He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Több ezer ember tüntetett, az eső sem tudta elmosni őket a Kossuth térről

2016.02.14. 07:02 guma

A CÖF nem segített, buszokat sem indított (a civilekre szánt közpénzt csak kormánytámogatásra fordítják???)..Nem kérték, hogy a foci kemény mag erősítse őket. Nem törtek, nem zúztak. Tudták a hatalommal szemben a gyerekek, az ország jövőjéért emelnek szót. Ez a vélemény nyilvánítás gátszakadást hozott.  Felemelte fejét több ágazat és országos demonstrációt lett az eredmény. Így átpolitizált lett a tűntetés, amit a kormány csak magának köszönhet. Hiszen megpróbálta az eddigi taktikai húzásokkal lejáratni és felszalámizni vagy szembefordítani egymással a véleménynyilvánítókat. Ez pedig egyre nagyobb elégedetlenségbe torkollott. Azt tapasztalták közben, hogy nem kerülnek döntéshozók elé, csak időhúzásra játszva ültetik vatta emberek közé őket és nézik semminek a felvázolt gondok gyökerét. Most az események alatt és után a közmédia is csak a kormány véleményt akarta illusztrálni és nem eseményekről tudósított...

tünti1

Ezt az esőben álló több ezer embert a kormány terelte össze! Csodálatos, hogy a közmédia még ezt is oly módon tálalta, hogy az eseményről alig, de az államtitkár szövegéről, bőségesen tájékoztatott. Most nagy zsákutcába lavirózta magát a kormány, hiszen ezt az erőt már nem tudja lenézni többet. Azt is lassan felfogja talán, hogy édes kevés a volt államtitkárát más pozícióba menekíteni, mert ezzel csak a problémát napolja el.esernyok.jpg

Tüntetésnek indult és szolidarítási nagygyűlés lett! A különböző szektorok, ágazatok ráébredtek, csak együtt tudnak erőt képviselni. Nehéz napok következnek. Ez az összefogás csak akkor ér valamit ha nem egyszeri összejövetel csupán. Ez az összefogás, csak akkor ér el eredményt, ha következetesen képviseli és felneveli azt a magot amit ma itt a téren elültetett. 

Félelmetes ahogy sok-sok ezren a Kossuth téren szombat délelőtt, Sándor Mária kérésére némán áll a tüntetést lezáró utolsó öt percben.

Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban azt mondta, hogy a pedagógusok egy része nem tárgyalni, hanem csak balhézni akar. Remek válasz erre ez az 5 percnyi csend.

A demonstráció kezdete után ezt merte mondani az államtitkár (jellemző még miniszter sincs az ágatnak, épp úgy mint az egészségügynek sincs!) :

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr98388602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazoló 2016.02.14. 08:02:52

József attila:

CSEND

Riasztó, mint a fölmorajló tenger
És mint a végtelen hó épp olyan.
Álarca mélyén bús Halál rohan -
Jaj, üstökömbe kap s én gyáva Ember

Remegve ejtem lelkemet elébe.
A szívem hallgatom - kopog-e még?
És megunom ez egyhangú zenét,
Pedig de jó, ha ver és nincsen vége.

Úgy érzem, mintha ingoványon járnék
És jaj süpped alattam a talaj,
De bennem még ellentállás szaval,

De fülemet betömte. - Ó, mi vár még
Reám, ki immár néma, hangtalan.
- Fejem lehajtva megadom magam.
süti beállítások módosítása