He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Német püspök kritizálta azt, amikor az egyház és a hívők „túlságosan belekeverednek a hatalomba”

2023.04.11. 13:30 guma70

Fotó: Unsplash

A katolikus egyház megújulására szólított fel húsvéti prédikációjában a Német Püspöki Konferencia elnöke, Georg Bätzing. „A megtérésnek és a megújulásnak nincs alternatívája” – mondta a reformerek között emlegetett püspök német tudósítások szerint. Óvott a kísértéstől, hogy „túlságosan belekeveredjünk a hatalomba”, és Krisztus nevében uralkodni akarjunk mások felett. Figyelmeztetett, hogy az ilyen magatartás súlyos következményekkel járhat az emberek hitére nézve.

A püspök rámutatott, hogy nem minden az idők folyamán kialakult hagyomány érdemes a megérzésre. „El a régi kovásszal, még ha ez konfliktusos és fájdalmas is” – fogalmazott. Egyúttal sürgette, hogy a múltban elkövetett egyházi visszaélésekkel komolyan szembe kell nézni. „Valahányszor az egyház és az egyes hívők túlságosan belekeveredtek a hatalomba, amikor úgy gondolták, hogy Krisztusért uralkodniuk kell az emberek felett, nem követték a Feltámadott Úr útját, kicsalták az embereket a szeretetből, az önbecsülésből, a testi és lelki növekedésükből, sőt, szentségtörő módon lerombolták a hit bizalmát a szívükben. Nem szabad ma egyszerűen csak úgy megrohamozni a jövőt anélkül, hogy komolyan szembenéznénk ezekkel a nyomasztó valóságokkal – mondta. „Nem is tehetjük, mert ezek a valóságok nyilvánvalóak, és nem ritkán buktatókká válnak azok számára, akik készségesen meg akarnak nyílni a hit előtt". A megtérésnek és a megújulásnak nincs alternatívája – idézte szavait a Vatican News.

Bätzing emellett úgy fogalmazott, hogy az idei húsvét alkalmával valószínűleg nem megtévesztő az a benyomás, hogy több válság, „több erőszak, több nyugtalanság, több zűrzavar és a jövőt fenyegető veszélyek jönnek a következő nemzedékek számára”. „Jézus feltámadása, amelyet ma ünneplünk, a válságok és az erőszak eszkalálódását az élet és a szeretet eszkalálódásával ellensúlyozza" – fogalmazott. Így válna lehetővé a béke és a megértés szerinte. 

https://hang.hu/kulfold/nemet-puspok-hatalom-batzing-153597

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8618100018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása