He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Pofátlanul "hozza a politika és viszi a politika az embereket" - pár szó, az úszószövetség botrány kapcsán

2016.04.07. 15:06 guma

Szégyen, hogy mennyire nem számít a nagy "mentegetőzésben" az áldozat és az áldozat családja. Nincs bocsánat, ahogy kezelik ezt a botrányt. Morális nyomor, ahogy egyre több emberről derült ki, hogy milyen emberek törtek nyílegyenes pályán előre és teremtették meg a tisztelet helyet az erkölcs mocsarát... Ráadásul az a szörnyű, hogy ennyi idő után is elhomályosítja látásukat az arany? Vagy van még más takargatni való? Ismét egy kis gyűjtemény napjainkról gondolkodásról, a gátlástalan nimbusz védelem alatt mást hogyan kell beszennyezni?

Cseh László el­mondta vé­le­mé­nyét Kiss Lász­ló­ról

A szö­vet­ségi ka­pi­tány egyik ked­venc úszója sem rej­tette véka alá, mit gon­dol. Vajon miért írta ezt a kö­zös­ségi ol­da­lára?

Furcsa véleményt írt ki üzenőfalára Cseh László. Világ- és Európa-bajnok úszónk Kiss László szövetségi kapitány ügyével kapcsolatban jegyezte le a gondolatait.

cseh laszo-mti_kiss laszlo.jpg Cseh László több mint egy évtizede dolgozik együtt Kiss Lászlóval (Fotó: MTI Fotó)

A sportoló - aki hosszú évek óta dolgozik együtt a szakemberrel - leírta: nem volt azok között, akik megerősítették pozíciójában a csoportos nemi erőszak miatt 55 éve elítélt szakembert.

Cseh László
17 órája

A Magyar Úszó Szövetség vezetősége 2016. 04. 06. megbeszélést tartott, erre meghívót nem kaptam, ezért tévesek azok a sajtóban megjelent információk, hogy részt vettem volna a megbeszélésen.

Cseh üzenete nagyjából arról szól, ő nem írta alá azt a nyilatkozatot,amellyel a szövetség képviselői kiálltak a kapitány mellett. A szervezet sajtófőnöke, Csurka Gergely beszélt az okokról.

Téves közlemény jelent meg. Azt írtuk, hogy az elnökség erősítette meg Kiss Lászlót, ennek a testületnek tagja Cseh Laci is. Valójában a szövetségnek egy szűkebb vezető köre hozta meg a döntést

- mondta Csurka a nak.

http://ripost.hu/cikk-cseh-laszlo-elmondta-velemenyet-kiss-laszlorol/?source=hirkereso

„Megbűnhődtem az akkori bűnöm” – Kiss László nyilatkozik az 1961-es nemi erőszakról

Méltatlan lenne 55 év után, ha magyarázkodni kezdenék. Ott az ítélet, senki nem adna hitelt a szavaimnak. Megbűnhődtem azért, amiért elítéltek, aztán kaptam az élettől egy új lehetőséget, és én éltem vele – nyilatkozta a Népszabadságnak Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, akiről kedden írta meg a privatkopo.hu internetes portál, hogy 1961-ben két másik úszóval közösen megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték.

.

.

részlet:

„Beszélhetnénk persze arról, hogy 1961-ben mennyire volt megalapozott az ügyünkben hozott ítélet. Mennyire volt bebizonyítva mindaz, ami az ítéletben olvasható.

 

Soha nem hallgattam el a történteket. Soha nem tudtam és nem is fogok túllépni rajtuk.

http://nol.hu/belfold/megbunhodtem-az-akkori-bunom-1609555

Népszava 1961. július 11.

 

Egy idekapcsolódó nemzetközi hír! tanulságos a magyar szarkenegetés helyett:

A nemzetközi teniszvilágban ez a sorsa a nemierőszak-tevőnek

Végleg kitették Nemzetközi Teniszhírességek Csarnokából a kiskorú tanítványait megerőszakoló, most 76 éves Bob Hewittet.

Az először ausztrál, majd házassága után dél-afrikai színekben teniszező Hewitt párosban és vegyespárosban

Fotó:

15-szörös Grand Slam-, közte 7-szeres wimbledoni győztes, a 80-as és a 90-es években követte el bűntetteit, de csak tavaly ítélték el Dél-Afrikában.

Az Amerikában található Nemzetközi Teniszhírességek Csarnoka már az ellene indult eljárás kezdetén, 2012-ben felfüggesztett Hewitt tagságát. Most, a jogerős ítélet nyomán viszont bejelentette, hogy végleg eltávolítja tagjai sorából. Ilyen az intézmény történetében még soha nem fordult elő - írja a BBC.

Hewittet két kiskorú lány megerőszakolásáért és egy szexuális zaklatásáért ítélte el a bíróság hat év börtönre. A bűncselekményeket edzőként követte el tanítványai sérelmére, még a 80-as és a 90-es években.  A bíróság bírságot is kirótt rá, a pénzt a szexuális abúzusok elleni kampányra fordítják. Mint a BBC korábban beszámolt arról, a bíró az ítélet kihirdetésekor nehezményezte, hogy Hewitt csöppnyi megbánást sem tanúsított.

http://hvg.hu/vilag/20160407_A_nemzetkozi_teniszvilagban_ez_a_sorsa_a_nemieroszaktevonek

Itt a nap legundorítóbb magyarjainak listája

Ők azok, akik ma teljes támogatásukról biztosították Kiss lászló elítélt nemi erőszaktevőt. 

Ők azok, akik teljesen normálisnak találják, hogy a válogatott szövetségi kapitánya maradhasson egy ember, aki két társával együtt megerőszakolt egy fiatal lányt az uszodában. 

Ők azok, akik ezt nyilván eddig is tudták, de nem érdekelte őket.

Ők azok, akik még a nyilvános lebukás után sem értik, hogy ez miért kínos, gusztustalan és vállalhatatlan.

Ők azok, akik elképesztő módon próbálják mentegetni a menthetetlent. 

Ez az eset prímán megmutatja, hogy micsoda félelmetesen alpári világ a magyar versenyuszodáké, ahol a mi kutyánk kölyke nyugodtan erőszakolhat, ha hoz pár aranyérmet cserébe. 

Ettől az egész ügytől csak felfordulhat az ember gyomra, az enyém azért kavarog különösen, mert vesztemre most olvastam bele, ahogyan egy Legendásnak Számító Újságíró - aki azt állítja, hogy a hatvanas éveket a Sportuszodában töltötte - facebookos kommentekben éppen szabályszerűen azzal vádolja a csoportos nemi erőszak áldozatát, hogy szeretett kefélni, Kisst meg Egerszegi olimpiai aranyaival mentegeti, miközben undorító célzásokat tesz arra, hogy az áldozat akarta ezt az egészet.

A szövetség kiposztolta az aláírásokkal megerősített nyilatkozatot

Ez pedig az elnökség és az edzőbizottság teljes névsora, közülük senki nem tiltakozott:

Elnökség:

Elnök

Gyárfás Tamás 

Főtitkár

Szántó Éva

Átalános Alelnök

Dr. Szabó Tünde

Szakmai Alelnök

Dr. Sós Csaba

Elnökségi tagok

Becsky András

Cseh László

Fodor Szabolcs

Güttler Károly

Dr. Hargitay András

Kiss László

Sass Katalin

 Dr. Tóth Ákos

Dr. Török Enikő

Tőrös Károly

Vizi Csaba

Dr. Wladár Sándor

Edző Bizottság

vezető: Kiss László

tagok: Bernhardt Károly, dr. Egressy János, Gellért Gábor, Güttler Károly, Horváth Péter, Horváth Tamás, Lőrinczi György, Ludmány László, Molnár Ákos, Lakatos Roland, Plagányi Zsolt, Polgár Sándor, Sárdi Ákos, Selmeci Attila, Tóth Ramón, Tőrös Károly, Turi György, Virth Balázs

(Megjegyzés: a cikkben szereplő eredeti névsor az úszószövetség honlapjáról származott, de az sajnos nem volt naprakész. Ez itt a javított lista; az érintettektől elnézést kérünk.)

(címlapkép: Magyar Úszó Szövetség/Facebook)

http://444.hu/2016/04/06/itt-a-nap-legundoritobb-magyarjainak-listaja

Lesz, aki ma is tűzön-vízen át védeni fogja Kiss Lászlót

Az alpolgármesteri címet viselő Kiss Lászlót is várják a százhalombattai képviselő-testület délutáni rendkívüli ülésére, amelyet az úszókapitány nemierőszak-botránya miatt hívott össze a polgármester. Simán előfordulhat, hogy a város kiáll Kiss mellett, akiről a helyi uszodát is elnevezték. Azt is megtudtuk, hogy van olyan képviselő, aki tudott az edző büntetett előéletéről.

http://hvg.hu/itthon/20160407_szazhalombatta_kiss_laszlo

Mit érdemelnek, akik megmentették Kiss Lászlót?

Lassan összeáll a kép Kiss Lászlóról és arról is, hogy miért most derült ki, hogy az úszómester fiatal korában egészen aljas módon erőszakolt meg egy fiatal lányt. Innen már csak egy lépés, hogy megtudjuk, milyen sorsa lett az áldozatnak, épp elég szomorú az is, hogy már nem él, tehát elég fiatalon távozott. 

Az egyértelmű, hogy egy kispályás úszóedző borította a bilit. Hornyák Viktor az örök nagypofájú ellenzéki, van már vagy három éve, hogy megtudta, mi az ábra az öreggel. Egy nagy versenyen egy félrészeg edző mesélte a többieknek röhögve, hogy mit tett Kiss, Hornyák pedig állítása szerint kitette a Facebookra is és beszélt róla idén januárban, de senki le se szarta. Csak most, hogy egy alig ismert szájt megszerezte a bírósági iratokat, robbant a bomba.

Hornyák szívesen lett volna úszóelnök Gyárfás ellenében, ezért akár azt is lehet hinni, hogy ő volt a célpont, de végül is mindegy, az is simán hihető, hogy egyszerűen azt akarta, tudjon róla a közvélemény és ítélkezzen is. Az, hogy szerintem azonnal mennie kéne a picsába Kissnek, nem oszt, nem szoroz. Jogilag nyilván minden elévült, de nem csak az a gáz, amit tett, hanem az is, ahogy titkolta. Szerinte ugyan nem titkolta, de mivel kimaradt ez az apróság az életrajzi könyvéből, igazán nem mondhatja azt, hogy vállalta a széles nyilvánosság előtt a dolgot. Sunnyogott és reménykedett, hogy már a koporsóban lesz, amikor úgy hullik rá vissza az erőszakolás, mint Derrick főfelügyelőre a náci múlt. 

Senki se kérdőjelezi meg edzői teljesítményét, de ritka hitvány emberről van szó. Semmi sem lehet olyan fontos, ami felülírja azt, hogy azonnal leszegett fejjel tűnjön el a süllyesztőben. Arról, hogy ezzel ki mennyire ért egyet, ott a szavazás alul, erről lehet vitatkozni. De ami az egészben a leglohasztóbb, az az úszószakma hozzáállása.

Mindenki, férfiak és nők, egytől egyik kiállnak mellette, senki sem mondja azt, hogy ez vállalhatatlan. Elismerik az edzők, hogy igen, tudtak róla, és akkor mi a fasz van? Gyárfás is tudott róla, arról, hogy pont mit, sunnyog. Összezártak, de nagyon. Miért? Tényleg csak a seggüket féltik, meg az olimpiai szereplést? Nem biztos. Szepesi Nikit még lehetett kurvázni és azt mondani, hogy eltúlozza a sötét ügyeket. De félő, hogy még más elmismásolt ügyek is vannak és azért zár össze az úszókrém, mert félnek, hogy beindul a lavina. Ennél mocskosabb reakciót pedig nehéz elképzelni, de nagyon remélem, a sajtó most már fullra beleássa magát az ügyekbe és kiderül minden, amitől most rettegnek, hogy napvilágra kerül.

Azért is megtisztulás kellene, mert ha nem dobják ki maguk közül a gazembert, ki fogja úszni vinni a gyerekét? Hogy lesz ebből utánpótlás egy igazi magyar sikersportágban? 

http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/04/07/mit_erdemel_aki_ma_is_falaz_kiss_laszlonak

Budapest, 2006. július 19.
Anatolij Petrov (b) edző és Kiss László szövetségi kapítány a Hajós Alfréd Sportuszoda új komplexumában, a Széchy Tamás Uszodában, ahol július 26-ától rendezik meg az Úszó, Műugró, Szinkronúszó és Hosszútávúszó Európa-bajnokságot.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kiss László-ügy: terhes lehetett a megerőszakolt lány

Sokan találgatják, ki lehetett, aki előásta a privatkopo.hu-nak Kiss László 1961-es csoportosan elkövetett nemi erőszak ügyének iratait. A találgatások kapcsán került reflektorfénybe Hornyák Viktor debreceni úszóedző. Hornyák már elég régen hadban áll a Magyar Úszó Szövetséggel: az edző elsősorban azt nehezményezi, hogy a szövetség forrásainak az elosztása nem megfelelő, egy szűk, kiválasztott réteg dúskál a javakban, de a hátországra nem fordít elegendő pénzt a MÚSZ. Ennek időtlen idők óta hangot ad Sándor Széles Workshop / Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely névre hallgató közösségi oldalán. Hornyák 2015-ben megpályázta a MÚSZ elnöki székét, nagyrészt azért, hogy végre nyomon követhetőek legyenek a szövetségben a pénzek.

Megkerestük a debreceni úszóedzőt, aki a következőket mondta a 24.hu-nak:

“Ez az ügy azt mutatja, nálunk az erőszak egy norma, ilyen emberek magas pozíciót tölthetnek be, és ráadásul a szövetség mindezek után most meg is erősíti.

Nem is ez az egy bűne van neki, ez csak a felszín, ezt is eltitkolták volna, ha nem rendőr a lány apja. Kiss László kortársai mesélték, csak három hét után jelentették fel őket hivatalból, mert szegény lány nem merte elmondani a szüleinek. Ez érthető, a statisztika szerint a szexuális bántalmazások tíz százaléka derül ki. De megijedt, hogy terhes, ezért megpróbálta elvetetni a magzatot valamilyen házi módszerrel, de nagyon rosszul lett és be kellett szállítani a kórházba.

Ott derült ki minden.

Úgy tudni, volt ott egy negyedik ember is. Ő már meghalt. Híres műugró volt, már akkor beszervezett III/III-as, ezért tusolták el az ő nevét. Az, hogy Kiss most az Adatvédelmi Hivatalhoz fordult, azt jelenheti, van még mit titkolnia?

A történetet először Dániában, 2013-ban, a rövid pályás Eb-n egy sörözőben az akkor új, Dél-Afrikából hazaérkezett utánpótlás kapitány (Törös Károly – a szerk.) mesélte el, osztotta meg az oda kiutazó magyar úszóedzők egy csoportjával. Őt barátja, Kiss Laci hozta haza. Amikor megivott egy-két sört, elkezdte mesélni ezt a sztorit a Laciról, hogy bizonyítsa, mennyire jóban van vele, el is mondta, Lacitól tudja az egészet. Szinte szó szerint azt, ami a jegyzőkönyvben le van írva. Azóta persze tagadja, hogy ő volt.

Nekem öt lányom van és ez engem mérhetetlenül felháborított. Ez erkölcstelen dolog. Én már korábban kiraktam a közösségi oldalamra párszor. Feljelentéssel fenyegetőztek már akkor is Gyárfásék, de én mondtam nekik, remek, jelentsetek fel, legalább kiderül az igazság.

Minden újságíró azt kérdi, miért most szivárogtattam ki a Privátkopónak mindezt. De nem én szivárogtattam ki. Én nem is ismerem ezt a lapot.

De nem is az a kérdés, ki szivárogtatta ki. Szeretném megkérdezni az összes magyar médiumtól, miért csak most derült ki ez az egész, és miért próbálják most hibáztatni az újságírót, aki ezt az egészet kiásta, azokat, akik a témával foglalkoznak? Pedig ettől tisztul a társadalom.”

Kiss László és Törös Károly (Forrás: Facebook/vontoros)

Az interneten elindult egy aláírásgyűjtés Kiss László és Gyárfás Tamás ellen: a peticiok.hu oldalon lehet virtuális aláírással demonstrálni a lemondásukért.

http://24.hu/belfold/2016/04/07/kiss-laszlo-ugy-terhes-lehetett-a-megeroszakolt-lany/ 

Kiss tagadja a nemi erőszakot, Gyárfás közben országon kívül van

Ahogyan arról beszámoltunk, Kiss László csütörtökön lemondott az úszókapitányi tisztségéről, valamint Százhalombatta alpolgármesteri címéről is. Az edzőről kedden írta meg a privatkopo.hu, hogy 1961-ben, 21 évesen két úszótársával megerőszakoltak egy lányt, ezért három év börtönbüntetésre ítélték.

Az Index cikke szerint a százhalombattai sajtótájékoztatón ott volt a fullank.com vezetője is, ők robbantották ki az ügyet. Ő maga kérte ki a levéltárból az iratokat, a háromszáz oldalas anyagba az Index is belenézett.

A periratok alapján Kiss azt mondta a megerőszakolt lánynak a történtek után, hogy az egészből nem kell nagy dolgot csinálni, menjen a hideg vizes medencébe, attól majd jobban lesz.  A lány többször is rosszul lett, Kissék idegcsillapítót adtak neki.

A többieknek azt tanácsolta, mondják azt, hogy a lány önszántából volt velük, ők adni akartak neki száz forintot, a lány ezt kevesellte és ezért jelentette fel őket. A periratok szerint ez a verzió alaptalan, orvosi látlelet is szerepel az iratok között.

Kiss László 21 hónapot ült, elnöki tanácsi kegyelmet kapott, később pedig azt mondta, az ítélet ingatag lábakon állt, újragondolták és amnesztiát kapott.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében is tagadta, hogy nemi erőszakot követett volna el. Szerinte koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg a döntés.

„Kijelentem, hogy az ítéletben foglalt cselekményt soha, semmilyen körülmények között nem követtem el” – írta és jelezte, hogy az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtette a szükséges lépéseket, egyúttal keresi a perújítás lehetőségét is.

Úgy látja, hogy sem a magyar úszósportnak, sem az olimpiai csapatnak nem tud jelen helyzetben segítségére lenni, valamint „a személyét ért támadás folytán megrendült egészségi állapotát” szem előtt tartva a lemondás mellett döntött.

Gyárfás Tamás a trieszti lelátón Fotó: 24.hu

A MÚSZ részéről Hargitay András elnökségi tag, utánpótlás-kapitány beszélt az MTI-nek a csütörtöki fejleményekről, elmondta, hogy Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke Triesztbe, a férfi vízilabda olimpiai selejtező színhelyére utazott, ahol a nemzetközi és az európai szövetség vezetőivel folytat megbeszéléseket. A MÚSZ az elnök hazaérkezése után foglal majd állást a történtekkel kapcsolatban, de azért megjelent egy közlemény a honlapon, amiben azt írták:

“A szövetség szeretne hitelt adni neki, ugyanakkor a kapitány a kialakult helyzetben levette a terhet a vállakról azzal, hogy csütörtökön lemondott: mindenekelőtt azért, hogy ezzel is segítse a sportág érdekeit, megteremtse a szükséges nyugalmat, hogy újfent a versenyzőkre, a feladatokra irányuljon a figyelem négy hónappal az olimpia, illetve alig több mint egy esztendővel a 2017. évi budapesti világbajnokság előtt – és hogy újfent jogos elismerésben részesüljenek mindazok, akik sokat tettek és tesznek a magyar úszósportért” – olvasható a közleményben.

http://24.hu/sport/2016/04/07/kiss-tagadja-a-nemi-eroszakot-gyarfas-kozben-orszagon-kivul-van/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr478576300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása