He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fizetett karaktergyilkosok ismét működésben?

2016.02.03. 17:05 guma

Véleményem: Pár napja gfg borzolt idegeket szégyentelenül undorító, gyalázatos támadással, ma meg már itt is egy újabb ocsmányság. Konzervatívok? Keresztények? Ugyan már! Jobb helyeken még a nívósabb bulvár közelében se engednék őket. Nálunk közpénz csatornákra vannak kötve a sikeres hergelés érdekében alantas ösztönöket csiráztatnak. Működnek a korrmámy közeli lájkvadászok? Szórják, fröcsögik a szemetet? Magyarország én így szeretlek? Nem!

Hogy mit lehet hozzátenni az iskolák mostani tiltakozásához a Békemenet első sorából?

Bencsik András CÖF alapító, Demokrata főszerkesztő osztott meg pár értékes gondolatot a követőivel a Facebookon a pedagógusok már országosra nőtt tiltakozásával kapcsolatban.

A dolog a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból indult. A tanárok nyílt levelet írtak, tiltakoztak a közoktatás drámai állapota ellen. Aztán sok iskola, ahol saját problémáikat látták viszont a miskolciak nyílt levelében csatlakozott hozzájuk. Itt írtunk róla, hogy miért lehet fontos a mostani akció, és mi történt eddig.

A Békemenet első sorából viszont máshogyan fest a tiltakozás, illetve a mai tüntetés.

Így: Bencsik pár óra után leszedte a posztot a Facebookjáról. Abban az volt olvasható, hogy Gallóné apja Péter Gábor (született Eisenberg Benjámin) magyar kommunista politikus, az ÁVH egykori vezetője volt.

Az talán kevésbé érdekes, hogy Galló Istvánné talán nem annyira főalakja a tiltakozásnak, az pont, hogy egy vidéki gimnáziumból indult az ottani tantestület teljes támogatásával, a szakszervezetektől függetlenül.

Viszont, hogy miért érdekes ma, hogy hogy hívták Gallóné apját, sőt mi volt a születési neve, és neki milyen pozíciói voltak 60-70 évvel ezelőtt, amikor a tiltakozásban nem főalak Gallóné még meg sem született, azt most nem tudnám hirtelen megmondani.

A lényeg, hogy egy tanár ne ugráljon ma, hogy nem tud rendesen tanítani, mert Péter Gábor (ráadásul Eisenberger Benjámin) 1945-től 1952-ig az ÁVH vezetője volt!

UPDATE 1545:

Most beszéltünk a Pedagógusok Szakszervezetével, Galló Istvánné édesapját nem Péter Gábornak, hanem Dr. Péter Ferencnek hívják.

Egyébként sem jött volna ki a dolog időben.

Életrajza szerint Gallóné 1953. november 27-én született, vagyis az anyja 1953. márciusában esett vele teherbe legkorábban, legkésőbb mondjuk 1953. júniusában. Péter Gábort és feleségét, Simon Jolánt, aki akkoriban Rákosi titkárnője volt, együtt tartóztatták le 1953. január 3.-án és innentől kezdve éveket töltöttek börtönben, szigorú őrizetben.

Tehát amit Bencsik írt, az egyszerűen nem igaz.

UPDATE 1551:

Bencsik leszedte a Facebookjáról a posztot.

http://444.hu/2016/02/03/hogy-mit-lehet-hozzatenni-az-iskolak-mostani-tiltakozasahoz-a-bekemenet-elso-sorabol

Durva kamuváddal akarta sározni a tanártüntetést Bencsik András

A Pedagógusok Szakszervezetének vezetőjéről tette közzé, hogy az egykori ÁVH-vezér, Péter Gábor gyereke. Csakhogy ez nem igaz.

Durva rágalommal állt elő Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, a Békemenetek egyik szervezője: egy azóta már eltávolított Facebook-posztban azt állította, hogy a Pedagógusok Szakszervezete vezetőjének, Galló Istvánnénak Péter Gábor, a hírhedt ÁVH-s az apja.

Bár a vezetéknév stimmel – Galló Istvánné leánykori neve Péter Piroska –, azonban egy gyors Google-kereséssel is kideríthető, hogy a szakszervezeti vezető édesanyja nem azonos Péter Gábor feleségével, Simon Jolánnal. Ráadásul a matek sem stimmel: Péter Gábor börtönben ült Galló Istvánné születése előtt kilenc hónappal.
Galló Istvánné megkeresésünkre megerősítette: az állítás nem igaz, apja Péter Ferenc egyetemi adjunktus, édesanyja Kovács Ilona. Az mno.hu-nak azt mondta, megteszi a szükséges lépéseket Bencsik ellen.

A rágalmazó poszt

lásd fent.

http://vs.hu/kozelet/osszes/durva-kamuvaddal-akarta-sarozni-a-tanartuntetest-bencsik-andras1-0203?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s37

ÁVH-s apát vizionált Bencsik András a PSZ elnökének

Durván megtámadta Bencsik András a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét, aki a nap folyamán Miskolcon szólal fel a Hermann Ottó Gimnázium tanárainak tüntetésén. Azt írta a Facebook-oldalán, hogy Galló Istvánné Péter Gábor rettegett ÁVH-vezér lánya volna. Az elnök asszony az Origón cáfolja a Demokrata főszerkesztőjét.

Galló Istvánné, leánykori nevén Péter Piroska édesapja Péter Ferenc, a Gödöllői Agráregyetem professzora volt, édesanyját pedig Kovács Ilonának hívták. Gallóné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke ezt az Origo kérdésére mondta el, cáfolva Bencsik András állítását, aki mai Facebook-posztjában Péter Gábor, az ÁVH egykori vezetője lányának nevezte a pedagógust. 

Apja a rettegett Péter Gábor (szül. Eisenberger Benjámin, Újfehértó, 1906. május 14. – Budapest, 1993. január 23.) magyar kommunista politikus volt,  az ÁVO, majd az ÁVH vezetője 1945 és 1952 között” – ezt írta a Facebook-oldalán Bencsik András, a békemenetek egyik szervezője, a Magyar Demokrata főszerkesztője. 

Az évszám sem stimmel

Az állítást egyes kommentelők is megkérdőjelezték, egyikük felhívta rá a figyelmet, hogy nehezen lehet Gallóné apja Péter Gábor. A pedagógus ugyanis 1953. november 27-én született – Péter Gábor akkor már csaknem egy éve, 1953. január 3-a óta börtönben ült, szigorú őrizet alatt, május 25-ig éjjel-nappal bilincsben tartották. Ráadásul akkor a feleségét is letartóztatták. A poszt egyébként néhány perce eltűnt Bencsik András oldaláról, az MNO cikkében viszont megtekinthető. 

Bencsik András írásának az előzménye az lehet, hogy a PSZ a közelmúltban csatlakozott a Hermann Ottó Gimnáziumból kiindult tanári tiltakozáshullámhoz.  A szakszervezet decemberben küldte el az oktatási reformról szóló javaslatait a kormánynak, majd tárgyalásokat kezdeményezett. Galló Istvánné ma felszólal a Hermann Ottó Gimnázium tanárainak miskolci tüntetésén. 

Bencsik András egyébként 1990 előtt az akkor az MSZMP központi lapjaként működő Népszabadság újságírója volt. Később sokan kritizálták a lap 1986. október 17-i számába írt „Érzelmi kötődés” című cikke miatt, amelyben a Magyar–Szovjet Baráti Társaságról és a magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságáról ír. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

http://www.origo.hu/gazdasag/20160203-gallo-istvanne-csaladjat-tamadta-bencsik-andras-peter-gabor.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr588357534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása