He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Bizar "őrültségek" az állatvilágból

2018.05.13. 07:56 guma

Képtalálat a következőre: „sáskarák”

A sáskarák

Kapcsolódó kép A tenger mélye, úgy tűnik, bőven rejteget még horrort. Korábban már mutattunk egy rémálomba illő gifet a lesből támadó tengeri féregről, most pedig a sáskarákról láthatnak egy hasonlóan rettenetes videót.

A rémisztő állat a féreghez hasonlóan elbújik a homokban, aztán ha arra jár valami kedvére való élőlény, kicsap a kampóival, és még időnk sincs kimondani, hogy „felnyársal”, a szerencsétlen áldozat már el is tűnt a sötét üregben. Olyan gyors, hogy Dr. Jamie Seymour a Cook Egyetemről, és segítőtársa, az Emmy-díjas Richard Fitzpatrick operatőr, másodpercenként ezerötszáz képkockás sebességgel rögzítették a vadászatot, hogy szabad szemmel is láthatóvá tegyék. Hatvanszoros lassításban.

A sáskaráknak egyébként csak a nevében van köze a sáskához, viszont több mint négyszáz fajtája van, és a 30 centimétert is elérheti. Az ollója típusa alapján két csoportba osztható: az egyik inkább leüti az áldozatát, míg a videón is látható, lándzsás fajta halálra döfi. Több faj katapultszerű mechanizmussal működteti a villámgyors ollóit, de sok lándzsás sáskarák egyszerűen izomból csapja ki őket ilyen sebességgel. Érdekessége még, hogy a legtöbb élőlénynél sokkal több, összesen tizenkét színérzékelő receptor van a szemében, amitől többféle színt ugyan nem lát, viszont sokkal gyorsabban képes megkülönböztetni az alapszíneket, mert ez már magában a szemben történik, az agy segítsége nélkül.

Képtalálat a következőre: „tengeri uborka” Tengeri uborka

Képtalálat a következőre: „pávalepényhal” A pávalepényhal néven is emlegetett halak igen gyakoriak a Karib-térségben. A polipok nem csupán a körvonalait és színét próbálták meg a lehető legpontosabban utánozni, de még az úszási sebességüket is. A kutatók úgy vélik, a megtévesztés a ragadozók étvágyát hivatott elvenni. A polipból ugyanis könnyűszerrel lehet kis darabkákat kicsippenteni, míg a szívós lepényhal esetében az egész állatot le kell nyelni, ez pedig sokaknak meghaladhatja a kapacitását. 

kiegészítettem pár videóval és képpel a bizar állatokról

http://vilaghalo.info/termeszet-vilaga/v/20-orult-teny-allatokrol-amit-nem-tanitanak-az-iskolakban/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8013700812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása