He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Éktelen haragra gerjedt Cseh Katalin, amiért az Európai Bizottság kizárja a magyar egyetemistákat az Erasmusból

2023.01.10. 07:25 guma70

Ahogy arról korábban az atv.hu is beszámolt, vége az Erasmusnak az alapítványi működtetésű egyetemeken. Cseh Katalin a Facebook-oldalán azt írta, arra kérték az Európai Bizottságot, hogy ne zárják ki a magyar egyetemistákat Orbánék korrupciója miatt. 

A Momentum EP-képviselője nagy haragra gerjedt, mint írta, szerinte ez nincs renden.

"Annak ellenére nincs, hogy az egyetemek fideszesítését kezdetektől botrányosnak és elfogadhatatlannak tartom - ugyanis ez a korrupció egyik legbiztosabb eszköze. Szijjártó Péter külügyminiszer például havi bruttó 1,5 millió forintért tagja a győri egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítványnak. A fideszes politikusokkal feltöltött közalapítványok gazdálkodása biztosan nem a magyar diákok érdekeit szolgálja" - írta Cseh Katalin, hozzátéve, hogy ám erre a lehető legrosszabb válaszlépés az, hogy a magyar egyetemistákat kizárják az Erasmusból. 

Cseh Katalin úgy véli, hogy ezer és egy módon lehetne szankcionálni a Fidesz-kormány korruptságát, ám a magyar diákok külföldi tanulásának akadályozása nem tartozik a megfelelő eszközök közé, mert nem azoknak rossz, akik ellen irányul. 

Beszámolt arról, hogy Donáth Anna-val levelet írtak az Európai Bizottság illetékeseinek, amiben arra kérik őket, hogy a megfelelő eszközöket találják meg a jogállamisági követelmények és az intézményi függetlenség betartatására anélkül, hogy a magyar egyetemisták legyenek ennek a vesztesei.

 

 

https://www.atv.hu/belfold/20230109/ektelen-haragra-gerjedt-cseh-katalin-amiert-az-europai-bizottsag-kizarja-a-magyar-egyetemistakat-az-erasmusbol

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2318022194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása