He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2012, Nibiru, maja naptár - Apokalipszis? A NASA szerint : NEM!

2011.12.12. 08:24 guma

Összeszedtem (amit e témában kaptam) pár videót és szöveget a napkitörés, a Nibiru és a 2012-es világvégével kapcsolatban. Az alábbi videót beraktam a nagyon szemléletes ábrái, képei miatt. 5 perc után már csak hang van és piros "kép". Nem értem a szöveget, de talán lesz valaki aki tömören összefoglalja majd... Alább szemezgetnek a NASA válaszaiból 1-1 kérdésre.

A legfontosabb összefoglaló ez : Ha a világunk elpusztul 2012-ben, azt nem a Nap számlájára fogjuk írni, tájékoztatott a NASA. A vészmadarak megnyilvánulásai ellenére csillagunk nem képes olyan erejű napkitörést produkálni, ami ropogósra sütné bolygónkat. "Ami a legfontosabb, a Napnak nincs elég energiája egy gyilkos tűzgömb eljuttatásához a 150 millió kilométerre fekvő Földre, hogy elpusztítsa azt" - írja a NASA november 10-i állásfoglalásában.

kisebb normál nagyobb
 

Tényleg eljön a világvége 2012-ben? A NASA válaszol

Kell tartanunk aszteroidáktól vagy napkitörésektől? És mi van a maja naptárral? A NASA mindenre válaszol.
 

Az ezredforduló előtt mindenki az Y2K jelenségtől rettegett, mindenhonnan azt lehetett hallani, hogy az új évezred kezdetén a számítógépes rendszerek leállnak, ez pedig világméretű katasztrófákhoz és óriási pusztuláshoz vezet.

kisebb normál nagyobb

Aztán eljött az éjfél, és a dolgok ugyanúgy mentek tovább. Most, több mint egy évtizeddel később, újabb rémhír kapott szárnyra, és sokan az elkövetkező, azaz a 2012-es évre jósolják a világvégét.

De miért pont ebben az évben érne véget az élet a bolygónkon? Valóban leselkedik ránk valamilyen valós veszély? Tényleg porrá zúzza a Földet egy hatalmas aszteroida? A NASA hivatalos honlapján igyekszik mindenkit megnyugtatni, és tudományos higgadtsággal válaszolni a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

Miért pont 2012-re jósolják a világvégét?

A NASA válasza: Az egész akkor kezdődött, amikor a Naprendszerben felfedeztek egy állítólagos bolygót, a Nibirut, ami egyenesen a Föld felé közeledett. A katasztrófával járó becsapódást eleinte 2003 májusára datálták, de miután nem történt semmi, az időpontot 2012 decemberére módosították.

Ehhez kapcsolódott aztán, hogy a maják ősi kalendáriumának egyik köre is pont 2012 téli napfordulójával ér véget, így a becsapódást azóta 2012. december 21-ére várják. 

Valóban várható becsapódás? Veszélyben van a Föld?

A NASA válasza: Semmi rossz nem fog történni a Földdel 2012 decemberében. A bolygónk ugyanúgy forog tovább, ahogy azt az elmúlt négybilliárd évben tette, az elismert tudósok világszerte úgy tartják, hogy semmiféle veszély nem leselkedik ránk az űrből.

Az ütközés a Nibiruval, az X bolygóval vagy az Erisszel csak egy internetes hoax.

Tényleg véget ér 2012-ben a maja kalendárium?

A NASA válasza: Igen, éppen úgy, ahogy a konyhádban kiakasztott naptár véget ér december 31-én, egyszer a maják naptára is véget ér - nevezetesen 2012 decemberében. A maják jóval hosszabb periódusokban számolták az időt, de éppen úgy, ahogyan te január 1-jén egy új naptárral egy új év számolásába kezdesz, a maja naptár végével is elkezdődik egy újabb periódus.

a maja naptár köré épített "történet" képekkel :

Mi van a polaritáscsere-elmélettel? Tényleg lehetséges, hogy a Föld néhány nap vagy néhány óra alatt 180 fokos fordulatot tehet a magja körül?

A NASA válasza: A Föld forgásirányának a megváltozása egyszerűen lehetetlen. Az valóban igaz, hogy a kontinensek nagyon lassú mozgást végeznek - az Antarktisz például több százmillió évvel ezelőtt az Egyenlítő közelében volt -, de a forgásirány megváltozásának elmélete teljesen irreleváns.

Sok oldalon azzal riogatják az embereket, hogy a Föld mágneses tere bizonyos időközönként megváltozik, és ez okozza majd a forgásirány megváltozását is, ami óriási károkat és pusztulást fog hozni. Amennyire tudjuk, a mágneses tér változása eddig semmilyen káros hatással nem volt a földi életre, és mivel ez a változás átlagosan 400 ezer évente történik meg, a jelenség megismétlődése nem is várható a következő néhány évezredben.

Tényleg hatalmas napkitörés lesz 2012-ben?

A NASA válasza: A Nap aktivitása ciklikus, és hozzávetőlegesen 11 évenként éri el a csúcsát. Ez valóban okozhat zavarokat a műholdak működésében és a távközlésben, mivel maguk a mérnökök is csak most tanulják, hogyan építhetnek ki olyan rendszereket, amelyek ellenállóbbak a napkitörésekkel szemben.

A 2012-es évnek nincs különösebb kockázata. Bár a Nap aktivitása valóban valamikor 2012. és 2014. között éri el az újabb maximumát, ezek a napkitörések sem lesznek mások, mint az elmúlt évtizedekben megtapasztaltak.

a szöveg forrása :  http://www.femina.hu/terasz/tenyleg_eljon_a_vilagvege_2012_ben_a_nasa_valaszol

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr753372080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.12.12. 09:45:01

Guma! Az, hogy véget ér a Maja naptár, még nem jelent semmit. Lehet,hogy nem fért fel több évszám a kőre, akkor meg úgy gondolták, hogy majd 2012-ben faragnak egy újat.
www.demotivalo.net/view/60237/2012-ben-veget-er-a-maja-naptar
:-P

guma 2011.12.14. 06:04:07

@Ásó[Mosó]maci: @conv: @miről van itt nagybasz0: lököttek! :))))))

de ezért imádlak benneteket! DDDDDDD
süti beállítások módosítása