He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Swan Edgar: Orbán berúgta a kocsmaajtót + Én meg jól átaludtam másfél évet

2021.06.08. 07:15 guma

Ezt speciel én nem láttam jönni. Pedig azt hittem, mindenre fel vagyok készülve, ezernyi lehetőséget számbavettem, mindenféle kanyarra, 180 fokos fordulatra, hazugságra, propagandára, karaktergyilkosságra felkészültem, de erre nem. Nem tudom, hogy azért-e, mert gyengék a szellemi képességeim, vagy valóban nem volt előre kiszámítható, de most bevallom, tátott szájjal bámulok kifelé a fejemből.

Kipattant a Fudan-ügy. Nem értem ma sem, miért. Talán valaki kurvára benézett valamit, talán azt hitték, a járvány örve alatt ezt is csont nélkül át fogják tolni, ahogy az összes többi szemétséget, ahogy az önkormányzatok végletes és végleges megnyomorítását, ahogy az egészségügyben dolgozók falhoz állítását az új munkaszerződéssel, a közvagyon alapítványokba csatornázását, a felsőoktatás fideszes alapítványokba szervezését. Azt hitték, ez sem más, mint a 30 ezer halott, a 16 ezer lélegeztetőgép, a milliónyi kínai oltás. Hiszen volt egy kis morgás, inkább dünnyögés, de a halottakról nem beszélünk, nincs nevük, csak sorszámuk van és többségében idős, krónikus beteg jelző van. Ha kicsit felerősödik a felháborodás, akkor lohol valamelyik orvosi szabadcsapat és felháborodik, kikéri magának, hogy a ballibsik kritizálják, bántják, méltatlanul támadják az egészségügyben dolgozókat, kétségbe vonják a tudásukat, képességeiket, elkötelezettségüket. Ez le is hűti a kedélyeket, mert perszehogy nem az orvosokat és az ápolókat akarja senki bántani, hanem a kormány munkáját éri jogos kritika, de nem lehet elmagyarázni, a fideszes propagandát nem lehet túlordítani.

A lélegeztetőgép- és oltásbiznisz kavar ugyan hullámokat, de majd elcsitul, hiszen mint általában, most sem érzi a kéményen dolgozó kisember, hogy azt a pénzt tőle lopták el, mert neki soha nem voltak százmilliói, milliárdjai pláne nem, elvenni sem lehet tőle. Az immunválasz nélküli oltottak majd valahogy megnyugszanak. Ha nem kapják el a következő hullámban a vírust, akkor azért, ha elkapják, akkor azért fognak elhallgatni.

Annyi, de annyi szemetet benyelt ez az ország, miért lenne más a Fudan ügye? Felháborodnak, aztán megnyugszanak. Ahogy mindig. Az eszelős kapkodás akkor kezdődött, amikor a fideszes felmérések elkezdték ontani magukból az adatokat és kiderült: nem, baszki. Nem nyugszanak meg, nem lépik át, nem felejtik el. Ezt valamiért nem.

Pedig kurvára lehetett volna előre tudni. Orbán ennyire nem ismeri a saját országát, és ennyire nem képes felmérni a saját hatalmának korlátait. Azt gondolta, a kétmillió szavazója elég lesz most is. Azt hitte, a propagandagépezete megoldja, ahogy mindig. Mire kiderült, hogy nem, kurvára nem tudja megoldani a propaganda, még a kétmillió szavazóból is veszíthet Orbán, mert még ők sem akarnak kínai egyetemet a kínaiaknak az ország közepén a magyarok rovására sem hitelből, sem más forrásból. Orbán Viktor szavazói okosabbak, mint a vezérük. Ők – a többségük – értik, hogy valójában miről szól ez az egész szar.

Orbán bukását ezernyi dolog okozhatta volna. Most úgy fest, a kínai kormány fog nálunk rendszert váltani. Az az érzésem, Kína nem érti Magyarországot, nem érti Európát és nem érti az Európai Uniót. Hogyan is érthetné, amikor a fővárosában kétszer annyi ember él, mint egész Magyarországon? Hogyan érthetné, amikor itt az emberek viszonya a közösséghez és az egyénhez teljesen más? Putyin sokkal okosabb, ő érti, és nem indít nyílt támadást Magyarország ellen. Tudja, reálisan milyen célokat tud elérni, ezeket el is éri, de nem próbál hatalmi eszközökkel beavatkozni, nem óhajtja demonstrálni az orosz befolyás kiterjesztését. Kína vezetése úgy tudja, ez működik. Mert náluk működik, tehát máshol is. Márpedig nem.

Ezt Orbán már megértette, jönnek is a ködösítések, hazugságok, elkenési kísérletek. A legújabbat Gulyás Gergely adta elő, nem is egyszer. Először a kormányinfón hangzott el a hátraarc, jelesül az, hogy a Fudan campusának felépítése még csak távoli terv, még semmi nem dőlt el. Ez akkora hazugság, hogy szerintem még a fideszes miniszterek is tátott szájjal nézték. Hiszen ott az aláírt stratégiai megállapodás. Ott a nemrégiben elfogadott törvény. Eddig befejezett tényként beszéltek a campus felépítéséről, azt hirdetve, az jó lesz az országnak, mellette épül majd valami a magyar fiataloknak is, használhatják a Fudan létesítményeit, jönnek ide a neves külföldi oktatók, mindenki nyer az ügyön. Ezt szarta telibe Gulyás, amikor azt állította, semmi nem dőlt el.

Szombaton tüntetés volt, nem is kicsi. Az ellenzék népszavazást akar a kérdésről. És megint jött Gulyás a mesével, hogy még nincs döntés, de lehet népszavazás, persze budapesti, ez egy virágzó demokrácia. Majd a jövő évi választás után szavazhatunk, mert akkorra dönt a kormány. Ó, de nagyon kedves és megengedő! Az a helyzet, hogy sem Gulyás, sem Orbán, sem senki engedélye nem kell egy népszavazáshoz. Megfelelő számú támogató aláírás kell. És ez nem csak Budapest ügye, az ország ügye is. Lesz népszavazás, és most lesz, nem másfél év múlva. Most még lehet.

Ezt benézte Orbán. A tüntetés után, vasárnap a budapesti kínai követség szóvivője jónak látta, ha helyreteszi Budapest főpolgármesterét. Ha rendreutasítja. Ha kioktatja. Ha finoman megfenyegeti. Ahogy tette ezt már a kínai sajtóban a kínai kormány. A saját állítása szerint 10 éve Magyarországon élő követségi szóvivő ezek szerint nem tanult még meg magyarul, hiszen angolul írta meg a kiáltványát. A kínai követségen ezek szerint senki nem tud magyarul, mert a szöveg fordítóprogram segítségével jelent meg magyar nyelven.

Azt írja a kínai követségi szóvivő, hogy fényes nappal nem illik kritizálni egy másik ország belügyeit. Mondja ezt úgy, hogy nyíltan kritizálja Magyarország belügyeit, a budapestiek által megválasztott főpolgármestert, a tüntetésen megjelent magyar polgárokat. Teszi ezt úgy, hogy kétségbe vonja a magyar emberek legalapvetőbb, még ebben a 90 százalékos készültségi szinten lévő diktatúrában is meglévő jogát a véleménynyilvánításra. Teszi ezt úgy, hogy kétségbe vonja egy település azon jogát, hogy közterületeket nevezhessen át. Beszarás. A kínai követség szóvivője nem vendégként, hanem megszállóként fogalmazott. Nem vette figyelembe, hogy ez egy másik ország, másik nép. Nem jobb és nem rosszabb nép, mint a kínai. Egyszerűen más.

Orbán ezt elbaszta. Nem számított arra, hogy amivel a mellkasát döngeti évtizede, annak van némi valóságalapja. Igen, hiába kompország és hiába Kádár népe, hiába félázsiai, valami mégis van a magyar emberekben, ami összekapcsolja Európával és ami valahogy megtartotta ezt az országot az eltelt évszázadokban, megtartott valamit belőle akkor is, amikor a szovjet birodalom fújta az ütemet. Annak ellenére, hogy Orbán mennyire nézi le még a saját szavazóit is, legalább annyira nem érti az országot, mint Kína. Igen, itt lehet diktatúrát építeni, lehet lopni orrvérzésig, lehet a várba költözni, lehet a pereputtyot pénzelni a közösből, lehet simliskedni és alkukat kötni a mi bőrünkre, és mindezt el lehet fedni propagandával. Lehet hülyének nézni mindenkit. Egy bizonyos pontig. Orbán átlépte ezt a pontot, és minden ellene fordul. Minden eddigi hazugsága, minden eddigi pávatánca.

Az van, hogy a beletörődő, mindent elfogadó, mindig félrenéző magyarok kurvára nem akarják, hogy Kína, annak bármelyik tisztviselője, kormánya, pártvezetője, követségi szóvivője beleugasson abba, mi itt hogyan élünk, mit gondolunk, mit teszünk, mikor és miért tüntetünk, hogyan nevezzük el az utcáinkat, miféle jövőt akarunk.

Orbán ezt nagyon elbaszta. Úgy fest, a kompország ki akar kötni. A nyugati parton. És nem akarja magával vinni a kínai kommunista párt ideológiáját, az emberek nem akarnak ütemre tapsolni, egyforma ruhában járni, pártutasításra nevetni vagy sírni. Orbánnak a kínai kommunista párt hatékony közreműködésével – az üzengetéssel, a beleugatással, a fenyegetéssel, a kioktatással – sikerült az, ami senkinek. Egységgé formálja az ellenzéket. Döntésre készteti a bizonytalanokat. Választásra kényszeríti azokat, akik eddig leszarták az egészet, mert csak élni akarták az életüket. Most rá kell jönniük, hogy nem maradhatnak ki, mert ez az ő bőrükre is megy. Orbán elbaszta, mert azt hitte, a magyaroknak mindegy. Pedig nem. Nem mindegy.

Orbán 2018 januárjában azt mondta Berlinben, hogy amennyiben az Európai Unió nem ad pénzt, Kínához fordulunk. Azaz fordul ő. Ez ezek szerint megtörtént. Végezetül ide teszek egy idézetet Orbán Viktor 2017 januárjában elhangzott beszédéből (ekkor már az Orbán-kormány hat éve gazsulált Kínának, de pénzt nem sikerült szerezni), aztán döntse el mindenki, akar-e olyan országban élni, ahol így gondolkodik a miniszterek elnöke.

Az nem megy, hogy nyitni akarunk más országok irányába, Keletre, mondjuk, Kína felé gazdaságilag, majd minden reggel kioktatjuk őket az emberi jogokból. Ez így nem fog menni. Tehát az a fajta szövetségkötés, hogy a piacotok kell, gazdasági együttműködést akarunk, finanszírozást is kérünk tőletek, egyébként a tiszteletnek nem adjuk meg azt a szintjét, ami megillet minden egyes független nemzetet a világban – ez tarthatatlan. Tehát ez a hozzáállás az csak retorikailag eredményez nyitást Keletre, a valóságban nem. A Keletre való nyitás lényege a tisztelet. És aki nem érti meg, hogy a tisztelet megelőzi az ideológiát, az sosem fog tudni keletre nyitni, mert nem érti a keletieket. Nekünk szerencsésebb a helyzetünk, mert mi egy keleti nép vagyunk, amelybe kereszténységet oltottak, és az egy sajátos nézőpontot tesz lehetővé, és értjük mindazt, ami Kínában történik. Miután, ugye, egy fegyelmezett országról beszélünk, azt is értjük, amit nem adnak válaszképpen a Nyugatról érkező kritikákra, ahelyett, hogy elismernék azt a teljesítményt, amit mondjuk a szegénység és a reménytelen gazdasági helyzetből kiemelt néptömegek sikere és értéke képvisel, és amit Kína morális szempontból is a legfontosabb érvként maga mellett föl tud sorakoztatni. Ha ezt mi nem akceptáljuk, akkor nincs keleti nyitás, akkor csak üzletelés van, ami nem azonos a keleti nyitással. Magyarország keleti nyitásra törekszik.

 https://kolozsvaros.com/

Én meg jól átaludtam másfél évet

Eddig azt hittem, semennyire, még nyomokban sem hasonlítok Csipkerózsikára, erre azzal kell szembesülnöm, hogy de bizony. Mert hogy én vagy egy párhuzamos idősíkon éltem eddig, vagy szundikáltam, az valószínű. Legalábbis ezt szűrtem le a KDNP által kiadott közlemény csodás szóvirágai, és az elmúlt időszak általam megtapasztalt problémái között tátongó űrből.

Az nem úgy volt, hogy Orbán Viktor reggel mondott valamit – például azt, hogy nem zárják be az iskolákat -, délután pedig bejelentették a reggeli bejelentésnek az ellenkezőjét? Nem úgy volt, hogy váratlanul olyan helyzet elé állították a pedagógusokat, amire elfelejtették felkészíteni őket? Nem úgy volt, hogy mindezek ellenére helyt állt az oktatási rendszer nagyobbik része, ami főként a pedagógusok elkötelezettségének és emberfeletti munkájának köszönhető? Nem úgy volt, hogy számosan és számtalan esetben jelezték a kormánynak, hogy nem mindenhol adottak a digitális oktatás alapvető feltételei, a legnehezebb helyzetben lévő családokban élő gyerekek nem tudnak lépést tartani a többiekkel és jóvátehetetlenül le fognak szakadni? Nem úgy volt, hogy az a pedagógus, aki elkapta a vírust és megbetegedett, majd megkapja a fizetését táppénzként, de aztán mégsem, mindenfélét kellett igazolniuk – például azt, hogy nem a hentesnél vagy a sarki boltban, hanem a munkahelyén fertőződött meg -, ezért előfordult olyan, hogy betegen is kénytelenek voltak dolgozni, ha nem akartak éhen halni?

Én eddig úgy tudtam, hogy ez történt, erre kiderül – és ezt Simicskó Istvántól kell megtudnom -, hogy szó sincs róla. Minden nagyszerű és remek, a pedagógusok meg vannak becsülve minden irányból, gördülékenyen ment és megy az oktatás, a kormány és a tanerők vállt vállhoz vetve harcoltak és győztek. Én hülye meg átaludtam az egészet.

Minden év június első vasárnapján a pedagógusok előtt tisztelgünk. Az időpont jelképes, hiszen a közös élményekkel és kihívásokkal teli tanév után ez a nap emlékeztet bennünket, mennyire sokat köszönhetünk fáradhatatlan munkájuknak.

  Sokszor magától értetődőnek vesszük, hogy mindennapos helytállással oktatják és nevelik az intézményekben tanuló gyermekeket. Mérhetetlen felelősség nyugszik ugyanakkor a vállukon. Egy pedagógus nemcsak a tudását adja át a jövő generációinak, de személyisége által értékeket közvetít, és alapvető készségekkel vértezi fel a fiatalokat. Nemzetünk jövője gyermekeink kezében van, ezért mindenkori nevelésük kiemelt jelentőséggel bír. Az elmúlt időszak eddig ismeretlen próbatétel elé állította a pedagógusokat is. A koronavírus-járvány az élet számos területén éreztette hatását, ami nagyban újraírta gyermekeink hétköznapjait is. Fontos kihívás volt biztosítani, hogy a fiatalok egy ilyen rendkívüli helyzetben is megfelelő körülmények között fejlődhessenek. Az online oktatás bevezetése ezért gyors és hatékony alkalmazkodást kívánt. Büszkék lehetünk pedagógusainkra, hiszen ebben az emberpróbáló helyzetben kifogástalan szaktudásról tettek tanúbizonyságot, saját példájukkal erősítették és segítették át a diákokat ezen a kihívásokkal teli időszakon. Köszönjük helytállásukat, elismerésünk pedig nemcsak a mai napon, hanem az év minden napján megilleti áldozatos munkájukat!

Dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője,
Újbuda országgyűlési képviselője
     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

MTI-OS

https://kolozsvaros.com/rovidek/en-meg-jol-ataludtam-masfel-evet/

523 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5916585394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2021.06.17. 23:06:49

Mentsétek meg ezt az országot akárhogyan, ameddig még nem késő. Különben csak egy történet leszünk a National Geographic csatornán, és gondolkozhatunk, hogy jutottunk eddig.

gazoló 2021.06.17. 23:44:53

@taga20:

megyek legelni))

van egy hároméves carmenem, most mutatta meg magát.
fincsi

gazoló 2021.06.17. 23:49:05

@s: DDD

gyere máskor is így éjjel,hozzál még ilyeneket.
ha fönn vagyunk jobb lesz az éjszakánk,ha nem,reggel ilyenre ébredünk.

gazoló 2021.06.17. 23:53:15

@guma:

dír gumcsi..ne törődj vele,nem ér meg annyit)
csak azt nem értem,ha olyan kurvajó az a mittudoménmilyen blog,miért bassza itt a rezet,miért jön ide károgni?

s 2021.06.18. 01:05:07

@gazoló:

"Hej, famulus! Hozz bort, úgy reszketek,
Fagyos világ ez, kell, hogy feltüzeljem.
E törpe korban így kell lelkesülni
És elszakadni mocskoló porától."

s 2021.06.18. 01:17:00

"Óh, jő-e kor, mely e rideg közönyt
Leolvasztandja, s mely új tetterővel
Szemébe néz az elavult lomoknak,
Bíróul lép fel, büntet és emel,
Nem retten vissza a nagy eszközöktől,
Nem fél a rejtett szót kimondani,
Mely majd hatalmas görgeteg gyanánt
Haladni fog a végzetes uton.
S lezúzza tán azt is, ki őt kimondta."

Neytiri1 2021.06.18. 08:13:15

@gazoló: én abban bízom, hogy van közöttük néhány olyan pasi, akit a munkatársak cibáltak el, hogy jó lesz ez a cirkusz és szegényem szarul érezte magát végig. :)

habakuk000 2021.06.18. 12:27:20

@taga20: Jó neked. Itt a nagyszemű lefagyott, a kisszemű, amit meg szoktak enni a seregélyek, nem, de nem is ették meg.
Az igaz, a szomszédtól kaptam karikás ostort kölcsönbe, hogy csattogtassam, s akkor elrepülnek.
Csattogtatni ugyan nem nagyon sikerült, viszont lettek olyan hurkák karomon, fülemen, hátamon, lábamon, hogy elmehettem volna megkorbácsolt rabszolgának egy jó kis Spartacus filmbe. Csoda, hogy a szememet nem vertem ki, nem voltam túl messze attól sem.
Érdekes módon mégsem ették meg a madarak, úgyhogy az áldozat nem volt hiábavaló.

taga20 2021.06.18. 19:02:16

@habakuk000: szerintem neked túl kemény ez a vidékiélet:)))

taga20 2021.06.18. 20:07:54

@gazoló: a mijénk talán négy, de nagyon belehúzott. talán érzi rajtam a szeretetet:)))

zenét szoktál küszöb? tessék!:)))

u.i.: 4. percig tekerj előre.

www.youtube.com/watch?v=jsDYslJE1Y0

habakuk000 2021.06.18. 21:53:03

@taga20: Kemény, az már biztos.
Pedig ha megtanulnám a karikás kezelését, alkalomadtán szívesen megtanítanám egy-két embernek a csűrdöngölőst.

Holnap ünnepel a város, falu... érdekes, hogy most nem nagyon hallok dicshimnuszokat az aranylábúakról, vagy vannak azért?

taga20 2021.06.18. 22:09:14

@habakuk000: mit fognak ünnepelni a népek? triatlon 2.0-át?

holnap annak kéne örülni a kipcsak hordának, ha a gallok nem tömnek ki pl. egy hatossal.

ja és szerintem a fekák húzzanak el innen, mert mi árják nem....

nem tudom mit akartak mondani a feketébe öltözött magyarok, a feka magyar honfitársunknak!

:)))

gazoló 2021.06.19. 00:22:26

@taga20: DDD

csak,hogy csorogjon a nyálatok:

carmen

kepkuldes.com/images/09fddf4d9faa03ffe107e3ee84d95f42.jpg
.....

ezt külön neked küszöb))

kabbe így éjjelre,jól alszol tőle)))

kepkuldes.com/images/4910b9ea862852e71d0eaaeb90b205a9.jpg

habakuk000 2021.06.19. 13:34:00

@gazoló: Nem szép dolog ilyen ágakat fényképezni. :(

Azon gondolkodom, mivel ünnepeljem meg a délutáni fényességes bosszúnkat trianonért, Rákóczi cserbenhagyásáért és a török szövetségért.

Nem vagyok tele olyan frappáns ötletekkel, mint a feketében masírozó kopaszok.:(

Amúgy érdemes lenne ezeket elküldeni tanulmányi kirándulásra Kis-Trianonba, hogy saját szemükkel láthassák jelentőségünket, kis túlzással Versailles egy kertészek által nem használt sufnijában is aláírhatták volna azt a szerződést.

taga20 2021.06.19. 13:54:42

@habakuk000:

szerintem ma beültetjük a csigazabálókat a hintába, és direkt kikapunk 0-4-re;)

ja és!:)))

uploads.disquscdn.com/images/29be700eff3c71f7fb917db6e5f487c923115b192c1a315d9102c21852a24c36.jpg?w=800&h=390

habakuk000 2021.06.19. 14:09:23

@taga20: https://www.google.com/maps/place/Kis-Trianon/@48.8047846,2.1072953,14z/data=!4m5!3m4!1s0x47e67d94d7b14c75:0xffa5d5599afcd3cb!8m2!3d48.8154677!4d2.1088832
Szerintem emlékezhettek a kalandozásokra, biztosan féltették az ezüst étkészletet, nem engedtek be bennünket a rendes kastélyba.

Megérdemlik a franciák, hogy lealázzuk őket, ismétlődjék a Petőfi által megénekelt győri vitézség!
"engedelmet kérek,
Majd elfeledtem győri vitézségtek.
Mikor emeltek már emlékszobort
A sok hős lábnak, mely ott úgy futott?"

taga20 2021.06.19. 14:19:29

@habakuk000: :)))) nagy troll volt ez a sanyi, még nálam is nagyobb:)))

ja és!;)

coub.com/view/2f0ydz

habakuk000 2021.06.19. 14:24:26

@taga20: Így is van, a polgári öntudat és entellektüel szép példáját láthattuk.

habakuk000 2021.06.19. 14:28:20

@taga20: Nem értem, miért szaladgálnak ilyen sokat meccs előtt, mi ráérnénk akkor melegíteni, amikor a többiek térdelnek, oszt nem fáradnánk el a meccsek végére.
Mindig átvesszük ezt a sok nyugati fertőt.:(

taga20 2021.06.19. 14:36:52

@habakuk000: hogy legyen mire fogni, vagy a tésztára:)))

mi a tipped a meccsre?

taga20 2021.06.19. 14:46:43

@habakuk000: moricka, nem a feröer-szigetekkel jáccunk!:)))

szerintem boncsá inkább egy sört!:)))

coub.com/view/2by9yg

Neytiri1 2021.06.19. 15:58:49

Legyen itt egy gyönyörű dal is, ne csak a' orbán, meg a foci... :)
www.youtube.com/watch?v=Nzlj2-5GmI4

Üdvözlöm érintem nem mutatom
Nem emlékeztetem nem kutatom
Nem zavarom zavarom csak figyelem
Belefeledkezem vele utazom
Nem sürgetem nem várom
Nem bántom nem sajnálom
Nem sajnáltatom magam magam adom
Neki megadom neki megadom magam
Felkavarom felkavarodom
Megálmodom belelátom
Megkövetem megkövetelem
Megszelídítem megbánom
Meggyújtom eloltom meggyújtom eloltom
Megoltalmazom elragadom
Elragadtatom magam magam adom
Megadom megadom neki megadom magam
Nem suttogom elkántálom
Megkóstolom megkínálom
Keveredek belehabarodom
Belefeledkezem vele utazom
Felismerem feltüzelem
Megszállom megbabonázom
Megbabonáztatom magam magam adom
Megadom megadom neki megadom magam

Neytiri1 2021.06.19. 16:52:05

Szeretem a focimeccsek utolsó perceit.
Attól függően, hogy kinek mi a fontos, vagy fetrengés és potyogás van, vagy kurva gyorsan igyekeznek még a hálóba juttani a labdát, szinte a fizikai határokat is megszégyenítve.
Most úgy látom, senkinek sem fontos már ez az egész vég...

Neytiri1 2021.06.19. 16:54:01

@Neytiri1: már csak véletlenül bonyolódhatna a labda a háló madzagjába...

2021.06.19. 17:02:41

Akkor megint megnézhettétek hazátlan mocskos libernyákok, hogyan ünnepel egy nemzet, hogyan ünnepel a magyar.
Ti nem vagytok tagjai ennek a nemzetnek, mert nem vagytok magyarok.

Neytiri1 2021.06.19. 17:07:26

@palócgulyás(Quercus): lehet, hogy jobb lenne, ha nem lennék az, de ezt nem tudom.
Te igen?

taga20 2021.06.19. 17:10:35

@Neytiri1: ez kimondottan jó volt frau!

néha meklepsz:)))

zenét szoktál hallgatni? tessék egy jó!:)))

www.youtube.com/watch?v=kL09wRp9pwg&list=RDkL09wRp9pwg&start_radio=1

taga20 2021.06.19. 17:15:17

@palócgulyás(Quercus): most az egyszer igazad van erdész.

ha te magyar vagy, akkor én nem vagyok az.

Neytiri1 2021.06.19. 17:42:29

@taga20: és most is vissza fogod szívni a dicséreted, mert én nem azt kérdőjeleztem meg, hogy @palócgulyás(Quercus): magyar-e, a kérdéssel, hogy "Te igen?", hanem azért tettem fel a kérdést, hogy jobb lenne-e nekem nem magyarnak lennem.:)

www.youtube.com/watch?v=H49RAnhN9K8

habakuk000 2021.06.19. 17:43:43

@taga20: Tényleg azt hittem, meg lehet nyerni. :(
A franciák már a németek ellen sem fociztak a vezetés után.
Na mindegy, a válogatott esélye az, ha nem veszik komolyan, ahhoz már elég agreszzívek, van néhány jó egyéni teljesítmény, és meccs közben nagyon nehéz felszívni magad és normálisan koncentrálni.
Nem volt rossz foci, szerencsére a franciák nem akartak komolyan játszani.

habakuk000 2021.06.19. 17:47:21

@palócgulyás(Quercus): Hála istennek, nem vagyunk egy nemzet.
El kell fogadnom, hogy magyarnak tartod magad, meglehetősen szégyenteljes történet ez, nem vagyok rá büszke, hogy hozzád hasonló magyar is él ezen a világon, de mit tehetünk?
Kicsit pironkodunk miattad. :(

taga20 2021.06.19. 18:02:43

@Neytiri1: én szeretem a csajokat, csak az a baj, hogy nem tudok egy olyan mondatot leírni, hogy ne legyek gyökér:)))

egyébként, ha te így, ako én is!:)))

www.youtube.com/watch?v=KmUMvShEq-E

2021.06.19. 18:04:36

@Neytiri1:

Ha te ezen a blogon, ezek között érzed jól magad, akkor megválaszoltad a kérdést......

taga20 2021.06.19. 18:10:05

@palócgulyás(Quercus):

erdész, az hogy van, hogy itt nincs cenzúra, a markolós migráncs haverod blogján meg fullba toljátok?

nincs itt valami ellentmondás?:)))

Neytiri1 2021.06.19. 18:17:25

@palócgulyás(Quercus): tudod... bár szeretek kotnyeleskedni a politikába, igazából nem értek hozzá. Információimat szerzem innen és onnan, igyekszem mindkét oldalról, de hiányos ez is. :)
Nálatok nem lehet másról beszélgetni, csak erről.
Kérdéseim csacskasága bosszantó is tud ám lenni, nem bírják azt sokáig komoly emberek.
A politikába itt belecsippenthetek, ott meg sodorna egész nap.
Én látom az itteni embereket az én szememmel, ami nem a tiéd...

habakuk000 2021.06.19. 18:18:43

@Neytiri1: Nem egészen, 2:1-et tudtam elképzelni, a 3:0-val csak tagát biztattam. Annyira leírta mindenki a magyarokat, hogy ilyenkor mindig meglepetés lesz.
Nem jelent ez semmit.
Az igazi értékmérő a német meccs lesz, egyedül nekik kell komolyan venni bennünket.

Ezért pocsék amúgy ez a 24-es rendszer, van egy nagy csomó alibi meccs, lásd az angol-skót, a mi két meccsünk, rengeteg a felejtős találkozó.

2021.06.19. 18:27:31

@Neytiri1:

Emberek itt? Ugyan.....

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.19. 18:28:22

Én meg vagyok nyugodva.
Az origo értékelését ekként harangozza be a hírmesemondó:
"A magyarok elképesztő bravúrja..."

Eufória a vereség után, elképesztő bavúr a döntetlenre, mi lesz, ha egyszer végre győznek?

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.19. 18:30:11

@palócgulyás(Quercus):

Te mijaf* vagy? Nem ember? Minek jársz ide, mi hiányzik báránykám?

taga20 2021.06.19. 18:35:32

@palócgulyás(Quercus):

ember, te szájerre vagy kaletára gondolsz, mikor emberre gondolsz?

gondolom a csutigeci meg az istened, te valami!:)))

Neytiri1 2021.06.19. 18:38:00

@habakuk000: én a sakkban nem szeretem a parasztsort, mert bár sokra képesek, feleslegesnek tartok ennyit belőlük, az izgalom nekem a második sornál indul.
Tudom, egyedül vagyok ezzel. :)

Neytiri1 2021.06.19. 18:40:35

@palócgulyás(Quercus): én bírom a vehemens hozzáállásodat a politikához, de azt sosem, amikor embereket nem embernek nevezel, illetve jelzőkkel látod el. Olyankor inkább megijedek tőled.

2021.06.19. 18:42:56

@Neytiri1:

Ezek itt emberek? Ugyan.....maximum majmok.

taga20 2021.06.19. 18:44:13

@Neytiri1: és szerintem, ha valaki beszól neki a vidéki búfelejtőben, ako becsokizik.

ezért is bújik a digger blogba, me egy fostos köcsög:)))

jaegtoer 2021.06.20. 07:36:29

@palócgulyás(Quercus): "_Ti nem vagytok tagjai ennek a nemzetnek, mert nem vagytok magyarok._"

Akkor tehát te sem tudsz sokat a Szent Korona országairól, népeiről és államelméletről, esetleg a Szent Korona-tanról. Te nemzeti nemzetfi.

jaegtoer 2021.06.20. 07:44:58

@Neytiri1:

"_én a sakkban nem szeretem a parasztsort, mert bár sokra képesek, feleslegesnek tartok ennyit belőlük, az izgalom nekem a második sornál indul.-"

Egyrészt: másképpen nem jön ki a kétharmad. Másrészt: javaslok más- többféle és változatosnál változatosabb izgalmat, izgalmakat. Jók azok... úgy együttesen. (taga kérésére kiteszem a szmájlikat, hogy nehogy... :-) :-) :-) bár állítólag ilyeneket már csak a hülye boomerek használnak, de már az ötvenközeliek is bácsinak szólítanak, úgyhogy bele kell törődnöm.

2021.06.20. 07:52:34

@jaegtoer:

A Szent Korona tan nem szól a hazátlan, hazaáruló libernyákokról. Mert ha szólna, akkor nagyon szar világ lenne rátok. Nem pátyolgatná a libernyák hazaárulókat, mint ahogyan mi most tesszük.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.20. 08:28:33

@jaegtoer:

Csak a markuk, meg a nyelvük nemzeti, de ha nem lesz nemzeti a kormány, akkor azt is lemossák szappannal.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.20. 08:34:46

@palócgulyás(Quercus):

Hazát nem a libernyákok árulnak, hanem az unortodox neresek, pl. letelepedési kötvénnyel, kínai és orosz hitellel, svájci sapkás bankszámlával, nyugati örökösnő hóna alá nyúlásával. Meg az erszecsatornával, és luxus jachtozással is. Ja, csak a libernyákok által felvett hitel a hazaárulás, a ner általi nem. Elfelejtem néha, hogy a a beszűkült gondolkodásotok szelektív.

2021.06.20. 08:51:30

@látjátok feleim szümtükkel:

Szólj a gazdádnak papagáj, tanítson be valami új szöveget.....
Ettől függetlenül szopni fogtok 2022-ben. És utána már nem leszünk ilyen kíméletesek veletek.....

guma 2021.06.20. 08:55:05

@látjátok feleim szümtükkel:

hagyd a fenébe ezt a férget: önálló gondolata nincs csak a ner propagandát fújja.

jaegtoer 2021.06.20. 09:56:44

@palócgulyás(Quercus):

Szegény, szegény napszámos, napszámosok legszegényebbjeinek egyik legszégyentelenebbje. Megértelek, mennyire bántó és fölzaklató, hogy mindenünnen visszaordít az igazság, bármit is tegyenek gazdáid, a hírek még mindig jönnek-mennek. No de ez a hírek természete. Ez a fő bajod. A te dolgod.

jaegtoer 2021.06.20. 10:18:38

@palócgulyás(Quercus): bocs. tényleg nem az igazság ordít vissza, hanem a valóság.

taga20 2021.06.20. 10:29:33

@jaegtoer: te milyen egy figyelmes vénember vagy, apám:)))

jaegtoer 2021.06.20. 11:55:19

@palócgulyás(Quercus):

Mi van, beakadt a lemez?

"_Az egybites budapesti romkocsmaértelmiségi progresszív talibán füstös agyak kitalációinak semmi köze a valósághoz._"

Ugye nagyon fáj, hogy nem megy a valósághajlítás?

"_Ti mindig lenézitek a tisztességes, dolgozó vidéki embereket, akik nem naplopásból élnek mint ti._"

Erősen beszarnál, ha nálam kellene dolgoznod.

"_Aztán 2010 óta vinnyogtok mint a veszett kutya, mert meguntuk ezt, és a nyakatokra léptünk. Pedig ez még csak a kezdet...._"

Látom, sikertelen, szerencsétlen életedet habzó szájjal szuvas agyarakkal, sűrű nyelvcsapásokkal, kényszeres csaholással próbálod rám vagy ránk vetíteni, nem csodálom, hogy eluntad saját életedet. Az meg, hogy ki és kinek a nyakára lépett, majd észreveszed, ha már elfogy a levegőd.
Addig hátradőlök és iszom egy kávét. Ne csüggedj, felebarátom. Csak nehogy túl sokáig kelljen magyarázkodnod az Úr előtt. Béke neked, béke veled.

taga20 2021.06.20. 12:09:47

@jaegtoer: és tudod mi a slusszpoén?

hogy ennek a kútmérgezőnek, aki szerint kínában és putyinlandban tombol a demokrácia, ennek a lánya brüsszelben él!

beszarás ez a szerencsétlen vidéki fityeszjobbágy!:)))

jaegtoer 2021.06.20. 12:37:29

@taga20:

Pszichiáterek aranya, pszichológusok gyöngye, szociológusok rémálma, jogi esetek állatorvosi lova.

Becsüljük meg.

A lányát biztosan kiküldte bomlasztani:)

taga20 2021.06.20. 12:59:57

@jaegtoer: az:)))

egyébként, én egy ideje bírom eszt a terhelt palócgyereket.

anno, a ment a twinpeaks sorozat, és többen mondták a haverjaim közül, hogy milyen jó. én meg néztem ki a fejemből, hogy ez egy baromság.

az egyik haverom aztán mondta, hogy nézzem fordítva, és onnantól nagyon megtetszett.

szóval ezt a istenbarmát is kifordítva kell nézni, és akkor roppant vicces lesz:)))

www.youtube.com/watch?v=i7d0Lm_31BE

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.20. 13:03:29

@palócgulyás(Quercus):

Mert? Fenyegetésre buzdít a gazdátok? No, és Mit fogtok csinálni velünk? Vonatra ültettek és elküldötök a kemencébe?

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.20. 13:12:05

@palócgulyás(Quercus):

Egyebekben meg nincs gazdám. Kíváncsi vagyok arra, hogy most miért vagytok ennyire kíméletesek velünk? Talán főni bácsi attól fél, hogy kíméletlenség estében nem megy az a szekér felétek, amiről a pénzt talicskázzák? Ja, vagy erről nem tudsz, mert neked se talicska, se pénz? Te csak likcska vagy, a ta lemaradt útközben?

habakuk000 2021.06.20. 13:30:28

@Neytiri1: Pedig egy jó paraszt királynőket, királyt képes megdönteni.
Szeretsz sakkozni?

habakuk000 2021.06.20. 13:33:29

@taga20: Jégtörő uram stílusa pazar és pontos, mint mindig.

habakuk000 2021.06.20. 14:20:10

@látjátok feleim szümtükkel: Ha valakinek a szülei sem találkoztak normális focieredménnyel, bizony hajlamos rá, hogy egy pont a tv-ben látott sztárok ellen elragadtatott ünneplésre jelentsen okot, szintén a tv-ben látott képek alapján.
Olyan ez, mint taga kebelbeli barátja, a leveses pacal, palócnak kicsit durva lenne.
Ha valaki észreveszi, netalántán reakciót is méltóztat felé megereszteni, azt diadalnak fogja fel, pedig pusztán annyi történt, hogy észrevették, s gondolom a vackában csodákat regél nagyszerű teljesítményéről.
A magyar fociválogatott csúcsteljesítménye, a focisták életműve: valami valódi focit játszó brigád észrevette őket.
Megjegyzem, ez a valódi foci meglehetősen unalmas történetté fejlődött, ahol a foci a mindenféle körítés (és pénz) között szépen elsikkad.

Neytiri1 2021.06.21. 11:24:01

@jaegtoer: a :) jel a mondanivaló élét, jóindulatról biztosítást, vagy az írott szöveg félreérthetőségének jóírányúvá terelését célzott megmutatni, hiszen írásban sem a másik arcát, sem hangját (kedves, mosolygós) nem lehet "látni".
Így én, boomerség ide vagy oda fontosnak tartom, magam is jókedvvel használom. :)

Neytiri1 2021.06.21. 11:54:37

@habakuk000: igen, azért is írtam, hogy sokra képesek (parasztok). :)

Ahogy írtam is, a parasztok sokan vannak, és ezért kapkodni szoktam az elején, legyünk túl ezen a tömegen. Valószínű, hogy nem vagyok képes ennyi játékossal gondolkodni, ezért szeretem később, amikor már kevesebben vannak. De lehet, hogy mindössze koncentrálni nem akarok az elején, mert belém rögzítettem, hogy nem érdekel, amikor ilyen sokan bábu van.
Biztos furcsa hozzállás ez a sakkhoz, de ez van...

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.21. 12:30:02

Na egy mondás, miszeritn egy a valóság, ezer a ruhája. Ebből kifolyólag mi is az igazság?

habakuk000 2021.06.21. 13:50:35

@látjátok feleim szümtükkel: Egy szürkemedvét toporzékolással elzavarni akkor is becsülendő tett, ha éppen az imént ebédelt, vacsorázott és reggelizett egyszerre, és baromira csak aludni akar szép nyugalomban.

Nekem Mancini hozzáállása szimpatikus: állítólag azzal küldte pályára az olaszokat, úgy játszanak, mintha még gyerekek lennének.
Most szép is az olaszok focija, rajtuk kívül talán a hollandoké ilyen.
Érdekes lesz az orbán-Európa meccs is, kezdik komolyan venni, nem csupán afféle izzádszagú, kellemetlen vacsoravendégnek.

habakuk000 2021.06.21. 13:57:42

@Neytiri1: Akkor nemigen Geyer Flórián dalát dudorászod sakk közben. :)
www.youtube.com/watch?v=FpAgFSwCKxM

Neytiri1 2021.06.21. 14:16:59

@habakuk000: Rajta hát, szúrd és vágd, vezesd a parasztok rohamát...
Régi szép idők, amikor énekkaros voltam.
Próbán fagyasztott szilvát szopogattam.
De milyen lelkes voltam. :)

Nem, ezt biztos nem, inkább valamiféle háladalt dúdolok, hogy a parasztok nem lázadnak fel ellenem, oly könnyen dobom őket a martalócok karjai közé, és kerülnek a tábla mellé :D

habakuk000 2021.06.21. 15:48:50

@Neytiri1: Miért kellett fagyasztott szilvát szopogatni?

Neytiri1 2021.06.21. 16:38:30

@habakuk000: nem kellett, csak játék volt a szilvával, mert elrejteni a szájban úgy, hogy az énektanár ne vegye észre a kipuklisodását az arcon, amikor kiszámíthatatlanul odanézett, és ne szaladjon le, az "komoly" feladat volt, amikor pedig felolvadt, és le lehetett nyelni, akkor kellemesen lehűtötte a torkot.
Vannak unalmas műdalok és magát nagyon komolyan vevő énektanárok. :)

habakuk000 2021.06.21. 16:52:00

@Neytiri1: És az előtted álló nyakát egy lelkesebb strófa danolászása közben. :)

gazoló 2021.06.21. 17:45:18

@habakuk000:

a belgákról sem feledkezzünk meg boomer :-)))

youtu.be/BL0y4_LS4Go

habakuk000 2021.06.21. 17:59:35

@gazoló: Csak holnap lesz kedd. :)
Autópályán ritkán tévedek el, náluk bezzeg sikerült, a kétféle néven futó városaik miatt.
pangea.blog.hu/2014/05/14/a_vilag_legbonyolultabb_hatara

gazoló 2021.06.21. 18:53:29

@habakuk000: D

minek mentél oda? :-))

biztos ott nem kell annyit locsolni.

Neytiri1 2021.06.22. 08:44:34

@gazoló: milyen vidám, édes és könnyed! Mint egy finom, hűs szörp az árnyékban. :)

Vers:
József Attila: Harmatocska

Guggolva ringadoz
a málnatő, meleg
karján buggyos, zsíros
papiros szendereg.
Lágy a táj, gyöngy az est;
tömött, fonott falomb.
Hegyek párája rezg
a halmokon s dalom.
Hát dolgoztam híven,
zümmögve, mint a rét.
Milyen könnyű a menny!
A műhely már sötét.
Fáradt meg együgyű,
vagy tán csak jó vagyok
s reszketek, mint a fű
és mint a csillagok.

gazoló 2021.06.22. 09:01:15

@Neytiri1:

nebacc

bearanyoztad a mai napot..el ne menj innen))

gazoló 2021.06.22. 09:06:46

@habakuk000:

mai ige barátom:

"Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom"

persze biztos jobb a kastélyok,yachtok,divatipar,stadizooleumok de mi itt élünk és itt fogunk élni.

Neytiri1 2021.06.22. 15:07:30

@gazoló: örülök, hogy aranyoztam. :)

Nem látok bodobácsot. Tavasz végén valamikor egy-kettőt, de azóta egyet sem.
Lemaradtam?
Eltűntek?
Most vannak, de valami miatt nálunk nincsenek most?
Hiányoznak nekem.

habakuk000 2021.06.22. 15:46:50

@gazoló: Nem olvasok szemetet, ponyvát igen, skandináv krimit is, de szemetet nem. :)
Nem nyitom meg, ne haragudj, az én gépemet ne nézegesse az origo és tsa.:)
A zenéd viszont jó volt. :)
www.youtube.com/watch?v=9pQMb2niOO8

gazoló 2021.06.22. 16:21:55

@Neytiri1:

"Nem látok bodobácsot. "

vhol az árnyékban tolatnak összekapcsolódva))
mi mást csinálhatnának ebben a hőségben.
a többiek talán fagyiznak valahol))

Neytiri1 2021.06.22. 17:18:19

@gazoló: régi szép idők, amikor napoztak is, nem csak kapcsolódtak, meg árnyékozgattak. :)

Neytiri1 2021.06.22. 17:21:30

@habakuk000: @gazoló: szoktatok vizet kirakni valamiben a madárkáknak, amikor ilyen bitang forróság van?
Rigóknak meg medencét, mert mindig fürdenek, még télen is spriccelik magukat, ha felolvad a jéghártya a pocsolyán. :)

gazoló 2021.06.22. 17:59:36

@Neytiri1:

nálunk harmincháromméteres medencében rendezzük nekik a rigóúszás vébét))

de tényleg rakjatok minél többet. nagyméretű virágalátétet használunk.
pluszbónuszként a spanyolcsigákat is fel lehet szedni alóluk -

@habakuk000:

tegnap a belga meccs szünetében megfeleztem a sörömet,vittem nekik földszínéig ásott edénybe.
reggelre mind mártírhalált haltak :-(

szép halál))

a "szecskában van enbereknek is beerspa..nem is olyan drága)
süti beállítások módosítása