború menekültjeit be kellett fogani, Szíria nagyon szép, gazdag volt, Aleppo, Damaszkusz tök jó hely volt, mellesleg jelentős keresztény kisebbséggel, jó munkaerők, civilizáltak.

Anglia úgy tudta biztosítani a középosztály kényelmét, hogy nem csak anyagiakban, hanem emberekben is "kifosztotta" a gyarmatait.
Az sem volt elég, a gazdaság pörgéséhez szükség volt a kelet-európaiakra is.
Franciák, németek, beneluxok, skandinávok ugyanúgy, gondolj a Párizsban reggelente a szemetet a csatornákba mosó szép zöld mellényes feketékre, németeknél a török, jugoszláv vendégmunkásokra, ma már mi sem vagyunk képesek az általunk lenézett munkát hazai munkaerővel megoldani, pedig nekünk van egy bő nyolcszázezres cigányságunk is, mégis kell az ukrán, romániai, ázsiai munkaerő.
Amerikaiaknak ugyanúgy, régen kellett a kínai, ma az ázsiai, dél-amerikai.
Arabok tele vannak indiai, pakisztáni vendégmunkásokkal, ők sem bírják az iramot.
Ez a gazdaság túlpörgetése miatt természetes folyamat.

Csak helyén kell kezelni a dolgokat.
Egy szusz nagyon kevés arra, hogy pusztán az alapokról essen szó, tényleg bonyolult történet ez.

Az biztos, a kék táblák a lehető legrosszabb megoldás.

Neytiri1 2021.06.12. 10:34:12

@habakuk000: ez a kérdés szintén egy olyan kérdés, ami elválaszt embereket, mert egyszerűen nem tudják elfogadni a másik véleményét.

Amikor éhező gyerekeket látok, vagy partra vetett kicsi élettelen testét, akkor a segítséget tartom a legfontosabbnak, és azonnalit.
Amikor az iszlám vallás egyik radikális vezetője a riporter szemébe röhög szinte és azt mondja, hogy eltörlik a kereszténységet, és vigyorogva idézi Pál apostol mondatait (Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért), hogy náluk ilyen nincs, akkor azt akarom, hogy ne tegye a lábát egy se be.
Amikor megerőszakolnak nőket, mert kihívóan öltözik (szerintük), amikor növekvő számuk miatt iskolákban nem ünneplik a Karácsonyt, amikor kialakítanak olyan zónákat, ahová fehér ember nem teheti a lábát, miközben Európa szívében élünk, amikor nem dolgoznak, mert elvárják az ellátást, amikor európai államok tesznek lakatot a médiák szájára és nem közölhetők olyan tetteik, ami miatt az emberek ellenük fordulnának, akkor azt mondom, hogy nem akarok egyet se.
Amikor beilleszkednek és tanulnak és akarnak és dolgoznak, akkor azt mondom, hogy jó, hogy jöttek.
Viszont amikor az EU kényszerít, hogy fogadjam be és kiválogatták már azokat, akik nekik kellenek, akkor azt mondom az EU-nak, hogy ti hívtátok, tartsátok el őket, vagy küldjétek haza.
Vagyis, nem szeretnék iszlám vallásban élni, persze lehet azt mondani, hogy hol van az még, de gondolok a gyerekemre, az unokáimra is.
Nem szeretnék a strandon nyakig ruhában lenni, mert ott vannak ők is és zavarja őket az én ruhátlanságom.
Azt lehet hallani, hogy kiraknak embereket lakásból Németországban és berakják ezeket. Nem tudom mennyire igaz ez, és mennyire általános. Ha egy család így járt, már akkor is felháborítónak tartom.
Hazudnak, hogy jöhessenek, és az útjuk rombolással, kertek legázolásával, szemeteléssel, félelemkeltéssel kisért.

Ha én be szeretnék valahová menni, akkor be kell illeszkednem. Nem azoknak kell hozzám, akik otthon vannak.
Ha ez nekem nem tetszik, akkor nekem kell onnan elmennem, vagy elfogadnom, hogy nem akarnak engem ott.

Rengetegen vannak, és jönnek és jönnek. Az éghajlatváltozás miatt is fognak jönni. Mi lesz itt?
Nem tudunk eltartani ennyi embert. Mert nincs kétségem, a többség nem fog dolgozni. Ahogy most sem dolgoznak.

Én már a Varánuszon is vitatkoztam ezen valakivel. Akkor is ezt mondtam. Segíteni kell nekik ott, ahol élnek. És csak szűrve érkezzenek.

A magyarok 56-ban be lettek "ketrecelve" évekre -én úgy tudom-, és be kellett illeszkedniük. Biztos néhányan kiszabadultak és elmentek, de az alap az volt, hogy ketrec, tanulás. Ezeknél emberi jogokra hivatkozva az van, hogy odamennek, azt csinálnak, amit akarnak. És nem igazán akarnak jót.
Nem beszélve arról, hogy számtalan betegséggel érkeznek és szabadon mászkálnak.
GYerekeket iskolában már harcra és gyilkolásra tanítanak.
Szerintem sokmindent nem tudunk, hogy mit csinálnak, mert nem lehet közölni. A nagyobb bajokat nem tudják eltitkolni, azok megjelennek a médiákban.

Nekünk cirka 800.000 migránsunk van. Nem mostanában jöttek, megtanulhatták volna a beilleszkedést. Még a vallásunk is azonos. Nem tették (mélységes tiszteletem azoknak, akik igen). Miért gondolnám, hogy más vallású, máshogy élő, mást akaró emberek majd fognak? ​

Én szívesen beszélgetnék olyan emberrel, aki meg tud győzni arról, hogy nincs igazam, és arról, hogy ez nem így van/volt/lesz, aki tényekkel igazolja ezt, aki nem csak érzelmekre apellál, mert az nekem is van.
Mert amikor látom az elfáradt, éhes, megtört, félelemmel teli Embert, aki ott áll egy határnál és kéri, hogy bejöhessen, akkor az én szívem is kinyílik iránta, de amikor köveket dobálnak, őrjöngenek, és át akarják törni a kerítést, akkor egészen mást gondolok és látom benne azt, akit én nem akarok itt látni.

Az EU erőszakos migrációs nyomása sem emberi gesztus, hanem politika és pénz van benne. Szerintem :)

habakuk000 2021.06.12. 11:08:01

@Neytiri1: Sok napba telik, amíg ki tudjuk fejteni a véleményünket ebben a témában, valóban baromi nehéz, ugyanakkor végtelenül komplex ügy, ahol egyszerűen nincs optimális megoldás.
Én nem akarlak arról meggyőzni, hogy nincs igazad. nem tudom, hogy kinek van igaza, nagy valószínűséggel ez pont olyan téma, hogy senkinek és mindenkinek.

Arról viszont igen, hogy tájékozódj, olvass külföldi lapokat, esetleg ha van lehetőséged menj el "multikulti" országokba, nézz körül a saját szemeiddel, ne a ner által manipulált igencsak bandzsító tekintettel. :)

Neytiri1 2021.06.12. 11:14:48

@habakuk000: nincs pénzem multikulti országokra, nem multikulti országokra sincs :)
Régen volt, ma már ez nem lehetséges.

Miért gondolod, hogy csak a ner által manipulált bandzsító tekintettel nézek szét?
Én ugyanaz az a Neytiri1 vagyok, aki ide szokott linkelni cikkeket a szar ner-ről.
Olvasok ilyen és olyan oldalt, többször megkeresem ugyanazt a hírt a bal és a jobb oldali médiába, mert kíváncsi vagyok, melyik mit ír róla.

Ha sok napba telik, akkor nem söpörhetsz le ennyivel, amennyit írtál, hogy tágítsd a látómezőmet :)))

habakuk000 2021.06.12. 11:36:48

@Neytiri1: Minden egyes mondatodra lehet önálló téma. Sok idő lesz, most egy, mert bántja a szememet:
"amikor kialakítanak olyan zónákat, ahová fehér ember nem teheti a lábát"
Gettósodás: amennyiben Észak-Magyarországon élsz, gyakorlatban találkozhatsz a gettósodással, nem kell hozzá emigráns sem.
Valahová betelepül egy cigány család. Ha egyedül van, beilleszkedik, nincs más esélye vagy elzavarja a közösség.
Amennyiben a szomszédok kihalnak vagy emigrálnak Londonba a magasabb fizetések, jobb életszínvonal reményében, akkor a cigány szomszéd miatt a házukra nagy valószínűséggel nem lesz rá más vevő, mint cigány. A cigány családok számának növekedésével a gettósodási folyamat exponenciálisan felgyorsul, menekülni fog az átlagpolgár, az ingatlanárak csökkennek, a szolgáltatások színvonala-iskola, bolt, orvos, könyvtár, gyógyszertár- csökken, mert eltűnik a fizetőképes kereslet.
Kialakul egy no-go zóna.
Kirándulni szoktál a Mátrába. Kirándulj el Szentkútra, s próbálj meg előtte sétálni egyet Mátraverebélyben. Nem lesz egyszerű, mert visítva menekülsz el féltve hamvasságodat és pénztárcádat egyaránt.
A cigányok helyettesíthetők a muszlimokkak, zsidókkal, feketékkel, arabokkal, indiaiakkal, kínaiakkal, örményekkel, kurdokkal.
Mindenütt kialakulnak a zónák, egyiken sem akarják, hogy no-go zóna legyen és te ne mászkálj arra fehér bőrűként, hanem te nem mersz bemenni, mert idegenkedsz és félsz.

Nem kell ahhoz muszlim migráció, hogy no-go zónát láss, nem tudom merre élsz, de látatlanban mondom, lakóhelyed 50 km-es sugarú körében minimum 3 ilyen zónába ütközhetsz.
Együtt tudsz vele élni, hogy léteznek? Igen. Jobb lenne, ha nem lenne cigányember a környékeden, véled, de karácsonykor azért csak kiviszed azt az üveg pálinkát meg süteményt a kukásoknak, mert milyen szépen elhordják minden héten a szemetet.

Szóval olyan dolog ellen tiltakozol és félsz tőle, amivel évtizedek óta együtt élsz itthon, tudomásul veszed és elfogadod.

Neytiri1 2021.06.12. 11:54:39

@habakuk000: a cigány nem akarja eltűntetni a vallásomat. Annak minden velejárójával.
Nem vagyok hamvas.
A cigányok nem szoktak egyedül betelepülni, egy család is 16 főből áll. És aztán jön a többi, mert a melletük élő két szomszéd eladja nekik a házat, vagy lakást és menekülnek onnan.
Nem tudok velük együttélni, szerencsére nálunk még senki sem adta el nekik az "első" lakást.

gazoló 2021.06.12. 11:56:38

@habakuk000:

szép a rancs,sok lehetőséggel)

habakuk000 2021.06.12. 12:02:08

@gazoló: Karvalynak is, majdnem fejen csapott verébüldözés közben.
Szép madár.

habakuk000 2021.06.12. 12:08:53

@Neytiri1: Egyszerre csak egy dolog, perpillanat nem a cigányság a téma, hanem a gettósodás.
Azt írtad, létrehoznak olyan helyeket, ahová nem engednek be fehért a muszlimok.

Erre bebizonyítottam, hogy istentudja hány éve élsz együtt ezekkel a no-go zónákkal, amelyek nem különösebben zavarnak itthon, fel sem tűnnek annyira megszoktad őket, bezzeg Brüsszel molenbeeki negyede miatt neki vagy keseredve. :)

Folyt.köv. :)

habakuk000 2021.06.12. 12:25:36

@habakuk000: És ha már a hazudós és szaladozó tojásfejű külügyi szolgája annyira szívén viseli a no-go zónákat, miért nem szünteti meg itthon?
Avas-dél, Kőbánya, Baglyas, Szala-part, sorolhatnánk napestig, a kínai negyed, miért nem asszimilálja azokat, akik pénzét elfogadta, hogy betelepüljenek?

Képzeld el, mekkora óbégatás lenne, ha a cigányvégek lakóit széttelepítenék a sima utcákba.

A gettósodás természetes folyamat, Harleemtől a Sohóig, Molenbeektől a Hős utcáig. Nem tudatosan felelősök, csak elszenvedők azok, akik ott élnek.

gazoló 2021.06.12. 13:08:37

@palócgulyás(Quercus):

négy gyemekes apaként,többszörös nagyapaként nem tudom mire gondolsz látens))
ha a négy fal közt ratyiznak v. ratyizol v erre vered semmi bajom vele,de legalább ne told már túl((

2021.06.12. 13:20:47

@gazoló:

Aztán négygyerekes apaként, meg többszörös nagyapaként idejársz üzekedni?

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.12. 13:24:17

@habakuk000:

A szomszéd kertjében tegnap előtt láttam egy szürkés-fekete, fakopácstól kissé nagobb madarat, tik-tikelő hangon kiabált, és a fa törzsén harkály módra ment körbe. Az ősszel kezdtem hallani, eddig még sosem volt erre ilyen fazon, ezért néha össze is tévesztettem a gyöngyöseim kiabálásával, de mindig rájöttem, nem a gyöngyösök. Gondoltam, hogy fekete fakopáncs lehet, de annak más a hangja egy netes videon. Szerinted mi lehet?

guma 2021.06.12. 13:25:17

@gazoló:

ez a kis féreg dzsihádista értelmetlen szóvirágokat robbant mindenhol, mert már verni sem tud semmit...

2021.06.12. 13:26:27

@guma:

A pofádat például tudnám.......

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.12. 13:27:38

@palócgulyás(Quercus):

Megint teli a szád béltermékkel? Vagy a Simicska által emlegett másikkal? Vigyázz, mert Simicska nem volt, és most sem libsi, de gazdád volt libsi.;Đ

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.12. 13:28:38

@guma:

Talán ideje lenne elküldeni a gazdájához.

gazoló 2021.06.12. 13:28:53

@palócgulyás(Quercus):

jobb lenne ha kocsmába járnék,mint igazmagyarok)

kikapcsol,szeretem az idejárókat kivéve téged.
csak tudd,most volt az utolsó nap amikor válaszoltam neked.

gazoló 2021.06.12. 13:33:01

@guma:
szia Margó

részemről végeztem a kérdéskörrel,a harmadik szomszéd ugatós kutyájához több közöm lesz ezentúl)
felőlem kárálhat itt ezentúl naphosszat.

2021.06.12. 13:36:51

@gazoló:

Akkor miért csorgatod itt a nyálat a nők után?

2021.06.12. 13:37:42

@látjátok feleim szümtükkel:

Mesélj, mi a helyzet a zsidóknál, a vincenten?

habakuk000 2021.06.12. 13:39:02

@látjátok feleim szümtükkel: A kis fakopáncsnak szürke a hasa, a fekete meglehetősen fekete a piros sapkájával.
Balkáni nem lehet? Felétek jobban előfordulhat.

Nálunk is minden reggel megy a tik-tik, szerintem hülye helyre tették az odút, macskáknak nagy csábítás, a kutyák még durmolnak benn, a macskák ilyenkor nyugodtan portyáznak, harkályok meg űzik őket.

habakuk000 2021.06.12. 13:51:28

@gazoló: Ha valaki nem tud valamit, nem akkor lesz nevetséges ha megkérdezi, hanem akkor ha nem kérdezi meg.
Így aztán szegény kolléga néha mulatság tárgyává válik, ahelyett, hogy őszintén, tiszta lélekkel és a legfontosabb tiszta szájjal kérdezne rá mindenfélére.

Egyébként nehéz mesterség valóban, jó adag önbizalom kell ahhoz, hogy valaki merjen kérdezni.
Csapkodni, trógerkedni sokkal egyszerűbb.

gazoló 2021.06.12. 14:06:02

@habakuk000: D

"Egyébként nehéz mesterség valóban, jó adag önbizalom kell ahhoz, hogy valaki merjen kérdezni."

kérdezni nincs,de mint látod van önbizalma még kérdőre vonni is,pedig nem őriztünk együtt kecskét

2021.06.12. 14:13:24

@gazoló:

Ja, hogy van kecskéd! Akkor miért nyáladzol itt a nők után. Ugord meg!

habakuk000 2021.06.12. 14:19:56

@gazoló: Az nem önbizalom, hanem pont a kétségbeesés.

Viszont Freud, a jó öreg Freud ismét megvillantotta magát. :) Tudott valamit az emberi cselekedetek mozgatóiról. :)

taga20 2021.06.12. 14:40:51

@gazoló: mi van haver, új barátot szereztél?
engem le akarsz váltani?:)))

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.12. 14:54:27

B+!
Nagyon lyukra vágyik valaki, de úgy látszik nem jut hozzá. Mindenki visszautasítja azzal, hogy neki van ízlése, és intelligenciája is, nem akarja telibe hányni. Szegény állattal meg nem lehet, mert haverjai szerin az bűncselekmény. Még az erre szóló felhívás is. Talán az ereszcsatorna körül kéne kereskednie. Az nem bűncselekmény.

2021.06.12. 15:08:26

@látjátok feleim szümtükkel:

Esetleg a feleséged? Megfizetném a szokásos tarifáját....

taga20 2021.06.12. 15:24:12

@látjátok feleim szümtükkel:

erről az quercus gyerekről, mindig az a másik aberrált jut eszembe:)))

coub.com/view/25fcwb

habakuk000 2021.06.12. 15:30:00

@taga20: Le merném fogadni bármibe, hogy Petronius, mint arbiter elegantiarum nem hívta volna meg az öngyilkossági lakomájára.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.12. 15:49:54

@palócgulyás(Quercus):

Nyugodj meg te nyálcsurgató! Lehány az egyből, nem kell még fizetned sem érte, nem hogy mást csinálnod. Van annak gusztusa, mint a covidnak. De ha csinálsz az ereszcsatornára kicsit fentebb is lyukat, akkor nem szorulsz idegen segítségre, és nagyon le sem kell kucorognod...

2021.06.12. 15:52:05

@látjátok feleim szümtükkel:

Hát ha tőled nem fordul föl a gyomra, akkor egy háromhetes hullától sem.

taga20 2021.06.12. 15:55:35

@habakuk000: ezt a petroniust nem vágtam.
ezé utána néztem, és mais tanultam valamit;)

guma 2021.06.12. 15:58:53

@látjátok feleim szümtükkel:

lehet, hogy más megoldás van kilátásban, mert levelező döppingje és gyilkossan fenyegető féreg már a TEKergése miatt a figyelem központjába került

hahahahaha

habakuk000 2021.06.12. 15:59:59

@taga20: Mert nem olvastad a Que Wadis-t. Pedig megkérdezhetnéd a lelki társad, que wadis domine?

Vagy a Nero, a véres költőt Kosztolányitól.

Van még egy regény róla, de az nem jut eszembe. :(

2021.06.12. 16:03:24

@guma:

Na most belső vérzést kaptam a rémülettől vén hülye.

2021.06.12. 16:06:08

@guma:

Mondtam már neked te degenerált, jogi dolgokba ne okoskodj velem szemben......

gazoló 2021.06.12. 16:06:18

@taga20:

lejött a birkáról és rám van állva.
még a nőkre is féltékeny))

de téged le nem váltanálak)))

youtu.be/ALAEM3kFBp4

guma 2021.06.12. 16:11:41

@gazoló:

különben is utálod a szadista hajlamokat...

:DDDDD

@habakuk000:

lazább változatban a Claudius és a Claudis az isten :))))

taga20 2021.06.12. 16:22:19

@guma: az a baj quercus féreggel, hogy egyszer túltolja aztán majd sírni fog a szája.

több tucat embert fenyegetett már meg, zaklatott különböző módokon, különböző blogokon, privátban és nyilvánosan. valaki egyszer berág rá, és elbeszélget vele.

ma is olvasom a határátkelő kommentjeit, és ezt olvasom.

"_z_ 2021.06.12. 10:56:39
Más is kapott hasonlóan kedves üzenetet palócgulyás(Quercus)-tól:
"@_z_:

Látom megérkeztél a határátkelő nevű liberofasiszta hulladékblogra te libernyák patkány.""

csabi, ha olvasol, ako ezt nézd meg. 2,45 van a te részed;)

www.youtube.com/watch?v=T5nRqqpnYHs

habakuk000 2021.06.12. 16:22:52

@guma: A Graves-könyvekben? Igazságod van, én meg hülye vagyok, mert pont az egyik kedvencem, Waltari Emberiség ellenségeiben is szerepel.

2021.06.12. 16:23:53

@guma:

Gyakrabban néz ki az ablakon nyugger, hátha megáll egy fekete autó.
Addig meg tanulmányozd a Btk. XXIV. fejezetét.

taga20 2021.06.12. 16:38:13

@gazoló: má kesztem kétségbe esni!

azé odáig nem toljuk, mint a csutiék, remélem!:)))

coub.com/view/1nrns2

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.12. 21:17:50

@palócgulyás(Quercus):

Nem is tudtam, hogy te három hetes hulla vagy, valszeg a tebűzöd érzik itt nálunk.

s 2021.06.13. 00:00:08

@palócgulyás(Quercus): Leszarom, bazdmeg. Engemet az érdekel, hogy mikor fognak találkozni fent nevezettek a teremtőjükkel.

2021.06.13. 10:27:06

Nem tetszik valami aszottseggű nyugger?

taga20 2021.06.13. 12:17:14

margarita drága, szerintem az erdész barátunknál csúszik az ékszíj!

de mi így is szerettyük:)))

coub.com/view/1mfpme

taga20 2021.06.13. 14:02:53

@gazoló: ja igaz!;)

tegnap például teccett, hogy a meccs előtt a belgák térdeltek, a meccsen meg a ruszkik térdeltek le:)))

gondolom úgy érezhette magát putin, mint dolfi a müntyheni olimpián, mikor dzsessziowenszt nézte:)))

guma 2021.06.13. 14:09:21

fiuk! :D

nagyon szerelmes ez a valami egyikötökbe.... :)
nem bír ki egy napot, pár órát sem nélkületek.
szereti a seggeket csak tehetetlen és így vezeti le férfiak utáni vágyát.

gazoló 2021.06.13. 14:54:19

@guma:

mé,nem csak a nők nézik meg a férfiseggeket?)))

gazoló 2021.06.13. 14:56:35

@Neytiri1: DDD

kicsi édes,mekkora utat jár be.
két éve láttam egyet..boldogság kék madarát)

taga20 2021.06.13. 15:06:43

@gazoló: egy jó segget mindenki megnéz:)))

coub.com/view/13jzg2

gazoló 2021.06.13. 15:16:23

@taga20:

csodaszép de ezt átengedném másnak))))

Neytiri1 2021.06.13. 15:21:31

@taga20: @gazoló: nos, azért remélem észrevettétek, hogy a kis kurtafarok kikandikál a bugyikából :)

gazoló 2021.06.13. 15:54:50

@Neytiri1:

tisztára,mint egy melegfelvonnuláson))
adott esetben,egy januári kocsonyában azért megkóstolnám a farkincáját))

taga20 2021.06.13. 17:15:52

@gazoló: szerintem meg csak szájer dzsozefinát otthoni szerkójában láthatjuk:))

gazoló 2021.06.13. 17:36:12

@taga20: :-)

annak kóstolják meg a hittestvérei)

Neytiri1 2021.06.13. 18:33:44

@gazoló: nem vagyok vadul fanatikus Beatles rajongó, de jónéhány számukat nagyon szeretek.
Ez az egyik :)

venszivar 2021.06.13. 23:28:44

@guma: Kösz! Rendes vagy. Félek,hogy megtámadnak minket v. mi támadunk meg valakiket....Az első bejött! Úgy összecsipkedtek a szúnyogok,hogy nem fogok tudni aludni.:)

habakuk000 2021.06.14. 09:54:19

@palócgulyás(Quercus):
www.libri.hu/konyv/todd_strasser.a-hullam.html

videa.hu/videok/film-animacio/a-hullam-_die-welle_-_hun_.mp4-fasizmus-nemet-film-mAXcPmjM2s1cKN3e

Lehet a tűzzel játszani. Csak nem kell megsértődni, ha a lángnyelvek nem csupán a kívánt irányban, hanem mindent felégetnek.

habakuk000 2021.06.14. 17:10:15

Komoly kérdés nálam, hogy ennyire vadmarha elkötelezett gyűlölködő vagyok ( az nem jó), hogy semmit sem tudok elfogadni a ner hírműsoraiból, vagy pedig valóban jól látom, s az összes megmondó emberük tenyérbemászóan nyegle figura, akinek alattomossága és silánysága kiül az arcára?
Nem tudom, nem sokszor ütközök bele ilyesmi műsorba, de még véletlenül se láttam normális embert, a sok tényleg sunyi, alattomos férfi és a néhány felismerhetetlenségig kivaxolt élettelen, próbababához hasonlító riporternő között.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.14. 18:42:42

@habakuk000:

Nem alattomosak, és nem sunyik, csak nerhívők. Ebbe pedig nem fér bele a széles körű tájékozottság, tények megismerésének vágya, a folyamatos művelődés. Néha van szerencsém reggel vagy délben hallani a rádiót, és esetenként akkora ökörségeket mondanak, hogy azért minket kirúgtak volna az iskolából. Magyar nyelvünkkel is hadilábon állnak,de ez a nerben természetes, az irány szerint nem mai magyarul, hanem ómagyarul kell tudni. Elmúlt tízben megművelték a magyar nyelv és irodalom oktatását is, így sikerült. "Jobban" teljesítettek.

2021.06.14. 19:57:06

@habakuk000:

A fasizmus már jó ideje uralja a világot. Liberalizmus álnéven.

habakuk000 2021.06.15. 08:45:33

@palócgulyás(Quercus): Fasizmus a magyar értelmező szótár szerint, a kedvedért megnéztem:
Szélsőséges tekintélyuralmi, nemzeti értékeket előtérbe helyező politikai nézet.
Az első melegtörvény megszavazásakor - kétség ne férjen hozzá, Putyin előtt tátott szájjal letérdelve meg fogják szavazni a büszke nemzeti képviselők - vicces dolog ( és Freud ismét sandán mosolyog), hogy a liberalizmust fasisztázod le. Nézzük, miért:

Az olasz eredeti fascismo szó a latin fasces szóból származik. A fasces, egy fejsze köré kötött vesszőnyaláb, az ókori római magisztrátus jelképe volt és tulajdonképpen az „egységben az erő” elvét szimbolizálta.

Umberto Eco, olasz író 14 pontba foglalta össze ezeket a közös jellemvonásokat:

hagyománykultusz, visszatérés az aranykorba, a dicső múltba nézés, mindehhez a modernizmus, a liberalizmus és felvilágosodás elvetése szükséges;
a vallás vagy legalábbis valamilyen okkultista pótlék beemelése a nemzeti politikába;
a cselekvés kultusza – mindegy, hogy mit lép a politikus, de ne látsszon döntésképtelennek;
az egyet nem értés megbélyegzése, az ellenzék általános hazaárulónak minősítése, ezzel a nemzetfogalom kisajátítása;
félelmek generálása, általában az idegengyűlölet tudatos erősítése;
az ellenzék idegenszívűnek minősítése és minden ellenzéki kísérlet államrenddel szembeni fellépésnek titulálása;
a külső és belső ellenség szerepének, hatalmának és céljainak felnagyítása, torzítása, amiket általában összeesküvés-elméletekkel oldanak meg, ám a kijelölt ellenség mindig kevés reális veszélyt jelent, különben fennáll a veszély, hogy visszaüt;
„a küzdelemért él és nem az életért küzd”, a lényeg a háborús hangulat, a mozgósítás, amivel a híveket ugrásra készen lehet tartani;
„tömegelitizmus”, azaz populista és elitista egyszerre, élen a Vezérrel;
hősiesség kultusza;
szexizmus, a fasiszta rendszer hangsúlyozza a „férfiasságát”, miközben a nők szerepe a családra redukálódik;
közösségelvűség akár az egyéni szabadságjogok teljes elvetésével, ám a közösség érdekeit egy szűk kör nyilatkoztatja ki;
a fasiszta rendszer mindig a többség akaratára hivatkozik, minden ellenérvet erővel söpör le az asztalról;
a parlamentarizmus elvetése, mivel a többség akaratának érvényesítéséhez elegendő egy szűk uralkodó réteg, ami ismeri a tömegigényeket és ki is elégíti azokat.

Forrás: fasizmustortenete.blog.hu/

gazoló 2021.06.15. 09:45:22

@habakuk000: DDD

az Umberto Eco körülírta történet is ráillik erre a szerencsétlen országra.

a filmet ősszel láttam..mellbevágó,elborzasztó előképe ezeknek a dolgoknak.

habakuk000 2021.06.15. 12:14:20

@gazoló: Rá. A migráncsozásban nincs már erő, kénytelenek a buzik buzizni. (Nem használom ezt a szót, de most ez való ide.)

Azért ha én magamat értelmesnek és nem komplett idiótának tartó fideszes lennék, megsértődnék azon, miért néz a kedvencem ennyire tökéletesen egysejtű baromnak.

gazoló 2021.06.15. 13:18:01

@habakuk000:

az agyonmanipulált hívő célközönséget bőven elérik ezekkel a stupid témákkal,gyűlöletmorzsákkal.
kell nekik,mint falat kenyér.
elveszett ez az ország(

gazoló 2021.06.15. 13:23:10

@habakuk000:

kertben mi a pálya?
szentjánosbogár vótmá?
parik beindultak a hőségtől,szép friss minden,viszonylag kevés a kártevő.

tipp a magyar meccsre?

őszintén mondom,annak szurkolok,hogy jól elpicsázzanak a portugálok..

nem tudok ezekért lelkesedni.

habakuk000 2021.06.15. 14:21:43

kepkuldes.com/images/cc6a01207da25ffe37fd33adb8c62284.jpg

Az olasz nemesítések különleges ízűek, kifejezetten mások, teltebb ízviláguk van, mint a sima régi kertieknek, és összehasonlíthatatlan a boltban vett szamócákkal.
Nagyon elégedett vagyok, van bennük olyan is, ami rengeteget terem, annak viszont zsengébb is az íze.

Reggeltől a locsolórendszereket tartom karban, beütött a nyár. Rózsákért akartam menni ma, de csak holnap tudok, elég baj, mert lehet majd rohammunkában ültetni a több mint 100 tövet a kánikulában.
Nincs tipp, nem láttam se a magyarokat, se a portugálokat, ha a magyarok úgy védekeznek, mint a svédek, bármi is lehet, ha a portugálok úgy gondolják, kell a gólkülönbség, bármi is lehet még egyszer. :)
Répákat egyelt Juditka tegnap, csak egy marékkal olyan illata van, leírhatatlan.

Lehet, jobban járunk te az Ipollyal, én a csöpögtetőcsövekkel.:
Nektek már kész kertetek van, ugye? Várom már én is, hogy ne kelljen építeni csak karbantartani.

gazoló 2021.06.15. 15:24:10

@habakuk000:

"Répákat egyelt Juditka" :-) opsz,szexuális tartalom))
még jó,hogy nem te,mert az leírva jelen helyzetben már nem is tudom milyen következményekkel járna.. felnégyelés..zsülienre?)))
a sz józsi majd jól beleírja a kotmányukba.

csak szamócákhoz használsz csepegtetőt?
nekem két három fajta van,remek ízekkel,de valahogy a tőváltást még nem igazám módoltam ki...
van még gyepbe + fák alá ültetve erfei és mezei szamóca,csak a hangulat miatt.
kész kertünk van nagy fákkal,de úgy lett kész,hogy megcsináltuk valaha.. ne gondolj nagy dologra,de sok minden elfér benne.

tudod a mondást ..egy kert vagy harminc év vagy harminc milla..vagy több

hová lesz az a sok rózsa?
csak nem rózsaolaj vállalkozás?

gazoló 2021.06.15. 15:27:57

@habakuk000:

tagától függ este ki fog nyerni))

nem az a csapat akinek szurkol,hanem a másik..
de el tudom képzelni,hogy a libbant fejével a mi népnemzeti tizenegyünknek fog.

habakuk000 2021.06.15. 16:46:32

@gazoló: Sok csöpögtetőm van, zöldségesre is, málnát, szamócát, fekete ribizliket, mindent csak úgy ültetek, ha előtte le van rakva a cső, s a lukak mellé rakom a növényeket. Nem négyzetrácsos egyenes, hanem hullámzó
vonalak vannak, észak déli tájolásban ugyan, de kacskaringósan.
Itt a két hegy között kevesebb eső van, mint 10-20 km-rel odébb, a talaj löszös vályog, eltűnik a víz, pedig mulcsolok is ezerrel.

Fölszívódik az a pár rózsa ebben a nagy hülye kertben, csak az utcafronti futók 60 m-ben lesznek telepítve, hosszabb is lehetne, de házak, kapuk, és más növények is vannak.

Engem nagyon bánt ez a fekete sereg, normális ország normális szurkolói színesek, mint a papagájok, csak mi vagyunk Mussolini feketeingeseihez hasonlók.
Nem véletlen az, hogy ilyen ügybuzgalommal segítettünk fölpakolni a zsidókat a vonatokra, s ugyanolyan ügybuzgalommal loptuk el javaikat.
Evvan, ilyenek voltunk, ilyenek vagyunk.
Talán a fiatalok nyelvtudása segít változni, bár ebből a fekete bagázsból nem hinném, sokan tudnak magyaron kívül máshogyan makogni.

gazoló 2021.06.15. 16:54:40

@habakuk000:

"Engem nagyon bánt ez a fekete sereg, normális ország normális szurkolói színesek, mint a papagájok, csak mi vagyunk Mussolini feketeingeseihez hasonlók."

rendben van a fekete..az állandó temetés kellékei(

gazoló 2021.06.15. 17:04:26

@habakuk000:

a nyelvtudáshoz csak annyit: a Szépművészeti előtt gyülekező tömegre vki megjegyezte,legalább egyszer látják,kívülről))
....
a talaj és a környezet,a vízháztartás hasonló nálunk is,épp ezért gyúrok gyümölcsfákra,bokrokra,szőlőlugasra.
a kapásokról már rég letettem. ami van az előkeltetéssel,locsolással elvan valahogy.
a fák tövét is locsolom,mulcsozom,ők jobban bírják a gyűrődést.

taga20 2021.06.15. 17:59:00

@gazoló: remélem úgy járunk, mint a ruszkik a belgák ellen. az ellenfél a meccs előtt térdel, mi meg meccs közben térdelünk le:)))

habakuk000 2021.06.15. 19:04:15

@taga20: @gazoló: A két lipcsei nélkül lenne baj. Elég satnya mindkét csapat.

gazoló 2021.06.15. 19:05:38

@taga20:

jók a fiúk önmagukhoz képest,inkább a portugálok pontatlanabbak..Gulácsi remekel,de kérdés meddig bírják?

habakuk000 2021.06.15. 19:19:13

@gazoló: Portugálok valami egészen gyalázatosak, olyanok, mintha tegnap buliztak volna, akár pont is lehet ebből.

taga20 2021.06.15. 19:28:20

@habakuk000: remélem aszt látták a feketeruhás madzsar horda, hogy kit cseréltek be a magyar válogatottba!

ez gyalázat!:)))

gazoló 2021.06.15. 19:34:57

@habakuk000:
szerintem is x lesz.
....
@taga20:

echte magyar az,ne aggódj)

taga20 2021.06.15. 19:44:55

@gazoló: na végre, má aszt hittem, hogy az éjszaka nem fog véget érni:)))

habakuk000 2021.06.15. 19:48:34

@gazoló: Juditka megmondta, utolsó 5 percben kapnak kettőt.
Bejött, bár a portugálok nem érdemelték meg, ritka szar, tanácstalan focit játszottak.

taga20 2021.06.15. 19:49:55

@gazoló: azé nem aggódok, csak a feketeruhás magyar hazafiak lelkivilága miatt aggódok:)))

0-3. me megérdemeljük!

habakuk000 2021.06.15. 19:50:20

basszus, ez azééé megalázóvá sikeredett

taga20 2021.06.15. 19:53:50

@habakuk000: juditka olyan, mint hofi anyósa:)))

ja és portugália szerintem megérdemelte.

gazoló 2021.06.15. 19:55:15

@habakuk000: @taga20:

így ixelünk mi,sajnos a végén kiszakadt a zsák.
de legalább lesz balhé és jól szétkúrják a várost(

habakuk000 2021.06.15. 20:01:20

@gazoló: @taga20: Nekem bajom van ezekkel a fekete trikósokkal.
Láttam már meccset, láttam már nagy meccset is, nem molinóval, irányítottan menetelnek a drukkerek, hanem normális módon.
Ebben van politika, nem is kevés, nekem erről az SA masírozások még inkább a feketeingeseké.

A másik a feketékkel a meccs végi himnusz éneklés. Rajtuk kívül volt ott még ötvenezer ember, ha már ilyen lealázás után mindenképpen himnuszt akarok óbégatni, akkor középről körben vonyítok.

Nekem ez az egész gusztustalan, Gulácsit sajnálom, megérdemelte volna a pontot.
Portugálok gyengék.

gazoló 2021.06.15. 20:02:56

@habakuk000:

Juditkának kézcsók a jóslataiért))

getzi egy idegenszívű,rohadt libernyák vagyok,hogy én ennek örülök.. mindennek ami a fasszopó nemzetvezetőnek fáj.
na és a tippmixem is bejött))

pont Gulácsi az akit a legjobban lehet ünnepelni a homofób tábornak,de tényleg derekasan küzdöttek a többiek is.
ennyi reális,ha hamarabb cserél a portugál edző,hamarabb történik a végkifejlet.

taga20 2021.06.15. 20:04:12

@palócgulyás(Quercus):

mesüge nézzél fel az eredményjelző táblára!

aztán lehet büszkének lenni a csutigeci gazdád kontraproduktív szar rendszerére, de nyomorult egysejtű!

gazoló 2021.06.15. 20:07:31

@taga20:

kár,hogy megígértem ennek a szaroszájúnak,hogy nem közlekedünk többet.
milyen kínban lehet most,hogy a kibaszott fociraelcseszett adóforintok sorra mellé mennek.

gazoló 2021.06.15. 20:12:55

@taga20:

franciák coming soon,utána megyünk idegenbe az addig szétszivatott és győzelemre éhes svábokhoz.
szerinted hanyadikok leszünk a harminckét résztvevősre bővített hazairendezésű EB-n.
....
azért majd két hét múlva meg lehet nézni a járványadatokat a teltház után..
nem baj de legalább a könyvhét elmaradt(

taga20 2021.06.15. 20:16:48

@habakuk000: gulácsit én is sajnálom, mert egy normális arc, csak szerencsétlenségére ebbe a putri országa született.

ja és abban igazad van, hogy a luzitánok gyengék, de mennyi lett volna az eredmény, ha jók lettek volna?

gazoló 2021.06.15. 20:19:46

@taga20:

"de mennyi lett volna az eredmény, ha jók lettek volna?" )))

ráadásul a sör is elfogyott az arénában. idesemegyektöbbet))

taga20 2021.06.15. 20:20:40

@gazoló: vergődik a gyökér most is:)))

ha nem szólsz hozzá, akkor egy idő után szétrobban a feje.

remélem a franciák megtalálnak egy ötössel!:)))

habakuk000 2021.06.15. 20:22:06

@gazoló: a 0:9 gólkülönbség reális cél lehet.
Nagyjából ezt vártam a magyaroktól, van Gulácsi, Orbán, Szalai és van az összes többi.
Nem ismerem a többi pályafutását, gondolom, nagyjából ők itthon tanulták a focit, meglátszik.

Na mindegy, a 24 csapatos eb baromság. Sok az unalmas meccs, ez is az volt, simán meg tudtam pirítani a sztrapacskát, meg is tudtam enni, semmiről nem maradtam le.

taga20 2021.06.15. 20:25:28

@gazoló: a könyvhéten a sok pupák egymás szájában log és hülye könyveket olvasgatja. egy 67ezres focimeccsen csak a hülyeség terjed, de a víruska nem!

mék szép, hogy elmaratt!:)))

guma 2021.06.15. 20:26:21

gyerekek!

csodálatos napom volt!
befejeztem az ingázást - ma már a gyerek hozott haza...

boldog vagyok - fasza élményekben volt részem.
a kalauz humoristát lepipálja az élet - elképesztő szituk halmazát éltem meg.
most egy hetet alszom, vagy bekéreckedek Haba birtokára - ha piheni :DDD

habakuk000 2021.06.15. 20:27:32

@taga20: ugyanennyi, vagy +1,2 csak a 20. perctől, utána labdacicáztak volna.
Régen láttam ilyen rosszul játszani a portugálokat, az olaszokat idézik, akik mindig szenvedtek a csoportmeccseken, utána aztán szépen megnyerték a kupákat.

Evvan, megyek ki, mert hányás a királyi magyarázkodás.

habakuk000 2021.06.15. 20:29:55

@guma: Hurrá!!! :) Helyes, ha szereted a macskákat és a kutyákat, akkor főleg.:)

guma 2021.06.15. 20:35:01

@habakuk000:

hahaha

én igen!
de az a baj, hogy ők is szeretnek. tök ismeretlen kutyák akarnak nyalogatni még az utcán is...

taga20 2021.06.15. 20:38:49

@guma: hirtelen úgy olvastam, hogy befejezted a ivást, mek is ilyedtem:)))

az alvásnál, azé arra figyeljé, hogy ne nagyon horkoljál, me a szomszédok kihívják a medve táncoltatokat:)))

guma 2021.06.15. 20:57:06

@taga20:

b+! hahahaha

pont az egyik nap dumáltam egy dokival, hogy érdemes meginni naponta 1dl vörösbort, vagy nem.

az mondja az nem árthat, jó minőségű bor kis mennyiségbe mindig jó.
mondom: akkor most rászokjak?
válasz: ha eddig nem ivott akkor felesleges, mert azért ez gyógyszer...

gazoló 2021.06.15. 22:20:43

@habakuk000:

rosszul mondtam a felbővített eb. nem 32 hanem 24..
...
lassan mozogtak a portugálok szinte az egész meccsen.a cseréik megpezsdítették őket.

közben a királyin osztottak szoroztak és rádöbbentek,nekünk van a legjobb szurkolótáborunk.
bár csapatunk is lenne hozzá!
franciákat nézem..iszonyú jó kis csapatuk van.

egy belga francia döntőt beválalnék)

gazoló 2021.06.15. 22:22:58

@guma:

akkor mostmár töltheted a söröket,borokat a kánikulában itt a kocsmában.

de leginkább pihenjél jó sokat .

habakuk000 2021.06.15. 23:14:34

@gazoló: Nem kell elkeseredni. Csak meg kell verni a franciákat és a németeket jó sok góllal, és már meg is van a továbbjutás.
Kis adókedvezménnyel biztosan lehetne ösztönözni a legényeket

gazoló 2021.06.16. 00:25:51

@habakuk000:

felajánlanám az adóm egy százalékát,ha ezt végrehajtják,plusz emelem kalapom és meg is eszem)

habakuk000 2021.06.16. 07:01:35

@gazoló: Ez afféle libsi kishitűség. A franciák csak háromszor gyorsabbak, a németek ötször precízebbek a portugáloknál.
Mindössze egy kis sebességnövelés, egy kis plusz koncentráció az aranylábúaknak és már jönnek is az eredmények.
(Jó lenne nem tizet kapni.)

habakuk000 2021.06.16. 07:04:58

Szerintem nem azt kéne amúgy megmutatni, hogy férfiak, tekintettel a melegtörvény megszavazására is.

Lehet jobban járnánk, ha azt mutatnák meg, hogy tudnak focizni és koncentrálni 90 percen keresztül.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.16. 10:44:49

Eldobom az agyam. Olvasom a hírbeharngozóban, hogy a vereség ellenére a szurkolók euforikus állapotba voltak.
Basza meg! Mi már egy vereségtől is a mennyekbe érezük magunkat? Merjünk nagyok lenni?

gazoló 2021.06.16. 11:12:56

Juhász Gyula

Magyar nyár 1918

Pipacsot éget a kövér határra
A lángoló magyar nyár tűzvarázsa.

A Tisza szinte forr, mint néma katlan,
Mit izzó part ölelget lankadatlan.

Selyem felhői sápadt türkisz égnek,
Bolyongó vágyak mély tüzében égnek.

S a végtelen mezőkön szőke fényben
Kazlak hevülnek tikkatag kövéren.

Fülledt a csönd, mint ha üres a kaptár,
Keleti lustán szunnyad a magyar nyár.

Mi lesz, ha egyszer szikrát vet a szalma
És föllángol e táj, e néma, lomha?

Ha megutálva száz here pimaszt már,
Vihart aratva zendül a magyar nyár?

gazoló 2021.06.16. 11:14:10

szasztok mindenki

menjetek locsolni))

venszivar 2021.06.16. 14:54:25

@gazoló: Délben,locsolni? Majd húsvétkor!:)

habakuk000 2021.06.16. 18:14:58

@látjátok feleim szümtükkel: @gazoló: Na most melyik szurkoló? A fekete legények nem szurkolók, hanem valódi, a fidesz által irányított biodíszletek, akiknek butuska agyába beleverik, hogy ők most szurkolók. Nem.
A szurkoló az utolsó öt megalázó perc traumáját követően talán nem anyáz, de nem is énekel lelkesen himnuszt, csöndben, lehajtott fejjel eloldalog.
Ez az egész meccs végi himnusz ilyen ner-csicskák kedveskedése a vezírüknek.
Semmi köze a szurkolóhoz.

Habár, olyan mintha Kölcsey szegény feje látta volna a jövőt, s kifejezetten a válogatott meccsek végére írta volna a Himnuszt.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.16. 18:39:15

@gazoló:

A Viasat Historyn mostanában sok filmet vetítenek Dolfi kezdetérőtől a végéig. Erről a videóról ez jutott eszembe.
Még a végén igaza lesz a bajuszos házmesternek, tényleg csúnya kampány lesz.

gazoló 2021.06.16. 18:46:17

@habakuk000:

eközben a becsempészett egyperces királyi híradóban a baltaarcú picsa:
"a járvány a világon USA-t sújtottta a legjobban ahol a halálos áldozatok száma elérte a hatvanezret."

szerinted ezeknek a "szurkolóknak" ez feltűnik?

habakuk000 2021.06.16. 19:03:23

@gazoló: beszélgettem többször ilyen emberkékkel, néhánnyal néhány hónapon keresztül is.
Nem okosak. Ha tömören kellene jellemezni őket, azt hiszem, ez a legjellemzőbb.
Sajnálatra méltók, nehéz, reménytelen alapokkal, itt találják meg az identitásukat, hálásak érte, az, hogy gyakorlatoztatják őket a vezetőik Kubatov valamelyik kutyájának utasítására, föl sem tűnik nekik.
Katonák. Ágyútöltelékek, de katonák, akik tényleg elhiszik, hogy ők hősök, s azt is elhiszik, hogy egy megalázó vereséget hamis pátosszal ugyan, de ünnepelni kell.

gazoló 2021.06.16. 19:36:59

@habakuk000: @látjátok feleim szümtükkel:

ezt most találtam:

(- Ady Endre - )
Csak magamban sírom sorsod,
Vérem népe, magyar népem,
Sátor-sarkon bort nyakalva
Koldus-vásár közepében,
Már menőben bús világgá,
Fáradt lábbal útrakészen.

Neytiri1 2021.06.16. 19:38:33

1989. június 16.
Nagy Imre és társai újratemetése, Hősök tere:
"A fiatal Orbán beszéde mindazonáltal megrendítő hatású volt. A mártírokról így fogalmazott:
Mi azokat az államférfiakat tiszteljük bennük, akik azonosultak a magyar társadalom akaratával, akik, hogy ezt megtehessék, képesek voltak leszámolni a szent kommunista tabukkal, azaz az orosz birodalom feltétlen szolgálatával és a párt diktatúrájával. Ők azok az államférfiak számunkra, akik az akasztófa árnyékában sem vállalták, hogy a társadalmat megtizedelő gyilkosokkal egy sorba álljanak, akik életük árán sem tagadták meg azt a nemzetet, amely elfogadta őket, és bizalmát beléjük helyezte. Mi az ő sorsukból tanultuk meg, hogy a demokrácia és a kommunizmus összeegyeztethetetlenek.
Az újratemetésen nagy hatású beszédet mondó Orbán Viktor 2010-ben így méltatta a forradalom kormányának vezetőjét:
Nagy Imre később, a vele szemben lefolytatott gyalázatos perben okosságával és rettenthetetlenségével legnagyobb nemzeti hőseink sorába emelkedett, megvédte a forradalom tisztaságát és mártírtársai becsületét. Hála érte!"

2018. július.
Két ősfideszes politikus gyereke, az újságíró Trombitás Kristóf a kormánypárti sajtóban reagált arra az akkor még csak tervezett kormányzati lépésre, hogy eltávolítják eredeti helyéről, a Kossuth tér sarkáról Nagy Imre szobrát:
"Éppen eleget viseltük már, ahogy egy mesterségesen kialakított, semmiből létrehozott Nagy Imre-kultuszt toltak le a torkunkon, hősnek beállítva egy velejéig kommunista, hazaáruló és szó szerint nemzetvesztő, mérhetetlenül negatív alakot.
Trombitás szerint Nagy Imre úgy került az események közepébe, mint Pilátus a Krédóba, hiszen a diktatúra működésének köszönhetően országos szinten ismert, nem komcsi politikusa szinte nem is maradt az országnak. A »kedves elvtársaktól« relatíve hamar sikerült más irányba elindulnia, bár végig sodródott az eseményekkel, lényegi kihatása semmire sem volt. És fájdalmas ezt mondani, de Kádár János nem csupán úgy verte át őt folyamatosan, ahogy nem szégyellte, de kétségtelenül meglévő politikusi erényeit is kihasználta, ahogy Nagy Imre háta mögött sikeres szervezkedésbe fogott.
Trombitás nekünk szegezi a kérdést:
Valóban addig devalválhattuk a hősiesség fogalmát is, hogy azt már bárkire rádobjuk? Annyi baloldali hőst tisztelünk a magyar történelemben, muszáj nekünk piedesztálra állítani egy velejéig moszkovita hazaárulót is?"

2018. december. 28.
"A sötétben vitték el Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről
A szobor elemeit egy nyerges vontatóra pakolva, hajnalban szállították el.
Hajnalban, még a sötétben kezdték el bontani Nagy Imre emlékművét a Vértanúk terén."

2021.június 16.
Áder János virágot helyezett el Nagy Imre sírjánál a 301-es parcellában.
o.v. FB:
"Wolfgang Schüssel. Egy régi barát Budapesten // Wolfgang Schüssel. An old friend in Budapest"
"Frakcióülés indul // Fidesz parliamentary group meeting"

Neytiri1 2021.06.16. 20:06:53

@gazoló: ha ennyi fanatikus vadbarom van, akkor nem csodálkozom, hogy orbánt nem dönti le a trónról, ha stadionokra és focira szórja a pénzünket.

gazoló 2021.06.16. 23:51:10

@habakuk000: @Neytiri1:

politikai végtermékek,tudtukkal vagy anélkül.
az aktuálpolitika által irányítható,bevethető massza,ráadásul jórészük agyatlan, harcikutyává képezve.

lásd Deák téri portugálverés(

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.17. 10:04:18

@palócgulyás(Quercus):

Fene se tudta, hogy a digger blog a szentírás. Nagyplakáton hirdesd!

2021.06.17. 11:20:28

@látjátok feleim szümtükkel:

A ti értelmi szintetekhez képest a Digger blog egy tudásforrás.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.17. 13:53:00

@palócgulyás(Quercus):

Okoska! Nekünk nem kell már az a tudásforrás ( a magasabb szintűeket szeressük ), mert régen megszereztük azt a tudásszintet, sőt többet is, de te mikor akarod a tudászinted ekkorára növelni, he?

Az értelmi szint nem tudásszint, azt örökli az ember, utóbbit meg lehet szerezni. A tudásforrásnak meg csak annyi köze van az értelmi szinthez, hogy akinek utóbbi van, az képes a tudást megszerezni. Essetudni?
Ha élnek még a szüleid, náluk reklamáj, hogy kissé alacsonyra méretezték az értelmi szinted, ezért nem tudod a tudásszinted növelni ( mondtam már, hogy kellett volna még egy löket, hogy teljes ember lehessen belőled ). Hehehe.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.17. 16:40:06

Egy példa arra, hogy hiába van kéznél tudásforrás, ha az értelmi szint a béka hátsó részének magassága alatt van.:D

index.hu/belfold/2021/06/17/szabo-timea-toot-hollo-tamas-szikszai-peter-magyar-nemzet-publicisztika-per/

"Elsőfokú szerdai ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság kimondta, hogy becsületsértés vádjában bűnös Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzet főszerkesztője, és Szikszai Péter, a Mediaworks Hungary Zrt. hírigazgatója."

2021.06.17. 17:52:44

@látjátok feleim szümtükkel:

Majd akkor arcoskodjál, amikor nem bújsz el gyáván a cenzúra mögé.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.17. 17:56:11

@palócgulyás(Quercus):

Szabad megtudnom, hogy milyen cenzúra mögé bújtam el? Mert 1. nem látok cenzúrát, 2. nem bújtam el senki mögé.

Mondom én, hogy az értelmi szinteddel van gondod.

