He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Magyar Péter újra megszólalt: Tévesen mentem el Rogán Antal felé a Partizán-interjúban

2024.03.01. 04:07 guma70

Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje ismét interjút adott, amelyben többek között beszélt a válásáról és a Fideszen belüli tapasztalatairól is.

Hiába dob bárki „atombombákat” a kormányra, attól még nem lesz változás, ha nincs egy valós alternatíva, ha nincs egy olyan B vagy C opció. A rendszer érdeke, hogy fenntartsa azt a látszatot, hogy nem lehet változtatni – hangsúlyozta Magyar Péter a Telexnek adott, kedden megjelent interjúban.

Magyar Péter többek között arról beszélt, hogy

  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek nem szólt előre, hogy kilép a nyilvánosság elé, de sokszor jelezte neki, hogy amennyiben a dolgok nem változnak, úgy nem fog hallgatni. Tavaly nyáron több üzenetet is küldtek egymásnak, de azokban nem volt fenyegetés.
  • A Fideszen belül is van kritika, de konkrét neveket nem mond, mivel nem szeretné tönkretenni az illető karrierjét. Ha lesz mondanivalója a Völner–Schadl-ügyről, akkor azt a nyomozó ügyészségnek mondja majd el.
  • Rogán Antallal 2020-ban találkozott a Karmelita kolostorban, ahol baráti beszélgetésen azt a tanácsot kapta a magánéletével kapcsolatban, hogy ne legyen balhé, és ha el kell válnia, akkor barátian és gyorsan tegye meg. 
  • Azt állítja, hogy Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel való válása miatt volt presszió a kormány részéről. 
  • Rogán Antalnak pozitív megítélése van a felső körökben. Magyar Péter normális viszonyban volt vele. Szerinte a Partizán-interjúban tévesen ment el nevek felé, mivel ez egy rendszer.
  • Kevesen vannak, de volt feleségével, Varga Judittal azok közé tartoznak, akik nem a Fidesz vezetésében váltak milliárdossá. Brüsszelből 2018-ban költöztek haza, ahol háromszor annyit kerestek uniós tisztviselőként, mint Magyarországon.
  • Két-három évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök az EU-s pénzekkel kapcsolatban viccesen megjegyezte, ha ő lenne Brüsszel, akkor biztos, hogy egy fillért sem adna, csak kérdés, hogy ők lesznek-e ehhez elég bátrak.
  • Orbán Viktor feleségét, Lévai Anikót pozitív szereplőnek tartja, akinek nincs formális hatalma, de nagyon nagy ráhatása van a párton belüli ügyekre.
  • Varga Judit visszavonulásáról azt mondta, hogy péntek este vagy szombat reggel kapott egy telefont, hogy le kellene mondania egy olyan dolog miatt, amihez nem sok köze volt. 
  • Korábbi feleségének szakmai és erkölcsi problémája is volt egy Alaptörvény-módosítással, amit Orbán Viktornak is jelzett, aki úgy reagált, nem azért tartják ott, hogy erkölcsi kifogásai legyenek.
  • Az ellenzékkel nincs feladata, mivel nekik 14 év alatt elég sok idejük és lehetőségük volt, hogy egy valós alternatívát kínáljanak.

A titkosszolgálati vezetők is reagáltak Magyar Péter állításaira

Mint írtuk, február 20-án összeült a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága, ahol napirendre kerültek Varga Judit volt férjének, Magyar Péternek az állításai is. A jogász még a Partizán-interjúban, valamint Facebook-bejegyzéseiben utalt arra, hogy már „ismeri” a titkosszolgálatok működését, és felidézett egy találkozót a miniszterelnök hivatalában. Ennek nyomán a sajtóban is elterjedt egy olyan narratíva, amely szerint a titkosszolgálatok „megfenyegették” őt.

https://index.hu/belfold/2024/02/27/magyar-peter-interju-varga-judit-orban-viktor-volder-schadl-ugy-rogan-antal-fidesz/

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr818340947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2024.03.01. 22:17:47

bakker, nekünk má a partizánokból is a legalja jut!:)))

jaegtoer 2024.03.01. 23:11:51

@taga20: Te csak örülj annak, ami van, mert mindig van és lesz is lejjebb. Tehát a "legalja" meghatározás relatív. Úgyhogy Einstein akaratán kívül több lényegre tapintott rá, mint gondolta. Igaz, akkor még nem volt tervben Orbán Viktor.

jaegtoer 2024.03.02. 08:53:40

@taga20: nana, csak semmi... izé. az állásomat már nem veszíthetem el, csak a nyugdíjamat:)

guma70 2024.03.02. 11:37:22

@jaegtoer: :DDDD

beszéljünk a hüvelygombáról? :)

látjátok feleim szümtükkel 2024.03.02. 11:39:46

Na nem kell az ördögöt a falra festeni, mert megjelenik. A Portfólión azt feszegetik, hogy meddig lehet fenntartani a 13. havi nyugdíj kifizetését fedezet hiányában.
( Nem linkelem, mert egyszer már nem engedte a googl adatvédelem okán, és nem szeretném ha büntetnének. )

taga20 2024.03.02. 11:41:05

@jaegtoer: ami késik, nem múlik;)

jaegtoer 2024.03.02. 12:56:41

@látjátok feleim szümtükkel: Jaaaa, ezt feszegetik feszt, legkevesebb kéthetente mindig megjelenik valami ajjajjaj cikk arról, miért nem jók a nyugdíj előtt állók kilátásai, de egyetlenegyszer sem és kurvára egyetlen egyszer sem ír a tudós elemzőhad arról, hogy egyrészt jelentősen kevesebbet kellene lopni, vagy egyáltalán nem (piha!) vagy újra kellene gondolni a közgazdaságtan azon szeletét is, ami a termelőeszközök definíciójáról szól. A millió +1 automatizálás + okostechnológiák alkalmazása során sorsukra hagyott népességet az állam nyakába varrja az üzleti szegmens és hogy jobban pörögjön az üzlet időnként csak kiügyeskednek egy kis csetepatét, egy kis konfliktust, ami szintén apasztja a nyugdíjforrásokat, növeli a környezetkárosítást. Az emberélet meg jólárasított, úgyhogy hagyjuk is. Magyarországon szerencsére egyszerű és igazságos a helyzet, itt már a bérekből lelopják az egyébként munkavállalót megillető teljes összegből a privát hasznot, és a nagykasszából már csak pusztán hagyományőrzési célzattal tovább folyik a fosztogatás, amely során a javak, a források elveszítik közpénz jellegüket. Mindeközben egy munkavállaló kettő helyett dolgozik, igaz egy főre jutó járulékot fizet, így aztán szar az élet. De! Ilyeneket csak azok a renitens senkiházik állítanak, akiknek semmi nem elég, nem tudják élvezni, hogy lélegezhetnek, minden áldott nap gyönyörködhetnének a napkeltében ráadásul még a napnyugtában is, az ég sosem elég kék, és még a bárányfelhőkben is csak a hibát látják meg, sem a kánikulának, sem az esőnek, sem a felpezsdítő, a fákat is kicsavaró viharoknak nem tudnak örülni. És akkor még az akkumulátorgyárakról nem is szóltam. Ahogy arról sem tettem feledékenységemben kitérőt, hogy a kurva életben van az, hogy a kriptovalutákat miért váltják át feszt jegybanki kibocsátású pénznemekre, és miért nem ellenőrzött és miért nem TB és adóköteles a bitcoin meg a tököm tudja mi, és ki fizet azért az energiáért, amivel "bányásszák" a virtuális manit? Ja és még a népességszám. Na, az baszna még csak be, ha 20 vagy 25 millióan lennénk. Már a 9,X millióból is országrohasztóan sok idióta ork burjánzik a kies Kárpát-medencében, mi lenne itt 25 milliós lélekszám mellett? Ugye? Úgyhogy itt minden mégis a legjobban van, ráadásul lángelméjű és bátor Védelmezőnkre mindig számíthatunk amíg ő székel fölöttünk és az országban. Kell ennél megnyugtatóbb és szebb jövő? Na, ugye.

gazoló 2024.03.03. 06:55:23

@guma70: DDD

te milyen lemosót használsz?

ja ezt nem ide :-)
"szümtünek :-)

látjátok feleim szümtükkel 2024.03.03. 08:03:41

@gazoló:

2023-ban két alkalommal káliszappan oldatot még rügyfakadás előtt, előző évben mészkénlét, és ez lesz az idén is, ha bírom, de ez még kérdéses. Korompenészre ez jobb, mint a szappanos lé ( bár ez jóval olcsóbb ), de az ősszel sokáig eső volt, így az őszi lemosó elmaradt. Igaz, hogy nagyon szuper kerekes akkus permetezőm van, de a covid elvitte az erőt.
Már kinyílt a sárgabarack, mandula, pattan a körte, őszibarack, de az almák még nem. Majd ha nem fúj a szél, és nem csepereg az eső, akkor megpróbálom. Ha nem sikerül, akkor idén bió gyümölcs lesz.
Sajnos lesz kabóca, már ugrálnak az ősszel kelt utódok, és rengeteg a katicabogár, ami megfontolás tárgyává teszi a permetezést. A fatörzseket azonban minden képen lepermetezem a kabóca miatt.

látjátok feleim szümtükkel 2024.03.03. 08:07:04

@jaegtoer:

Valaki sok éve azt mondta, hogy a magyar alávaló nép, és le akarták szedni a fejét. Pedig de.

látjátok feleim szümtükkel 2024.03.03. 08:39:00

Alávaló, úgy mint Horthy, Rákosi, Kádár, Orbán, Sztálin és társai, Putyin alá. Mert mindegyik apánk volt, illetve vala.
A magyarnak anyánk, apánk kellett, és kell mindig.

gazoló 2024.03.03. 22:02:49

@látjátok feleim szümtükkel:

bordóilét vastagon,a vegesol egy vagyonba kerül,de a "bio módszer sem rossz :-)
minden év más a nyüveknél is,hátha idén kevesebb lesz!
szép tavaszt!

gazoló 2024.03.03. 22:05:16

@jaegtoer:

fóliázd be magad,ha taga kétszáz méternél közelebb menne :-)
süti beállítások módosítása