He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Vége a dalnak: Orbán Viktor megerősítette, hogy nem lépnek be Meloni EP-frakciójába

2024.06.26. 10:08 guma70

A miniszterelnök szerint a Fidesz nem lesz egy pártszövetségben egy „magyarellenes” román párttal.

Európai versenyképességi paktum megkötését szorgalmazta a magyar miniszterelnök hétfőn Rómában, miután tárgyalt Giorgia Meloni olasz kormányfővel, írja az MTI. Orbán Viktor a két kormányfő közös sajtótájékoztatóján a magyar soros EU-elnökséggel kapcsolatban közölte: Magyarország le akar tenni az asztalra egy nagy tervet, az európai versenyképességi paktumot, mert meggyőződése szerint Európa legnagyobb problémája jelen pillanatban a versenyképesség hanyatlása.

Orbán Viktor a brüsszeli pozíciók szétosztásával kapcsolatban helytelenítette, hogy pártpolitikai alapra helyezzék az EU intézményeit, és jelezte: nem tudja támogatni a pozíciók elosztásáról szóló "pártmegállapodást".

Emlékeztett, ő mint a leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnök az EU-ban, látta, „mikor mi romlott el”, és értékelése szerint az „európai bajok gyökere”, hogy az 2014-es EP-választás után az Európai Bizottság akkori elnöke az addig politikasemleges bizottságot politikai testületté akarta alakítani. Ez a folyamat azóta halad előre és okoz egyre több bajt - hangsúlyozta.

KAPCSOLODÓ

Keresztülhúzhatja Orbán számítását az olasz miniszterelnök, nem csatlakozhat a Fidesz a Meloni által vezetett Európai Konzervatívok és Reformisták frakciójához

Orbán hétfőn arról írt, hogy egyesíteni fogják az európai jobboldal erőit. Egy olasz lap szerint azonban Giorgia Meloni kikosarazta a magyar kormányfőt.

Orbán Viktor arra is kitért: az olasz kormányfővel - aki az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali kormánypárt elnökeként, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakcióját is vezeti - nem beszéltek pártügyekről, ezeket múlt hétfőn Brüsszelben lezárták.

A Fidesz elnöke hozzátette: világossá tette, hogy egy „magyarellenes” román párttal nem lesznek egy pártszövetségben. Eleve nincs miről tárgyalni, mi egy ilyen frakcióba nem tudunk beülni - erősítette meg.

Ugyanakkor jelezte, hogy múlt hétfőn abban is egyetértettek Giorgia Melonival, hogy ettől még mindannyian elkötelezettek az európai jobboldali pártok közötti együttműködés előrehaladásában, akkor is, ha nem ülnek egy frakcióban.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/vege-a-dalnak-orban-viktor-megerositette-hogy-nem-lepnek-be-meloni-ep-frakciojaba/?utm_source=vizszintes&utm_medium=web

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9018435309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2024.06.26. 20:45:44

A hülyegyerek kicselezte magát a senki földjére. Kár, hogy még mindig ő Magyarország miniszterelnöke. Jobban járnánk, ha valahogyan lepottyanna az égből a nagy repdesései során.

taga20 2024.06.26. 21:22:28

@s: a csutigeci olyan telt mára, mi szálasi a dunaparton, a berobbantott duna hidakat nézve.

gazoló 2024.06.27. 00:19:20

@taga20:

örülsz "fotelhuszár,hogy rossi mester génánuszai mennek a reptérre domimenüt zabálni?
pedig annyira,de annyira :-)

"„Ez még csak a kezdet, jövő nyáron csinálunk egy olyat, ami felejthetetlen lesz!”

taga20 2024.06.27. 18:42:31

@gazoló: pukkant a pezsgő:)))

a csutigecinek rossz hete van, remélem még érik csapások!

gazoló 2024.06.27. 21:02:30

@taga20:

önmaga a csapás önmagának!
én már semmiben és senkiben sem bízok ebben a köcsög orszában!

taga20 2024.06.27. 21:42:32

@gazoló: nana! múltkor még petya volt a messiásod:)))

gazoló 2024.06.28. 08:00:50

@taga20:

sosem volt messiásom..fenntartással kezelem,mint 'ördögöt,aki legközelebb áll a dagadt leváltásához :-)

"még petya volt a messiásod:)))

Juhász Petya :-)

s 2024.06.28. 18:22:03

@taga20: A faszkirály egyedül szavazott Ursula von der Leyen ellen. Kibaszott nehéz évei lesznek az eu -ban. Annyira meg fogják fingatni, hogy talán még be is szarik. Hacsak eddig nem tette meg.
süti beállítások módosítása