He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Nemcsak Tadzs Mahal a legendás szerelem emlékműve. Ismerd meg a Korall kastélyt is

2014.02.15. 08:02 guma

Igaz, hogy ez a titokzatos és nem szokványos kastély a nem viszonzott szerelemnek állít emléket ám a mai napig nem tudják megfejteni keletkezésének módját.


Rejtély hogyan építette fel Edward Leedskalnin lett emigráns Floridában a kastélyt. Egyes szemtanúk szerint az építész képes volt a levegőben lebegtetni a köveket, miközben énekelt hozzájuk, megint mások azt állítják, hogy a férfi megfejtette a világ energiaáramlásának titkát…

Hogyan volt képes az alig 45 kilós Leedskalnin egymaga megvalósítani mindezt? Merthogy a szemtanúk, és feljegyzések szerint majd 20 évig egyes egyedül dolgozott alkotásán. Valóban képes volt lebegtetni a többtonnás súlyú koralltömböket?

A Korall kastély nem az egyetlen építmény a világon, melyről nem mondhatjuk biztosra, hogy tudjuk hogyan készült. Elég csak a Stonehenge-t, vagy az egyiptomi piramisokat említeni.

A Korall kastélyból sohasem loptak el semmit, egyetlen követ sem. Ennek oka magától értetődően a koralltömbök súlyában keresendő. De akkor Edward Leedskalnin hogyan volt képes ezeket a tömböket megmunkálni, és mozgatni? Hihetetlenül precíz ember volt, még viszonylagos iskolázatlansága ellenére is mesterművet alkotott, s ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy bár amatőr építész volt, nagyon jól ismerte és használta a fizika alapvető törvényeit.Ezt a 9 tonnás lapot például úgy egyensúlyozott ki, hogy elegendő egy ujjal megérinteni, máris kinyílik.1986-ban elromlott ez a bejárati ajtót helyettesítő, csaknem 9 tonnás koralltömb. 6 embert hívtak segítségül, és egy 10 tonnás darut, mire végül sikerült elhárítani a hibát. Miután visszatették a forgó korall ajtót a helyére, már nem forgott olyan jól, mint mikor Leedskalnin megalkotta.

Titokzatosságát csak tetézte a tény, hogy általában éjszakánként dolgozott, és akkor is teljesen egyedül. Még egy csengőt is beépített a kastélyba, ha éppen látogató jött hozzá,ezt megkongatva tudatta Leedskalnin-nal, hogy vendége van. Ilyenkor azonnal abbahagyta a munkát, gyorsan mindent elpakolt, majd kiment a kapuhoz.Miután az esküvő előtt egy nappal kikosarazták, otthagyta Lettországot, és Floridában telepedett le, majd 50 hektáros földjén nekilátott a Korall Kastély építésének a környéken található természetes építőanyagokból. Valószínűleg így akarta Amerikába csábítani vonakodó választottját.

A lány soha nem érkezett meg, de Edward kitartóan dolgozott a kastélyon. A szerelemben nem volt szerencséje. Néhány évvel ezelőtt a város megkereste az édes kis 16 évest, és megkérdezték, nem akarja-e megnézni a Korall Kastélyt.

- Tizenhat évesen sem érdekelt – felelte az asszony -, és nyolcvanévesen sem érdekel.
A kastélyt havonta mintegy nyolcvanezren látogatják, és ámulnak a csodák láttán. Ilyen például a Szaturnusz 18 tonnás makettje a gyűrűkkel együtt, amely egy 90 centis fal tetején áll. A Mars szintén 18 tonnás korall modellje is megtekinthető.

   Edward Leedskalnin 1951-ben halt meg, és titkát magával vitte a sírba, csak annyit árult el, hogy a Kheopsz-piramisnál használt eljárást követte, továbbá azt is, hogy sikerült legyőznie a nehézkedés és az egyensúly természeti törvényeit.

corall

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr25799847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása