He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Swan Edgar :Gondoskodáspolitika

2023.11.11. 05:28 guma70

Ennél cinikusabb kijelentést akkor sem lehetne tenni, ha szándékosan erre törekedne ártunk és ormányunk. Azt állítani, hogy a szociális gondoskodásban, vagy az együttműködésben ezen a területen (az egyházakkal? számomra legalábbis nem egyértelmű, mire gondolt a költő) bármiféle fejlődést, előrelépést emlegetni egyszerűen égbekiáltó pofátlanság az én véleményem szerint. A szociális ellátás lényegében csak visszafejlődött. Attól még, hogy idősotthonokat adnak át az egyházaknak – természetesen az ingatlanvagyonnal együtt -, egyetlen egy férőhely sem keletkezik, csak a fenntartó lesz más. Több az ellátásra szoruló, de ellátatlan honfitársunk, mint valaha. Pedig ezen a területen az előző kormányok sem jeleskedtek, de olyan pusztítást ők sem végeztek, mint a jelenlegi rezsim. A gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár úr nem óhajt esetleg látogatást tenni az Iványi-féle (valóban létező és működő) hálózatnál, amit éppen minden erejével próbál szétverni a hatalom? Ott legalább megtudhatná, mi a valódi karitatív tevékenység, amikor nem pénzért, nem ingatlanvagyonért, hanem belső késztetésből, emberségből, hitéből fakadóan nyújt segítő kezet az egyház. (link kommentben)


Szociális gondoskodást jól végezni csak együttműködésben lehet, és ebben Magyarország sokat lépett előre az elmúlt időszakban – mondta a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Somogy vármegyei Segesden pénteken.

    Fülöp Attila a Gondviselés Integrált Szociális Intézményben a szociális munka napja és az intézmény fennállásának 70. évfordulójára rendezett ünnepségen hangsúlyozta: ez a munka akkor sikeres, ha abba mindenkit bevonnak.
    Szükség van az államra, jogszabályokra, költségvetési támogatásra, a helyi problémákat ismerő önkormányzatokra, a karitatív tevékenységben évszázados, évezredes tapasztalattal bíró egyházakra és civil fenntartókra is – mondta. (MTI)

https://kolozsvaros.com/rovidek/gondoskodaspolitika/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr218255951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása