He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nyitott, állandóan új tapasztalatok iránt érdeklődő, kreatív, nagy képzelőerővel megáldott férfi vagy nő vagy? Ajajj! :-D

2019.05.25. 07:56 guma

A viselkedésből megjósolható, mennyire hűtlen típus valaki - A kutatás szerint a személyiségjegyei elárulják

Megállapították, milyen tulajdonságokkal rendelkező emberek a leghajlamosabbak megcsalni a párjukat, és azt is, hogy kik a leghűségesebb típusok.

Rengeteg ok rejtőzhet amögött, ha valaki megcsalja a párját, a kutatók szerint viszont nemcsak párkapcsolati problémák, hanem egészen más tényezők is közrejátszanak abban, hogy valaki mennyire hajlamos a hűtlenségre

Megállapították már többek közt azt, hogy az arcvonások is árulkodnak arról, hogy mennyire csalfa típus egy férfi, most pedig arra világítottak rá, hogy a viselkedés alapján is megjósolható a hűtlenség valószínűsége.

Ilyen a hűtlen ember személyisége

A Personality and Individual Differences című szaklapban megjelent kutatás 576 embert kérdezett meg a szokásairól, a viselkedéséről, illetve arról, hogy miért csalta meg a múltban a partnereit, vagy mi tartotta vissza a félrelépéstől. Ezek után alaposan megvizsgálták a válaszokat, és arra próbáltak rájönni, milyen összefüggések vannak a hűtlenség és bizonyos személyiségjegyek között.

Dr. Tammy Nelson szexterapeuta kiemelte, hogy arra is rámutattak a kutatás során, hogy az embereknél akkor a legkevésbé valószínű, hogy affért kezdeményeznek, ha elégedettek a párkapcsolatukkal, illetve az is nagyban hozzájárul a hűséghez, hogy sokan félnek a következményektől, valamint a társadalom, az ismerőseik reakciójától, megítélésétől. A leghajlamosabbak a megcsalásra pedig a vizsgálat során azok a férfiak voltak, akik nem tartották kielégítőnek a kapcsolatukat, kevésbé voltak lelkiismeretesek, igen nyitott személyiségekként jellemezték magukat, és a környezetüket elfogadóbbnak találták a hűtlenség témakörét illetően.

A szakértő hozzátette, hogy az emberek legtöbbször nem határozzák el előre, hogy félrelépnek azért, hogy bántsák a partnerüket, és egyáltalán nem biztos, hogy rossz emberek. Gyakran csupán egy rossz döntést hoztak, amivel fájdalmat okoztak a másiknak. Illetve, természetesen azt is hangsúlyozta, hogy a kutatás eredményei egyáltalán nem minden esetben igazak, és attól, hogy ilyen személyiségjegyekkel rendelkezik valaki, nem mondható ki róla 100%-osan, hogy hűtlen típus.

Félrelépést lebuktató tárgyak

A hűtlen partnerek nagy részét nem a röstelkedő vallomás, hanem saját telefonja buktatja le. De, hogy meddig képesek elmenni a gyártók a lebuktató tárgyak piacra dobásában? Hát addig, ameddig az őrületig féltékenykedő szerelmesek. 

https://femina.hu/kapcsolat/hutlen-ember-szemelyisege/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5414831020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása