He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Kamala Harris felmosta a padlót Donald Trumppal az elnökjelöltek vitáján, ahol Orbán Viktor neve is előkerült

2024.09.13. 07:14 guma70

Az elnökjelölti viták jellemzően unalmas események, ahol a demokrata és republikánus jelölt előre begyakorolt kétperces beszédeket mond el, valódi vita nélkül. Kamala Harris és Donald Trump vitája azonban minden volt, csak nem unalmas. Egy olyan vita, amire évtizedek múlva is emlékezni fognak. És még Orbán Viktor is megjelent.

Harcias vitát tartottak magyar idő szerint szerda hajnalban Kamala Harris demokrata és Donald Trump republikánus elnökjelöltek, ami az első elemzések szerint egyértelműen Harris győzelmét hozta. A demokrata elnökjelöltnek már a vita elején sikerült felidegesítenie Trumpot, aki látszólag teljesen elveszítette a nyugalmát, idegesnek és zavartnak tűnt, összevissza vagdalkozott, és védekezésre kényszerült, és nem tudta bemutatni programját.

„(Harris) megsemmisítette őt. Felkészületlen volt, és összevissza beszélt. A régi unalmas szövegeket vette elő, amikor Harris támadta, és sikerült felidegesítenie” – mondta a Politicónak egy republikánus stratéga. „Nagyon jól provokálta” – mondta a lapnak egy republikánus képviselő. „Teljesen elvesztegetett lehetőség, és kudarc Trump részéről” – jelentette ki egy másik republikánus stratéga. Egy újabb jel arra, hogy ki nyerte a vitát, hogy a Trumpot támogató konzervatívok a vita alatt a két moderátort támadták.

A demokraták közben nem is lehetnének boldogabban. Harris kampánycsapatának vezető munkatársai, akik a helyszínen nézték a vitát, a CNn információi szerint tapsban törtek ki az első reklámszünet után, és vita után igazi ünnepi hangulatba kerültek. Harris kampányfőnöke, Jen O'Malley Dillon pedig rögtön közölte, hogy a demokrata elnökjelölt készen áll egy újabb vitára októberben, feltéve a kérdés: „Donald Trump is?”

Első személyes találkozásuk

Rég nem előzött meg olyan nagy várakozás egy elnökjelölti vitát, mint a mostanit, ahol először és feltehetően utoljára volt lehetőségük a választóknak arra, hogy egymás mellett láthassák a két jelöltet, akik életükben először találkoztak személyesen. Közben a tét is nagy. Az elnökválasztás a közvélemény-kutatások szerint teljes holtversenyben áll, és mindkét tábor kiemelten fontosként kezelte a vitát, egy olyan eseménynek, ami könnyedén el is döntheti a választást.

Az amerikai politológusok évtizedek óta kételkednek abban, hogy az amerikai elnökválasztások egyik legfontosabb eseményének, az elnökjelölti vitáknak bármiféle hatása is lenne az elnökválasztások végeredményére, de a kampányszakemberek rendre elutasítják ezt a véleményt. Az idei év mindenesetre bebizonyította, hogy egy vita sorsdöntő lehet: Joe Biden amerikai elnök ugyanis olyan katasztrofális teljesítményt nyújtott június végén a republikánus elnökjelölttel, Donald Trumppal tartott vitáján, hogy az a visszalépéséhez vezetett.

Most fordult a kocka. Trump tanácsadói a vita előtt attól tartottak, hogy a republikánus elnökjelölt elveszíti a nyugalmát, és programja helyett személyes vagdalkozásba kezd, míg Harris kampánya az egyik legfontosabb feladatként pont azt akarta elérni, hogy Trump elveszítse a fejét. És ez sikerült is.

A fordulópont már a vita elején jött el, amikor Kamala Harris azzal cikizte Trumpot, hogy kampánygyűlésein a nézők már akkor elkezdenek hazamenni, miközben beszél. A republikánus elnökjelölt korábban már többször is bizonyította, hogy milyen fontos számára a nézőközönség nagysága, és mennyire idegesíti, hogy Harris kampánygyűlései milyen nagy tömeget vonzanak, és ez a támadás jól láthatóan kizökkentette.

Donald Trump az elnökjelöltek vitáján. Fotó: Win McNamee/Getty Images

Ettől kezdve Trump egy mérges, dühös, irritált öregember benyomását keltette, míg mellette Harris nyugodt erőt sugárzott, aki végig irányította a beszélgetést, védekezésre kényszerítve Trumpot, bármilyen témáról is volt szó. A demokrata elnökjelölt már a vita első pillanatában jelezte, hogy készen áll egy kemény összecsapásra és nem fél, amikor odament Trumphoz, hogy kezet fogjon vele, és bemutatkozzon, majd végig ellenfelét nézte, amikor a másik beszélt, olykor döbbent arccal, máskor kissé lesajnáló mosollyal nézve, hogy miket mond, miközben Trump egyszer sem nézett rá.

Trump pedig többször is alátámasztotta kijelentéseivel azt a képet, amit a demokraták festenek róla, hogy „furcsa”. 

Például azzal, hogy arról beszélt, hogy az migránsok elrabolják és megeszik az amerikaiak kutyáit és macskáit, vagy amikor közölte, hogy a demokraták a terhesség kilencedik hónapjában, sőt, a szülés után is abortuszokat, azaz gyakorlatilag csecsemőgyilkosságokat akarnak.

Trump Orbán Viktorral védte magát

Egy külpolitikáról szóló résznél Kamala Harris közölte, hogy amikor alelnökként külföldön járt, megtapasztalta, hogy „a világ vezetői kiröhögik Donald Trumpot”, a republikánus elnökjelölt Orbán Viktorral védte meg magát. Trump kijelentette, hogy „az egyik legjobban tisztelt emberként”, valamint „keményként és okosként” jellemzett magyar miniszterelnök szerint azért áll lángokban a világ, mert nem Trump az elnök, mert tőle „félt Kína, és Észak-Korea”.

A CNN-SSRS közvetlenül a vita után készült felmérése szerint a nézők 63 százaléka szerint Harris nyerte a vitát, és még a konzervatív, Trumpot támogató Fox News panelje is kénytelen volt elismerni, hogy Harris jobb teljesítményt nyújtott. „Ne legyen kétségünk, Trumpnak rossz estéje volt” – jelentette ki a hírtelevízió politiki kommentátora, Brit Hume. 

Rod Dreher, a Magyarországon élő, és Orbán Viktort „kivételes látnoknak” tartó konzervatív amerikai író pedig a Twitter-oldalán közölte, hogy „utálom ezt mondani, de Kamala nyerte meg ezt, azzal, hogy normálisnak tűnt és hangzott”

Donald Trump a vita után azt nyilatkozta, hogy a mostani volt a legjobb vitája, de ennek ellenére közölte, hogy „nem tudom, hogy fogunk-e tartani még egyet”.

 

És a végén Taylor Swift ledobta az atombombát

A vitát pedig az a hír zárta le, hogy a világ legnagyobb, és leglelkesebb rajongótáborral rendelkező popsztárja, Taylor Swift közölte, hogy végignézte a virát, majd az Instagram-oldalán bejelentette, hogy Kamala Harrist támogatja.

Nyitókép: Hannah Beier/Bloomberg via Getty Images

https://rtl.hu/kulfold/2024/09/11/kamala-harris-donald-trump-vita



3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7018489083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2024.09.13. 11:36:35

Basszátok meg, senki nem tudja, hogy a nemzetközi politikában orbán az ügyeletes halálmadár? Akinél ez a fasz megjelenik, annak rövidesen kampec. Én putyin helyében be sem engedtem volna Oroszország területére, de annak a hetven éves háborús bűnösnek már amúgy is mindegy. Megváltás lenne számára, ha a novicsokos alsógatyájából főznének neki egy kurva jó teát, megbolondítva egy kis polóniummal. A biztonság kedvéért utána kibasznák a GUM áruház tetjéről. A buzi trumpnak fingja sincs arról, hogy akit orbán dicsér, az jobban teszi, ha elköltözik a Mississippi egy mocsaras vidékére, és felfalatja magát a kajmánokkal, amennyiben azok nem kezdenek okádni tőle már az első harapás után.

s 2024.09.13. 23:16:37

@taga20: Nem kifejezetten így. Ha nem bánod.
süti beállítások módosítása