He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Goodfriend vélemény + Orbánnak egy oroszellenes állásfoglalásra is volt ideje?

2017.03.31. 07:02 guma

Miért hallgatja el a sajtó, hogy Orbánnak még egy oroszellenes állásfoglalásra is volt ideje?

Orbán Viktor Máltán részt vesz az Európai Néppárt kongresszusán, amitől az Origo szerint a nemzetközi sajtó is elájult, mert közelről láthatták munkabírását. Ezen elfogadtak egy, az orosz dezinformációs politikát keményen támadó nyilatkozatot, erről viszont a kormánybarát hírportálokból tájékozódó honfitársaink nem értesülhettek.

http://hvg.hu/itthon/20170330_A_kormanybarat_media_egyelore_nem_emliti_hogy_az_Europai_Neppart_oroszellenes_nyilatkozatot_fogadott_el

Goodfriend figyel Washingtonból, és elmagyarázza, miért kell a CEU

Andre Goodfriend a Facebookon tette közzé gondolatait magyar idő szerint csütörtök hajnalban. A Budapesten komoly felfordulást okozó amerikai karrierdiplomata az "igazság" helyzetét vizsgálta a rendszerváltás előtt és napjainkban. És a gondolatmenet hangsúlyos pontján eljutott Soros György egyeteméig.

Sok vita folyt ezen a héten az "igazság" természetéről – kezdi reflexióját Andre Goodfriend, az Egyesült Államok volt budapesti ügyvivője, vagyis a nagykövet hiányában a külképviseletet vezető diplomata.

Emlékszem, a vasfüggöny lehullása előtt a rövidhullámú rádiófrekvenciák és a szatelliten keresztül továbbított televíziós adások jelentettek csak kihívást az önkényuralmi "igazságnak" – írja a külügyminisztériumi főtanácsadó. Így folytatta: "Azok, akik hisznek a nyitottságban és a világ összekapcsolásában, segítettek az internetet elvinni azokban a zárt társadalmakba is, amelyeknek korábban diktálták az "igazságot",

és segítettek felépíteni olyan intézményeket és egyetemeket, és ilyen a magyarországi CEU is, amelyek hirdették a világképek kritikai vitáját olyan időkben is, amikor arra a legnagyobb szükség volt.

Goodfriend így zárja reflexióját: "Most, hogy egyre fontosabb küldetésünk az igazság kiszűrése a zajból és az álhírekből, épp olyan fontos a kritikai gondolkodás fejlesztése, mint akkoriban volt, de lehet, hogy még fontosabb."

http://hvg.hu/itthon/20170330_Goodfriend_figyel_Washingtonbol_es_elmagyarazza_miert_kell_a_CEU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8712389691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása