He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Néznivaló

2010.11.06. 15:29 neccharisnyás útonálló (törölt)

Döbbenetes a britek mit ki tudnak hozni természettudományos sorozatokból. Kis költségvetéssel megvalósítanak egy jó ötletet, és valami hihetetlen egyedi születik belőle. Már ha az ember a XXI. században még képes értékelni, hogy Kirk kapitány egy lilára festett szikla előtt hadakozik egy gumigyíkkal, illetve, hogy a zöldre festett nő egy távoli galaxis földönkívüli lakója.

 

Első játékosunk: Doctor Who

"Ki vagy, Doki?"-ként magyarították. 1963 óta van műsoron a fish&chips hazájában. A magát egyszerűen Doktornak nevező főszereplő utazgat alkalmi útitársaival térben és időn át egy telefonfülkének álcázott űrhajóval. Közben persze, ahogy ez lenni szokott, kalandokba és különböző bonyodalmakba keverednek. Itthon RTL vetítette valamely újabb kori évadot. Magával ragadott a hangulata, illetve üde színfolt volt a mai, effektekkel telezsúfolt filmek világában.

 

 

 

 

Második: Primeval

"Őslények kalandorai", hangzik a nem túl meggyőző, hát igen, eléggé zsékategóriás szórakozást ígérő cím. Maga a sorozat 2007-ben indult, és a jelenben játszódik. Időnként megnyílik egy átjáró egy bevásárló központban, irodaház büféjében vagy más tetszőleges helyen, melyen keresztül a túlsó oldalról különböző, történelem előtti lények sétálnak át a világunkba. Lehet az kréta kori dinoszaurusz, kambrium kori óriásrovarok, előemberek. Amik persze jó szokásukhoz híven, nekiállnak vadászni az útjukba kerülő emberekre. Van azonban egy csapat, aminek a feladata ezeknek a lényeknek a befogása, jóval azelőtt, hogy jelentős kárt okoznának, illetve mielőtt a nagy nyilvánosság tudomást szerezne róluk. A hab a tortán, hogy sohasem tudják, hol és mikor nyílik meg egy átjáró, illetve, hogy a másik oldalon melyik kor lakója vetemedik a kirándulásra. A lények CGI effektesek, de engem így is megfogott az ötlet, hogy a mai világunkban, a mai tudásunkkal és eszközeinkkel mit is tudnánk kezdeni, ha mondjuk egy kardfogú tigris lesne a bokorban, vagy egy őscápa úszkálna a tóban.

 

 

29 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr482428504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.11.06. 15:44:38

ÖÖÖÖÖ. Hát, hogy is mondjam. Ez is olyan mese, mint a rendíthetetlen ólomkatona :-D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.06. 15:55:41

@Ásó[Mosó]maci:
És beszólt! És tudtam!
Mandineren meg Follett-et oltják.
Ezt a sznob bandát. Biztos a kisujj is a levegőben, mikor kortyoljátok a teát a csészéből.

Nem hiszem el, hogy ti SOHA de SOHA nem olvastok-néztek olyan dolgot, ami ellazítja az agyatokat.
Igen. Mese. Tudom. De ilyen is kell.
Kristó mellé miért ne férne be egy "Országépítő"?
Runciman mellé a Mennyei királyság. Hm?
Neeem, nem ebből tájékozódik az istenadta. Ebből csak szórakozik.

Vagy ha tényleg gond, hogy sokaknak csak ez jut, akkor tessék írni egy könyvet adott témában, amiben a 8 soros körmondatok csak 3 sorosak. Ugyanez lesz a helyzet: story-t olvasó story-t fog olvasni, talán 1-2 "ezek mindent eltitkoltak előlünk" mellyét verő leleplező fazon elolvassa, ha nem keményfedeles, de valszeg a nagy része ugyanúgy a megszokott szerzőit bújja majd és gyanúsan tekintget arra, akinek módszere is van az elméletek alátámasztására.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.11.06. 16:09:40

@neccharisnyás útonálló: :-DDDDD Azért nem kell leszedned a fejem. :-D
Nehogy azt hidd, hogy és SOHA nem olvasok vagy nézek ilyen dolgokat. Persze, kell a mese.
Mellékesen nem néztem ezeket a filmeket, nekem a kikapcsolódáshoz elég egy meccs és egy sör. Meg a semmi doboz :-DDDDDDDDDDD
Follettet meg szeressem! Így most én is náczi vagyok?
Mellesleg épp egy ismeretterjesztő előadás szövegét írom. Megpróbálom, az érthetőség kedvéért párhuzamosítani a régészettudományt a krimikből ismert nyomozókkal. És eközben azt olvastam, hogy pliocén kori óriásrovarok :-DDDDDDD Erre írtam :-D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.06. 16:14:35

@Ásó[Mosó]maci:
Jáj, vazze! Beletapicskoltam a territóriumodba. Azt én találtam ki. Mármint hogy pliocén. Valami izé. De rakjál helyre. Most akkor mikor voltak azok a dögök, amikor még csak ilyen óriászsurlók voltak?

A legjobb: reklámoznak valami régészes műsort, ahol Helyszínelők stílusban a régésznek becézett alak "kijósolja" a csontokból, hogy az adott indiántetemnek kivágták a szívét vagy csak egy Alien kukac fejlődött ki benne. Annyira KÚÚÚL a reklámja! :DDDDD

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.11.06. 16:42:42

@neccharisnyás útonálló: Látom, Eco-t is felhoztad. A Rózsa neve az könnyed szórakozás, a Foucault inga már kissé nehezebb, bár érdekesek a különböző szekták és eszmei áramlatok leírása. A Baudolino már egy kicsit nehezebb nyelvezetű, de még mindig elég olvasható. Viszont a Tegnap szigete, no, abba beletört a bicskám. Egyszerűen azok a barokk mondatok! A harmadik sorban már elvesztettem a fonalat, és volt, hogy6-8 soros, hömpölygő mondatokkal írja le a korabeli párbeszédet. Nagyon nehéz :-D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.06. 16:47:27

@Ásó[Mosó]maci:
Tegnap szigetét angolul olvastam, mert megtetszett a borítója. 3/4-éig eljutottam. Tovább azóta se. Pedig szép a nyelvezete. Meg állítólag nyelvész az ürge. Meg középkorhoz is ért egy kicsit.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.11.06. 16:52:55

@neccharisnyás útonálló: Abból doktorált. Középkori történelem.
hu.wikipedia.org/wiki/Umberto_Eco

www.youtube.com/watch?v=hIM1fpu8QQs

Én angolul nem tudnék olvasni tőle, nem olyan jó az angol tudásom :-(

Donna (Cara)mba 2010.11.06. 16:56:05

@Ásó[Mosó]maci: Ej, te, ez ehető:))))

Most olvastam az éppen aktuálisan dívó étkezési mániáról (csak hogy képben legyek): a paleoétrendről:D

Lusta vok ide leírni, mit össze bírnak hozni reklámosok az idiotizmus fokozására, de lényeg a lényeg: ezzel a diétával természetesen nagyon egészséges és hosszú életű lészesz e földön:)

Tudvalevő ugyanis, hogy a neandervölgyi igen egészséges vót, amíg élt - vagy 25-30 évet! Haha, meg megint hahaha:DDDDDDD

Na, szal ebben éppen egy tsinos, ízletes kis szöcske menüről olvastam:)))

Csokiba mártott szöcske, ropogósra kisütve, de lehet á la natúr is:)))
Meg hangyalárva...

Ippeg mottam vón az uramnak, ugyan szödjé' mán néhány tücsköt a kertben, ma úgyis muzsikálnak, jó az idő, könnyű elkapni őket és gazdaságos is, megterem a kertben:)

Azután valahogy mégis meggondoltam magam...Egy kosárnyi tücsök összeszedése (és egyben tartása) nem biztos, hogy kedvére való foglatosság lesz az uramnak, amíg én készítem a csokiöntetet - hiszen a neanderthali háziősasszony tudvalevőleg azt is szakácskodott, csokiöntetet. Ha sietett, lehet hogy az ura tudta nélkül Oetker porbú' csinálta (összeslendriánkodta, ha eepletykálta az időt;-D

Képes vok én sok csúszó-mászót megenni a tett helyén (adott országban), de hogy magam gyűjtsem a szöcskéket - ez kissé nyugtalanná tett, nehogy mán az uram a sült oldalas-krumplipüre+ecetespaprikában eltett káposzta helyett áttérjen a tücsök-bogár kombóra...

Bizisten nem másért, csak olyan sok időmet venné igénybe az ebéd beszerzése, hogy közben jómagam csonttá soványodnék, és még mindig a beszerzésnél tartanék;-DDDDDD

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.11.06. 17:07:28

@Donna (Cara)mba: Mondjuk én meg nem enném! Mostanában olvastam kicsit utána a korabeli étkektől és azok hatásairól. Pl. ha csak gabonát eszik az ember, akkor vashiányos vérszegénységnek lesz kitéve, és a szeme mögtti csont elszivacsosodik. De ha csak fókazsírt zabál, mint az eszkimók, akkor csúnya érszűkülete lesz.
Nincs új a nap alatt.

@neccharisnyás útonálló: Ezt a számot a Wiki szerint a rózsa neve című írás ihlette. Erre írta a Maiden.
"Az igazi világhírt végül az irodalmi munkássága, közelebbről A rózsa neve (ford. Barna Imre, Árkádia Kiadó, 1988) c. regényével nyerte el. Az Iron Maiden nevű brit heavy metal együttes is írt egy 11 perces eposzt e mű alapján, címe Sign of the Cross, és az X-Factor (illetve a Rock in Rio) albumon található."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.06. 17:08:31

@neccharisnyás útonálló:
én nagy sorozatrajongó vagyok egyébként, de van egy szint azért :)

battlestar g, castle, dexter, dollhouse, house, eureka,firefly, flashforward, fringe, seeker, regenesis, sanctuary, sarah connor, stargate, sgatlantisz, sguniverse, supernatural, vampiure diaries, 4400, surface, firefly, blade, dresden, generation kill, painkiller jane, paradox, true blood, v, ezek mind csúsznak, és ami még megy belőlük, azokból folyamatosan, a kinti bemutatás napján már itt a gépen az epizód :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.06. 17:09:36

@Ásó[Mosó]maci:
No, én meccset nem nézek soha :) mármint focit. meg F1-et sem.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.11.06. 17:12:15

@Conv: ÚRisten! Hogy van neked ennyi időd? :-D
Örülök, ha egyszer-egyszer elkapok egy CSI-t. Bár a Flashforward-ból az első részt láttam. Több nem is érdekelt. Így voltam szinte a legtöbb sorozattal. Sajnálom rá az időmet.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.11.06. 17:13:46

@Conv: Azért az angol bajnokik jöhetnek. Spanyolból max a Real Madrid meg a Barca. Néha a hollandban a PSV Eindhowen a Bundesligából pedig a Mainz és a Bayern. De ha kihagyom, az sem jelent problémát. Másnap végigfutom az NSO-t, és kész.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.06. 17:16:53

@Ásó[Mosó]maci:
napi 3 óránál többet képtelen vagyok aludni. és ezt nem biztos, hogy egyben követem el.

másrészt automatizálva van a letöltés és keresés, szóval azzal nem megy az időm, amikor pedig itt kell ülni a gép előtt, mert valami teszt van, vagy éppen dolgozik a szerver vagy a gép valamin, olyankor olvasás, filmnézés, blogolás. persze, ha nincsenek itthon a kölkök, vagy már alszanak :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.06. 17:19:41

@Ásó[Mosó]maci:
engem annyira nem érdekel a foci, hogy csak valószínűsítem, hogy csapatokról beszéltél :)
viszont cserébe rugbyt azt szoktam nézni, no meg 13 évig csináltam is (a magyar rugby hazájából származom, a kezdetektől csinyátam). ma már fáj nézni is :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.06. 17:21:38

@Ásó[Mosó]maci: ŰŰŰŰ!

Menjetek Malackarajra, meséljétek el Annának, mit főztök bebaxva az éjszaka közepén. :D

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.11.06. 17:27:34

@Conv: Ah! Így már értem! "A gép forog az alkotó pihen" :-DDDDDD
Próbáld ki a Forma 1-et. Erre rendkívül alkalmas. Mármint az alvásra. Semmi nem tud úgy elaltatni, minta Forma 1. Beülök a TV elé, két percig hallgatom, és már alszok is :-D

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.11.06. 17:29:25

No, megyek. Majd leszek!
Ja! Nincs Skype-tok?

Donna (Cara)mba 2010.11.06. 18:27:39

@Conv: Nálad tényleg leblokkol az kevés eszem:(
Hogy lehet napi - a tetejében nem folyamatos - 3 órával ÉLETBEN maradni?

Komolyan: ti, informatikusok valami külön species vagytok, az tuti:(

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.06. 18:39:18

@Donna (Cara)mba:
amióta az eszem tudom, azóta elegendő ennyi alvás.
no, ez túlzás, mert gyerekként még bírtam durmolni rendesen, főleg iskolaidőben... természetesen hétvégén amikor a szülők pihenhettek volna esetleg, nem kellett ötkor kelniük melóba menni, már hajnalban kukorékoltam :)

piszokul sajnálom az időt ilyen teljesen haszontalan tevékenységgel tölteni, mint az alvás :)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.11.06. 18:44:06

@Conv: Nem értek veled egyet. Én például imádok aludni. Meg muszály is. Mivel téli álmot nem alhatok (Kirúgnának a munkahelyemről) ezért nyáron kell bepótoljam. Teljesen felborul így a biológiai órám, és sosem fogom utolérni magam.
Van skype-od? :-DD

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.06. 19:28:56

@Ásó[Mosó]maci: ezt nem bírom kihagyni :) muszaj.hu/

szinte senki nem ért velem egyet, ettől függetlenül képtelen vagyok többet aludni :)

nem használok skype-ot.

guma 2010.11.06. 19:49:00

@Ásó[Mosó]maci:
Jó pár éve ez kötőszó az iparban és egyéb munkahelyeken.

Igyekeztem nem használni. PPP

Köztetek meg, na hagyjuk... (mondtam rossz hatással vagytok rám! DDDDDDDDDD)
süti beállítások módosítása