He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Több ezer vendégmunkásra számítanak Debrecenben a BMW gyár miatt

2022.11.03. 04:03 guma70

Várhatóan egy a városon kívül felépülő konténervárosban szállásolják el azokat a vendégmunkásokat, akik a debreceni BMW-gyár építkezésén dolgoznak majd. A helyi ellenzék szerint, olyan sokan jönnek, hogy azt a városban is észre lehet venni. Debrecen polgármestere azt mondta: nem érti a baloldali képviselők aggodalmát, mert a városban már most is közel száz nemzet polgárai dolgoznak, tanulnak. Az ATV Híradó riportja.

A debreceni BMW gyár építkezésére már most is több konténert telepítettek, de információink szerint ezek még nem lakóegységek. A helyi ellenzéki politikusok viszont úgy tudják, itt hamarosan ideiglenes lakhelyeket alakít ki az építő török cég.

„Több ezer külföldi, valószínűleg török vendégmunkás érkezik a városba, meghatározott ideig itt fognak lakni és információink szerint konténer házakban. Én azt a kérdést vetettem fel a közgyűlésen megkérdezve a polgármesteri vezetést, hogy vajon ilyen mennyiségű külföldi munkavállaló érkezésére a város miként készült fel” – fogalmazott Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Egyesület önkormányzati képviselője.

A DK Debrecenben élő parlamenti képviselője szerint eredetileg magyar munkahelyek teremtését ígérték a gyár beharangozásakor.

„Most azt halljuk, hogy több mint kétezer pakisztáni, török, meg ki tudja milyen vendégmunkást akarnak idehozni. Bódévárosba telepítve, ahol se a közbiztonság, se a közegészségügy, se az egészségügyi ellátás, se az oktatás, se semmi nem lesz megoldva” – fogalmazott Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője.

A Debrecenbe érkező vendégmunkásokkal kapcsolatban a város fideszes polgármestere azt mondta: érdekes, hogy az eddig a befogadás fontosságát hangsúlyozó ellenzék szólal fel az ideérkező külföldiekkel szemben. Szerinte a munkások nem fognak gondot okozni a városban.

„Debrecen számára a közbiztonság rendkívül fontos. Debrecen az ország egyik legbiztonságosabb városa, ennek a fenntartása továbbra is érdekünk, és bárki dolgozik, bármilyen nációhoz tartozóan itt Debrecenben, a közbiztonság kritériumairól gondoskodni kell” – vélekedett a polgármester.

A polgármester azt is hangsúlyozta: abban nem az önkormányzat az illetékes, hogy egy BMW méretű világcég kivel végezteti el a különféle munkafolyamatokat.
 

 https://www.atv.hu/belfold/20221029/tobb-ezer-vendegmunkasra-szamitanak-debrecenben-a-bmw-gyar-miatt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3717967626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása