He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Ismét az ARD közszolgálati tv-ben szerepeltünk

2015.04.04. 07:43 guma

Az ARD német közszolgálati tévé híradója „Rászedett ügyfelek, elvert adópénzek, kétes machinációk” címmel foglalja össze a brókerbotrányt, hozzátéve hogy a történtek megtépázzák az Orbán-kormány szavahihetőségét.

A hatalom kármentéssel próbálkozik, igyekszik kárpótolni a betéteseket, de maradnak kérdések. Tarsoly Csaba barátságosnak és bizalomra méltónak tűnik, sok magyar, az állam, sőt a katolikus egyház is rábízta a pénzét. Ám úgy tűnik, tízezrek életét tette tönkre anyagilag, de nem egyedül. Igencsak összefonódott a jobboldali-konzervatív Orbán-kabinettel.

Hunyady Bulcsú elemző szerint tény, hogy a hatalom belekeveredett az ügybe. A brókercégek évtizedeken át sötét ügyleteket bonyolítottak le, a felügyeleti hatóságok mégsem szóltak semmit. Másfelől vannak olyanok a kormányban, főleg a külügyminiszter, illetve mások a tárcánál, akik szoros személyes és üzleti viszonyt ápoltak Tarsollyal.  Szíjjártó egy kérdésre válaszolva nyilvánosan elmagyarázta, hogy ő adott diplomata útlevelet a Quaestor fejének. Cserében a moszkvai vízumközpont átvette a Külügyminisztérium konzuli feladatait. Politikai kapcsolatai sokáig megvédték az üzletembert és feleségét. Ám kiderült a piramisjáték, amikor a Buda-Cash tönkre ment és a Tarsolyék is csődöt jelentettek. Időközben egyértelművé vált, hogy a Quaestor sohasem volt igazán likvid. A segítőkész pénzügyi zseninek számító szakember az újonnan felvett pénzekből a régi tartozásokat finanszírozta, nem fektette be a friss tőkét. Amíg csak ki nem pukkant a buborék. A tudósítás idézi Lázár Jánost, aki szerint Orbán nem bennfentes információkat használt fel, hanem megmentette az adófizetők pénzét. Hogy hány millió adó úszott el, azt jelenleg nem tudni. Az ellenzék nem akarja annyiban hagyni a dolgot, Orbán felelősségét firtatja. Hunyady Bulcsú feltételezi, hogy a botrány könnyen messzire ható következményekkel járhat a hatalom számára, ideértve akár magas szintű személyi változásokat. Egyfelől persze a kabinet próbál elhatárolódnia botránytól. Bízik abban, hogy ha kártérítést fizet, azzal megnyugtatja az érintetteket. Ugyanakkor tény: feltűnően sok idő telt el Tarsoly csődnyilatkozata és őrizetbe vétele között. Ez idő alatt állítólag igen sok irat tűnt el.

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=186190

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr387338202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása