He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Ameddig ránk nem zárják a diliház ajtaját

2024.06.16. 04:09 guma70

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Meg is érkezett az összeszedett, komoly kormányzati válasz a 200 millió eurós uniós bírságról. Persze olyan válasz, amilyenre ez a kormány képes, és olyan, amilyet mindazok érdemelnek, akik rájuk szavaznak; Soros György irányítja a báróságot. Ez már tényleg az a szint, ami másfél-hároméves kicsinek jól áll, aranyos és lehet rajta nevetni, de 60-70 éves dagadt vénembereknek baromira kevés dolog áll jól a hisztizés-toporzékolás-füllentés-cicára fogás témakörében. Jó, hát ennyi telik tőlük, értem én. Rogánt biztosan annyira lekötötte a 444.hu-nak adott interjú, hogy nem volt ideje valami frappánsabb választ kitalálni. Bár állítólag az interjúból azt is megtudhatjuk, hogy nem is ő találja ki ezeket, mindenki azt beszél, amit akar, dúl a demokrácai. Én még nem néztem meg az interjút, csak belenéztem olyan öt perc erejéig, és érdekes megfigyelést tettem. Úgy tűnik, Rogán az egyetlen magabiztos pasas a húsosfazék körül. A többi megszólaló – legyen az random fideszes polgármester, képviselő, miniszter, vagy akár a miniszterek elnöke – szorong, látni, hallani és érezni rajtuk egyfajta bizonytalanságot, sok esetben félelmet. Rogánnál nem. Az jutott eszembe; biztos, hogy még Orbán Viktor ül a kormánykeréknél?

Bonyolódik a helyzet, már ami a KDNP Európai Néppárt-tagságát illeti. Amiről egyébként jelenleg szó sincs, csupán a pártcsaládba kerülhet be a frakció, nem a pártba. Tegnap ugye a kormányinfón a miniszterelnökséget vezető miniszter kartárs bejelentette, hogy amennyiben a Néppárt soraiba fogadja a Tisza Párt uniós képviselőit, a teljes KDNP egy emberként fog kilépni, ami szó szerint is így igaz, miután egyetlen képviselő ücsörög ott. Ám az az egy képviselő – aki egyébként Hölvényi György – lendületből cáfolta, hogy ő aztán attól még nem fog kilépni, ha a Tiszások beülnek. Ezek szerint nem az érintett tudta jól, hanem a fideszes Gulyás Gergely. Ugyanis tegnap reggel Manfred Weber Semjén Zsoltnál kezdte a napot, ha jól gondolom, nem volt túlságosan gyümölcsöző a tárgyalás, mert utána azt közölte az énekesmadarak és kóborkutyák védőszentje a sajtóval, hogy amennyiben a Néppárt felveszi a Tisza Pártot, ők – mármint Hölvényi György – úgy kilépnek, hogy csak úgy füstöl. Így aztán egészen délutánig izgulhattunk, hogy akkor most kilép a KDNP, vagy semnem.

És ezzel párhuzamosan rághattuk a körmünket azért is, hogy az újraszámolt érvénytelen szavazatok vajon milyen eredményt fognak hozni. Este hét előtt még senki semmit nem tudott, a Nemzeti Választási Bizottság tagja zárt ajtók mögött huzakodtak és számoltak, a nézők bámulhatták az üres üléstermet, ahová ki kellett volna jönniük, de nem tették. Az Index volt a legtájékozottabb, ők órákkal a meghirdetett 17 órára várt bejelentés előtt tudni vélték, hogy szoros eredmény született, de változás nem történt, Karácsony Gergely a főpolgármester. Este fél nyolc után született meg a hivatalos végeredmény, eszerint Karácsony Gergely szűken, mindössze 41 szavazat különbséggel lett – maradt – főpolgármester. Az Index ezt le is hozta tényként, még mielőtt megtörtént volna a szavazás. Engem már csak az érdekelne, ezt vajon honnan tudta órákkal korábban az Index? Előre el volt döntve? Mint ahogy Bayer Zsolt is honnan tudta előre, hogy szűken, de Karácsony fog nyerni? A különbség annyira minimális, hogy a világon nincs az az elemző, kutató, cég, zseni, aki meg tudhatta volna mondani. Fura. Még véletlenül sem lehet az, hogy nem is akart nyerni a Fidesz, mert annyira üres a kassza, hogy semmit nem tudtak volna megvalósítani az ígéretekből? Mármint akkor sem, ha a honvédelmi miniszterné nyer és akkor sem, ha Vitézy Dávid nyer? Ez persze csak amolyan jóféle összeesküvés-elmélet, de aki ebben az országban nem lesz paranoiás, az vagy szociopata eleve, vagy festi magát. Szerintem.

Bayer Zsolt állítólag erősen tüntetett valahol, de aligha sikerült neki összehozni a remélt számú elégedetlen honpolgárt, mert még a pártmédia sem érezte fontosnak, hogy közvetítsék a nagy eseményt. Az Index számolt be róla, a fotók tanúsága szerint csak egy kisebb létszámú idősotthont sikerült mozgósítani. Úgy tűnik, ha nem dübörög a gépezet, ha nincs szervezés és buszoztatás, valahogy nincs kedve a híveknek megvédeni a szabadságot és a NER-t. Később a Magyar Nemzet is beszámolt a szépkorúak gyűléséről, ahogy nézem a beszédből idézett részleteket, az állampárt megmondóembere nem hazudtolta meg magát:

Aljas, elborult agyú, becstelen gazemberek vannak az Európai Uniót, és a beteg undorító világ, amiben hisznek, a világok legjobbika, aki ki akar maradni, az az ellenség. Ezeknek a nagyrészét ugyanaz a vén gazember, Soros György fizeti. Mi pedig ki fogunk maradni ebből az elmebajból bármi áron (Magyar Nemzet)

Azért nem ártott volna picit átgondolni a dolgokat. A többségében Soros György kortársaiból álló rajongótábornak talán nem esett annyira jól, hogy vén gazembernek titulálta a hasonló korú Soros Györgyöt Bayer Zsolt.

És miközben az euro árfolyama a 400 forintot közelíti – tudom, nem baj, mi itt forinttal fizetünk, és mindig ötezerért tankolunk -, az utolsó elvtárs is kipotyog az Európai Néppártból, továbbra is Karácsony Gergely a főpolgármester, iszonyatos bírságot szabott ki az Európai Bíróság Magyarországra, és naponta őrületes büntetés kell fizetnünk – köszönhetően jó kormányunknak -, az oktatás és az egészségügy napról napra döglik meg, és főként, miután még néhány napja ötpercenként tört ki a harmadik világháború, vérben és sugárfertőzésben fetrengtünk, a gyerekeinket elhurcolják a vágóhídra, ha Orbán Viktor nem foglalja el Brüsszelt, és bizony nem foglalta el, mit csinál az eddig karikás szemmel háborúról rikácsoló csúti? Mutatom, mert a szavak elfogytak:

Azt hiszem, ez az a pillanat, amikor baromira gyorsan el kellene dönteni, hogy akarjuk-e ezt tovább, vagy lépnünk kell, ameddig még tehetjük. Ameddig ránk nem zárják a diliház ajtaját, és el nem dobják a kulcsot. Örökre.

https://www.kolozsvaros.com/2024/06/15/ameddig-rank-nem-zarjak-a-dilihaz-ajtajat/

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8918428625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2024.06.16. 14:02:35

Nincs itt semmi gond, a focializmus köszöni, jól érzi magát a nép nyakán.

Fajkasházy Tivadaj 2024.06.16. 14:10:20

Kikaptunk hájom egyje. Hujjá! :-)

s 2024.06.18. 23:14:02

Csak a képet néztem meg. Ilyenek az elmebetegekről szoktak készülni, bár róluk profilból is. Ez alapján bárhol beutalnák a zártosztályra, és avval kezdenék, hogy jön az injekció.

látjátok feleim szümtükkel 2024.06.20. 08:04:02

Ma. ahogy hallom sikerült kihozni a kicsiből a nagy semmit. Ráadásul Orbánt se lehetett látni, hogy a nézőtér melyik részén ült.
süti beállítások módosítása