He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Így néz ki, amikor a kormány uniós pénzből oszt ételt a szegényeknek: dupla áron vásárolt termékek, furcsa kedvezményezettek

2024.02.21. 07:30 guma70

A projekt eleve többéves késéssel indult meg, annak idején pont kampányidőszakban, és később az is kiderült, hogy az unió pénzén már 2017-ben is 2023-as árakon vásárolt be a rászorulók számára a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

Csongrád megyében a hátrányos helyzetű települések fele nem kapott az uniós támogatásból vásárolt élelmiszercsomagokból – írja az Átlátszó. A legtöbb csomag minden járásban a környék legnagyobb településébe jutott.

Az uniós támogatásból megvalósult Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program pályázatát is eleve többéves késéssel írták ki, majd valamiért pont a 2018-as választási évben sikerült elindítani. A csomagokhoz akkor levél is járt, miszerint a rászorulók „Magyarország Kormányának intézkedései alapján” jutottak pluszélelmiszerhez, arra a levél már nem tért ki, hogy mindez uniós forrásokból történt.

A program azokat a kisnyugdíjasokat, megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő személyeket érintette, akik legfeljebb havi 37 050 forint jövedelemmel rendelkeznek.

Később az is kiderült, hogy a rászorulóknak a kormány, uniós pénzből, már 2017-ben 2023-as árakon vásárolt be, azaz 1 liter tejet a KSH által kiszámolt akkori, 205 forintos átlagárhoz képest 516 forintért vásároltak meg.

Természetesen az Átlátszó megkérdezte a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, hogy miért maradtak ki olyan települések a programból, amelyek amúgy szerepelnek a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló 105/2015. (IV. 23.) kormányrendeletben, illetve azt is, hogy mi alapján választották ki a kedvezményezetteket, illetve hogy mi lett az esetlegesen át nem vett csomagok sorsa.

Válaszában a főigazgatóság annyit közölt, hogy „a célcsoportot, a rászorulók körét a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program tartalmazza. Az esetlegesen át nem vett élelmiszercsomagok a következő osztási alkalmak során kerültek kiosztásra. A rászorulók visszajelzése és elmondásai alapján, várják és örömmel fogadják a csomagot.”

https://hvg.hu/gazdasag/20240209_Csongrad_Atlatszo_elelmiszercsomagok_RSZTOP_SZGYF_EU

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr718322599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2024.02.21. 17:55:08

Elakadt a szavunk. Elment az étvágyunk. Igyunk!

BiG74 Bodri 2024.02.23. 10:19:06

@jaegtoer:
Minden ilyen esetben innék, már az orvostudományin lenne a májam, egy üveg denaturált szeszben.

BiG74 Bodri 2024.02.25. 11:17:46

@látjátok feleim szümtükkel:
Nem hiszem, hogy lenne másra lehetőségem.

látjátok feleim szümtükkel 2024.02.25. 17:43:14

@BiG74 Bodri:

Ma kipattant egy kis sárgabarack fa bimbója, látszik a szirom színe.

BiG74 Bodri 2024.02.26. 11:50:34

@látjátok feleim szümtükkel:
Az baj. Én még nem láttam a fáimon, hogy ébrednének, de nem hiszem, hogy jobban járunk, mint a múlt évben.

látjátok feleim szümtükkel 2024.02.26. 17:46:11

@BiG74 Bodri:

Tegnap vagy tegnap előtt a kiskutyán ormányozott egy zöld varanggyal. A dongók viszont még nem jelentek meg, legyet is csak egyet-kettőt láttam eddig.
A kertben egy kivágott cseresznyefa tönkjén meg most nő a téli fülőke.Furcsa időjárás ez.
Olyanra emlékszem, hogy március 15-re kinyílt a sárgabarack, de az nagyon régen volt, amikor még voltak telek, és március elejére olvadt el a hó.

BiG74 Bodri 2024.02.27. 10:16:14

Zöld varanggyal már február elején találkoztam, bent a cégnél most nyugisan jöhetnek-mehetnek. De tényleg készülődik a kajszi, a szomszédomnál pedig virágba borult a mandula. Bár mondjuk ez nem jelent sokat:
"S íme virágzik a mandulafácska merészen a télben,
Ám csodaszép rügyeit zuzmara fogja be majd!
Mandulafám, kicsi Phyllis, nincs még fecske e tájon,
Vagy hát oly nehezen vártad az ifju Tavaszt?"

jaegtoer 2024.02.29. 09:46:21

@BiG74 Bodri:
Én meg számos narancs varangyot láttam, azok is nyugodtan ugrándozva jártak-keltek, de mintha zabszem lett volna a seggükben. Talán a Vezér Varangy is mandulafának képzelte magát, mert ő is be volt borulva, állítólag valami osztrák terráriumban gyógykezelték, és beleépítettek egy lejátszót is, de véletlenül csak egy lemezt tettek be, ami folyamatosan azt játsza le, hogy: Forduljanak az elnökasszonyhoz. Azt, amelyik azt játsza, hogy forduljanak Anikó asszonyhoz, nos, azt nem találták, csak a V.V. visszautazása után került elő ripittyára törve egy négy zárral működő trezorból, mert ugye 3 a magyar igazság, egy a ráadás. Már ha hinni lehet a szóbeszédnek, pedig a Rossznyelvek Kocsmájában, ott ahol már számos kinyilatkoztatás történt és el szoktak dőlni a dolgok, amelyek rendszerint ránk esnek, bár nem tudom miért, mostanában Russznyelvek kocsmája néven kezdik emlegetni. Na, ennyit a varangyokról. Nem haszon nélkül való állatok ezek, igaz, a zöld és más kivagyi varangyok számos alkalommal élesen elhatárolódtak tőlük. A barna varangyok viszont feljövőben vannak.
A cetlit, amire mindez le volt írva, ma reggel találtam a postaládában, Idegességemben már el is küldtem Tényi Istvánnak a nemzeti nagy feljelentőnek, hogy tegye meg a szükséges lépéseket akár ugrándozva, akár alattomosan araszolva, mert ami sok, az sok, és mindennek van határa, különösen az igazságnak. Na.
süti beállítások módosítása