He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Az ország lerobban, majd' 25 ezer halotunk van, de a vezetők, üzletelnek, eladósítják az unokáinkat is, hogy a slep fürödjön a vagyonban, utazgasanak, repkedjenek felelősséget azonban semmiért nem vállalnak - emberekért főleg nem!

2021.04.18. 05:15 guma

Az indoklás szerint az EU-nak már így is túl sok vitája van Kínával.

vagy:Szijjártó Péter úgy kommentálta a Telexnek az ügyet, hogy már úgyis mindenki tudja, mi az EU álláspontja Hongkong ügyében. 

20 hónap börtönre ítélték a hongkongi médiamogult

Fiaival és a vezető alkalmazottaival együtt vették őrizetbe Jimmy Lait Hongkongban 2020 augusztusában. Lait akkor azzal vádolták, hogy “külföldi országgal játszott össze, lázító szavakat használt, és megtévesztő célú összeesküvésben vett részt”.

Most egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték két, illegális tiltakozással kapcsolatos ügyben – adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

A 73 éves Jimmy Lait, aki a hongkongi demokráciapárti mozgalom egyik lapja, az Apple Daily tulajdonosa, elsőként egy 2019. augusztus 18-án zajló, engedély nélküli felvonulás szervezése és a megmozduláson történt részvétel miatt mondták ki bűnösnek április 1-jén. Pénteken a két vádpont miatt egy év börtönbüntetést szabtak ki a médiamogulra. Az ügyben további hét korábbi hongkongi törvényhozó ellen is vádat emeltek, őket 8 és 18 hónap közötti szabadságvesztésre ítélték, hármójuk büntetésének végrehajtását felfüggesztették. A vádlottak közül egy még februárban mindkét vádpontban bűnösnek vallotta magát, egy másik pedig elismerte, hogy részt vett az engedély nélküli tiltakozáson.

Lai és két, korábbi törvényhozó ellen egy 2019. augusztus 31-én zajló, engedély nélküli felvonuláson történt részvétel miatt is vádat emeltek. Ez ügyben április 7-én mindhárman bűnösnek vallották magukat. A szintén pénteken kihirdetett ítélet alapján Jimmy Laira további nyolc hónap szabadságvesztést rótt ki a bíróság. A két ügyben kiszabott börtönbüntetés időtartamát Lai részben átfedésben töltheti le, így ténylegesen 14 hónapot kell börtönben töltenie.

A kérdéses gyülekezésen a szervezők szerint mintegy 1,7 millióan tüntettek a hongkongi kiadatási törvény később visszavont módosítási tervezete ellen, amely lehetővé tette volna gyanúsítottak kiadását Kína szárazföldi részének.

   

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr116503944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása