He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Újabb kórházakban állnak le egyes kezelések, mutatjuk a listát

2024.01.29. 18:00 guma70

A Békés Megyei Kórházban év végéig nem lesz fogászat, a Komáromi Kórház a gyermek-nőgyógyászati szakrendelést nem tudja biztosítani, Balassagyarmaton több osztály is bedobta a törölközőt.

Az elmúlt napokban 12 újabb olyan kórház neve jelent meg Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján, ahol különböző okokból, de hosszabb-rövidebb időre leáll egy-egy ellátás, vagyis bizonyos betegeket nem tudnak fogadni - írja a HVG. Ez a hónapban már a második hasonló bejelentés-hullám.

Az NNK honlapján található listán január 24-26. között 15 újabb kórház neve jelent meg. Ezek közül azonban csak 12 új van, mivel egyiknél éppen visszavonták a korábbi intézkedést, és másik kettőnél sem új az ellátás átmeneti leállása, csak helyettesítő intézményt módosították.

A 12 új intézmény között van például a budapesti Uzsoki Utcai Kórház, a Honvédkórház és a Bajcsy Zsilinszki Kórház, illetve a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház, a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház, Kaposi Mór Oktatókórház és a Békés Vármegyi Kórház is.

A hírről beszámoló Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a bejegyzésében néhány esetben részletezte is, mely ellátások szűnnek meg ideiglenesen.

 

  • A Szent János Kórház februárban sem tudja ellátni egyebek mellett az ittas sérülteket.
  • A Somogy Megyei Kaposi Mór Kórház nem tud néhány napon bronchoszkópos ügyeletet adni humánerőforrás-hiány miatt, a betegeket Pécsre, illetve Zalaegerszegre kell vinnie a Mentőszolgálatnak.
  • A Békés Megyei Központi Kórház év végéig nem tud paradontológia (fogászat) járóbetegellátást nyújtani.
  • A Marcali Kórház ugyanígy foglalkozás-egészségügyi ellátást nem tud biztosítani.
  • A Balassagyarmati Kórházban a dento-alevoláris sebészet (szájsebészeti ellátásforma), a reumatológiai-, a gasztroenterológiai szakrendelés és a fájdalomambulancia is bedobta a törülközőt.
  • A Komáromi Kórház a gyermek-nőgyógyászati szakrendelést nem tudja biztosítani.

     

    „Januárnak még nincs vége, eddig 35 kijelölő határozat, vagy annak módosítását tette közzé az NNK, ez azt jelenti, hogy legalább ennyi ellátási forma szűnt (egy-egy kijelölő határozat többet is érint) vagy szűnik meg hosszabb rövidebb ideig különböző intézményekben”

    - írta Kunetz Zsombor.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/ujabb-korhazakban-allnak-le-egyes-kezelesek-mutatjuk-a-listat/

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2118314417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2024.01.29. 18:26:52

Nem értem én ezt. Megmondták, hogy senkit nem hagynak az út szélén. Kórházban meg pláne nem. Gondolom mindenki el lesz temetve.
süti beállítások módosítása