He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rendkívüli parlamenti kudarc: 6 nagykövet nézte végig, ahogy a Fidesz miatt meghiúsul az ülés

2024.02.05. 17:05 guma70

A svéd NATO-csatlakozásról szeretett volna szavazni az ellenzék. Kövér László összehívta ugyan az ülést, de csak kényszerből, és ez meg is látszott az eredményen.

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek az ellenzéki pártok hétfő délutánra, melyet Kövér László házelnök – törvényben foglalt kötelességét teljesítve – össze is hívott. A téma mások mellett a svéd NATO-csatlakozás lett volna. Csakhogy a Fidesz egyből be is jelentette: 135 képviselőjük nem vesz részt az ülésen.

A fideszesek valóban nem mentek el, így a napirendet sem tudták elfogadni, és a napirendi felszólalások után Lezsák Sándor berekesztette az ülést. Ott volt viszont hat ország nagykövete – derül ki a Telex tudósításából. Az ülést a karzatról figyelte David Pressman amerikai nagykövet, valamint Hollandia, Norvégia, Dánia, Lengyelország és Szlovákia budapesti nagykövete is.

Orbán Viktor eközben rendkívüli kormányülésen vett részt, melyet Sopronbánfalvaára hívott össze. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pedig még hétfő délelőtt azt írta közösségi oldalán:

„Ha a svédeknek fontos a NATO-csatlakozás, akkor idejönnek.”

Kocsis szerint ha találkozik Ulf KristerssonUlf Kristersson svéd miniszterelnök Orbánnal, akkor a rendes parlamenti ülésszak elején sor kerülhet a NATO-csatlakozás ratifikációjára.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/rendkivuli-parlamenti-kudarc-6-nagykovet-nezte-vegig-ahogy-a-fidesz-miatt-meghiusul-az-ules/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3118319311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2024.02.06. 22:00:53

Szólj hozzá! Miért, lehet ehhez bármit is mondani?

index.hu/kulfold/2024/02/06/svedorszag-nato-tagsag-parlament-rendkivuli-ules-amerikai-kulugy-reakcio/

Ha az Egyesült Államok csalódott, az röviden azt jelenti, hogy neked véged, hülyeorbán. Te, te igen nagy barom, akit a seggnyalói kibaszott hatalmas stratégaként könyvelnek el, te bevágod a durcást, és nem fogod fel, hogy az USA, aki lényegében az egész NATO számlát fizeti, az orosz előretörést fékezné meg. Te teljesen hülye vagy? Itt mindenki leszarja a törpeállamfő törpe faszságait. Beleugatsz a nagyfiúk játékába úgy, hogy egy kibaszott hangot nem értesz az egészből. Nézzél már ki abból a sötétkamra fejedből, és ne csak a házatok mellé épített stadiont lássad, te elmebeteg fasz!

jaegtoer 2024.02.06. 22:50:50

Azért az a napnál világosabb, hogy Putyin hű híve jól tudja, hogy amíg Magyarországgal a NATO gyengébb, addig Svédországgal jelentősen erősebb lenne. Szabadságharcosunk feladata az, hogy gyengítse a NATO-t (is). Valamint mindenről informálja kedves mentorát. Gondolom, időnként ezért nem hívják meg Védelmezőnket és slapajait egyes megbeszélésekre a NATO-ban.
süti beállítások módosítása