2021.06.17. 18:00:58

@látjátok feleim szümtükkel:

A vezetőmajmodat, a nyuggert kérdezd, magasankvalifikált. Tudod aki mindenkitől megvéd benneteket. Főleg a kritikától. Gyáva alak vagy, ennyi.

2021.06.17. 18:02:37

@látjátok feleim szümtükkel:

A te értelmi szinted távcsővel nézi az ásóbéka seggét.

guma 2021.06.17. 18:09:12

@látjátok feleim szümtükkel:

:DDD

ez féreg szeret leskelődni és folyamatos szexuális ajánlataival üldözi a blog résztvevőit.
de tudod ő bemászott egy törvénykönyvben és fogalma sincs mennyi van még - tehát okos és ő és terrorizálhat bárkit...

2021.06.17. 18:11:27

@guma:

Na látod ezt mondom. Képtelen vagy két értelmes mondatot megfogalmazni, baszatlan......

taga20 2021.06.17. 18:12:25

@látjátok feleim szümtükkel:

ne etesd a köcsög erdész majmot, me nem fog elereszteni!:)

jó pár blogon szétszívatták a hülyéjét, de nem veszi észre magát.

tisztán láccik, hogy csúszik az ékszíj nála:)))

guma 2021.06.17. 18:23:31

@taga20:

nem mondhatom, hogy kurva, de biztos, hogy hímringyó aki itt is elakarja eladni magát. :DDDD

pedig tudhatná, egy féreg sem ér fel egy jó fasszal. tehát nincs sikere a töketlenek...

guma 2021.06.17. 18:28:39

@látjátok feleim szümtükkel:

mutasd be a vezető majmodat, mert én csak szavakat tudok duplázni, hogy örüljön...:)))
ő bujkál - sőt senki nem szólhat hozzá a védett féreghez...

taga20 2021.06.17. 18:28:59

@guma: én má sokszor sajnálom eszt a szerencsétlen barmot:)))

guma 2021.06.17. 18:37:47

fiúk!

féregirtás...

taga20 2021.06.17. 19:11:06

@guma: CENZÚRA! FELHÁBORÍTÓ!

szabadíccsuk ki a köcsög erdészt nertásak!:)))

habakuk000 2021.06.17. 19:24:38

@taga20: Szabadíjjuk na! Le a cenzúrával!

De igérje meg, hogy nem akar összecsókolgatni és megölelni! Ezektől a nersevikektől minden kitelik. :(

taga20 2021.06.17. 19:34:49

@habakuk000: ezeknek az ERESZjózsiknak semmit nem szabad elhinni. az anyjukat eladják egy zsák krumpliért.

u.i.: a kármen cseresznyefánk káprázatos termést produkált, csak a köcsög madarak megcsipkedik.
jó, azé valamennyit hagynak nekünk is:)))

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.17. 21:32:20

@palócgulyás(Quercus):

B+! Ne palgizálj! Nincs saját ötelted? Na ugyé, igazam van. Nyolcadszor.

s 2021.06.17. 22:57:07

@gazoló: :-) Ady gyönyörű, mert igaz.

A fekete zongora

Bolond hangszer: sír, nyerit és búg.
Fusson, akinek nincs bora,
Ez a fekete zongora.
Vak mestere tépi, cibálja,
Ez az Élet melódiája.
Ez a fekete zongora.

Fejem zúgása, szemem könnye,
Tornázó vágyaim tora,
Ez mind, mind: ez a zongora.
Boros, bolond szivemnek vére
Kiömlik az ő ütemére.
Ez a fekete zongora.

s 2021.06.17. 23:06:49

Mentsétek meg ezt az országot akárhogyan, ameddig még nem késő. Különben csak egy történet leszünk a National Geographic csatornán, és gondolkozhatunk, hogy jutottunk eddig.

gazoló 2021.06.17. 23:44:53

@taga20:

megyek legelni))

van egy hároméves carmenem, most mutatta meg magát.
fincsi

gazoló 2021.06.17. 23:49:05

@s: DDD

gyere máskor is így éjjel,hozzál még ilyeneket.
ha fönn vagyunk jobb lesz az éjszakánk,ha nem,reggel ilyenre ébredünk.

gazoló 2021.06.17. 23:53:15

@guma:

dír gumcsi..ne törődj vele,nem ér meg annyit)
csak azt nem értem,ha olyan kurvajó az a mittudoménmilyen blog,miért bassza itt a rezet,miért jön ide károgni?

s 2021.06.18. 01:05:07

@gazoló:

"Hej, famulus! Hozz bort, úgy reszketek,
Fagyos világ ez, kell, hogy feltüzeljem.
E törpe korban így kell lelkesülni
És elszakadni mocskoló porától."

s 2021.06.18. 01:17:00

"Óh, jő-e kor, mely e rideg közönyt
Leolvasztandja, s mely új tetterővel
Szemébe néz az elavult lomoknak,
Bíróul lép fel, büntet és emel,
Nem retten vissza a nagy eszközöktől,
Nem fél a rejtett szót kimondani,
Mely majd hatalmas görgeteg gyanánt
Haladni fog a végzetes uton.
S lezúzza tán azt is, ki őt kimondta."

Neytiri1 2021.06.18. 08:13:15

@gazoló: én abban bízom, hogy van közöttük néhány olyan pasi, akit a munkatársak cibáltak el, hogy jó lesz ez a cirkusz és szegényem szarul érezte magát végig. :)

habakuk000 2021.06.18. 12:27:20

@taga20: Jó neked. Itt a nagyszemű lefagyott, a kisszemű, amit meg szoktak enni a seregélyek, nem, de nem is ették meg.
Az igaz, a szomszédtól kaptam karikás ostort kölcsönbe, hogy csattogtassam, s akkor elrepülnek.
Csattogtatni ugyan nem nagyon sikerült, viszont lettek olyan hurkák karomon, fülemen, hátamon, lábamon, hogy elmehettem volna megkorbácsolt rabszolgának egy jó kis Spartacus filmbe. Csoda, hogy a szememet nem vertem ki, nem voltam túl messze attól sem.
Érdekes módon mégsem ették meg a madarak, úgyhogy az áldozat nem volt hiábavaló.

taga20 2021.06.18. 19:02:16

@habakuk000: szerintem neked túl kemény ez a vidékiélet:)))

taga20 2021.06.18. 20:07:54

@gazoló: a mijénk talán négy, de nagyon belehúzott. talán érzi rajtam a szeretetet:)))

zenét szoktál küszöb? tessék!:)))

u.i.: 4. percig tekerj előre.

www.youtube.com/watch?v=jsDYslJE1Y0

habakuk000 2021.06.18. 21:53:03

@taga20: Kemény, az már biztos.
Pedig ha megtanulnám a karikás kezelését, alkalomadtán szívesen megtanítanám egy-két embernek a csűrdöngölőst.

Holnap ünnepel a város, falu... érdekes, hogy most nem nagyon hallok dicshimnuszokat az aranylábúakról, vagy vannak azért?

taga20 2021.06.18. 22:09:14

@habakuk000: mit fognak ünnepelni a népek? triatlon 2.0-át?

holnap annak kéne örülni a kipcsak hordának, ha a gallok nem tömnek ki pl. egy hatossal.

ja és szerintem a fekák húzzanak el innen, mert mi árják nem....

nem tudom mit akartak mondani a feketébe öltözött magyarok, a feka magyar honfitársunknak!

:)))

gazoló 2021.06.19. 00:22:26

@taga20: DDD

csak,hogy csorogjon a nyálatok:

carmen

kepkuldes.com/images/09fddf4d9faa03ffe107e3ee84d95f42.jpg
.....

ezt külön neked küszöb))

kabbe így éjjelre,jól alszol tőle)))

kepkuldes.com/images/4910b9ea862852e71d0eaaeb90b205a9.jpg

habakuk000 2021.06.19. 13:34:00

@gazoló: Nem szép dolog ilyen ágakat fényképezni. :(

Azon gondolkodom, mivel ünnepeljem meg a délutáni fényességes bosszúnkat trianonért, Rákóczi cserbenhagyásáért és a török szövetségért.

Nem vagyok tele olyan frappáns ötletekkel, mint a feketében masírozó kopaszok.:(

Amúgy érdemes lenne ezeket elküldeni tanulmányi kirándulásra Kis-Trianonba, hogy saját szemükkel láthassák jelentőségünket, kis túlzással Versailles egy kertészek által nem használt sufnijában is aláírhatták volna azt a szerződést.

taga20 2021.06.19. 13:54:42

@habakuk000:

szerintem ma beültetjük a csigazabálókat a hintába, és direkt kikapunk 0-4-re;)

ja és!:)))

uploads.disquscdn.com/images/29be700eff3c71f7fb917db6e5f487c923115b192c1a315d9102c21852a24c36.jpg?w=800&h=390

habakuk000 2021.06.19. 14:09:23

@taga20: https://www.google.com/maps/place/Kis-Trianon/@48.8047846,2.1072953,14z/data=!4m5!3m4!1s0x47e67d94d7b14c75:0xffa5d5599afcd3cb!8m2!3d48.8154677!4d2.1088832
Szerintem emlékezhettek a kalandozásokra, biztosan féltették az ezüst étkészletet, nem engedtek be bennünket a rendes kastélyba.

Megérdemlik a franciák, hogy lealázzuk őket, ismétlődjék a Petőfi által megénekelt győri vitézség!
"engedelmet kérek,
Majd elfeledtem győri vitézségtek.
Mikor emeltek már emlékszobort
A sok hős lábnak, mely ott úgy futott?"

taga20 2021.06.19. 14:19:29

@habakuk000: :)))) nagy troll volt ez a sanyi, még nálam is nagyobb:)))

ja és!;)

coub.com/view/2f0ydz

habakuk000 2021.06.19. 14:24:26

@taga20: Így is van, a polgári öntudat és entellektüel szép példáját láthattuk.

habakuk000 2021.06.19. 14:28:20

@taga20: Nem értem, miért szaladgálnak ilyen sokat meccs előtt, mi ráérnénk akkor melegíteni, amikor a többiek térdelnek, oszt nem fáradnánk el a meccsek végére.
Mindig átvesszük ezt a sok nyugati fertőt.:(

taga20 2021.06.19. 14:36:52

@habakuk000: hogy legyen mire fogni, vagy a tésztára:)))

mi a tipped a meccsre?

taga20 2021.06.19. 14:46:43

@habakuk000: moricka, nem a feröer-szigetekkel jáccunk!:)))

szerintem boncsá inkább egy sört!:)))

coub.com/view/2by9yg

Neytiri1 2021.06.19. 15:58:49

Legyen itt egy gyönyörű dal is, ne csak a' orbán, meg a foci... :)
www.youtube.com/watch?v=Nzlj2-5GmI4

Üdvözlöm érintem nem mutatom
Nem emlékeztetem nem kutatom
Nem zavarom zavarom csak figyelem
Belefeledkezem vele utazom
Nem sürgetem nem várom
Nem bántom nem sajnálom
Nem sajnáltatom magam magam adom
Neki megadom neki megadom magam
Felkavarom felkavarodom
Megálmodom belelátom
Megkövetem megkövetelem
Megszelídítem megbánom
Meggyújtom eloltom meggyújtom eloltom
Megoltalmazom elragadom
Elragadtatom magam magam adom
Megadom megadom neki megadom magam
Nem suttogom elkántálom
Megkóstolom megkínálom
Keveredek belehabarodom
Belefeledkezem vele utazom
Felismerem feltüzelem
Megszállom megbabonázom
Megbabonáztatom magam magam adom
Megadom megadom neki megadom magam

Neytiri1 2021.06.19. 16:52:05

Szeretem a focimeccsek utolsó perceit.
Attól függően, hogy kinek mi a fontos, vagy fetrengés és potyogás van, vagy kurva gyorsan igyekeznek még a hálóba juttani a labdát, szinte a fizikai határokat is megszégyenítve.
Most úgy látom, senkinek sem fontos már ez az egész vég...

Neytiri1 2021.06.19. 16:54:01

@Neytiri1: már csak véletlenül bonyolódhatna a labda a háló madzagjába...

2021.06.19. 17:02:41

Akkor megint megnézhettétek hazátlan mocskos libernyákok, hogyan ünnepel egy nemzet, hogyan ünnepel a magyar.
Ti nem vagytok tagjai ennek a nemzetnek, mert nem vagytok magyarok.

Neytiri1 2021.06.19. 17:07:26

@palócgulyás(Quercus): lehet, hogy jobb lenne, ha nem lennék az, de ezt nem tudom.
Te igen?

taga20 2021.06.19. 17:10:35

@Neytiri1: ez kimondottan jó volt frau!

néha meklepsz:)))

zenét szoktál hallgatni? tessék egy jó!:)))

www.youtube.com/watch?v=kL09wRp9pwg&list=RDkL09wRp9pwg&start_radio=1

taga20 2021.06.19. 17:15:17

@palócgulyás(Quercus): most az egyszer igazad van erdész.

ha te magyar vagy, akkor én nem vagyok az.

Neytiri1 2021.06.19. 17:42:29

@taga20: és most is vissza fogod szívni a dicséreted, mert én nem azt kérdőjeleztem meg, hogy @palócgulyás(Quercus): magyar-e, a kérdéssel, hogy "Te igen?", hanem azért tettem fel a kérdést, hogy jobb lenne-e nekem nem magyarnak lennem.:)

www.youtube.com/watch?v=H49RAnhN9K8

habakuk000 2021.06.19. 17:43:43

@taga20: Tényleg azt hittem, meg lehet nyerni. :(
A franciák már a németek ellen sem fociztak a vezetés után.
Na mindegy, a válogatott esélye az, ha nem veszik komolyan, ahhoz már elég agreszzívek, van néhány jó egyéni teljesítmény, és meccs közben nagyon nehéz felszívni magad és normálisan koncentrálni.
Nem volt rossz foci, szerencsére a franciák nem akartak komolyan játszani.

habakuk000 2021.06.19. 17:47:21

@palócgulyás(Quercus): Hála istennek, nem vagyunk egy nemzet.
El kell fogadnom, hogy magyarnak tartod magad, meglehetősen szégyenteljes történet ez, nem vagyok rá büszke, hogy hozzád hasonló magyar is él ezen a világon, de mit tehetünk?
Kicsit pironkodunk miattad. :(

taga20 2021.06.19. 18:02:43

@Neytiri1: én szeretem a csajokat, csak az a baj, hogy nem tudok egy olyan mondatot leírni, hogy ne legyek gyökér:)))

egyébként, ha te így, ako én is!:)))

www.youtube.com/watch?v=KmUMvShEq-E

2021.06.19. 18:04:36

@Neytiri1:

Ha te ezen a blogon, ezek között érzed jól magad, akkor megválaszoltad a kérdést......

taga20 2021.06.19. 18:10:05

@palócgulyás(Quercus):

erdész, az hogy van, hogy itt nincs cenzúra, a markolós migráncs haverod blogján meg fullba toljátok?

nincs itt valami ellentmondás?:)))

Neytiri1 2021.06.19. 18:17:25

@palócgulyás(Quercus): tudod... bár szeretek kotnyeleskedni a politikába, igazából nem értek hozzá. Információimat szerzem innen és onnan, igyekszem mindkét oldalról, de hiányos ez is. :)
Nálatok nem lehet másról beszélgetni, csak erről.
Kérdéseim csacskasága bosszantó is tud ám lenni, nem bírják azt sokáig komoly emberek.
A politikába itt belecsippenthetek, ott meg sodorna egész nap.
Én látom az itteni embereket az én szememmel, ami nem a tiéd...

habakuk000 2021.06.19. 18:18:43

@Neytiri1: Nem egészen, 2:1-et tudtam elképzelni, a 3:0-val csak tagát biztattam. Annyira leírta mindenki a magyarokat, hogy ilyenkor mindig meglepetés lesz.
Nem jelent ez semmit.
Az igazi értékmérő a német meccs lesz, egyedül nekik kell komolyan venni bennünket.

Ezért pocsék amúgy ez a 24-es rendszer, van egy nagy csomó alibi meccs, lásd az angol-skót, a mi két meccsünk, rengeteg a felejtős találkozó.

2021.06.19. 18:27:31

@Neytiri1:

Emberek itt? Ugyan.....

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.19. 18:28:22

Én meg vagyok nyugodva.
Az origo értékelését ekként harangozza be a hírmesemondó:
"A magyarok elképesztő bravúrja..."

Eufória a vereség után, elképesztő bavúr a döntetlenre, mi lesz, ha egyszer végre győznek?

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.19. 18:30:11

@palócgulyás(Quercus):

Te mijaf* vagy? Nem ember? Minek jársz ide, mi hiányzik báránykám?

taga20 2021.06.19. 18:35:32

@palócgulyás(Quercus):

ember, te szájerre vagy kaletára gondolsz, mikor emberre gondolsz?

gondolom a csutigeci meg az istened, te valami!:)))

Neytiri1 2021.06.19. 18:38:00

@habakuk000: én a sakkban nem szeretem a parasztsort, mert bár sokra képesek, feleslegesnek tartok ennyit belőlük, az izgalom nekem a második sornál indul.
Tudom, egyedül vagyok ezzel. :)

Neytiri1 2021.06.19. 18:40:35

@palócgulyás(Quercus): én bírom a vehemens hozzáállásodat a politikához, de azt sosem, amikor embereket nem embernek nevezel, illetve jelzőkkel látod el. Olyankor inkább megijedek tőled.

2021.06.19. 18:42:56

@Neytiri1:

Ezek itt emberek? Ugyan.....maximum majmok.

taga20 2021.06.19. 18:44:13

@Neytiri1: és szerintem, ha valaki beszól neki a vidéki búfelejtőben, ako becsokizik.

ezért is bújik a digger blogba, me egy fostos köcsög:)))

jaegtoer 2021.06.20. 07:36:29

@palócgulyás(Quercus): "_Ti nem vagytok tagjai ennek a nemzetnek, mert nem vagytok magyarok._"

Akkor tehát te sem tudsz sokat a Szent Korona országairól, népeiről és államelméletről, esetleg a Szent Korona-tanról. Te nemzeti nemzetfi.

jaegtoer 2021.06.20. 07:44:58

@Neytiri1:

"_én a sakkban nem szeretem a parasztsort, mert bár sokra képesek, feleslegesnek tartok ennyit belőlük, az izgalom nekem a második sornál indul.-"

Egyrészt: másképpen nem jön ki a kétharmad. Másrészt: javaslok más- többféle és változatosnál változatosabb izgalmat, izgalmakat. Jók azok... úgy együttesen. (taga kérésére kiteszem a szmájlikat, hogy nehogy... :-) :-) :-) bár állítólag ilyeneket már csak a hülye boomerek használnak, de már az ötvenközeliek is bácsinak szólítanak, úgyhogy bele kell törődnöm.

2021.06.20. 07:52:34

@jaegtoer:

A Szent Korona tan nem szól a hazátlan, hazaáruló libernyákokról. Mert ha szólna, akkor nagyon szar világ lenne rátok. Nem pátyolgatná a libernyák hazaárulókat, mint ahogyan mi most tesszük.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.20. 08:28:33

@jaegtoer:

Csak a markuk, meg a nyelvük nemzeti, de ha nem lesz nemzeti a kormány, akkor azt is lemossák szappannal.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.20. 08:34:46

@palócgulyás(Quercus):

Hazát nem a libernyákok árulnak, hanem az unortodox neresek, pl. letelepedési kötvénnyel, kínai és orosz hitellel, svájci sapkás bankszámlával, nyugati örökösnő hóna alá nyúlásával. Meg az erszecsatornával, és luxus jachtozással is. Ja, csak a libernyákok által felvett hitel a hazaárulás, a ner általi nem. Elfelejtem néha, hogy a a beszűkült gondolkodásotok szelektív.

2021.06.20. 08:51:30

@látjátok feleim szümtükkel:

Szólj a gazdádnak papagáj, tanítson be valami új szöveget.....
Ettől függetlenül szopni fogtok 2022-ben. És utána már nem leszünk ilyen kíméletesek veletek.....

guma 2021.06.20. 08:55:05

@látjátok feleim szümtükkel:

hagyd a fenébe ezt a férget: önálló gondolata nincs csak a ner propagandát fújja.

jaegtoer 2021.06.20. 09:56:44

@palócgulyás(Quercus):

Szegény, szegény napszámos, napszámosok legszegényebbjeinek egyik legszégyentelenebbje. Megértelek, mennyire bántó és fölzaklató, hogy mindenünnen visszaordít az igazság, bármit is tegyenek gazdáid, a hírek még mindig jönnek-mennek. No de ez a hírek természete. Ez a fő bajod. A te dolgod.

jaegtoer 2021.06.20. 10:18:38

@palócgulyás(Quercus): bocs. tényleg nem az igazság ordít vissza, hanem a valóság.

taga20 2021.06.20. 10:29:33

@jaegtoer: te milyen egy figyelmes vénember vagy, apám:)))

jaegtoer 2021.06.20. 11:55:19

@palócgulyás(Quercus):

Mi van, beakadt a lemez?

"_Az egybites budapesti romkocsmaértelmiségi progresszív talibán füstös agyak kitalációinak semmi köze a valósághoz._"

Ugye nagyon fáj, hogy nem megy a valósághajlítás?

"_Ti mindig lenézitek a tisztességes, dolgozó vidéki embereket, akik nem naplopásból élnek mint ti._"

Erősen beszarnál, ha nálam kellene dolgoznod.

"_Aztán 2010 óta vinnyogtok mint a veszett kutya, mert meguntuk ezt, és a nyakatokra léptünk. Pedig ez még csak a kezdet...._"

Látom, sikertelen, szerencsétlen életedet habzó szájjal szuvas agyarakkal, sűrű nyelvcsapásokkal, kényszeres csaholással próbálod rám vagy ránk vetíteni, nem csodálom, hogy eluntad saját életedet. Az meg, hogy ki és kinek a nyakára lépett, majd észreveszed, ha már elfogy a levegőd.
Addig hátradőlök és iszom egy kávét. Ne csüggedj, felebarátom. Csak nehogy túl sokáig kelljen magyarázkodnod az Úr előtt. Béke neked, béke veled.

taga20 2021.06.20. 12:09:47

@jaegtoer: és tudod mi a slusszpoén?

hogy ennek a kútmérgezőnek, aki szerint kínában és putyinlandban tombol a demokrácia, ennek a lánya brüsszelben él!

beszarás ez a szerencsétlen vidéki fityeszjobbágy!:)))

jaegtoer 2021.06.20. 12:37:29

@taga20:

Pszichiáterek aranya, pszichológusok gyöngye, szociológusok rémálma, jogi esetek állatorvosi lova.

Becsüljük meg.

A lányát biztosan kiküldte bomlasztani:)

taga20 2021.06.20. 12:59:57

@jaegtoer: az:)))

egyébként, én egy ideje bírom eszt a terhelt palócgyereket.

anno, a ment a twinpeaks sorozat, és többen mondták a haverjaim közül, hogy milyen jó. én meg néztem ki a fejemből, hogy ez egy baromság.

az egyik haverom aztán mondta, hogy nézzem fordítva, és onnantól nagyon megtetszett.

szóval ezt a istenbarmát is kifordítva kell nézni, és akkor roppant vicces lesz:)))

www.youtube.com/watch?v=i7d0Lm_31BE

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.20. 13:03:29

@palócgulyás(Quercus):

Mert? Fenyegetésre buzdít a gazdátok? No, és Mit fogtok csinálni velünk? Vonatra ültettek és elküldötök a kemencébe?

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.20. 13:12:05

@palócgulyás(Quercus):

Egyebekben meg nincs gazdám. Kíváncsi vagyok arra, hogy most miért vagytok ennyire kíméletesek velünk? Talán főni bácsi attól fél, hogy kíméletlenség estében nem megy az a szekér felétek, amiről a pénzt talicskázzák? Ja, vagy erről nem tudsz, mert neked se talicska, se pénz? Te csak likcska vagy, a ta lemaradt útközben?

habakuk000 2021.06.20. 13:30:28

@Neytiri1: Pedig egy jó paraszt királynőket, királyt képes megdönteni.
Szeretsz sakkozni?

habakuk000 2021.06.20. 13:33:29

@taga20: Jégtörő uram stílusa pazar és pontos, mint mindig.

habakuk000 2021.06.20. 14:20:10

@látjátok feleim szümtükkel: Ha valakinek a szülei sem találkoztak normális focieredménnyel, bizony hajlamos rá, hogy egy pont a tv-ben látott sztárok ellen elragadtatott ünneplésre jelentsen okot, szintén a tv-ben látott képek alapján.
Olyan ez, mint taga kebelbeli barátja, a leveses pacal, palócnak kicsit durva lenne.
Ha valaki észreveszi, netalántán reakciót is méltóztat felé megereszteni, azt diadalnak fogja fel, pedig pusztán annyi történt, hogy észrevették, s gondolom a vackában csodákat regél nagyszerű teljesítményéről.
A magyar fociválogatott csúcsteljesítménye, a focisták életműve: valami valódi focit játszó brigád észrevette őket.
Megjegyzem, ez a valódi foci meglehetősen unalmas történetté fejlődött, ahol a foci a mindenféle körítés (és pénz) között szépen elsikkad.

Neytiri1 2021.06.21. 11:24:01

@jaegtoer: a :) jel a mondanivaló élét, jóindulatról biztosítást, vagy az írott szöveg félreérthetőségének jóírányúvá terelését célzott megmutatni, hiszen írásban sem a másik arcát, sem hangját (kedves, mosolygós) nem lehet "látni".
Így én, boomerség ide vagy oda fontosnak tartom, magam is jókedvvel használom. :)

Neytiri1 2021.06.21. 11:54:37

@habakuk000: igen, azért is írtam, hogy sokra képesek (parasztok). :)

Ahogy írtam is, a parasztok sokan vannak, és ezért kapkodni szoktam az elején, legyünk túl ezen a tömegen. Valószínű, hogy nem vagyok képes ennyi játékossal gondolkodni, ezért szeretem később, amikor már kevesebben vannak. De lehet, hogy mindössze koncentrálni nem akarok az elején, mert belém rögzítettem, hogy nem érdekel, amikor ilyen sokan bábu van.
Biztos furcsa hozzállás ez a sakkhoz, de ez van...

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.21. 12:30:02

Na egy mondás, miszeritn egy a valóság, ezer a ruhája. Ebből kifolyólag mi is az igazság?

habakuk000 2021.06.21. 13:50:35

@látjátok feleim szümtükkel: Egy szürkemedvét toporzékolással elzavarni akkor is becsülendő tett, ha éppen az imént ebédelt, vacsorázott és reggelizett egyszerre, és baromira csak aludni akar szép nyugalomban.

Nekem Mancini hozzáállása szimpatikus: állítólag azzal küldte pályára az olaszokat, úgy játszanak, mintha még gyerekek lennének.
Most szép is az olaszok focija, rajtuk kívül talán a hollandoké ilyen.
Érdekes lesz az orbán-Európa meccs is, kezdik komolyan venni, nem csupán afféle izzádszagú, kellemetlen vacsoravendégnek.

habakuk000 2021.06.21. 13:57:42

@Neytiri1: Akkor nemigen Geyer Flórián dalát dudorászod sakk közben. :)
www.youtube.com/watch?v=FpAgFSwCKxM

Neytiri1 2021.06.21. 14:16:59

@habakuk000: Rajta hát, szúrd és vágd, vezesd a parasztok rohamát...
Régi szép idők, amikor énekkaros voltam.
Próbán fagyasztott szilvát szopogattam.
De milyen lelkes voltam. :)

Nem, ezt biztos nem, inkább valamiféle háladalt dúdolok, hogy a parasztok nem lázadnak fel ellenem, oly könnyen dobom őket a martalócok karjai közé, és kerülnek a tábla mellé :D

habakuk000 2021.06.21. 15:48:50

@Neytiri1: Miért kellett fagyasztott szilvát szopogatni?

Neytiri1 2021.06.21. 16:38:30

@habakuk000: nem kellett, csak játék volt a szilvával, mert elrejteni a szájban úgy, hogy az énektanár ne vegye észre a kipuklisodását az arcon, amikor kiszámíthatatlanul odanézett, és ne szaladjon le, az "komoly" feladat volt, amikor pedig felolvadt, és le lehetett nyelni, akkor kellemesen lehűtötte a torkot.
Vannak unalmas műdalok és magát nagyon komolyan vevő énektanárok. :)

habakuk000 2021.06.21. 16:52:00

@Neytiri1: És az előtted álló nyakát egy lelkesebb strófa danolászása közben. :)

gazoló 2021.06.21. 17:45:18

@habakuk000:

a belgákról sem feledkezzünk meg boomer :-)))

youtu.be/BL0y4_LS4Go

habakuk000 2021.06.21. 17:59:35

@gazoló: Csak holnap lesz kedd. :)
Autópályán ritkán tévedek el, náluk bezzeg sikerült, a kétféle néven futó városaik miatt.
pangea.blog.hu/2014/05/14/a_vilag_legbonyolultabb_hatara

gazoló 2021.06.21. 18:53:29

@habakuk000: D

minek mentél oda? :-))

biztos ott nem kell annyit locsolni.

Neytiri1 2021.06.22. 08:44:34

@gazoló: milyen vidám, édes és könnyed! Mint egy finom, hűs szörp az árnyékban. :)

Vers:
József Attila: Harmatocska

Guggolva ringadoz
a málnatő, meleg
karján buggyos, zsíros
papiros szendereg.
Lágy a táj, gyöngy az est;
tömött, fonott falomb.
Hegyek párája rezg
a halmokon s dalom.
Hát dolgoztam híven,
zümmögve, mint a rét.
Milyen könnyű a menny!
A műhely már sötét.
Fáradt meg együgyű,
vagy tán csak jó vagyok
s reszketek, mint a fű
és mint a csillagok.

gazoló 2021.06.22. 09:01:15

@Neytiri1:

nebacc

bearanyoztad a mai napot..el ne menj innen))

gazoló 2021.06.22. 09:06:46

@habakuk000:

mai ige barátom:

"Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom"

persze biztos jobb a kastélyok,yachtok,divatipar,stadizooleumok de mi itt élünk és itt fogunk élni.

Neytiri1 2021.06.22. 15:07:30

@gazoló: örülök, hogy aranyoztam. :)

Nem látok bodobácsot. Tavasz végén valamikor egy-kettőt, de azóta egyet sem.
Lemaradtam?
Eltűntek?
Most vannak, de valami miatt nálunk nincsenek most?
Hiányoznak nekem.

habakuk000 2021.06.22. 15:46:50

@gazoló: Nem olvasok szemetet, ponyvát igen, skandináv krimit is, de szemetet nem. :)
Nem nyitom meg, ne haragudj, az én gépemet ne nézegesse az origo és tsa.:)
A zenéd viszont jó volt. :)
www.youtube.com/watch?v=9pQMb2niOO8

gazoló 2021.06.22. 16:21:55

@Neytiri1:

"Nem látok bodobácsot. "

vhol az árnyékban tolatnak összekapcsolódva))
mi mást csinálhatnának ebben a hőségben.
a többiek talán fagyiznak valahol))

Neytiri1 2021.06.22. 17:18:19

@gazoló: régi szép idők, amikor napoztak is, nem csak kapcsolódtak, meg árnyékozgattak. :)

Neytiri1 2021.06.22. 17:21:30

@habakuk000: @gazoló: szoktatok vizet kirakni valamiben a madárkáknak, amikor ilyen bitang forróság van?
Rigóknak meg medencét, mert mindig fürdenek, még télen is spriccelik magukat, ha felolvad a jéghártya a pocsolyán. :)

gazoló 2021.06.22. 17:59:36

@Neytiri1:

nálunk harmincháromméteres medencében rendezzük nekik a rigóúszás vébét))

de tényleg rakjatok minél többet. nagyméretű virágalátétet használunk.
pluszbónuszként a spanyolcsigákat is fel lehet szedni alóluk -

@habakuk000:

tegnap a belga meccs szünetében megfeleztem a sörömet,vittem nekik földszínéig ásott edénybe.
reggelre mind mártírhalált haltak :-(

szép halál))

a "szecskában van enbereknek is beerspa..nem is olyan drága)
süti beállítások módosítása