He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Valóban rá vannak utalva a kanadai magyarok az ingyen utaztatásra és ilyen mértékű anyagi támogatásra adóforintjainkból?

2017.11.27. 14:03 guma

Az Orbán kormány százmilliókkal támogatta a kanadai magyarságot 2013 és 2017 között

A rendszerváltás óta példanélküli anyagi támogatást nyújtott az Orbán kormány a kanadai magyar közösségeknek 2013 és 2017 között — ez derül ki abból a részletes kimutatásból, amelyet a Miniszterelnökség készített, amiután a Kanadai Magyar Hírlap október 20-án kérdéseket intézett a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársághoz.

Lapunk alig 24 órája jelezte, hogy kérdéseinkre nem érkezett válasz, az államtitkárság azonban a mai nap közölte, hogy még a múlt héten elküldték a választ, ezért feltehetően technikai okokból nem kaptuk azt meg. Továbbá hozzátették: “Az Önnek címzett választ Magyarország Ottawai Nagykövetsége is közölte honlapján, napok óta fent van és az alábbi linken keresztül  érhető el.” A válasz valóban elérhető az ottawai követség honlapján, többek között azzal az érdekes módosítással, hogy az ott publikált verzióból eltüntették a “Tisztelt Főszerkesztő Úr” felszólítást, illetve minden olyan utalást, amely jelezte volna, hogy a dokumentum a Kanadai Magyar Hírlapnak küldött válaszként született. Az Ottawai Nagykövetség azt a látszatot kelti, hogy a szokatlan elszámolást nem a KMH kérdései váltották ki, hanem az, hogy “a Diaszpóra Tanács közelgő éves ülésére való tekintettel a Nagykövetség tájékoztatni kívánja a kanadai magyarságot”. Ez megtévesztő.

Az alábbiakban az eredeti, át nem szerkesztett levelet, illetve kimutatást közöljük. Ebből többek között kiderül:

  • 10 millió forinttal segítette a magyar állam Dancs Rózsa “Kalejdoszkóp Hagyományőrző Klubját.”
  • Több mint 50 millió forintot utalt át a magyar állam a “Kanadai Magyar Kulturális Tanácsnak.”
  • 52 millió forintot utalt át a magyar állam a Torontói Első Magyar Baptista Gyülekezetnek “ingatlanberuházási támogatásként.”
  • 129 millió forintot utalt át a magyar állam a torontói Kanadai Magyar Kultúrközpontnak ingatlanberuházásként.
  • 6 millió forintot kapott a torontói Rákóczi Alapítvány.
  • 1,5 millió forintot utaltak át Montreáli Magyar Iskolának egy “kísérleti óvoda” megalapításáért, plusz 700 ezer forintot magyarországi táborozásért.
  • 4 millió forintot utaltak át a “Vancouveri Forrás Magyar Néptáncegyüttesnek”
  • 2 millió forintot utaltak át a torontói Első Magyar Református Egyháznak a reformáció 500. évfordulójának megünneplésére.
  • és még számtlan beruházás, illetve segélyezés szerepel a kimutatásban.

**

A teljes, eredeti és át nem szerkesztett dokumentum itt olvasható: Válasz_Kanada_20171102 .

http://kanadaihirlap.com/2017/11/17/az-orban-kormany-szazmilliokkal-tamogatta-a-kanadai-magyarsagot/

Itt pár hsz onnan:

Kanadai Magyar Kultúrközpont A torontói Magyar Ház építése befejezésének támogatása 128 600 000 2015 megvalósult, lezárva

Kanadai Magyar Kulturális Tanács Kanadai Magyar TV működésének és eszközbeszerzésének támogatása 3 000 000 2016 megvalósult, lezárva

Kaleidoszkóp Hagyományőrző Klub / Toronto:
A Kaleidoszkóp angol-magyar nyelvű irodalmi folyóírat támogatása, programok szervezése
2 000 000   2013
Angol-magyar nyelvű irodalmi folyóirat, programok támogatása
2 000 000   2014
A Kaleidoszkóp c.folyóirat és a Bobó Bóbitája c. gyermeklap megjelentetése és a klub működésének támogatása
2 000 000   2015
A Kalejdoszkóp – Kaleidoscope c. folyóirat, a Bobó Bóbitája c. gyermeklap megjelentetésének támogatása
2 000 000   2016
Lapkiadás és kulturális programok támogatása
2 000 000   2017

Nos igen, a korrupt és tehetségtelen vezetősége a torontoi Magyar Háznak valóban eladták a lelküket az alapszabály megszegésével. Méghozzá elég olcsón. Lelkük rajta.
A szóbanforgó magyar TV-ben is eladták a lelküket és integritásukat az ördögnek.
Ami pedig Dancs Rózsát illeti, rá teljesen kár bármi szót is vesztegetni, ő az akinek már talán nincs is lelke, amit áruba bocsájthatna.

*************

“Nem tudom, hogy Magyarország mit vétett, vét azzal. hogy kiáll a mai határokon túlra rekedt illetve kényszerült Magyarokért.???!!!”

Magyarország semmit sem vétett. A Fidesz-KDNP vétett azzal, hogy pártpolitikai lojalitáshoz köti, az magyar adofizetők pénzének kanadai szórogatását. Gyalázatos amit művel a közpénzekkel. Ilyen visszaélésekért repülne a helyéről a Francia, Angol Német vagy Kanadai kormányfő.

Más nyugati kormányok, pl a Franciák (Institute Francaise) Angolok (British Council) Németek, Hollandok, Svédek, Norvégek, az uralkodó kormánypártoktól függetlenül, pártsemleges szervezeteken keresztül, s nem az uralkodó miniszterelnöki hivatalon keresztül, hatalmi megfontolásokból adományozgatnak. Ez ugyan az a módszer amilyel Orbán Miniszterelnöki Hivatala kilopja az EU tagállamok adófizetőinek a zsebét, a haverjainak utalja a legtöbb EU támogatást az országban. Ez nem egy jogállam hanem egy Maffia állam.

Tudja kit szórakoztasson Pótápi Árpi és Ódor Bálint ? A nagynénikéjét, és tegye azt a saját pénzén.

********

“Én nagyszerűnek tartom, hogy a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság részletesen válaszolt a kérdésre és remélhetőleg ez a jövőben is így lesz.”

Én nem tartom dícséretre méltónak Pótápi magatartását. A Nemzetpolitikai Államtitkárból harapófogóval kellett kihúzni egy pár morzsát. Az “elszámolás” csak a jéghegy csúcsát érintette – C. A több kérdésére nem kaptunk választ.

Az Államtitkár, nem a nemzet, hanem pártjának érdekeit szolgálja, a kormány nagykövetével egyetemben. Aki nem a Fideszre szavaz, nem a Fidesz talpát nyalja e tájon, az a magyar adófizetők pénzén, Pótápi és Ódor karmesterkedésével ki van közösítve mindenhonnan.

A Diaszpóra Tanács nem az összmagyarság érdekeit, hanem a Fideszhez lojális külhoni szavazat toborzás céljait szolgálja.

Pótápit nem megtapsolni hanem leváltani kell, mert visszaélt a magyarok bizalmával. Amig nem csak a morzsákkal, hanem hivatalának, s pártjának összes piszkos dolgával el nem számol, amíg nem követi az Európai jogállamok útját, nem érdemel tiszteletet.

Ne játszuk már meg a bazári kecskét.

*******************

KERDES !

Mivel hogy a cikk nema azon hogy mi alapon, ill. neven hagyta jova a Parlament ezeket az osszegeket a kulfoldon elo magyaraoknak a nemzet evi koltsegvetesben ?

Valah, valaki is vett figyelmet az allam-koltsegvetesenek targyalasan.
Nem csak egyenek, hanem a szervezett politikai ellenzekek ?

Sajnalnivalo, de ugy tunik hogy mind ez “eso utan koponyeg”.
Amikor a koltsegvetesben a valasztott kepviseloik mind azt jovahaygtak, ma mar nem igen leheto tenni bar-mit-is.

Mind az emlitett “milliok” Forintban letezo, de az is penz, es a sok kis vesztett koltseg nagy osszegre mehet idovel.

Elaludt az orzo kutya ?!
Mondhatnank hogy szart sem er az ellenzek !

**********************

Mivel Hal Isten szabad vilagban elunk itt, szabad mindenfelet irni. Persze, nem kell mindent elhinni. Mar errol a temarol van itt egy cikk kulonben.
Azt is irtam mar, hogy 6O ev ota elek itt, voltam nehany szervezet tagja is, de soha nem hallottam a forint millokrol csak ezen a lapon,. Az lehet, hogy a torontoi magyar haz kapott valamit, amit multkor irtak 6OO ezer forintot adtak, nem sok dollar egy haz epitesehez.

**************************

Bendegúz, Figyelő. Ez a mi szinte egyetlen fórumunk.. Ti idepiszkoltok minden baromságot. Benji, tudod te mi az hogy az erősebb kutya izél?? Itt egy személyi kultusz van Orbán személyében. Mindenki másnak kuss és semmi hatalom. Hál ‘ istennek még egy fokkal jobb, mint Korea. Érted? Költségvetési tárgyalás? Nincs! Beleszólás? Nincs. Tehát fordítva vetted fel a kabátod…
Figyelő. Dollár milliókról, összességében több tízmillióról beszélünk… és 600 ezer dollárról, amire még szükség se volt.. Az mind zsebekbe ment.. Semmit se tudsz, de ezt már mindenki tudja.. De még a Te butításodért is a hazai adófizetők fizetnek… Bár hatásos..

*****************************

Kedves Figyelő ne bolondozzék már! Mi az, hogy csak ezen a lapon olvas forintmilliókról? Hát a kanadai magyar nagykövetség hivatalos honlapján láthatja a milliókat. Akkor mit nem hisz el??
A másik mondatában viccel?? Nem 600 ezer forintot adott a Magyar kormány, hanem 600 ezer dollárt a torontói Magyar Ház felújítására.

Tehát a mai két leckét tessék megjegyezni, és nem elfelejteni holnapra. 600 ezer dollár (és nem forint) az MH-ra, és bizony özönlenek a forintmilliók a lojalista kanadai magyar szervezetekhez.

***********************

NAGY ISTVAN soraira;

A pont nem az hogy melyik Kanadaban letezo es mukodo magyar szervezet jovedelmezett-e vagy nem a magyar adofizatok penzebol, hanem alapvetoen hogy szukseges lehette-e azt tenni?

Nem hinnem hogy a Kanadaban elo magyarok nem lennek kepesebbek kolteni a sajat penzeiket a maguk szervezeteiknek a fentartasara?

Anyagi szempontokbol ertelmetlen tett. De mint mar jeleztem az elobbiekben, a cel talan a kettos allampolgarok udvarlasa tavbeli szavazataikert.

De mind az az Aalaptorvenyeik alapjan nevezve; “torvenyes”.
A Parlament dont 2/3-os tobbseggel a koltsegvetesen es annak ellenorizesen.

Hogy a feneben remelkedik az a maguk-altali ellenzek sikereskedni , amikor keptelen volt meg a Parlament 1/3 sem megnyerni a legfontosabb anyagi ugyekben ?
Tehat ottan a problemak kezdete.

***************************

B79.
A költségvetés mindenütt FELES törvény, Magyarországon is. Különben nem lehetne kormányozni.
Az ellenőrzésre a parlamenti vita mellett korábban a Költségvetési Tanács és az Állami Számvevőszék szolgált, és némiképp az Alkotmánybíróság. A Párt (a néhai fiatal demokraták) a Költségvetési Tanácsot megszüntette, az ÁSZ és az AB valamennyi tagja lojális mamelukjai a kormányfőnek.

*************************

TOTH PETER soraira;

Nem ketelkedem soraiban amit leirt magyarorszag,ill. kormanyanak a multbeli tetteirol.

De mind az nem lenne a kivanatos ,legalabb is a lakossaik reszere, hogy minden kovetkezo kormany hasonlo erkolcstelen, onzo gazembersegeket gyakoroljon.

Talan ideje lehetne mar vegre tisztessegesen mukodo kormany es egy jozan elvek alapjan levo allamrendszer.
Belatom, az a normak feletti lenne Magyarorszagon.

Az adofizetok penzenek pocsekolasa, csupan a kormany egyeni politikai erdekeinek celjara, nem csak oriasi ostobasag, de igen erkolcstelen is.

De legalabb nem tagadtak a tenyeket.
Persze mind a problema hogy az Alaptorvenyeik valojaban komedia, s nem ertelmes mukodo alkotmany.
Az allamrendszer es a kormany szerkezetenek es mukodesenek alapszabalyait nem letezik abban. Inkabb csak propaganda szloganokkal tomve.Az az alap-problema !

*************************

Marcsi, Peter,

A lenyeget nem ertitek!!! Semmi nem indokolja, hogy a magyar adofizetok penzet Kanadaban kellene elkolteni. A kanadai magyaroknak nincs ra szuksege, mindenuk megvan.
Nem kell itt magyar templom epiteset finanszirozni. Ha a hivok nem tudjak osszeadni arra a templomra a penzt, akkor arra a templomra nincs igazan szukseg.
Kanadarol beszelunk emberek a vilag egyik legjobban elheto orszagarol nem Etiopiarol meg Liberiarol. Nem erzitek az ellentmondast???? Nem erzitek, hogy amikor Balla Sandor Felcsuton targyal a felcsuti sportakademia vezetoivel a kanadai megyar foci fellenditeserol, akkor itt megint sulyos magyar adofizetok altal befizetett milliok fognak Kanadaba kivandorolni.
Ahhoz, hogy szombatonkent osszejarjanak balozni a magyarok nem kell $600000-t a magyar adofizetok penzebol ideutalni egy magyar haz epitesere. Nem ertem, hogy miert kellett, es nem ertem hogy miert kellett elfogadni. Mennyire felemelo lett volna azt mondani hogy kosz nem kell, nincs ra szuksegunk.
Nincsenek szinvonalas programok, tancikalas van. Igazabol a magyar hazra sincs szukseg, termet berelni es tancikalni barhol lehet. De ez az en velemenyen, megertem ha tobben maskent gondoljak.
Amit itt latok az hitvany kepmutatas!!

*************************

hazai lampa,

Nincs felmeres nem is kell hogy legyen. A jelenlegi tancos estek sem ingyenesek. Ha a magyar haz vezetosege akar egy tancos estet rendezni, kiberel egy helyet, megallapit egy arat es meghirdeti az esemenyt. Erre az emberek vagy elmennek vagy nem. Ha igeny van ra elmennek ha nincs akkor nem. Szerintem ennel atlathatok es erkolcsosebb mukosed nincs.
Kivetel biztosan akad, de nem jellemzo hogy itt szuletett magyarok vagy fel vagy negyed reszben magyarok latogatnak ezeket az esemenyeket. Ok ennel modernebbek, itt azt jatszuk hogy 100 evvel ezelott van es ugy mulatunk. En 40 vagyok, ez a fajta balozas mar az en szuleimnek sem volt a szorakozasa.
Ezeket az esemenyeket jellemzoen erdelyi magyarok szervezik es latogatjak, akik persze magyarok ugyan ugy mint en is aki Magyarorszagrol jott. De nekik is volt egy valasztasuk!!! Lehetett volna Magyarorszagra koltozni, ha ennyire fontos a magyarsaguk, vagy lehet menni valahova mashova egy jobb elet remenyeben. Ok azt valasztottak, hogy nekik Magyarorszag nem eleg jo inkabb Kanadaba jottet, mert itt az elet jobb. Es itt van az ami nekem a legjobban faj, hogy Magyarorszag nem eleg jo, de a magyar adofizetok penze bizony eleg jo.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3013398029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása