He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Merkel fogadta Orbánt és aznap a WDR német közszölgálati rádió ezt a jegyzetet közölte :

2012.10.24. 08:18 guma

Az Orbán-kormány maga a maffia?

Kendőzetlenül fogalmazta meg véleményét az Orbán-rezsimről néhány napja a német közszolgálati rádió egyik jegyzetírója. Orbánt rablóvezérnek, kiszolgálóit Fidesz-bandának titulálta. Az a kép, ami Nyugaton kialakult az ország jelenlegi vezetőiről, sokak számára felidézte mindazt, amit "szervezett felvilág" néven már 2001 óta tudunk a Fidesz által célul tűzött berendezkedésről.orban-kormany.jpg

A WDR német közszolgálati rádió és televízió WDR5 rádiójában Stephan Ozsváth rádiós újságíró kommentárját közölte arra a napra időzítve, amikor Angela Merkel kancellár Berlinben fogadta a magyar vezetőt. A kommentár címe: "Hogyan lehetséges ez! Orbán rablóvezér kifosztja az országot" volt. A rövid bevezetőt Max von Malotki mondta a kommentárhoz. A kommentár teljes fordítását a galamus.hu oldalon lehet olvasni.

Alább néhány részlet következik Stephan Ozsvath-tól:

"A betyár neve ma Orbán Viktor. Hivatalosan: miniszterelnök. Disznókkal már nem elégszik meg. Ő és haverjai a kormányzó Fidesz-pártban egy egész országot kaparintottak meg. Az egykori mordály ma a kétharmados parlamenti többség. A külföldi cégek különadókat kénytelenek fizetni a rablóbandának.
És a Fidesz-kamarilla állami megrendeléseken hízik, Orbán felesége nagybirtokos. Az egyik pártbeli havernak, akinek reklámcége van, a Fidesz hatalomra jutása óta eltelt két évben nyolcszorosára dagadt a pénztárcája - az állami megrendeléseknek és megbízásoknak köszönhetően. Aktuális hirdetési kampányok az összes napilapban - az alaphang: nem hagyjuk magunkat a Nemzetközi Valutaalap rabszolgájává tenni -. inkább a pártbeli haverokat tesszük gazdaggá. A közvetítő orgánumok - újságok és egy tévéadó - Orbán egyik barátja, a Fidesz finanszírozója tulajdonában vannak. Fizetésnap van. A hű vazallusok megkapják a részüket a zsákmányból."

"Magukat publicistáknak nevező, középszerű bunkók sértegetnek nemzetközi formátumú magyar értelmiségieket. A stílus egy utcai bandáé. A politika verekedéssé vált - mondja Ungváry Rudolf író.
Hogy a választók ne vegyék észre, hogyan hizlalja Fidesz-bandáját, a mindent kényszeresen ellenőrzése alatt tartani akaró Orbán a főszerkesztőkkel szemben az egyik ujját mindig a fegyver ravaszán tartja. Több száz kritikus újságírót helyettesítettek lakájokkal. A médiahatóság bármikor médiagyilkossá válhat. A Fideszhez közeli cégek azonnal visszavonják a hirdetéseket, mihelyt nem stimmel a vonal."

( "Hogyan lehetséges ez! Orbán rablóvezér kifosztja az országot" - a teljes szöveg. - az eredeti itt: http://www.wdr5.de/sendungen/politikum/s/d/12.10.2012-00.05/b/wie-kann-das-sein.html)

A szenvedélyes nyugati kommentárt olvasva sokan emlékeztek vissza mindarra, amit Magyar Bálint már 2001-ben megfogalmazott a "szervezett felvilágról" a Fidesz előtörténete és az első Orbán-kormány tevékenysége alapján. A rezsim leírását a második Orbán-kormány berendezkedésének tényei megerősítették. A "szervezett felvilágról" szóló részletes, mindenre kiterjedő leírás, műfajából következően kevésbé érzelemdús, mint a fent idézett rádiókommentár, de annál inkább alkalmas a szabadságáért aggódó olvasó érzelmeinek felkorbácsolására...


"A kispályás amatőrök játszadozása eltereli a figyelmet az egész pályás lenyúlást alkalmazó Fidesz újszerű megoldások sorát bevezető játékrendszeréről, amellyel szétzülleszti a jogállam intézményrendszerét és erkölcsét" - olvasható a 2001-es "A magyar polip - A szervezett felvilág" című esszében.

"A kormánytól függő szervezetek pártmegszállását és a kormánytól független intézmények bekebelezését lehetne a frissen hatalomhoz jutottak múló túlkapásának tekinteni. Csakhogy a Fidesz a közpénzek és a magánvagyonok szemérmetlen lenyúlására használja a frissen "szervezett felvilágot" - a magyar polip felülről, állami segédlettel terjeszkedik lefelé."

2011-ben pedig így egészítette ki mindezt a szerző: "Semmi sem történt 2010 áprilisa óta, aminek ne látta volna az előképét, aki a Fidesz első kormányzását végigkövette. Semmi sem változott, sem a szándék, sem a cél, csak a feltételek: a kétharmados parlamenti többséggel jórészt megszűntek a hatalomgyakorlás intézményes korlátai. A párt után, ahol régóta tőle függ minden és mindenki, az állam is egyetlen személy fennhatósága alá került és az engedelmességre kényszerítés Fideszen belül alkalmazott technikáit ma már a társadalom egészén alkalmazza."

"Szervezett felvilágnak azt az új, magyar jelenséget neveztem, amelyben - a szocialisták oligarchikus szerveződésével szemben - a demokratikus intézményrendszer keretei között működő hatalom maffiamódszereket alkalmazva, állami segédlettel terjeszkedik lefelé. A szervezett felvilágban az állam nem a maffia eszköze, hanem ő maga a maffia. Változatos eszközeit így azonosítottam: a közpénzek kontroll nélküli elköltése, kivonásuk a parlament ellenőrzése alól; magánvállalatok építése közpénzből; a közvagyon magánvagyonná transzformálása; az ezt szolgáló kormányzati zsarolás: magánvagyonok lenyúlása állami segédlettel és klientúra építés ugyancsak közpénzből.

Vagyis a "magyar polip" fölülről hatol lefelé, szemben a filmekből ismerős, klasszikus helyzettel, ahol a szervezett alvilág próbál a politika világához felfelé kapcsolatot építeni és befolyást szerezni."

"A választók 53 százalékának szavazatával elnyert kétharmados parlamenti többség lehetővé tette a Fidesz számára a liberális demokráciát jellemző fékek és ellensúlyok rendszerének szisztematikus lebontását. Megteremtődtek a feltételek ahhoz, hogy a keresztapa saját körön belül korlátlan, ám a Fideszen túli világban korlátozott pozíciója átnőhessen az autokrata pozíciójába. Valójában az új kormányzat lépései teljes egészében a hatalmi logikának rendelődnek alá. A rögtönzésnek tűnő intézkedések pedig nyilvánvalóan a változó válaszokat jelentik arra, ha valamilyen lebontandó falba, vagy megkerülendő akadályba ütköznek."


Szerző: STOP összeállítás

ez is kapcsolódik a témához : http://balrol.blog.hu/2012/10/19/szeles_mosollyal?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201210
amikor pedig egy hajszálnyit tenni kellene a jogosan járó pénzért :http://okos-tojas.blog.hu/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr314862618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2012.10.24. 09:32:18

Ebből az egész bandából egyedül Fellegit sajnálom. Róla még ellenfelei is azt mondják, hogy dörzsölt és kemény üzletember, de korrekt. Hamar ott is hagyta ezt a maffia-bandát.

Horizont 2012.10.24. 17:17:41

@Ayuamarca: Pedig belülről bomlaszthatta volna:)))

Ayuamarca 2012.10.25. 16:09:11

@Horizont: á, nagyon kilógott a sorból. Gondolj bele, a magyar kormányban egyedül neki volt tudományos munkássága is (politológia és szociológia terén), vagy épp egy amerikai egyetemen tartott kurzust a kelet-európai társadalmi mozgalmakról... Melyik magyar politikus mondhatja ezt el magáról?
süti beállítások módosítása